Technologia żywności i żywienia
Porównanie cen Technologia żywności i żywienia.
Technologia żywności i żywienia
od 32.00 zł
-
Technologia wędzenia żywności
Warszawa 2012, wydanie 1, format 155 x 230, objętość 426 str., oprawa miekka Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów...
od 51.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznyc...
Wrocław 2014, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 180 str., oprawa miękkaWykaz skrótów I. POBIERANIE PASZY 1.Czynniki regulujące pobieranie paszy u krów mlecznych wysoko wydajnych II. BIAŁKA PASZY 1.A1ródła białka oraz aminokwasy chronione2.Modele syntezy białka w gruczole mlekowym krów mlecznych3.Suszone wywary zbożowe (DDGS) jako pasza białkowa o specyficznym bilansie kationowo-anionowym III. ENERGIA PASZY - DODATKOWE...
od 45.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy biooceny żywności
Warszawa 2004, wydanie 1, format 170 x 230, objętość 148 str., oprawa miekka Postępująca cywilizacja oraz rosnące tempo życia powodują szybki rozwój przemysłu spożywczego oraz przetwórstwa żywności, dostarczając coraz więcej nowych produktów spożywczych, w tym nowej generacji (żywność transgeniczna, funkcjonalna), oraz wysoce przetworzonych, o zmienionej wartości odżywczej w stosunku do surowca. Zmiany te mogą mieć charakter zarówno korzystny, jak i...
od 15.00 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękkaW przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.Od Autorów1.Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła2.Pobieranie i przygotowywanie próbek do...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Toksykologia żywności Przewodnik do ćwiczeń
Warszawa 2010, wydanie 4, format 165 x 235, objętość 232 str., oprawa miękka "Niniejsza publikacja przeznaczona jest przede wszystkim dla studentów Wydziału Nasuk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW jako pomoc dydaktyczna do ćwiczeń z przedmiotu toksykologia żywności. Może stanowić pomoc dla prowadzących zajęcia dydaktyczne w innych ośrodkach kształcących specjalistów związanych z żywnoscią i żywieniem."1.Zagadnienia ogólne2.Substancje...
od 28.40 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Mikrobiologia żywności teoria i ćwiczenia
Wrocław 2009, wydanie 1, format 170 x 230, objętość 188 str., oprawa miękka Jedną z ostatnio wydanych przez Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu pozycji jest podręcznik z zakresu mikrobiologii żywności pod redakcją Marii Wojtatowicz, Reginy Stempniewicz i Barbary Żarowskiej. Na ponad 180 stronach przedstawiono zagadnienia dotyczące metod badania drobnoustrojów występujących w żywności, czynników i metod jej utrwalania. Książka jest przeznaczona dla...
od 28.80 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Warszawa 2008, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 168 str., oprawa miękkaW przemyśle spożywczym jednym z warunków właściwego przebiegu procesów technologicznych i uzyskania dobrej jakości produktów jest dokładne oczyszcze?nie i posortowanie partii surowców. Surowce pochodzące z produkcji rolniczej są zwykle zanieczyszczone. Zanieczyszczenia (chemiczne i mikrobiologiczne) mogą niekorzystnie oddziaływać na zdrowie. Mogą one być także przyczyną uszkodzeń urządzeń...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie