Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii
Porównanie cen Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii.
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii
od 56.90 zł
-
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 168 str., oprawa miękkaW przemyśle spożywczym jednym z warunków właściwego przebiegu procesów technologicznych i uzyskania dobrej jakości produktów jest dokładne oczyszcze?nie i posortowanie partii surowców. Surowce pochodzące z produkcji rolniczej są zwykle zanieczyszczone. Zanieczyszczenia (chemiczne i mikrobiologiczne) mogą niekorzystnie oddziaływać na zdrowie. Mogą one być także przyczyną uszkodzeń urządzeń...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia rośl...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 348 str., oprawa miękka Wstęp"W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli,jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich...
od 37.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwier...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękkaI. TECHNOLOGIA MIĘSA 1.Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 2.Peklowanie mięsa3.Proces produkcji wędlin 4.Proces produkcji konserw mięsnych5.Technologia wędlin podrobowych6.Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego7.Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów
Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękka Skrypt ?Ä?wiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu kierunku: technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: ?Technologia węglowodanów", ?Technologia specjalizacyjna - Technologia przetwórstwa ziemniaczanego" i...
od 14.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Fizjologia noworodka z elementami patofizjologii
Warszawa 2011, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 326 str., oprawa miękka ?Podręcznik pt. Fizjologia noworodka z elementami patofizjologii obejmuje szeroki zakres zagadnień związanych z jednym z najważniejszych okresów w życiu zwierząt, od urodzenia do odsadzenia, który determinuje dalsze życie i zdrowie, a w przypadku zwierząt gospodarskich także ich produkcyjność. Okres ten jest szczególnie istotny ze względu na zmianę sposobu życia płodu, a co z tym...
od 47.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Chemia ogólna z elementami chemii analitycznej
Wrocław 2011, wydanie 2, format 170 x 240, objętość 279 str., oprawa miękka Wyraz ?chemia" pochodzi od egipskiego c hę mi (czarny) lub greckiego chymea -oznaczającego procesy metalurgicznego otrzymywania metali. Oba wyrazy stosowane były w starożytności dla określenia procesów przeróbki, w klórych z minerałów uzyskiwano: metale, stopy metaliczne, barwniki lub materiały ceramiczne. Melody rozwinięte w Asyrii i Egipcie - krajach o najwyższej w...
od 45.50 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Fizyka z elementami biofizyki i agrofizyki Przewodnik do ćwic...
Olsztyn 2002, wydanie 4, format 165 x 235, objętość 140 str., oprawa miękka Skrypt jest przeznaczony dla studentów wydziałów: Weterynaryjnego, Bioinżynierii Zwierząt oraz Kształtowania Środowiska i Rolnictwa, a celem, jaki przyświecał autorom podczas jego opracowywania, było wykazanie związku między dyscyplinami biologicznymi a fizyką, przede wszystkim w zakresie metod instrumentalnych stosowanych w biologii.
od 8.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie