Garnek z pokrywką Scanpan IQ 3,2 l
Porównanie cen Garnek z pokrywką Scanpan IQ 3,2 l.
Garnek z pokrywką Scanpan IQ 3,2 l
od 695.00 zł
Profesjonalny, 3,2 litrowy garnek do zadań specjalnych! Pokryty tytanowo-ceramiczną powłoką, dzięki której jest 10 razy twardszy od stali i można w nim bezpiecznie używać metalowych akcesoriów kuchennych (łopatki, łyżki, szpatułki). W przypadku powstania uszkodzenia powierzchni np. po użyciu noża, zarysowana powłoka nie wpływa na jakość powierzchni garnka ? wciąż jest ona tak samo dobra, jak na początku. Doskonale sprawdzi się w kuchni domowej i restauracyjnej: do gotowania zup, bulionów, dań kuchni polskiej i do wygodnego podgrzewania potraw. W komplecie znajduje się pokrywka z hartowanego szkła, z silikonową uszczelką i otworami do odprowadzania pary.Bakelitowe uchwyty nie nagrzewają się, a specjalny, opatentowany sposób ich wykonania poprzez odlanie trzpienia rączki razem z naczyniem sprawia, że są one niezwykle trwałe, Dno garnka sprzyja równomiernemu rozprowadzaniu ciepła po naczyniu, dzięki czemu całość jest energooszczędna i idealnie wydobywa z szykowanych potraw pełnię ich smaku, Można używać na wszystkich typach kuchenek, w tym na płytach indukcyjnych, Można używać w piekarnikach do 260°C, Można myć w zmywarce, choć producent zaleca mycie ręczne z niewielką ilością płynu do naczyń, najlepiej wtedy, gdy naczynie nie ostygło jeszcze do zera ? wtedy czyści się je bardzo łatwo, Przed pierwszym użyciem należy umyć w ciepłej wodzie z mydłem, 10 lat gwarancji producenta. Naczynia kolekcji Scanpan IQ wyróżniają się wykonaniem z odlewanego ręcznie aluminium, które w 100% pozyskano z recyklingu. Specjalna powłoka Green Tek jest pierwszą na świecie, która dla dobra środowiska nie zawiera związków PFOA i PFOS i do tego nie pozwala produktom przywierać do jej powierzchni. Potrawy przyrządzane w takim garnku mogą być smażone bez użycia tłuszczu, są więc dużo zdrowsze niż przyrządzane na tradycyjnie. W przypadku chęci smażenia potrawy na głębokim tłuszczu, należy najpierw lekko podgrzać naczynie (nie przegrzewać), a dopiero później wlać olej.Doskonała jakość i duński minimalizm w klasycznym wydaniu!