Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneTradycje polskiego stołu - Barbara Ogrodowska

Tradycje polskiego stołu - Barbara Ogrodowska

Porównanie cen Tradycje polskiego stołu - Barbara Ogrodowska.

Tradycje polskiego stołu - Barbara Ogrodowska

od 39.43 zł

rozwiń / zwiń

  • Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.

    0 Ocen produktu

    od 47.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tradycje kulinarne Japonii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

    0 Ocen produktu

    od 25.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dookoła stołu. - Irena Gumowska

    Wspólne ucztowanie, skromnne czy luksusowe, jest czynnikiem łączącym ludzi, doskonałą okazją do zbliżenia się, zawiązywania przyjaźni, utrwalania dawnych znajomości. Dobra kuchnia sprzyja pogodnej atmosferze, nastraja optymistycznie ludzi. Irena Gumowska.

    0 Ocen produktu

    od 19.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 224.Format 22,0x28,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 17.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zapraszam do stołu. Kuchnia Jerzego Kanppe - Jerzy Kanppe

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 200.Format 14,5x20,5cm.Zapraszam do stołu to zbiór ponad siedemdziesięciu oryginalnych przepisów kulinarnych zilustrowanych smakowitymi zdjęciami potraw i fotografiami z planu serialu TVN.Ta książka to sposób na zdrową kuchnię, osłodzoną szczyptą serialowej miłości, z lekko pikantną nutą rozrywki.Odkryjcie przyjemność płynącą z gotowania i poznajcie kulinarne tajemnice Jerzego Knappe.

    0 Ocen produktu

    od 21.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nowości na talerzu - Barbara Adamczewska

    Wychodzę z założenia, że dobra kuchnia to również kuchnia pełna zdziwień, nowych, zaskakujących smaków i oryginalnych połączeń. A cóż może dawać lepszą okazję do zdziwienia niż nowości, jakie nie gościły dotąd na naszych stołach, o jakich mogliśmy do niedawna tylko przeczytać w opowieściach z podróży lub zobaczyć je na filmie?

    0 Ocen produktu

    od 8.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Potrawy z jajek - Barbara Jakimowicz-Klein

    Co było pierwsze - jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko. Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym rarytasem? Jak urozmaicić omlet, aby okazał się wykwintnym daniem głównym podczas rodzinnej imprezy? I czy z dnia na dzień można przemienić się w mistrza przekąsek oraz pysznych sufletów? Dzięki książce, którą trzymasz w ręce - tak. Zamieszczone w niej przepisy pomogą każdemu amatorowi kuchni umiejętnie i nad podziw szybko ugotować pożywną zupę, sporządzić wyszukany deser czy upiec smaczną zapiekankę, używając jako składnika podstawowego jajka. Barbara Jakimowicz-Klein, autorka tekstu, odsłania przed czytelnikiem tajniki sztuki kulinarnej. Doradza, jak - zgodnie z zaleceniami Diety Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka - uatrakcyjnić każdy obiad i czego dodać do potraw, aby zyskały one ciekawy i głęboki smak. Ponadto przekonuje do kreatywnego gotowania, umożliwiającego nowe spojrzenie na tradycyjną polską kuchnię. Jeśli więc chcesz zabłysnąć wśród znajomych jako świetna gospodyni, twórczyni najlepszych wielkanocnych przysmaków - sięgnij do tej książki. Naprawdę warto!

    0 Ocen produktu

    od 11.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.