Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Porównanie cen Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego.
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
od 37.90 zł
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwier...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękkaI. TECHNOLOGIA MIĘSA 1.Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 2.Peklowanie mięsa3.Proces produkcji wędlin 4.Proces produkcji konserw mięsnych5.Technologia wędlin podrobowych6.Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego7.Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 168 str., oprawa miękkaW przemyśle spożywczym jednym z warunków właściwego przebiegu procesów technologicznych i uzyskania dobrej jakości produktów jest dokładne oczyszcze?nie i posortowanie partii surowców. Surowce pochodzące z produkcji rolniczej są zwykle zanieczyszczone. Zanieczyszczenia (chemiczne i mikrobiologiczne) mogą niekorzystnie oddziaływać na zdrowie. Mogą one być także przyczyną uszkodzeń urządzeń...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękkaW przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.Od Autorów1.Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła2.Pobieranie i przygotowywanie próbek do...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technolog...
Warszawa 2010, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 613 str., oprawa twarda "Niniejszy podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni przyrodniczych realizujących przedmiot "towaroznawstwo produktów spożywczych". Podręcznik może być w szerokim zakresie wykorzystywany również przez studentów uczelni ekonomicznych, uczniów średnich szkół gastronomicznych i przemusłu spożywczego oraz kadrę inżyniersko-techniczną zakładów...
od 56.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia ekologiczne
Chociaż inwentaryzacja i waloryzacja przyrodnicza są dzisiaj podstawowymi procedurami w zarządzaniu przestrzenią publiczną, to na rynku księgarskim brakuje odpowiedniego podręcznika z tego zakresu. Inicjatorem niniejszej publikacji i twórcą przedmiotu o analogicznym tytule był zmarły w 2003 roku prof. Andrzej Bednarek z Katedry Biologii Środowiska Zwierząt SGGW. Jego pamięci autorzy dedykują tę książkę.Przedmiot ?Inwentaryzacja i waloryzacja...
od 29.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów
Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękka Skrypt ?Ä?wiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu kierunku: technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: ?Technologia węglowodanów", ?Technologia specjalizacyjna - Technologia przetwórstwa ziemniaczanego" i...
od 14.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Podstawy biooceny żywności
Warszawa 2004, wydanie 1, format 170 x 230, objętość 148 str., oprawa miekka Postępująca cywilizacja oraz rosnące tempo życia powodują szybki rozwój przemysłu spożywczego oraz przetwórstwa żywności, dostarczając coraz więcej nowych produktów spożywczych, w tym nowej generacji (żywność transgeniczna, funkcjonalna), oraz wysoce przetworzonych, o zmienionej wartości odżywczej w stosunku do surowca. Zmiany te mogą mieć charakter zarówno korzystny, jak i...
od 15.00 zł Zobacz oferty w 2 sklepach