Wybrane zagadnienia ekologiczne
Porównanie cen Wybrane zagadnienia ekologiczne.
Wybrane zagadnienia ekologiczne
od 29.50 zł
-
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękkaW przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.Od Autorów1.Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła2.Pobieranie i przygotowywanie próbek do...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 168 str., oprawa miękkaW przemyśle spożywczym jednym z warunków właściwego przebiegu procesów technologicznych i uzyskania dobrej jakości produktów jest dokładne oczyszcze?nie i posortowanie partii surowców. Surowce pochodzące z produkcji rolniczej są zwykle zanieczyszczone. Zanieczyszczenia (chemiczne i mikrobiologiczne) mogą niekorzystnie oddziaływać na zdrowie. Mogą one być także przyczyną uszkodzeń urządzeń...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia rośl...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 348 str., oprawa miękka Wstęp"W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli,jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich...
od 37.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwier...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękkaI. TECHNOLOGIA MIĘSA 1.Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 2.Peklowanie mięsa3.Proces produkcji wędlin 4.Proces produkcji konserw mięsnych5.Technologia wędlin podrobowych6.Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego7.Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane choroby bydła
Warszawa 2013, wydanie 4, format 150 x 210, objętość 242 str., oprawa miękka Wydanie IV Wybranych chorób bydła, podobnie jak poprzednie wydania, przeznaczone jest dla lekarzy weterynarii, praktykujących w lecznicach zajmujących się leczeniem różnych gatunków zwierząt, w tym bydła. Zostało uzupełnione o kilka jednostek chorobowych i opisano w nim leczenie z wykorzystaniem aktualnie stosowanych leków dla bydła. Nazwy preparatów leczniczych zostały wybrane przykładowo, każdy...
od 34.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane choroby transmisyjne psów i kotów
Niezbędna pozycja w bibliotece każdego lekarza weterynarii.Co znajdziesz w książce?- Najczęstsze przypadki z opisem epidemiologii, patogenezy oraz zdjęciami- Szczegółowy opis symptomów i diagnostyki chorób- Leczenie oraz zapobieganie chorobom transmisyjnymDlaczego warto?W ostatnich latach w Polsce obserwuje się zwiększoną częstotliwość pojawiania się chorób transmisyjnych u zwierząt domowych, które do niedawna uważane były za w pełni...
od 120.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Chemia ogólna Działy wybrane i ćwiczenia
Wrocław 2009, wydanie 2, format 170 x 240, objętość 194 str., oprawa miękka Wydanie drugie poprawione i rozszerzone skryptu dla studentów kierunków: budownictwo, ochrona środowiska, inżynieria środowiska. W stosunku do poprzedniego wydania dodane zostały cztery nowe ćwiczenia, poświęcone analizie wody zarobowej, oznaczaniu agresywności wody, korozji tworzyw cementowych, korozji metali.WSTÄ~PCZÄ~ŚÄ? OGÓLNA UKŁAD OKRESOWY PIERWIASTKÓW PODSTAWOWE PRAWA I...
od 22.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach