Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - Praca zbiorowa
Porównanie cen Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - Praca zbiorowa.
Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - Praca zbiorowa
od 8.57 zł
Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.
-
Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - Praca zbiorowa
Szczegóły oferty
Dostawa: od 0.00 zł
Dostępność: sprawdź dostępność w sklepie8.57 zł