Śledź, kurczaki i inne ptaki - Iwona Wodzyńska
Porównanie cen Śledź, kurczaki i inne ptaki - Iwona Wodzyńska.
Śledź, kurczaki i inne ptaki - Iwona Wodzyńska
od 22.85 zł
-
Śledź na każdą okazję - Kazimierz Igras
Z książki tej dowiecie się Państwo jak wiele jest możliwości przyrządzania, jakie potrawy i w jakich proporcjach dodane wpłyną korzystnie na smak śledzia. A także jakie dodatki, np. Sałatki, surówki będą doskonałe razem z nim smakowały, wzbogacając i urozmaicając codzienne menu.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Surówki. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x20,5cm.
od 4.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania z ryb - Iwona Czarkowska
Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm. W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.
od 3.55 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Obiady za 9,99 - Czarkowska Iwona
Czy możliwe jest ugotowanie obiadu dla trzech osób za niecałe 10 zł? Okazuje się, że tak. I wbrew temu, co można by pozornie sądzić, nie muszą to być posiłki monotonne i pozbawione wartości odżywczych. Zaprezentowane w książce zestawy dań zawierają przepisy na bogate w składniki odżywcze zupy, drugie dania składające się z mięs drobiowych, podrobów i innych, oraz propozycje deserów czy smacznych surówek. Przepisy w każdym zestawie dobrane zostały z myślą o zaserwowaniu dania trzem osobom. Nawet największy reżim finansowy nie musi ograniczać różnorodności naszego menu.
od 6.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta i ciasteczka - Iwona Czarkowska
Żaden uroczysty obiad nie może się obejść bez deseru, a polska kuchnia - bez ciast. Wracając pamięcią do chwil dzieciństwa, najczęściej wspominamy dom pachnący aromatycznym ciastem - wielkanocnymi babami, jesienną szarlotką, biszkoptami. Zaprezentowane przepisy z pewnością pomogą urealnić ten czas. Ciasta, jak wszystkie inne potrawy, potrzebują przypraw i dodatków. To dzięki nim, jeszcze zanim wyciągniemy blachę z piekarnika, rozchodzi się wspaniały kuszący zapach, któremu trudno się oprzeć. Przyprawami, najczęściej kojarzącymi się z ciastem, są wanilia i cynamon, który doskonale łączy się ze smakiem jabłek, kakao, czekolady i miodu. Rzadziej stosuje się goździki, anyż lub gałkę muszkatołową. Jednak warto je wypróbować przy najbliższej okazji, gdyż dzięki nim wypieki wiele zyskują. Doskonałymi dodatkami do ciast są również bakalie, owoce - świeże, suszone lub w postaci przetworów - oraz kawa, herbata, kakao, likier, wino, koniak.
od 3.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania z drobiu - Iwona Czarkowska
Potrawy z drobiu należą do wyjątkowo lubianych i często pojawiają się na naszych stołach w rozmaitych potrawach - od rosołu poprzez mięsne dania główne aż po sałatki. Smak mięsa drobiowego z kurczaków, indyków, gęsi, a także dzikich kaczek, bażantów i kuropatw, a nawet strusia najlepiej podkreślą przyprawy i zioła. Aby wydobyć z mięsa drobiowego odpowiedni smak, warto wiedzieć jak komponować marynaty, jak wstępnie przygotowywać mięso, aby nie straciło najcenniejszych walorów, a przede wszystkim warto mieć sprawdzone przepisy, które pozwolą przyrządzić doskonałe, zdrowe potrawy.
od 3.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta bez węglowodanów - Iwona Czarkowska
Jedzenie nie musi być nudne, a wyeliminowanie któregoś ze składników nie musi oznaczać jednostajności. Kuchnia bez węglowodanów to propozycja dla osób, które chcą lub powinny wyeliminować węglowodany ze swojej diety. Książka zawiera propozycje smacznych i różnorodnych przepisów na potrawy pozbawione węglowodanów.Węglowodany zwane cukrami lub sacharydami, to związki chemiczne, które dostarczają organizmowi niezbędnej dawki energii, przyspieszają przemianę materii, utrzymują korzystną florę bakteryjną w jelitach, regulują odczucia sytości i głodu. Wszystko to jednak pod warunkiem, że spożywane są w ilościach nie większych niż dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu. Węglowodany oczyszczone spożywane w nadmiernych ilościach mogą być przyczyną wielu chorób. Dieta eliminująca te związki pomaga w łagodzeniu objawów cukrzycy i jest skuteczną bronią w walce z otyłością.
od 3.55 zł Zobacz oferty w 1 sklepie