Technologia produkcji ziemniaków
Porównanie cen Technologia produkcji ziemniaków.
Technologia produkcji ziemniaków
od 13.50 zł
-
Technologia produkcji wina
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 244 str., oprawa miękka Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. ?Winery Technology and...
od 66.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia produkcji kukurydzy
Warszawa 2004, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 133 str., oprawa miękka Jest to kompendium współczesnej wiedzy o podstawowych zasadach uprawy i wykorzystania kukurydzy. Wykorzystanie tej wiedzy umożliwi uzyskiwanie wysokich i ekonomicznie opłacalnych plonów. Poszczególne rozdziały zostały opracowane przez autorów o dużym dorobku naukowym i zawodowym oraz posiadających doświadczenie praktyczne w swoich specjalnościach związanych z produkcją kukurydzy w Polsce. Książkę...
od 25.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia drobiu i jaj Przewodnik do ćwiczeń
Rzeszów 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 132 str., oprawa miękkaRegulamin pracy w laboratorium I. PODSTAWY PRODUKCJI JAJ SPOŻYWCZYCH Podstawy produkcji jaj spożywczych II. KLASYFIKACJA I ZNAKOWANIE JAJ Klasyfikacja i znakowanie jaj III. JAJA W SKORUPACH Ocena zewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach Ocena wewnętrznych cech jakościowych jaj w skorupach Ocena jakości jaj w skorupach IV. JAJA GOTOWANE NA TWARDO ...
od 13.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wycena rolniczej produkcji w toku Teoria i praktyka
Warszawa 2013, wydanie 1, format 175 x 240, objętość 118 str., oprawa miękkaWstęp 1. Teoretyczne podstawy wyceny 1.1. Definicje wartości 1.1.1. Rys historyczny teorii wartości 1.1.2. Współczesne definicje i rodzaje wartości 1.2. Przedmioty wyceny 1.3. Cele i funkcje wyceny 1.4. Metody wyceny 1.4.1. Rozwój metod wyceny w ujęciu historycznym 1.4.2. Współczesna klasyfikacja metod wyceny 1.5. Uwarunkowania prawne wyceny 1.6. Rzeczoznawca majątkowy 2....
od 19.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologie produkcji roślinnej Podręcznik dla techników ro...
Warszawa 2010, wydanie 3, format 160 x 230, objętość 438 str., oprawa miękka Technologia produkcji roślinnej obejmuje zespół warunków i kolejno następujących po sobie działań mających na celu wytworzenie produktów roślinnych. Technologia oznacza całokształt zagadnień związanych z pozyskiwaniem produktu. Technologia produkcji roślinnej obejmuje więc zespół warunków i kolejno następujących po sobie działań mających na celu wytworzenie produktów roślinnych(plonów)....
od 33.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane czynniki mające wpływ na wielkość produkcji pasiec...
Wykład Sławomira Trzybińskiego prowadzony w Poznaniu na otwarciu sezonu pszczelarskiego. W trakcie wykładu zostają poruszone różne czynniki wpływające na pogłowie pszczół i na zbiór miodu. Wkładowca omawia działania, które powinny być podejmowane przez chodowców aby utrzymać zdrowe pszczoły. Zakażenia grzybicze pszczół, warroza i inne czynniki chorobotwórcze a higiena w pasiece. Tematem przewodnim jest zwalczanie...
od 28.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Produkcja nasienna i przechowalnictwo ziemniaków
Warszawa 2008, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 100 str., oprawa miękka Produkcja nasienna stanowi ważny segment rynku ziemniaka. Kwalifikowany materiał nasienny jest jednocześnie podstawowym środkiem produkcji w pozostałych kierunkach użytkowania ziemniaka, zwłaszcza w produkcji towarowej kierowanej na rynek. Jako element postępu biologicznego, decyduje on o poziomie i jakości zbiorów, a tym samym o opłacalności produkcji. Od okresu rozpoczęcia wolnorynkowej...
od 13.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie