Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń
Porównanie cen Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń.
Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń
od 13.00 zł
-
Metody hodowlane Przewodnik do ćwiczeń
Wrocław 2009, wydanie 2, format 170 x 240, objętość 114 str., oprawa miękka Drugie wydanie przewodnika do ćwiczeń powstało w oparciu o tekst wydania pierwszego z roku 2002.Każde ćwiczenie zawiera wstęp teoretyczny oraz zadania do wykonania przez studentów. W części teoretycznej przedstawiony jest zarys wiedzy niezbędnej do wykonania zadań z konkretnego tematu ćwiczeniowego.
od 16.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przewodnik do ćwiczeń z fizjologii roślin
?Przewodnik do ćwiczeń z fizjologii roślin? został opracowany przede wszystkim z myślą o studentach biologii Uniwersytetu Gdańskiego, a także innych uczelni wyższych, którzy w trakcie studiów przechodzą obowiązkowy kurs podstawowy z fizjologii roślin. Przewodnik obejmuje zestaw dwunastu niezależnych jednostek tematycznych. Dobór zagadnień i ich układ został tak pomyślany, aby studenci mogli nie tylko poznać podstawowe działy fizjologii...
od 23.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy hodowli zwierząt Przewodnik do ćwiczeń Monkiewicz
Wrocław 1998, wydanie 1, format 170 x 230, objętość 129 str., oprawa miękkaPotrzebą napisania tego skryptu było wyczerpanie ostatniego nakładu z roku 1980. Poprzednie opracowanie przeznaczone było głównie dla studentów Medycyny Weterynaryjnej i zawierało wiadomości z zakresu hodowli ogólnej jak i genetyki. Z uwagi na rozwój nauki, postępującą specjalizację zawodową i coraz większe wymogi stawiane studentom i lekarzom weterynarii postanowiono w planie studiów utworzyć...
od 18.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy hodowli zwierząt Przewodnik do ćwiczeń Pawlina
Wrocław 2011, wydanie 2 poprawione, format 170 x 230, objętość 117 str., oprawa miękka Jest to drugie, poprawione i uzupełnione wydanie przewodnika do ćwiczeń z przedmiotów: ?Podstawy hodowli zwierząt? i ?Ogólna hodowla zwierząt?. Skrypt zawiera podstawowe wiadomości na temat hodowli zwierząt gospodarskich i stanowi podstawową pomoc dydaktyczną w zakresie przeprowadzanych ćwiczeń, zwłaszcza praktycznych. Przeznaczony jest przede wszystkim dla...
od 24.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia produkcji wina
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 244 str., oprawa miękka Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. ?Winery Technology and...
od 66.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia produkcji ziemniaków
Warszawa 2008, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 100 str., oprawa miękka Mimo spadkowego trendu powierzchni uprawy ziemniaków w Polsce, poziom produkcji kierowanej na rynek zmniejsza się w niewielkim zakresie. Zwiększa się więc udział produkcji towarowej w ogólnych zbiorach ziemniaków. Oznacza to wzrost poziomu profesjonalizacji technologii i procesów produkcji ziemniaków. Jednocześnie w związku z integracją z dużym i konkurencyjnym rynkiem krajów Unii Europejskiej...
od 13.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia produkcji kukurydzy
Warszawa 2004, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 133 str., oprawa miękka Jest to kompendium współczesnej wiedzy o podstawowych zasadach uprawy i wykorzystania kukurydzy. Wykorzystanie tej wiedzy umożliwi uzyskiwanie wysokich i ekonomicznie opłacalnych plonów. Poszczególne rozdziały zostały opracowane przez autorów o dużym dorobku naukowym i zawodowym oraz posiadających doświadczenie praktyczne w swoich specjalnościach związanych z produkcją kukurydzy w Polsce. Książkę...
od 25.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie