Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneDoskonała kuchnia Polska. Szkoła gotowania Marka Łebkowsk (...)

Doskonała kuchnia Polska. Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego - Marek Łebkowski

Porównanie cen Doskonała kuchnia Polska. Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego - Marek Łebkowski.

Doskonała kuchnia Polska. Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego - Marek Łebkowski

od 27.96 zł

rozwiń / zwiń

  • Ilustrowana szkoła gotowania Kuchnia włoska krok po kroku - ...

    Kuchnia włoska krok po kroku.Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw - nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku - na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramis? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.Ta książka jest po prostu piękna i ... apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.

    0 Ocen produktu

    od 45.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pogotowie kulinarne - Marek Łebkowski

    Przepisy kulinarne zawarte w tej książce dotyczą zarówno potraw na cztery pory roku, jak również na święta i inne okazje. Znajdziemy w niej również przepisy na pyszne drinki i koktaile i porady dotyczace doboru odpowiedniego wina. Niezbędnik kulinarny, który powinien znajdować się w każdej kuchni.

    0 Ocen produktu

    od 27.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Doskonała kuchnia - Maria Marciszewska

    Doskonała kuchnia" Marii Marciszewskiej to smakowita opowieść o sztuce dobrego gotowania i wszelakich przyjemnościach stołu, zachwycająca i zaskakująca obfitością i różnorodnością dań i wyrobów na każdą okazję i każdą porę roku. Przypomniane w niej zostały wypróbowane przepisy, od najskromniejszych do najwykwintniejszych, które dawniej stosowano w najrozmaitszych odmianach w polskich domach zarówno na co dzień, jak i od święta. Nie brak tu również mnóstwa cennych informacji praktycznych, porad, przestróg i wskazówek, jak prowadzić dom, podejmować gości czy przechowywać żywność i tym podobnych. Prezentowane potrawy z mięsa, ryb, jarzyn, grzybów, wyroby cukiernicze, nalewki, zapasy spiżarniane i wiele, wiele innych specjałów wywodzi się z tradycji staropolskiej, regionalnej, a także kresowej. Tajniki ich przyrządzania przekazywano z pokolenia na pokolenie. Niektóre receptury przywędrowały do Polski z innych krajów, nawet z odległego Orientu, i tu się zadomowiły. Część z kolei weszła na trwałe do kuchni międzynarodowej, gdzie stosowane są "a la polonaise". Choć dzisiaj już - z racji niedostępności niektórych ingrediencji, a przede wszystkim rozrzutności ponad miarę czy niefrasobliwości dawnych pań domu, przerastającej nasze wyobrażenia o zdrowej diecie - trudno na przykład sprawiać raki kopami lub piec baby drożdżowe z kilku tuzinów jaj, pozostałe przepisy trafiają jednak we współczesne upodobania kulinarne i zasługują na ocalenie od zapomnienia. Niezwykle barwny sposób narracji rozbudza wyobraźnię oraz przywołuje smaki i aromaty, którym trudno się oprzeć. Smakosze i miłośnicy sztuki kulinarnej oraz wszyscy, którzy lubią czytać o jedzeniu, w książce odnajdą wiele inspirujących pomysłów wartych wypruwania.Bon appetit!

    0 Ocen produktu

    od 32.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Szkoła gotowania - Dr Oetker

    Co zrobić, żeby panierowany sznycel był chrupiący?Jak upiec delikatną, soczystą pieczeń?Czy zawijanie gołąbków jest trudne?Szkoła gotowania Dr. Oetkera jest przeznaczone dla wszystkich, którzy chcą dobrze gotować. To nie tylko podręcznik dla początkujących, ale poradnik dla tych, którzy jeszcze nie zaprzyjaźnili się z kuchnią, a chcą się zdrowo odżywiać w domu.W kolejnych rozdziałach zapoznamy się z wiadomościami na temat: jak ugotować klasyczną zupę, usmażyć smaczne placki, zrobić pyszny deser.Przepisy i porady podane w książce były wielokrotnie testowane i sprawdzane, a ponad 400 zdjęć ilustrujących poszczególne czynności pomaga zgłębić tajniki gotowania.To się musi udać!

    0 Ocen produktu

    od 12.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja polska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbio...

    Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza - Praca...

    Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska - dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem - fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.