Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneTradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Porównanie cen Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek.

Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

od 47.37 zł

rozwiń / zwiń

  • Tradycje kulinarne Japonii - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

    0 Ocen produktu

    od 25.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Japońskie słodycze - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie przywożone z Chin, wyszukane specjały z Kioto towarzyszące ceremonii herbacianej czy ekstrawaganckie ciasta przygotowywane przez najlepszych, współczesnych cukierników to tylko wycinek bogactwa tego, co oferuje kuchnia Kraju Kwitnącej Wiśni.Słodycze japońskie to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poświęconych japońskiemu cukiernictwu wydanych w języku europejskim. To niezwykła podróż w czasie, podczas której nie zabraknie wizyt do cesarskiej kuchni, bogatych domach samurajów oraz kupców czy słynnych zakładach cukierniczych.

    0 Ocen produktu

    od 60.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polish culinary paths - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Jak smakuje Polska? Na to pytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pod tytułem Polish Culinary Paths. Ponad 140 stronicowe pełne pięknych fotografii wydanie zaprasza czytelników w niezwykłą podróż przybliżając smaki i zapachy kuchni polskiej. Dzięki książce czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także popularne składniki oraz produkty. Rys historyczny uzupełniony jest legendami, podaniami, jak również odwołaniami do znanych osobistości (między innymi: Fryderyka Chopina, Mikołaja Kopernika, Marii Konopnickiej, Bolesława Leśmiana), sztuki i literatury. Publikacja zwiera ponadto 16 prostych przepisów.

    0 Ocen produktu

    od 40.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Tradycje polskiego stołu - Barbara Ogrodowska

    Kolejna książka z seriiOcalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni. Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta. Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.

    0 Ocen produktu

    od 39.43 zł Zobacz oferty w 2 sklepach

  • Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 224.Format 22,0x28,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 17.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zapiski kulinarne - Wachowicz Ewa

    "Zapiski kulinarne na każdą porę roku" to nieco zaskakująca książka Ewy Wachowicz. Zaskakująca, bowiem autorka wielu publikacji kulinarnych tym razem postanowiła wydać coś w rodzaju zeszytu, na kartach którego każdy czytelnik będzie mógł zapisać własne receptury, a następnie umieścić je w spisie treści.Całość podzielona jest na cztery części, odpowiadające porom roku. A to dlatego, że autorka hołduje w kuchni zasadzie sezonowości i gotuje zgodnie z cyklem dyktowanym przez przyrodę.We wstępie wspomina o swym pierwszym zeszycie kulinarnym, który założyła mając zaledwie 11 lat. Pisze też, iż nadal - mimo postępu technologicznego - lubi spisywać receptury odręcznie, a jeśli akurat nie ma pod ręką czystej kartki, zdarza się jej notować na jednorazowych serwetkach.Ewa Wachowicz żywi nadzieję, że ta nietypowa książeczka szybko zapełni się doskonałymi przepisami.W "Zapiskach..." znalazły się też zdjęcia potraw oraz kalendarze na lata 2016-2018.

    0 Ocen produktu

    od 17.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pogotowie kulinarne - Marek Łebkowski

    Przepisy kulinarne zawarte w tej książce dotyczą zarówno potraw na cztery pory roku, jak również na święta i inne okazje. Znajdziemy w niej również przepisy na pyszne drinki i koktaile i porady dotyczace doboru odpowiedniego wina. Niezbędnik kulinarny, który powinien znajdować się w każdej kuchni.

    0 Ocen produktu

    od 27.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.