Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności
Porównanie cen Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności.
Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności
od 23.60 zł
-
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Skrypt przeznaczony jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności. Zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych. Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta...
od 25.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 232 str., oprawa miękka Przewodnik został opracowany z myślą o samodzielnym rozwiązywaniu przez studenta zadań laboratoryjnych mieszczących się w zakresie chemii żywności. Pod względem merytorycznym opracowanie stanowi praktyczne uzupełnienie bądź rozszerzenie informacji znajdujących się w Chemii żywności podstawowym podręczniku do tego przedmiotu.
od 19.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ćwiczenia z chemii nieorganicznej i analitycznej
"Skrypt, który oddajemy w Państwa ręce powstał z myślą o Studentach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Zawiera on zbiór ćwiczeń laboratoryjnych, opracowanych przez nauczycieli akademickich Katedry Chemii i wykonywanych zgodnie z aktualnymi programami chemii ogólnej, nieorganicznej i analitycznej realizowanymi na większości kierunków kształcenia w naszej Uczelni." Od autorów.Podstawowe zasady bezpieczeństwa i higieny pracy w...
od 24.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ćwiczenia z chemii ogólnej i analitycznej
Niniejszy skrypt zawiera zbiór wybranych ćwiczeń, opracowanych przez nauczycieli akademickich Katedry Chemii, realizowanych w ramach laboratorium chemii ogólnej, nieorganicznej i analitycznej. Oprócz podstaw teoretycznych i wskazówek metodycznych skrypt zawiera również zadania tekstowe z podaniem sposobu ich rozwiązania.
od 27.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Chemia żywności Tom 1 Tytuł tomu Główne składniki żywno...
W tomie 1 omówiono: - zakres i rolę chemii żywności - budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych - funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych - naturalne barwniki surowców - substancje wpływające na smak i zapach żywności
od 65.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składnikó...
W tomie 2 omówiono: - składniki wpływające na reologiczne cechy żywności; - rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności; - chemiczne właściwości i działanie suplementów diety; - techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności
od 57.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Badania laboratoryjne i obrazowe dla pielęgniarek
Warszawa 2006, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 924 str., oprawa miękka W podręczniku zawarto informacje niezbędne do prawidłowej opieki pielęgniarskiej nad pacjentem, u którego wykonywane są badania laboratoryjne oraz testy diagnostyczne, powszechnie stosowane w codziennej praktyce klinicznej. Książkę podzielono na dwie części. W części pierwszej przedstawiono najważniejsze testy i badania laboratoryjne, m.in. hematologiczne, dotyczące układu immunologicznego,...
od 104.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie