Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne100 roślin w Twojej kuchni - Maria Szustakowska-Chojnacka

100 roślin w Twojej kuchni - Maria Szustakowska-Chojnacka

Porównanie cen 100 roślin w Twojej kuchni - Maria Szustakowska-Chojnacka.

100 roślin w Twojej kuchni - Maria Szustakowska-Chojnacka

od 49.30 zł

rozwiń / zwiń

  • Księgowa w kuchni - Maria Ożga

    Jestem księgową. Zawód, który wykonuję jest bar?dzo stresujący. Dlaczego? Ponieważ to księgowa jest zawsze winna! Za mało pieniędzy w firmie - wina księgowej, za dużo pieniędzy w firmie - wina księgo?wej. Moje gotowanie najzwyczajniej w świecie mnie relaksuje, uwielbiam, jak mi coś wychodzi w kuchni i rodzinka zjada wszystko ze smakiem. Sama również uwielbiam jeść, smakować... życie! Gotowanie często porównuję do księgowania uważam, że smaki powinny być zrównoważone, aby smakowało! Czyli AKTYWA=PASYWA. Gotuję od najmłodszych lat. Na program Masterchef Polska czekałam 5 lat. Uczestnictwo w nim było przemyślane i uważam, że na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno. Stwierdziłam, że przyszedł czas na sprawdzenie się i dokonanie ważnych zmian w moim życiu. Dzięki temu programowi poznałam wielu wartościowych ludzi, którzy utwierdzili mnie w przekonaniu, że obrałam dobrą drogę.

    0 Ocen produktu

    od 25.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Skandynawia od kuchni - Kallin Małgorzata, Romanowska Maria, ...

    Skandynawia, jeden z najpiękniejszych zakątków świata. W zatoczkach kryją się kolorowe rybackie osady, wzdłuż brzegów wyrastają strome skaliste urwiska, wiszące mosty przerzucone nad turkusowymi wodami... Cisza, właściwie brak cywilizacji, wypoczynek w chatce nad jeziorem, jazda psim zaprzęgiem, białe noce i włóczące się wszędzie renifery...Skandynawia to także gwarne stolice Finlandii, Szwecji, Norwegii i Danii, wspaniałe zabytki i muzea, fińska sauna, szwedzka ABBA, norweskie fiordy i duński Legoland.Kuchnia skandynawska nieodmiennie kojarzy się ze śledziami. W menu Skandynawów często pojawiają się borówki, zwane czerwonym złotem lasów, a także cienki chleb tunnbröd znany też jako lefse. Najlepiej smakuje z... kiszonym śledziem lub w zupie mlecznej - pokruszony na kawałki i oczywiście... z dżemem borówkowym. Album zawiera zbiór najlepszych przepisów na dania skandynawskie, opisano w nim mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań.Śledzie korzenne (porcja dla 4 osób)Składniki:3 solone śledzie po 3 ziarenka pieprzu, ziela angielskiego i goździkówpo 5 ziarenek gorczycy, kolendry i jałowca2 ząbki czosnku1 listek laurowy1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki1 szklanki oleju1 cebula2 łyżeczki posiekanej natkiSposób przyrządzania: Śledzie wymoczyć, usunąć ości, pokroić na kawałki długości 3cm. Gorczycę, jałowiec, goździki, ziele angielskie, pieprz i kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z posiekanym czosnkiem, pokruszonym listkiem laurowym i papryką. Przyprawy zawinąć w gazę, włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce. Kiedy olej przesiąknie korzennym zapachem, włożyć do słoika kawałki śledzi i posiekaną cebulę, wstawić na dwa dni do lodówki. Przed podaniem można posypać natką.

    0 Ocen produktu

    od 23.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • W kuchni jak na wojnie. Jak kucharze walczyli na noże, smaki ...

    Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i żołnierskie kantyny, czyli historia opowiedziana od kuchni.Dzięki Marii Barbasiewicz mamy okazję poznać smaki i zapachy, które cieszyły podniebienia królów i syciły biedaków.Autorka opisuje związki kuchni i historii na tle wydarzeń politycznych, procesów społecznych i zmian cywilizacyjnych, które kształtowały oblicze świata od końca XVIII do pierwszej połowy XX wieku. Głównymi bohaterami książki są wielcy francuscy kucharze, między innymi Marie Antoine Car?me, Auguste Escoffier czy Alexis Soyer. Poznajemy również Paula Tremo - kucharza Stanisława Augusta Poniatowskiego, Karola Gundela - autora najlepszych naleśników, Franza i Eduarda Sacherów - twórców sławnego tortu, oraz sławnego smakosza Maurice`a Edmonda Saillanda Curnonsky`ego - współinicjatora rankingów kulinarnych Michelina.Obok wielkich kuchmistrzów pojawiają się również artyści, w których dziełach obecne są kulinaria: Andy Warhol i puszka zupy Campbell, magdalenka Marcela Prousta, Uczta Babette Karen Blixen oraz Louis de Fun?s ze swoją słynną rolą w filmie Skrzydełko czy nóżka.

    0 Ocen produktu

    od 43.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni indyjskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Od mięsa do ryb, od ryżu po warzywa, od chleba po desery, wszystko bogato przyprawione - panorama najsłynniejszych dań kuchni indyjskiej z dokładnymi opisami stosowanych składników. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni arabskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Nie tylko kuskus, ale także baranina, przystawki, sałatki i ciastka z migdałami. Wiele przepisów, które pomogą wam przygotować w domu najsłynniejsze potrawy kuchni arabskiej. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni chińskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Wschód jeszcze nigdy nie był tak blisko - przygotowanie chińskich dań jest w zasięgu ręki. Używając woka i korzystając z naszych porad, przyrządzisz ryż po kantońsku, kurczaka z grzybami i pędami bambusa, smażone lody... Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nóż w kuchni. Sekrety szefa kuchni - Praca zbiorowa

    Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na saskimi?Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia. Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i dowiesz się, jak o niego dbać, by posłużył jak najdłużej. Książka zawiera przejrzyste instrukcje różnych technik krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, zilustrowane ponad 200 fotografiami kolejnych cięć. Znajdziesz w niej również przepisy kulinarne, dzięki którym wypróbujesz zdobyte umiejętności. Ten poradnik każdego poprowadzi krok po kroku przez proces krojenia różnych produktów. Dzięki niemu potrawy, które wyjdą spod Twojej ręki, będą nie tylko smaczne, ale i estetyczne.

    0 Ocen produktu

    od 26.24 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.