Mi-Iri, Houjun Kishu no Umeshu with Whole Plum
Porównanie cen Mi-Iri, Houjun Kishu no Umeshu with Whole Plum.
Mi-Iri, Houjun Kishu no Umeshu with Whole Plum
od 65.00 zł
Tradycyjny japoński napój alkoholowy produkowany z najlepszych na świecie moreli Ume uprawianych w ciepłym klimacie japońskiej wyspy Honshu (prefektura Wakayama). Pieczołowicie przestrzegany proces produkcji oraz receptura na bazie krystalicznie czystej źródlanej wody skutkuje bogatym owocowym smakiem i wyjątkowo przyjemnym złożonym aromatem. Klasyczna i niezwykle aromatyczna odmiana Umeshu. Zawiera całe owoce Ume (odmiany Kishu Nanko). Produkt oryginalnie wyprodukowany i zabutelkowany w Japonii, nie zawiera także dodatków smakowych ani kolorystycznych. Dla pełnego aromatu najlepiej smakuje schłodzone. Można podawać je także z lodem lub wodą/sodą (w proporcjach 1:1)Mi - Iri - Umeshu with Whole PlumPojemność: 720mlZawartość alkoholu: 12-13%Skład produktu: owoce japońskiej śliwki ume (kishu nanko ume) - 6szt., naturalna woda, cukier, alkohol destylowany Sugestie kulinarne: idealne jako aperitif, trunek deserowy oraz do drinków, a także dodatek do ciast i deserów. Mi Iri - więcej: /* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:Standardowy;mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin:0cm;mso-para-margin-bottom:.0001pt;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}Umeshu jest wywodzącym się z Japonii likierem, który powstaje na bazie najlepszych na świecie moreli ume Malo kto wie, że przez wiele stuleci to właśnie kwitnąca morela ume była symbolem kwiatu w kulturze japońskiej. Historia Umeshu sięga VIII wiecznych Chin, z których to przybyło do Japonii. Początkowo pełniło ono funkcję napoju leczniczo-medycznego, który łagodził takie dolegliwości jak ból gardła. Swego czasu Umeshu doskonale sprawdzało się w roli środka wzmagającego apetyt.
-
Mi-Iri, Houjun Kishu no Umeshu with Whole Plum
Szczegóły oferty
Dostawa: od 0.00 zł
Dostępność: sprawdź dostępność w sklepie65.00 zł