Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarneGRZYBY DUSZONE, SMAŻONE, PIECZONE I WIELE INNYCH. - Hanna S (...)

GRZYBY DUSZONE, SMAŻONE, PIECZONE I WIELE INNYCH. - Hanna Szymanderska

Porównanie cen GRZYBY DUSZONE, SMAŻONE, PIECZONE I WIELE INNYCH. - Hanna Szymanderska.

GRZYBY DUSZONE, SMAŻONE, PIECZONE I WIELE INNYCH. - Hanna Szymanderska

od 27.59 zł

rozwiń / zwiń

  • Warzywa, czyli sprawdzone receptury na ziemniaki, kapustę, po...

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 120.Format 24,5x22,5cm.W tomie "Warzywa" znalazły się receptury na znakomite dania z ziemniaków, buraków, marchewki, fasoli, kapusty, pietruszki i wielu innych.Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

    0 Ocen produktu

    od 25.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zupy. Pomidorowa, ogórkowa i wiele innych. - Hanna Grykałows...

    Wydanie 2010r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 21,5x22,5cm. Zupy są popularną potrawą w kuchni polskiej i stanowią ważną pozycję codziennego menu. Jada się je od rana do wieczora. Rano jest to zupa mleczna, w południe miseczka zupy na lunch, a w porze obiadowej stanowi często podstawę obiadu.

    0 Ocen produktu

    od 4.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przepisy na kaca. - Hanna Szymanderska

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 208.Format 15,0x20,5cm.Złe miłego następstwa - kac, kociokwik, katzenjammer, glątwa - zjawisko ośmieszane w literaturze, lekceważone przez encyklopedystów nie zasłużyło sobie na poważne potraktowanie także przez medycynę. O kacu naukowcy piszą rzadko i raczej niechętnie, nie prowadzi się też badań klinicznych umożliwiających opracowanie skutecznych leków, wypada więc sięgnąć po stare, sprawdzone sposoby walki z nim.

    0 Ocen produktu

    od 16.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Z łąki na talerz - Hanna Szymanderska

    "Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (...).Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem - szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (...).Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, alczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków".ze wstępu Hanny Szymanderskiej

    0 Ocen produktu

    od 27.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pikantne marynaty - Hanna Szymanderska

    W wielu domach w dalszym ciągu robi się bardzo dużo interesujących przetworów, a w ich niepospolitej rozmaitości odbija się cała różnorodność natury: wiosna to czas nie tylko truskawek i poziomek, ale też młodych buraków, botwiny, szczawiu, cebuli i szparagów, lato - moreli i jagód, agrestu, ogórków, pomidorów i patisonów, jesień jest porą zbioru jabłek, pigwy i pigwowca, gruszek, grzybów, derenia, jarzębiny, owoców dzikiej róży, żurawiny, kapusty. A wszystko to się kisi, marynuje, soli.Gotowe, kupowane przetwory nie zastąpią smaku prawdziwych, domowych, przyrządzanych własnoręcznie. To my sami przez dodanie różnych składników do sosów, pikli, kiszonek czy marynat nadajemy im niepowtarzalny smak, często wykorzystując warzywa z własnych ogródków lub działek.

    0 Ocen produktu

    od 8.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia myśliwska - Hanna Szymanderska

    Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda chwila spędzona na łonie natury i przy łowiectwie. Sezonem dziczyzny jest jesień i wczesna zima, wtedy mięso jest najsmaczniejsze. Książka dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich.

    0 Ocen produktu

    od 19.98 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przyprawy i mieszanki przypraw - Hanna Szymanderska

    Od wieków kuchnia polska kochała przyprawy; nie bez powodu mówiono "pieprzno i szafranno, moja mościa panno". (...) Dawniej nazywano je "aroma" lub "korzenie"; dziś mówimy po prostu "przyprawy" i pod tym określeniem kryją się zarówno zioła, nasiona, jak i owoce. Wartość przyprawową mają najrozmaitsze części roślin: kłącza, liście, owoce, nasiona, pączki kwiatowe lub znamiona kwiatów. Na ich smak i zapach wpływają zawarte w nich olejki eteryczne.Umiejętność stosowania przypraw jest sztuką; nie można więc przyjąć sztywnego kanonu stosowania ich w kuchni. (...) Odpowiednio dobrane przyprawy stosowane regularnie w niewielkich ilościach nie tylko urozmaicają smak naszej kuchni i podnoszą wartości odżywcze potrawy, ale także pobudzają apetyt, ułatwiają trawienie, mają też działanie lecznicze.

    0 Ocen produktu

    od 23.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.