-
Żywienie dzieci Centrum zdrowia dziecka
Warszawa 2013, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 136 str., oprawa miękka Autorki w przystępny sposób przedstawiają zagadnienia dotyczące odżywiania dzieci w różnych grupach wiekowych. Osobny rozdział poświęcono także żywieniu przyszłych matek. W poradniku omówiono ogólne zasady zdrowego odżywiania i wartości odżywcze poszczególnych składników pokarmowych, a także kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych u...
od 28.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie
Kraków 2008, wydanie 1, format 150 x 215, objętość 255 str., oprawa miękka Książka została opracowana przez zespół lekarzy z I-szej Katedry Pediatrii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Książka o charakterze kompendium dostarcza aktualnych i niezbędnych informacji dotyczących zasad żywienia dzieci zarówno zdrowych jak i chorych, a także dietę kobiety ciężarnej i jej wpływ na rozwój dziecka. Wiele miejsca poświęcono zagadnieniom związanym z...
od 46.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie dzikich zwierząt Ssaki
Warszawa 2012, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 524 str., oprawa miękka Podejmując się opracowania niniejszej książki, choć w niewielkim stopniu chcieliśmy przyczynić się do upowszechnienia wiedzy na temat biologii zwierząt wolnożyjących, a w szczególności ich odżywiania się w naturalnym środowisku i żywienia w warunkach zamkniętych. Z uwagi na niezwykłe bogactwo świata zwierząt omówione zostały tylko wybrane rzędy ssaków...
od 59.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie kobiet w ciąży
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona...
od 23.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie koni /PWRiL
Warszawa 2009, wydanie 1, format 170 x 242, objętość 304 str., oprawa twarda W bogatej ofercie naukowych i popularnonaukowych opracowań, poświeconych głównie hodowli i użytkowaniu koni brak zwartego opracowania poświęconego w całości żywieniu koni. Przykładowo, dotychczasowe dane na temat całkowitego zapotrzebowania koni wyścigowych czy też ogierów rozpłodowych na energię pochodzą tylko z obserwacji praktycznych. Skład dawki...
od 53.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie koni Sz. Chrzanowski
Warszawa 2014, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 135 str., oprawa twarda W procesie ewolucyjnym przewód pokarmowy koni został przystosowany do trawienia różnorodnych pasz roślinnych zawierających duże ilości włókna. Pokarm był pobierany często i w małych ilościach. Przewód pokarmowy koni nie jest przystosowany do trawienia dużej ilości pasz treściwych oraz małej częstotliwości odpasów. Podawane koniom pasze oraz sposoby karmienia,...
od 39.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie osób w wieku starszym
Warszawa 2008, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 161 str., oprawa miękka Starzenie się jest procesem fizjologicznym i należy do kolejnych etapów ludzkiego życia. Nie możemy go uniknąć, ale dzięki aktywności fizycznej i diecie bogatej w makro- i mikroskładniki możemy wpłynąć na nasze samopoczucie i stan zdrowia. Autorzy poradnika podają cenne wskazówki dotyczące zaleceń żywieniowych dla osób w wieku starszym. Zwracają uwagę na interakcje...
od 22.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie tchórzofretek w hodowlach amatorskich
W opracowaniu krótko przedstawiono pochodzenie i historię hodowli tchórzy, omówiono charakterystykę tchórzy hodowlanych, ze szczególnym uwzględnieniem przewodu pokarmowego oraz strawności składników pokarmowych. Ponadto zaprezentowano sposób odżywiania się dzikich tchórzy i ich behawior pokarmowy, co pozwoli lepiej zrozumieć zachowanie i potrzeby pokarmowe zwierząt hodowlanych. Przedstawiono również rolę i znaczenie...
od 22.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w chorobach kostno stawowych
Warszawa 2011, wydanie 1, Format 205 x 145, ojętość 184 str, oprawa miękka O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W książce omówiono niektóre z chorób układu kostnego, ich przyczyny, jak: brak ruchu, niewłaściwe żywienie, uwarunkowania genetyczne,...
od 32.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w chorobach serca
Warszawa 2013, wydanie 2, format 205 x 145, objętość 224 str., oprawa miękka Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna...
od 33.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w chorobach wątroby dróg żółciowych i trzustki
Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. W razie choroby trzeba stosować sprawdzone i skuteczne diety. Należy sięgać po produkty naturalne zawierające białko, witaminy, mikroelementy i błonnik - niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Tego typu porady i gotowe przepisy kulinarne przedstawiamy Państwu w tej książce.Część...
od 35.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym
Warszawa 2013, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 212 str., oprawa miękka Zdrowe serce i sprawnie działający układ krwionośny zależy od odpowiedniego postępowania przez całe życie. Nieleczone nadciśnienie tętnicze jest przyczyną wielu powikłań, np. udaru mózgu, obrzęku płuc, niewydolności nerek, zaburzeń wzroku. W książce omówiono zasady zdrowego żywienia oraz podane zostały przykłady diet, które pomagają w obniżeniu nadciśnienia tętniczego...
od 46.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w niedoczynności tarczycy
Warszawa 2014, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 130 str., oprawa miękka Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek, jakich udzielają. Łatwo sięgnąć po prawidłowo zbilansowane siedmiodniowe jadłospisy dla...
od 25.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w niedokrwistościach
Warszawa 2012, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 232 str., oprawa miękka Główną przyczyną niedokrwistości spowodowanej niedoborem żelaza są niedobory tego pierwiastka w diecie, związane z niewiedzą i wynikającymi z niej błędami żywieniowymi. Modyfikacja codziennego jadłospisu pozwala w większości przypadków odzyskać zdrowie. W książce znajdują sie interesujące przepisy na potrawy bogate w żelazo i kwas foliowy - składniki, które są...
od 24.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w osteoporozie
Warszawa 2011, wydanie 1, format 205 x 145, objętość 248 str., oprawa miękka Osteoporoza dotyka osoby w wieku średnim i starsze. Często dowiadujemy się o jej występowaniu przy pierwszym złamaniu kości. Wtedy pojawia się problem zastosowania odpowiedniego leczenia, czyli przede wszystkim diety bogatej w składniki mineralne, które sprzyjają odbudowie nadwątlonej struktury kości. Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i...
od 24.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w sporcie /PZWL
Warszawa 2016, wydanie 1, format 165 x 240, objętość 296 str., oprawa miękka Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwycięstwie w rywalizacji sportowej. Dlatego tak ważne staje się odpowiednie komponowanie jadłospisów dla osób uprawiających poszczególne dyscypliny sportowe, trenujących,...
od 56.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie w sporcie Kompletny przewodnik
Poznań 2014, wydanie 2, format 195 x 235, objętość 360 str., oprawa miękka ?Książka absolutnie niezbędna dla wszystkich osób związanych ze sportem i fitnessem?.YMCA?Świetna publikacja: solidna, kompletna, wyczerpująca, przejrzysta i napisana zrozumiałym dla każdego językiem?.?Coaching News??Wspaniałe dzieło, które odpowiada na wszystkie możliwe pytania w zakresie kondycji fizycznej?.?Sports...
od 49.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie Wpływ na zdrowie człowieka
Warszawa 2014, wydanie 1, format 205 x 285, objętość 280 str., oprawa miękka Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe...
od 124.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 1
Pierwsza część podręcznika akademickiego na temat żywienia zwierząt. W tomie tym omówiono: składniki pasz i ich znaczenie dla organizmu zwierząt, budowę przewodu pokarmowego u przeżuwaczy, zwierząt monogastrycznych i ryb, pobranie, trawienie i wchłanianie, przemianę materii i składników mineralnych, żywieniowe metody ograniczania skażenia środowiska naturalnego odchodami zwierzęcymi, systemy oceny wartości pokarmowej pasz i zapotrzebowania zwierząt. Materiał...
od 60.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 2 Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa. W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek, strusi, bażantów, przepiórek, perlic, gołębi, królików, nutrii, ryb, psów, kotów, zwierząt amatorskich...
od 60.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 3
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo tom 3 PaszoznawstwoWarszawa 2013, wydanie 2, format 168 x 238, objętość 440 str., oprawa miękkaTroska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt,...
od 52.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywieniowe podłoże zagrożeń zdrowia w Polsce
Jeść czy nie jeść? Oczywiście jeść! Jedzenie jest konieczne, by organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Jednak problem nie tkwi w jedzeniu, ale w prawidłowym odżywianiu.Jak pisze Lidia Wądołowska ?żyjemy coraz dłużej [...] coraz więcej mieszkańców rozwiniętych krajów świata cieszy się w miarę dobrym zdrowiem przez dużą część swojego życia. Te sukcesy zawdzięczamy m.in. poprawie higieny i warunków bytowania, lepszej dostępności...
od 19.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywność dla mózgu Skuteczny 3-stopniowy plan ochrony umys...
2014, wydanie 1, format 145 x 205, objętość 336 str., oprawa miękka Mózg jest jednym z najważniejszych narządów w organizmie, który wpływa na wszystkie funkcje życiowe. Jeśli odpowiednio o niego zadbasz będziesz mógł cieszyć się sprawnością umysłu, aż do późnego wieku. Gwarantuje Ci to bestsellerowy Autor New York Timesa - dr Neal Barnard.Dzięki jego książce dowiesz się o przełomowym 3-stopniowym planie odżywiania, który ujawnia,...
od 33.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywność ekologiczna skrypt do ćwiczeń
Warszawa 2014, wydanie 1, format 160 x 235, objętość 164 str., oprawa miękkaRozdział 1. Wstęp Rozdział 2. Jakość żywności ekologicznej ? podstawy teoretyczne 2.1. Czynniki warunkujące jakość żywności ekologicznej 2.2. Ekologiczne kryteria jakości żywności 2.3. Kryteria analityczne 2.4. Wyniki porównawczych badań analitycznych 2.4.1. Substancje szkodliwe ? azotany(III), azotany(V)2.4.2. Substancje szkodliwe ? pestycydy 2.4.3. Metale ciężkie...
od 29.50 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Żywność funkcjonalna
Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają też pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Na przykład pokrzywa ma silnie odtruwające działanie i oczyszcza organizm, natomiast rumianek działa rozkurczowo i łagodzi stres. Siemię lniane zmniejsza zagrożenie chorobami serca i naczyń krwionośnych. Awokado efektywnie spala tłuszcz i...
od 28.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Żywność pełna kłamstw Jak przemysł spożywczy świadomie...
2014, wydanie 1, format 160 x 230, objętość 320 str., oprawa miękka Jedzenie jest jedną z głównych potrzeb człowieka. Bez niego organizm ludzki nie może prawidłowo się rozwijać i funkcjonować. Robiąc zakupy w supermarkecie, wierzymy, że znajdziemy tam szeroki wybór zdrowych produktów spożywczych. Jednak to tylko złudzenie.Dr Grimm, ekspert zajmujący się odżywianiem oraz autor takich bestsellerów jak ?Nie jedz tego? czy ?Cukrowa...
od 37.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie