Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneSmaczna kuchnia polska - Joanna Krupska

Smaczna kuchnia polska - Joanna Krupska

Porównanie cen Smaczna kuchnia polska - Joanna Krupska.

Smaczna kuchnia polska - Joanna Krupska

od 6.85 zł

rozwiń / zwiń

  • Smaczna i zdrowa kuchnia włoska - Gino DAcampo

    Lubisz dobrze zjeść, a przy tym zachować szczupłą sylwetkę? Oto dieta dla ciebie!Dieta dolce to połączenie smacznych, niskokalorycznych dań z prostymi ćwiczeniami. Poznaj znakomite przepisy Gino D Acampo, m.in. dania na romantyczne kolacje, potrawy, którymi zadziwisz gości, zdrowe przekąski i nietuczące desery. Wprowadź także prosty plan treningów zapewniających zgrabną sylwetkę. Ten przyjemny sposób odżywiania sprawi, że z łatwością schudniesz, a także wzmocnisz mięśnie.Dzięki przepisom Gino D Acampo i poradom wybitnej dietetyczki Juliette Kellow, która wyjaśnia, co jeść, a czego unikać, ta bezstresowa metoda odchudzania zrewolucjonizuje twój sposób myślenia o zdrowym odżywianiu. Jeszcze nigdy dieta nie smakowała lepiej!

    0 Ocen produktu

    od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaczna kuchnia na co dzień i od święta - Praca zbiorowa

    Przepyszne uszka z grzybami, smakowita kaczka nadziewana jabłkami czy wyborny tort czekoladowy z koniakiem to dania które usatysfakcjonują i oczarują niejednego smakosza. W niniejszej książce prezentujemy przepisy na Święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc, takie, które możemy wykorzystywać, przygotowując smakołyki na specjalne uroczystości: Dzień Matki, Dzień Babci itp.

    0 Ocen produktu

    od 16.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaczna kuchnia. Dania z woka - Marlies Sauerborn

    Kuchnia azjatycka cieszy się u nas coraz większą popularnością i pewnie dlatego wok znajduje się już na wyposażeniu wielu gospodarst w domowych. Nic w tym dziwnego, bowiem jest naczyniem uniwersalnym. W książce tej zebrano wiele ciekawych przepisów na urozmaicone d ania z woka. Autorzy proponują smaczne zupy, drobne przekąski oraz dania z drobiu, mięsa, ryb, skorupiaków i warzyw.

    0 Ocen produktu

    od 6.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska - wersja polska - Rafał Jabłoński

    Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.

    0 Ocen produktu

    od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbio...

    Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza - Praca...

    Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska - dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem - fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska - Praca zbiorowa

    Mówi się o niej "tygiel smaków". Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka... Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.