Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneBarmańskie triki. Impreza na medal - David Bramwell

Barmańskie triki. Impreza na medal - David Bramwell

Porównanie cen Barmańskie triki. Impreza na medal - David Bramwell.

Barmańskie triki. Impreza na medal - David Bramwell

od 26.40 zł

rozwiń / zwiń

  • Śniadanlove - David Bez

    W książce znajdzie się ok. 300 starannie skomponowanych przepisów na zdrowe, smaczne i odżywcze śniadania. Do zjedzenia w domu i zabrania na wynos. ŚNIADANlove jest formą protestu - wobec byle jakich śniadań zjadanych w pośpiechu, na stająco, kawy z rogalikiem, niezdrowych przekąsek. Dla wszystkich- mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia. `Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia` -  z takim stwierdzeniem spotykamy się niemal na każdym kroku. Śniadanie nie tylko dodaje energii, ale także poprawia nastrój. Wykazano, że osoby, które jedzą poranny posiłek są mniej podatne na depresję, milsze dla otoczenia, odporniejsze na stres, a ich układ immunologiczny działa efektywniej, co oznacza, że rzadziej chorują. Mają także bardziej optymistyczny stosunek do życia, a nawet lepsze wyniki w nauce i pracy.

    0 Ocen produktu

    od 33.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sałat love - David Bez

    To nie jest zwykła książka kucharska, a jej autor nie jest żadnym słynnym szefem kuchni. SAŁATLOVE jest formą protestu - wobec byle jakich obiadów zjadanych w pośpiechu, szybkich dań na wynos, zupek w proszku, niezdrowych przekąsek. Dla mięsożerców, wegetarian, wegan i witarian. Dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Autor książki - David Bez - jest młodym projektantem, który pewnego dnia po prostu postanowił odżywiać się zdrowo. Jego blog saladpride.blogspot.com bije rekordy popularności na całym świecie.

    0 Ocen produktu

    od 33.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Koktajle świata. - David Biggs

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 240.Format 21,5x26,0cm.Koktajl to bez wątpienia zjawisko o charakterze międzynarodowym. Od Singapuru po Hawanę, Wenecję, Moskwę, koktajl jest popularny wszędzie tam, gdzie ludzie cieszą się swoim towarzystwem, spędzają razem czas i doskonale się bawią. Na całym świecie zróżnicowanie kultur, mieszanka smaków i lokalnych produktów doprowadziły do powstania szerokiej gamy wyjątkowych napojów, z których każdy jest charakterystyczny dla miejsca, w którym został opracowany. Jest wśród nich miejsce i dla eleganckiego manhattanu z USA, owocowego szaleństwa el diablo z Ameryki Południowej, stylowego bellini z Włoch, pełnego energii siku kuu z Kenii i ognistego cooch behar z Indii, by wymienić tylko kilka z nich.

    0 Ocen produktu

    od 35.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tabele cholesterolu - Sven-David Muller

    Wydanie 2011r. Oprawa broszurowa.Strony 104.Format 10,5x19,0cm.Poradnik zawiera informacje o tłuszczach i kaloriach w najpopularniejszych potrawach, listę ponad 2600 produktów i potraw oraz cenne wskazówki na temat zdrowego odżywiania.

    0 Ocen produktu

    od 10.13 zł Zobacz oferty w 2 sklepach

  • Dieta 8-godzinna - Zinczenko David, Moore Peter

    Jeśli przetestowałeś już wszystkie możliwe diety i żadna nie przypadła Ci do gustu, powinieneś wypróbować najnowsze odkrycie Davida Zinczenko i Petera Moore`a - Dietę 8-godzinną. Pozwoli Ci ona schudnąć szybko, zdrowo i bezpiecznie. Dzięki niej stracisz na wadze nawet do 5 kg tygodniowo - nie ograniczając przy tym spożycia kalorii ani nie rezygnując ze swoich ulubionych potraw. Jak to możliwe?Czołowi badacze w dziedzinie zdrowia, dobrego samopoczucia i odchudzania odkryli nowy sposób odżywiania, oparty nie na tym co jesz, ale kiedy to robisz. Polega on na spożywaniu jedzenia wyłącznie przez 8 wybranych godzin, w ciągu których możesz jeść wszystko, na co masz tylko ochotę, a pozostałe 16 przeznacza się na trawienie i regenerację organizmu.W przeciwieństwie do innych sposobów odchudzania, Dieta 8-godzinna oddziałuje na poziomie komórkowym, wzmacniając działanie mitochondriów - źródeł energii w komórkach ciała. W rezultacie spowalnia ona proces starzenia, zmniejsza ryzyko chorób serca, cukrzycy, raka, Alzheimera i wielu innych. W tym sposobie odżywiania zadziwiający jest fakt, że nie ma żadnych `złych` pokarmów, których należy unikać. Żadnych limitów kalorii, których należy się trzymać. Żadnych zasad, które zakazywałyby spożywania i cieszenia się smakiem Twoich ulubionych potraw.Dzięki tej książce nauczysz się czerpać jak największe korzyści z tej diety, poznając 8-godzinne pokarmy energetyczne, które zapewnią Ci doskonałe odżywienie organizmu. Dodatkowym atutem tej publikacji jest także specjalny zestaw 8-minutowych przepisów.Chudnij, bez ograniczeń.

    0 Ocen produktu

    od 26.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści - David Lebovitz

    DAVID LEBOVITZ był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem. Od 2004 r. mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi cieszącego się ogromną popularnością bloga davidlebovitz.com. Jest autorem książek kucharskich oraz kulinarno-lifestyleowego Słodkiego życia w Paryżu. Upłynęło już dziesięć lat, odkąd David Lebovitz spakował swoje najcenniejsze książki kucharskie, wysłużoną żeliwną patelnię oraz laptopa i przeprowadził się do Paryża. W tamtym okresie kuchnia francuska zaczęła zmieniać swój wizerunek za sprawą nowego pokolenia szefów kuchni i domowych kucharzy - zwłaszcza paryskich - którzy do przyrządzania klasycznych francuskich potraw wykorzystywali produkty oraz techniki gotowania pochodzące z różnych stron świata. W Mojej kuchni w Paryżu David prezentuje zarówno klasyczne, jak i mniej znane potrawy, oferując czytelnikom aż 100 przepisów na wytrawne oraz słodkie dania, które są odzwierciedleniem tego, co i jak jada się obecnie w Paryżu. Jest wśród nich nie tylko tradycyjna zupa cebulowa, cassoulet, kurczak w winie czy francuski tost z szynką i serem, ale również wieprzowina w sosie barbecue, tadżin z jagnięciny, pieczony kalafior z dukka, chrupiące kulki z dorsza z sosem tatarskim oraz sałatka z pszenicy z cykorią, warzywami korzeniowymi i granatem. Nie obejdzie się, rzecz jasna, bez deseru - mamy do wyboru czekoladową lawę ze słonym sosem karmelowym, kruche ciasteczka na kaczym smalcu, babkę z listkami laurowymi i pomarańczową glazurą, sernik francuski... i wiele innych. David dzieli się również z czytelnikami swoimi przemyśleniami i anegdotami, opowiadanymi z typowym dla niego dystansem i humorem, a także wspaniałymi fotografiami Paryża oraz potraw, które niezwykle trafnie oddają radości, blaski i cienie życia w kulinarnej stolicy świata. *** Amerykanin w Paryżu i Paryż od kuchni - tak w jednym zdaniu można streścić dziesięcioletnią przygodę Davida Lebovitza z francuską kuchnią. Przygodę momentami zabawną, ale też egzotyczną - autor odkrywa dla nas miasto pełne kulinarnych wpływów, fobii, przyzwyczajeń i dań obowiązkowych. Świetna i świeża książka o kulinarnej stolicy świata, jakiej nie znamy! Monika Powalisz, Magazyn Smak *** Z blogiem Davida Lebovitza odkrywałam uroki życia w Paryżu: szukałam najlepszych croissantów i najlepszej kawy, chodziłam po warzywa na dzielnicowy targ i do starego sklepiku po miedziane patelnie. Poznałam chleb od Poilâne i dowiadywałam się czym są saucissons oubliés. To dzięki Davidowi poznałam francuskie smaki. Ciągle mam apetyt na więcej. Małgorzata Minta, Gazeta Wyborcza *** David Lebovitz - kucharz, który potrafi opowiadać lepiej niż większość autorów książek kulinarnych, pisarz, który mógłby być szefem kuchni każdej restauracji na świecie, i przede wszystkim - facet, który uwielbia jedzenie i gotowanie. To chyba najbardziej osobista z jego książek. Zawarte w niej przepisy przeplatane są opowieściami o blaskach i cieniach paryskiego życia. Musiałem kupić dwa egzemplarze - jeden trzymam w kuchni, a drugi obok ulubionego fotela do czytania. Michael Ruhlman, autor książki kucharskiej Ruhlmans Twenty *** Otwierając tę książkę, czujemy się, jakbyśmy otwierali drzwi do Paryża. David nie tylko prezentuje w niej doskonałe przepisy, ale jak najlepszy przyjaciel zabiera nas na spacer po najsmakowitszym ze wszystkich miast na świecie. Idealna dla wszystkich miłośników francuskiej kuchni, Paryża i niepowtarzalnego stylu Davida. Dorie Greenspan, autorka książki kucharskiej Around My French Table *** David Lebovitz to jedyny w swoim rodzaju błyskotliwy gawędziarz i genialny znawca kuchni. Doskonale łączy lekki, chwilami wręcz satyryczny styl pisania z rozległą wiedzą kulinarną. To wymarzony przewodnik po Mieście Świateł. Yotam Ottolenghi, współautor książki kucharskiej Jerusalem *** David Lebovitz to wyjątkowy Amerykanin w Paryżu, podobnie jak wyjątkowa jest opowieść o jego wspaniałym, smakowitym świecie. Szczerze zazdroszczę! Suzanne Goin, autorka książki A.O.C Cookbook

    0 Ocen produktu

    od 47.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Green Kitchen. Zielono & zdrowo - Vindahl Luise, Frenkiel Davi...

    Co może wyniknąć ze zderzenia różnych dwóch światów kulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy...Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog "The Green Kitchen Stories" oraz książka, dzięki której odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych smaku i fantastycznie podanych.

    0 Ocen produktu

    od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.