Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA Książki

Książki

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki.

  • Żywność pełna kłamstw Jak przemysł spożywczy świadomie...

    2014, wydanie 1, format 160 x 230, objętość 320 str., oprawa miękka Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie.Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor takich bestsellerów jak ?Nie jedz tego? czy ?Cukrowa...

    0 Ocen produktu

    od 37.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywność funkcjonalna

    Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają też pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Na przykład pokrzywa ma silnie odtruwające działanie i oczyszcza organizm, natomiast rumianek działa rozkurczowo i łagodzi stres. Siemię lniane zmniejsza zagrożenie chorobami serca i naczyń krwionośnych. Awokado efektywnie spala tłuszcz i...

    0 Ocen produktu

    od 28.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywność ekologiczna skrypt do ćwiczeń

    Warszawa 2014, wydanie 1, format 160 x 235, objętość 164 str., oprawa miękkaRozdział 1. Wstęp Rozdział 2. Jakość żywności ekologicznej ? podstawy teoretyczne 2.1. Czynniki warunkujące jakość żywności ekologicznej 2.2. Ekologiczne kryteria jakości żywności 2.3. Kryteria analityczne 2.4. Wyniki porównawczych badań analitycznych 2.4.1. Substancje szkodliwe ? azotany(III), azotany(V)2.4.2. Substancje szkodliwe ? pestycydy 2.4.3. Metale ciężkie...

    0 Ocen produktu

    od 29.50 zł Zobacz oferty w 2 sklepach

  • Żywność dla mózgu Skuteczny 3-stopniowy plan ochrony umys...

    2014, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 336 str., oprawa miękka Mózg jest jednym z najważniejszych narządów w organizmie, który wpływa na wszystkie funkcje życiowe. Jeśli odpowiednio o niego zadbasz będziesz mógł cieszyć się sprawnością umysłu, aż do późnego wieku. Gwarantuje Ci to bestsellerowy Autor New York Timesa - dr Neal Barnard.Dzięki jego książce dowiesz się o przełomowym 3-stopniowym planie odżywiania, który ujawnia,...

    0 Ocen produktu

    od 33.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywieniowe podłoże zagrożeń zdrowia w Polsce

    Jeść czy nie jeść? Oczywiście jeść! Jedzenie jest konieczne, by organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Jednak problem nie tkwi w jedzeniu, ale w prawidłowym odżywianiu.Jak pisze Lidia Wądołowska ?żyjemy coraz dłużej [...] coraz więcej mieszkańców rozwiniętych krajów świata cieszy się w miarę dobrym zdrowiem przez dużą część swojego życia. Te sukcesy zawdzięczamy m.in. poprawie higieny i warunków bytowania, lepszej dostępności...

    0 Ocen produktu

    od 19.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 3

    Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 3 PaszoznawstwoWarszawa 2013, wydanie 2, format 168 x 238, objętość 440 str., oprawa miękkaTroska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt,...

    0 Ocen produktu

    od 52.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2

    Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2 Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa. W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, strusi, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, królików, nutrii, ryb, psów, kotów, zwierząt amatorskich...

    0 Ocen produktu

    od 60.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 1

    Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono: składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt, budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb, pobranie, trawienie i wchłanianie, przemianę materii i składników mineralnych, żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi, systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt. Materiał...

    0 Ocen produktu

    od 60.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie Wpływ na zdrowie człowieka

    Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 285, objętość 280 str., oprawa miękka Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe...

    0 Ocen produktu

    od 124.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w sporcie Kompletny przewodnik

    Poznań 2014, wydanie 2, format 195 x 235, objętość 360 str., oprawa miękka ?Książka absolutnie niezbędna dla wszystkich osób związanych ze sportem i fitnessem?.YMCA?Świetna publikacja: solidna, kompletna, wyczerpująca, przejrzysta i napisana zrozumiałym dla każdego językiem?.?Coaching News??Wspaniałe dzieło, które odpowiada na wszystkie możliwe pytania w zakresie kondycji fizycznej?.?Sports...

    0 Ocen produktu

    od 49.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w sporcie /PZWL

    Warszawa 2016, wydanie 1, format 165 x 240, objętość 296 str., oprawa miękka Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących,...

    0 Ocen produktu

    od 56.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w osteoporozie

    Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 248 str., oprawa miękka Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne, które sprzyjają odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i...

    0 Ocen produktu

    od 24.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w niedokrwistościach

    Warszawa 2012, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują sie interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są...

    0 Ocen produktu

    od 24.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w niedoczynności tarczycy

    Warszawa 2014, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 130 str., oprawa miękka Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla...

    0 Ocen produktu

    od 25.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w nadciśnieniu tętniczym

    Warszawa 2013, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 212 str., oprawa miękka Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiedniego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego...

    0 Ocen produktu

    od 46.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki

    Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.Część...

    0 Ocen produktu

    od 35.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w chorobach serca

    Warszawa 2013, wydanie 2, format 205 x 145, objętość 224 str., oprawa miękka Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna...

    0 Ocen produktu

    od 33.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie w chorobach kostno stawowych

    Warszawa 2011, wydanie 1,  Format 205 x 145, ojętość 184 str, oprawa miękka O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W książce omówiono niektóre z chorób układu kostnego, ich przyczyny, jak: brak ruchu, niewłaściwe żywienie, uwarunkowania genetyczne,...

    0 Ocen produktu

    od 32.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie tchórzofretek w hodowlach amatorskich

    W opracowaniu krótko przedstawiono pochodzenie i historię hodowli tchórzy, omówiono charakterystykę tchórzy hodowlanych, ze szczególnym uwzględnieniem przewodu pokarmowego oraz strawności składników pokarmowych. Ponadto zaprezentowano sposób odżywiania się dzikich tchórzy i ich behawior pokarmowy, co pozwoli lepiej zrozumieć zachowanie i potrzeby pokarmowe zwierząt hodowlanych. Przedstawiono również rolę i znaczenie...

    0 Ocen produktu

    od 22.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie osób w wieku starszym

    Warszawa 2008, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 161 str., oprawa miękka Starzenie się jest procesem fizjologicznym i należy do kolejnych etapów ludzkiego życia. Nie możemy go uniknąć, ale dzięki aktywności fizycznej i diecie bogatej w makro- i mikroskładniki możemy wpłynąć na nasze samopoczucie i stan zdrowia. Autorzy poradnika podają cenne wskazówki dotyczące zaleceń żywieniowych dla osób w wieku starszym. Zwracają uwagę na interakcje...

    0 Ocen produktu

    od 22.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie koni Sz. Chrzanowski

    Warszawa 2014, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 135 str., oprawa twarda W procesie ewolucyjnym przewód pokarmowy koni został przy­stosowany do trawienia różnorodnych pasz roślinnych zawierających duże ilości włókna. Pokarm był pobierany często i w małych ilościach. Przewód pokarmowy koni nie jest przystosowany do trawienia dużej ilości pasz treściwych oraz małej częstotliwości odpasów. Podawane koniom pasze oraz sposoby karmienia,...

    0 Ocen produktu

    od 39.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie koni /PWRiL

    Warszawa 2009, wydanie 1, format 170 x 242, objętość 304 str., oprawa twarda W bogatej ofercie nauko­wych i popularnonaukowych opracowa­ń, poświeconych głównie hodowli i użytkowaniu koni brak zwartego opracowania poświęconego w całości ży­wieniu koni. Przykładowo, dotychczaso­we dane na temat całkowitego zapotrzebo­wania koni wyścigowych czy też ogierów rozpłodowych na energię pochodzą tylko z obserwacji praktycznych. Skład dawki...

    0 Ocen produktu

    od 53.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie kobiet w ciąży

    Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona...

    0 Ocen produktu

    od 23.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie dzikich zwierząt Ssaki

    Warszawa 2012, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 524 str., oprawa miękka Podejmując się opracowania niniejszej książki, choć w niewielkim stopniu chcieliśmy przyczynić się do upowszechnienia wiedzy na temat biologii zwierząt wolnożyjących, a w szczególności ich odżywiania się w naturalnym środowisku i żywienia w warunkach zamkniętych. Z uwagi na niezwykłe bogactwo świata zwierząt omówione zostały tylko wybrane rzędy ssaków...

    0 Ocen produktu

    od 59.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

    Kraków 2008, wydanie 1, format 150 x 215, objętość 255 str., oprawa miękka Książka została opracowana przez zespół lekarzy z I-szej Katedry Pediatrii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Książka o charakterze kompendium dostarcza aktualnych i niezbędnych informacji dotyczących zasad żywienia dzieci zarówno zdrowych jak i chorych, a także dietę kobiety ciężarnej i jej wpływ na rozwój dziecka. Wiele miejsca poświęcono zagadnieniom związanym z...

    0 Ocen produktu

    od 46.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka

    Warszawa 2013, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 136 str., oprawa miękka Autorki w przystępny sposób przedstawiają zagadnienia dotyczące odżywiania dzieci w różnych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcono także żywieniu przyszłych matek. W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u...

    0 Ocen produktu

    od 28.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie człowieka zdrowego i chorego tom 2

    Warszawa 2012, wydanie 2, format 165 x 240, objętość 472 str., oprawa miękka Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i...

    0 Ocen produktu

    od 53.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

    Warszawa 2013, wydanie 2, format 165 x 235, objętość 150 str., oprawa miękka Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane...

    0 Ocen produktu

    od 30.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 - Jan Ga...

    Książka omawia:cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju;fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia;potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie;składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych;normy żywieniowe i planowanie żywienia;ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi:zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju,właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać,nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.

    0 Ocen produktu

    od 51.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

    Warszawa 2010, wyd. 3., format 165 x 235, objętość 560 str., oprawa miękka Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i...

    0 Ocen produktu

    od 53.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.