Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów
Porównanie cen Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów.
Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów
od 14.90 zł
-
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 168 str., oprawa miękkaW przemyśle spożywczym jednym z warunków właściwego przebiegu procesów technologicznych i uzyskania dobrej jakości produktów jest dokładne oczyszcze?nie i posortowanie partii surowców. Surowce pochodzące z produkcji rolniczej są zwykle zanieczyszczone. Zanieczyszczenia (chemiczne i mikrobiologiczne) mogą niekorzystnie oddziaływać na zdrowie. Mogą one być także przyczyną uszkodzeń urządzeń...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technolog...
Warszawa 2010, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 613 str., oprawa twarda "Niniejszy podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni przyrodniczych realizujących przedmiot "towaroznawstwo produktów spożywczych". Podręcznik może być w szerokim zakresie wykorzystywany również przez studentów uczelni ekonomicznych, uczniów średnich szkół gastronomicznych i przemusłu spożywczego oraz kadrę inżyniersko-techniczną zakładów...
od 56.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia rośl...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 348 str., oprawa miękka Wstęp"W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli,jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich...
od 37.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwier...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękkaI. TECHNOLOGIA MIĘSA 1.Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 2.Peklowanie mięsa3.Proces produkcji wędlin 4.Proces produkcji konserw mięsnych5.Technologia wędlin podrobowych6.Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego7.Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Chemia organiczna ćwiczenia
Wrocław 2009, wyd. 3, format 170 x 240, objętość 264 str., oprawa miękka1. INFORMACJE WSTÄ~PNE2. ANALIZA i POMIARY WIELKOŚCI FIZYCZNYCH ZWIÄ?ZKÓW ORGANICZNYCH3. ZASADY NAZEWNICTWA w CHEMII ORGANICZNEJ4. IZOMERIA5. WÄ~GLOWODORY i ICH FLUOROWCOPOCHODNE6. ALKOHOLE i FENOLE7. ALDEHYDY i KETONY8. KWASY KARBOKSYLOWE9. ESTRY10. FLUOROWCO-, HYDROKSY- i OKSOKWASY11. AMINY12. AMIDY13. AMINOKWASY, PEPTYDY, BIAŁKA14. WÄ~GLOWODANY15....
od 26.40 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Ćwiczenia laboratoryjne z fizyki
Olsztyn 2010, wydanie 9, format 165 x 235, objętość 390 str., oprawa miękka Niniejsze wydanie zostało gruntownie poprawione i uzupełnione. Opracowanie zawiera podstawowe wiadomości oraz instrukcje niezbędne do wykonania ćwiczeń laboratoryjnych z fizyki przez studentów studiów stacjonarnych i zaocznych wydziałów technicznych, technologicznych i przyrodniczych wyższych uczelni. Obejmuje opisy ćwiczeń aktualnie realizowanych w laboratoriach fizyki Katedry Fizyki...
od 31.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Chemia nieorganiczna ćwiczenia
Wrocław 2010, wyd. 3, format 170 x 240, objętość 185 str., oprawa miękka1.REGULAMIN PRACOWNI CHEMICZNEJ I PRZEPISY BHP2.SPRZÄ~T UŻYWANY W LABORATORIUM CHEMICZNYM3.WPROWADZENIE DO Ä?WICZEŃ3.1.Podstawowe definicje i prawa chemiczne3.2.Jednostki: masy atomowej, energii i ładunku elektrycznegow skali atomowej3.3.Budowa atomu3.4.Układ okresowy pierwiastków3.5.Klasyfikacja związków...
od 32.00 zł Zobacz oferty w 2 sklepach