Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne1000 przepisów Kuchnia polska - Praca zbiorowa

1000 przepisów Kuchnia polska - Praca zbiorowa

Porównanie cen 1000 przepisów Kuchnia polska - Praca zbiorowa.

1000 przepisów Kuchnia polska - Praca zbiorowa

od 19.66 zł

rozwiń / zwiń

  • Kuchnia polska 1000 przepisów - Praca zbiorowa

    Kuchnia polska to 1000 przepisów zarówno na dania tradycyjne, jak i nowoczesne - od przystawek poprzez dania główne do deserów. To kilkaset pomysłów na codzienne potrawy, a także wykwintne dania. W książce zgromadzono także pomysły na znakomite oraz zdrowe sałatki i surówki, tradycyjne oraz zaskakujące dania wegetariańskie, ale także przepisy na interesujące wykorzystanie owoców - w lekkich deserach i sycących, mięsnych daniach głównych. Miłośników domowych wyrobów z pewnością zainteresują rozdziały o przetworach z warzyw i owoców oraz domowym wyrobie wędlin, chlebów i nalewek.

    0 Ocen produktu

    od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 1000 przepisów. Kuchnia polska - Praca zbiorowa

    Ten imponujący zbiór przepisów o różnym stopniu trudności pozwala zaplanować dowolny posiłek od codziennych obiadów po wielodaniowe uczty. Prezentujemy pomysły na przekąski, zupy, mięsa, ryby oraz na dania z mąki i ziemniaków.Łasuchom proponujemy wypieki i desery, a tęskniącym za babcinymi konfiturami receptury na domowe przetwory.Tu każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od kulinarnych umiejętności.To uniwersalna książka kucharska, której nie może zabraknąć w żadnym domu.

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska. 1000 najlepszych przepisów. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 400.Format 16,5x24,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 15.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 1000 przepisów. Kuchnia polska (ziemniaczki) - Praca zbiorowa

    Ten imponujący zbiór przepisów o różnym stopniu trudności pozwala zaplanować dowolny posiłek od codziennych obiadów po wielodaniowe uczty. Prezentujemy pomysły na przekąski, zupy, mięsa, ryby oraz na dania z mąki i ziemniaków.Łasuchom proponujemy wypieki i desery, a tęskniącym za babcinymi konfiturami receptury na domowe przetwory.Tu każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od kulinarnych umiejętności.To uniwersalna książka kucharska, której nie może zabraknąć w żadnym domu.

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warmii i Mazur - Praca zbio...

    Kuchnia Warmii i Mazur jest prosta i skromna; opiera się głównie na tym, co oferuje natura regionu: lasy, łąki i jeziora. Jadano tu grzyby, zioła, owoce leśne, miód, a przede wszystkim ryby z mazurskich jezior. Smażone, pieczone, gotowane, marynowane, wędzone, dodawane do zup oraz farszy. Drogie mięso podawano rzadko, ale zachowane przepisy są zaskakująco oryginalne, jak na wykwintny korzenno-śliwkowy schab po mazursku, duszony w czerwonym winie, czy pieczone gęsi i kaczki, faszerowane grzybami, owocami, kaszą, przyprawiane korzeniami.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza - Praca...

    Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska - dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem - fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. Kuchnia podlaska - Praca zbiorowa

    Mówi się o niej "tygiel smaków". Kulinarne gusta i obyczaje wielu nacji przenikały się przez wieki, tworząc mieszankę potraw prostych, ale niezwykle różnorodnych, a nierzadko także wykwintnych. Podlasie to region porośnięty przez puszcze, stąd tyle tu dań z grzybami, dziczyzną i dzikim ptactwem. Jadano też wiele ryb łowionych w Bugu, Biebrzy, Narwi. Znano kilkanaście rodzajów ciast, w które można włożyć nadzienie, i wiele sposobów ich przygotowywania; ich nazwy trudno spamiętać: kakory, kibiny, knysze, kartacze, uszka... Najsławniejszym deserem jest sękacz, wypiekany na specjalnym ruszcie, ale pieczono też baby drożdżowe, pierniki, makowce...

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.