Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowskiego
Porównanie cen Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowskiego.
Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowskiego
od 52.72 zł
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.
-
Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowskiego
Szczegóły oferty
Dostawa: od 0.00 zł
Dostępność: sprawdź dostępność w sklepie52.72 zł