Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 3
Porównanie cen Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 3.
Produkcja zwierzęca Podręcznik Część 3
od 32.90 zł
-
Produkcja zwierzęca część 2 Bydło i trzoda chlewna
Warszawa 2006, wyd. 1, format 150 x 210, objętość 332 str., oprawa miękka Podręcznik napisany zgodnie z programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ?technik rolnik? na poziomie technikum i szkoły policealnej. Część II poświęcona jest zagadnieniom związanym z chowem bydła i trzody chlewnej.Cześć I Bydło Rozdział 1 Znaczenie chowu bydła Rozdział 2 Pochodzenie, typy użytkowe i rasy bydła Rozdział 3 Ocena typu...
od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pszczela korporacja Zwierzęca recepta na sukces w biznesie
Pszczoły funkcjonują jako superorganizm od ponad 30 milionów lat. W tym okresie wypracowały niezwykle skuteczne metody współpracy, które można zastosować do rozwiązywania problemów, pojawiających się na co dzień w wielu dziedzinach ludzkiego życia, także w biznesie. Książka "Pszczela korporacja" w atrakcyjnej i interesującej formie pokazuje, w jaki sposób obserwacja zachowań pszczół miodnych pozwala podnieść efektywność działania...
od 29.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Produkcja pieczarki na podłożu fazy III
Warszawa 2008, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 180 str., oprawa miękkaKsiążka ta zamyka cykl obrazujący rozwój technologii produkcji pieczarki i podłoża, jaki dokonał się przez ostatnie 15 lat w Polsce. W najbliższych latach zmiany w technologii nie będą takie duże jak do tej pory, ale będą się ciągle pojawiały chociaż w znacznie mniejszym zakresie. Jednak wiedza i nowe technologie będą miały nie mniejsze znaczenie niż dotychczas. Wynika to z jednej...
od 36.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Produkcja nasienna i przechowalnictwo ziemniaków
Warszawa 2008, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 100 str., oprawa miękka Produkcja nasienna stanowi ważny segment rynku ziemniaka. Kwalifikowany materiał nasienny jest jednocześnie podstawowym środkiem produkcji w pozostałych kierunkach użytkowania ziemniaka, zwłaszcza w produkcji towarowej kierowanej na rynek. Jako element postępu biologicznego, decyduje on o poziomie i jakości zbiorów, a tym samym o opłacalności produkcji. Od okresu rozpoczęcia wolnorynkowej...
od 13.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Nowoczesna produkcja kurcząt brojlerów
Książka w sposób kompleksowy i nowoczesny opisuje zagadnienia związane z produkcją kurcząt brojlerów. Zostały w niej szeroko omówione m.in.: rasy, rody, zestawy kur mięsnych, technologie hodowli, reprodukcja, postępowanie w pisklętami, lokalizacja fermy, budowa i wyposażenie brojlerni, przygotowanie pomieszczeń do odchowu, ściółka, środowisko dla kurcząt brojlerów, żywienie, higiena, okresy odchowu. Książka przeznaczona jest dla...
od 34.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Krowy długowieczne Wysoka produkcja mleka przez wiele laktacj...
Powszechnie uważa się, że jednym z czynników odpowiedzialnych za wysokie brakowanie współczesnych krów mlecznych jest intensywna selekcja w kierunku zwiększenia wydajności tych zwierząt. Przez dziesięciolecia podstawą oceny wartości hodowlanej buhajów była wydajność ich córek w pierwszej laktacji. Do inseminacji trafiały zatem te rozpłodniki, których córki ukończyły 305 dni pierwszej laktacji z możliwie wysoką wydajnością...
od 19.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Akademia Jeździecka część 1
Warszawa, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 315 str., oprawa twardaPodręcznik autoryzowany przez Polski Związek JeździeckiPodręcznik do jazdy konnej poruszający szeroki zakres tematów jeździeckich. Przygotowanie do jazdy, wyposażenie w sprzęt jeździecki, jazda konna, budowa i fizjologia konia, schorzenia, żywienie, to wszystko zebrane jest w jednej książce. Każdy adept sztuki jeździeckiej powinien dokładnie przestudiować jej zawartość.W każdej dziedzinie,...
od 71.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie