Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneKuchnia staropolska - Praca zbiorowa

Kuchnia staropolska - Praca zbiorowa

Porównanie cen Kuchnia staropolska - Praca zbiorowa.

Kuchnia staropolska - Praca zbiorowa

od 6.91 zł

rozwiń / zwiń

  • Kuchnia staropolska 100 przepisów - Praca zbiorowa

    Kuchnia staropolska słynie z rozmaitości smaków. Prezentowana książka to zbiór 100 przepisów na tradycyjne przekąski, zupy serwowane przez nasze babcie, najsmaczniejsze potrawy z mięsa, warzyw i grzybów. Czytelnik odnajdzie w książce także sprawdzone receptury na wyśmienite ciasta oraz przetwory z domowych spiżarni.

    0 Ocen produktu

    od 3.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tradycyjna kuchnia babci/Nowocz. kuchnia mamy brąz - Praca zb...

    Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy zwolennikom sprawdzonych przez pokolenia receptur, w więc tym wszystkim smakoszom, którzy cenią sobie dania dobrze zadomowione w naszej kuchni. Znajdą tu oni mnóstwo wybornych pomysłów na potrawy o zdecydowanie tradycyjnym charakterze. Jeśli jednak niespodziewanie najdzie Cię ochota na spróbowanie specjału dotąd nieznanego, gorąco zachęcamy do zajrzenia do drugiej części naszej publikacji i przyrządzenia czegoś nowoczesnego. Tą część bowiem dedykujemy entuzjastom kulinarnych nowinek, a więc tym wszystkim smakoszom, którzy lubią odkrywać dania z różnych stron świata, a w kuchni nie unikają eksperymentów.

    0 Ocen produktu

    od 22.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbio...

    Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza - Praca...

    Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska - dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem - fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tradycyjna kuchnia babci / Nowoczesna kuchnia mamy - Praca zbi...

    Prezentowane w pierwszej części receptury dedykujemy zwolennikom sprawdzonych przez pokolenia receptur, w więc tym wszystkim smakoszom, którzy cenią sobie dania dobrze zadomowione w naszej kuchni. Znajdą tu oni mnóstwo wybornych pomysłów na potrawy o zdecydowanie tradycyjnym charakterze.Jeśli jednak niespodziewanie najdzie Cię ochota na spróbowanie specjału dotąd nieznanego, gorąco zachęcamy do zajrzenia do drugiej części naszej publikacji i przyrządzenia czegoś nowoczesnego. Tą część bowiem dedykujemy entuzjastom kulinarnych nowinek, a więc tym wszystkim smakoszom, którzy lubią odkrywać dania z różnych stron świata, a w kuchni nie unikają eksperymentów.

    0 Ocen produktu

    od 22.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska - Praca zbiorowa

    Mówi się o niej "tygiel smaków". Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka... Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia wielkopolska - Praca zbioro...

    Kuchnia Wielkopolski ma wiele odmian, to zasługa gospodarności mieszkańców regionu. Z jednej strony oszczędnie, z drugiej na bogato. Sławne pyry to podstawa wielu potraw: placków, klusek i zup. To charakterystyczne plyndze, szagówki czy ślepe ryby. Wiele potraw powstaje na bazie mleka, także koziego, pyszny gzik i sery twarde oraz topione. W bogatej Wielkopolsce jadano sporo potraw mięsnych: faszerowane schaby, zrazy, wołowe pieczenie oraz drób, głównie kaczki i gęsi pieczone z owocami. Najlepsze słodkości to szneki z glancem, a wizytówką regionu są rogale marcińskie.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.