Technologia produkcji wina
Porównanie cen Technologia produkcji wina.
Technologia produkcji wina
od 66.00 zł
-
Technologia produkcji ziemniaków
Warszawa 2008, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 100 str., oprawa miękka Mimo spadkowego trendu powierzchni uprawy ziemniaków w Polsce, poziom produkcji kierowanej na rynek zmniejsza się w niewielkim zakresie. Zwiększa się więc udział produkcji towarowej w ogólnych zbiorach ziemniaków. Oznacza to wzrost poziomu profesjonalizacji technologii i procesów produkcji ziemniaków. Jednocześnie w związku z integracją z dużym i konkurencyjnym rynkiem krajów Unii Europejskiej...
od 13.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia produkcji kukurydzy
Warszawa 2004, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 133 str., oprawa miękka Jest to kompendium współczesnej wiedzy o podstawowych zasadach uprawy i wykorzystania kukurydzy. Wykorzystanie tej wiedzy umożliwi uzyskiwanie wysokich i ekonomicznie opłacalnych plonów. Poszczególne rozdziały zostały opracowane przez autorów o dużym dorobku naukowym i zawodowym oraz posiadających doświadczenie praktyczne w swoich specjalnościach związanych z produkcją kukurydzy w Polsce. Książkę...
od 25.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń
Rzeszów 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 132 str., oprawa miękkaRegulamin pracy w laboratorium I. PODSTAWY PRODUKCJI JAJ SPOŻYWCZYCH Podstawy produkcji jaj spożywczych II. KLASYFIKACJA I ZNAKOWANIE JAJ Klasyfikacja i znakowanie jaj III. JAJA W SKORUPACH Ocena zewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach Ocena wewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach Ocena jakości jaj w skorupach IV. JAJA GOTOWANE NA TWARDO ...
od 13.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wycena rolniczej produkcji w toku Teoria i praktyka
Warszawa 2013, wydanie 1, format 175 x 240, objętość 118 str., oprawa miękkaWstęp 1. Teoretyczne podstawy wyceny 1.1. Definicje wartości 1.1.1. Rys historyczny teorii wartości 1.1.2. Współczesne definicje i rodzaje wartości 1.2. Przedmioty wyceny 1.3. Cele i funkcje wyceny 1.4. Metody wyceny 1.4.1. Rozwój metod wyceny w ujęciu historycznym 1.4.2. Współczesna klasyfikacja metod wyceny 1.5. Uwarunkowania prawne wyceny 1.6. Rzeczoznawca majątkowy 2....
od 19.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologie produkcji roślinnej Podręcznik dla techników ro...
Warszawa 2010, wydanie 3, format 160 x 230, objętość 438 str., oprawa miękka Technologia produkcji roślinnej obejmuje zespół warunków i kolejno następujących po sobie działań mających na celu wytworzenie produktów roślinnych. Technologia oznacza całokształt zagadnień związanych z pozyskiwaniem produktu. Technologia produkcji roślinnej obejmuje więc zespół warunków i kolejno następujących po sobie działań mających na celu wytworzenie produktów roślinnych(plonów)....
od 33.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane czynniki mające wpływ na wielkość produkcji pasiec...
Wykład Sławomira Trzybińskiego prowadzony w Poznaniu na otwarciu sezonu pszczelarskiego. W trakcie wykładu zostają poruszone różne czynniki wpływające na pogłowie pszczół i na zbiór miodu. Wkładowca omawia działania, które powinny być podejmowane przez chodowców aby utrzymać zdrowe pszczoły. Zakażenia grzybicze pszczół, warroza i inne czynniki chorobotwórcze a higiena w pasiece. Tematem przewodnim jest zwalczanie...
od 28.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Nalewki i wina lecznicze
Wyśmienite wina i nalewki należy doceniać nie tylko z powodu doskonałych walorów smakowych, niepowtarzalnej barwy i zapachu. Domowej produkcji alkohole wykazują także właściwości lecznicze, które mogą okazać się doskonałą pomocą przy przeciwdziałaniu oraz leczeniu konkretnych chorób i dolegliwości. Książka Nalewki i wina lecznicze zawiera sprawdzone przepisy na lekarstwa domowej roboty, opis ich działania oraz zalecenia.
od 21.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie