Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
Porównanie cen Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności.
Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności
od 24.00 zł
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia rośl...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 348 str., oprawa miękka Wstęp"W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli,jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich...
od 37.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwier...
Warszawa 2014, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 288 str., oprawa miękkaI. TECHNOLOGIA MIĘSA 1.Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 2.Peklowanie mięsa3.Proces produkcji wędlin 4.Proces produkcji konserw mięsnych5.Technologia wędlin podrobowych6.Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego7.Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 252 str., oprawa miękkaW przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych.Od Autorów1.Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła2.Pobieranie i przygotowywanie próbek do...
od 33.10 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technolog...
Warszawa 2010, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 613 str., oprawa twarda "Niniejszy podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni przyrodniczych realizujących przedmiot "towaroznawstwo produktów spożywczych". Podręcznik może być w szerokim zakresie wykorzystywany również przez studentów uczelni ekonomicznych, uczniów średnich szkół gastronomicznych i przemusłu spożywczego oraz kadrę inżyniersko-techniczną zakładów...
od 56.90 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Wybrane zagadnienia ekologiczne
Chociaż inwentaryzacja i waloryzacja przyrodnicza są dzisiaj podstawowymi procedurami w zarządzaniu przestrzenią publiczną, to na rynku księgarskim brakuje odpowiedniego podręcznika z tego zakresu. Inicjatorem niniejszej publikacji i twórcą przedmiotu o analogicznym tytule był zmarły w 2003 roku prof. Andrzej Bednarek z Katedry Biologii Środowiska Zwierząt SGGW. Jego pamięci autorzy dedykują tę książkę.Przedmiot ?Inwentaryzacja i waloryzacja...
od 29.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wprowadzenie do ogólnej i klinicznej immunologii weterynaryjn...
Olsztyn 2004, wydanie 1, format 175 x 245, objętość 258 str., oprawa miękkaJest to pierwszy polski podręcznik z zakresu immunologii ogólnej i klinicznej na krajowym rynku wydawniczym. Podręcznik ma być pomocą dydaktyczną umożliwiającą Czytelnikowi zapoznanie się z teorią i praktycznym zastosowaniem osiągnięć immunologii weterynaryjnej. W celu zwiększenia przystępności nie zawsze prostych danych, autorzy posługują się prostym i jasnym stylem naukowym, a także...
od 31.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarys chemii ogólnej i analitycznej Teoria i praktyka
Olsztyn 2013, wydanie 1, format 165 x 235, objętość 261 str., oprawa miękka Chemia ogólna zawiera zwykle elementy chemii nieorganicznej, fizycznej i analitycznej. Niezbyt duże zróżnicowanie obszarów kształcenia umożliwia wyodrębnienie podstawowych treści przedmiotu chemia ogólna dla wielu kierunków przyrodniczych i technicznych. Autorzy zaadresowali podręcznik do studentów następujących wydziałów (w kolejności alfabetycznej) Uniwersytetu...
od 24.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie