Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneDieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis

Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis

Porównanie cen Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis.

Dieta w walce z rakiem - Beliveau Richard, Gingras Denis

od 24.51 zł

rozwiń / zwiń

  • Kuchnia przeciwrakowa. Ponad 160 przepisów kulinarnych. - Ric...

    Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 272. Format 22,0x22,0cm. W książce jej autorzy robią użytek z najnowych odkryć naukowych w dziedzinie dietetyki i badań nad nowotworami. Czytelnicy mają więc okazję poznać nowe produkty spożywcze zawierające fitochemiczne związki przeciwrakowe, otrzymują także nową wiedzę na temat znaczenia stanów zapalnych i otyłości w procesie rozwoju raka. Przepisy inspirowane rozmaitymi tradycjami kulinarnymi, często liczące juz tysiące lat, uwzględniają wiele produktów o uznanych właściwościach przeciwrakowych.

    0 Ocen produktu

    od 37.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta w walce z cholesterolem - Philippe Chavanne

    Część wstępna książki przybliża Czytelnikom wiedzę na temat cholesterolu: określa jego poziom i omawia zagrożenia związane z jego nadmiarem. Zawiera 80 przepisów na smaczne, zdrowe, starannie dobrane potrawy od zup i przystawek, przez mięsa, ryby i warzywa, po desery i słodycze. Wypróbujcie, a przekonacie się, że nawet nadmiar "złego" cholesterolu w organizmie wcale nie oznacza konieczności rezygnacji z rozkoszy stołu. Co więcej, mamy nadzieję, że przepisy te przyczynią się w przyjemny, a zarazem istotny sposób do przyjęcia nowego, zdrowego stylu życia i odżywiania się na co dzień.

    0 Ocen produktu

    od 19.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta w walce z cukrzycą. - Philippe Chavanne

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 17x23cm.W życiu zdarzają się różne zbiegi okoliczności - dobre i złe. Cukrzyca typu 2 jest przykładem zbiegu niepomyślnych okoliczności, takich jak niekorzystne predyspozycje genetyczne, szkodliwe uwarunkowania środowiskowe oraz niezdrowy tryb życia. Profilu genetycznego nie sposób zmienić, można jednak skutecznie oddziaływać na środowisko, a także modyfikować tryb swojego życia. Natomiast cukrzyca typu l jest wynikiem deficytu immunologicznego, który nieodwracalnie uszkadza trzustkę, wskutek czego przestaje ona wytwarzać insulinę. W obu przypadkach dochodzi do podwyższenia poziomu cukru we krwi. W razie wystąpienia cukrzycy typu l konieczne jest przede wszystkim uzupełnianie braków insuliny dla ustabilizowania poziomu cukru, który jest paliwem dla całego organizmu. Wymaga to zrównoważenia diety pod względem dziennego spożycia cukrów oraz właściwego ich doboru. Zegarmistrzowska precyzja gwarantuje równowagę między dostawami cukru i jego wykorzystywaniem przez organizm. W odniesieniu do cukrzycy typu 2 zasady dietetyczne są nieco inne. Dzienna dawka cukrów jest czynnikiem istotnym, ale bardzo często musi mu towarzyszyć modyfikacja nawyków żywieniowych pod względem spożycia tłuszczów, a czasem także alkoholu. Cukrzyca typu 2 pociąga za sobą większe ryzyko schorzeń sercowo-naczyniowych, niż komplikacji bezpośrednio związanych ze zbyt wysokim poziomem cukru w organizmie.Czy z tego wynika, że mamy wybór jedynie między rezygnacją i odmawianiem sobie? Nic podobnego! Należy troszczyć się o siebie w każdej sytuacji, nawet pozornie błahej. Wszyscy powinniśmy zachowywać dietetyczną czujność, a osoby chore na cukrzycę - szczególnie. Każdy diabetyk powinien się odżywiać zgodnie ze zdrowymi zasadami, zawartymi w tej książce. Podane dalej przepisy kulinarne pozwalają opracować zrównoważony model diety, idealny dla chorych na cukrzycę, ale także godny polecenia osobom zdrowym.Odżywianie wynika z naturalnej potrzeby, a przyjemność jedzenia jest z nim ściśle związana. Philippe Chavanne ma na względzie rozkosz podniebienia, osiąganą dzięki wyśmienitym kompozycjom, subtelnym smakom i niewielkiej zawartości cukru. Proponuje nam zdrową kuchnię, bez obawy o skład i zawartość poszczególnych składników. Kto bowiem myśli o skrobi, jedząc zupę fasolową lub świderki, które kojarzą się ze słoneczną Italią? Kto zaprząta sobie głowę glukozą, zwijając sakiewki z kapusty z mięsem kraba i kozim serem, inspirowane kuchnią azjatycką? Kto się martwi sacharozą, gdy w gronie przyjaciół kończy posiłek deserem ze świeżych fig z musem malinowym? Kto się przejmuje, czy wolno mu wypić lampkę wina?Cierpiący na cukrzycę i zdrowi, smakosze i smakoszki, otwórzmy 80 okien na krajobrazy gastronomicznej rozkoszy. Poczujmy wspólnotę przyjemności płynącej z jedzenia. Bez wahania podążmy szlakiem Philippe"a Chavanne"a, na który nas zaprasza swymi oryginalnymi pomysłami.

    0 Ocen produktu

    od 19.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowe warzenie piwa - Richard Lehr

    Uprawianie jakiegoś hobby sprawia przyjemność tylko wtedy, gdy prowadzi do sukcesów, a nakład pracy nie przekracza granic rozsądku. Sukces w przypadku warzenia piwa oznacza osiągnięcie wysokiej jakości warzonego trunku.Autor tej książki - piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem - podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo, które nie ustępuje jakością piwom komercyjnym. W poradniku tym znajdziesz mnóstwo informacji niezbędnych do tego, by samodzielnie uwarzyć piwo - od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży, po instrukcje budowy prostych urządzeń niezbędnych do wyrobu tego alkoholu. Opisano w niej także poszczególne etapy powstawania piwa, m.in. śrutowanie i filtrowanie.Zatem jeśli masz ochotę na monachijskie jasne, austriackie marcowe lub czeskiego pilznera własnej roboty, warto sięgnąć po tę książkę. Informacje w niej zawarte pozwolą niewielkim kosztem i wysiłkiem stworzyć domowy minibrowar.

    0 Ocen produktu

    od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wypiekanie chleba. Krok po kroku. - Lepard Dan, Whittington Ri...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 160.Format 16,5x21cm.Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!

    0 Ocen produktu

    od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wino Jak zostać znawcą - Kitowski Richard, Klemm Jocelyn

    Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powinno smakować, to już całkiem inna historia... Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina? Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdziesz w nim mnóstwo przydatnych, aktualnych i łatwych do zastosowania wskazówek, dzięki którym z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win. Z książki dowiesz się, jak dobierać wino do różnych potraw i jak odróżniać wspaniałe, umiarkowanie drogie trunki od drogich, nie zawsze wartych swojej ceny. W tajniki wina wprowadzą Cię profesjonalni sommelierzy z wieloletnim doświadczeniem.

    0 Ocen produktu

    od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wino. Jak zostać znawcą - Kitowski Richard, Klemm Jocelyn

    Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powinno smakować, to już całkiem inna historia...Z jakiego szczepu powstało wino? Jakie znaczenie ma rocznik? Jakie są rodzaje tych trunków? Co decyduje o bukiecie wina?Na te i wiele innych pytań odpowiedzą autorzy tego poradnika. Znajdziesz w nim mnóstwo przydatnych, aktualnych i łatwych do zastosowania wskazówek, dzięki którym z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win. Z książki dowiesz się, jak dobierać wino do różnych potraw i jak odróżniać wspaniałe, umiarkowanie drogie trunki od drogich, nie zawsze wartych swojej ceny.W tajniki wina wprowadzą Cię profesjonalni sommelierzy z wieloletnim doświadczeniem.

    0 Ocen produktu

    od 21.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.