-
Nalewki i likiery na dobre zdrowie. Domowa spiżarka - Praca z...
Doniosła sztuka wytwarzania nalewek ma w Polsce wielowiekową tradycję i rzesze zwolenników. Jeżeli w domowej biblioteczce nie zachowały się stare rodzinne przepisy, nic straconego - z pomocą przyjdzie niniejsza książka. Prezentujemy tylko najlepsze, wielokrotnie sprawdzone receptury na znakomite nalewki i likiery - głównie owocowe, ale także ziołowe czy kwiatowe. Oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych mają także zbawienny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie.
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Imprezownik kulinarny - Charlie Daigneault
Wszyscy, ciągle pytają mnie o przepisy! Co zrobić z jagnięciną? Czy znasz jakiś dobry przepisy na ryby? Charlie ratuj, bo dziś wpada teściowa! Charlie - mam dziś kumpli na mecz - może wpadniesz? Pomocy, muszę przygotować: urodziny, chrzciny, 18-stkę, randkę etc., etc.Odpowiadałem, spisywałem, a pytań wcale nie było mniej. Tak powstał mój "Imprezownik kulinarny" - Wasz kulinarny doradca na konkretne okazje? Znajdziecie w nim przepisy łączące międzynarodową i polską tradycję kulinarną, wykorzystujące powszechnie dostępne składniki, a nie te, których trzeba szukać w Internecie. Nieskomplikowane, ale smaczne potrawy, które może przygotować każdy. I nawet ten, kto nie czuje się bohaterem swojej kuchni - dzięki nim - może zabłysnąć. Gwarantuję - będzie pysznie i przyjemnie. Biesiadujcie, spotykajcie się, zwolnijcie na chwilę tempo. Oderwijcie się od telefonów i tabletów, by cieszyć się rozmową i smakiem. Bawcie się gotowaniem, bo to świetny pomysł na spędzanie czasu i rozrywka. Charlie Daigneault
od 33.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Nie...zwykła kuchnia. Więcej smaków - Kinga Paruzel
Kiedy miłość, ciekawość i tradycja spotykają się z kulinarną pasją, powstaje smak idealny - taka jest moja książka. Stanowię dowód na to, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć w sobie kulinarne szaleństwo. Doprawiłam tę książkę miłością do jedzenia i pięknych obrazów. Nie... zwykła kuchnia - więcej smaków to nowe rozszerzone wydanie zawierające ponad 130 (w tym 30 zupełnie topowych) wyjątkowych, autorskich przepisów, pomysłów na nietuzinkowy lekki deser, porad, jak zabawić się smakiem, a przede wszystkim drogowskaz, jak zdrowo i łatwo gotować.Każdy z nas jest inny, każdy inaczej odczuwa smak, dlatego przepisy traktują wszystkich indywidualnie i dla każdego skomponowałam jego ulubioną wersję. Porywam Cię w fascynującą kulinarną podróż, pokażę Ci wyjątkowy smak, zaciekawię Cię i zaskoczę! Kinga Paruzel
od 30.62 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Łódzka kuchnia czterech kultur The Lodz Cuisine of Four Cult...
Dziedzictwo Łodzi czterech kultur to nie tylko okazałe fabryczne budynki i piękna architektura miejskich kamienic, ale także coś, z czym stykamy się na co dzień łódzka kuchnia. Choć nawet przez mieszkańców ziemi obiecanej kojarzona jest jedynie z kilkoma popularnymi potrawami, to warto przyjrzeć się bliżej jej wielokulturowemu bogactwu. Książka prezentuje przepisy na ponad 30 potraw wywodzących się z kuchni niemieckiej, żydowskiej, rosyjskiej i polskiej, które jadało się w przedwojennej Łodzi. Od skromnych i ubogich dań podawanych w domach pracowników fabryk poprzez sezonowe potrawy z wiejskich chałup aż po wyszukane przysmaki z fabrykanckich stołów. Niektóre z nich są dobrze znane i chętnie gotowane do dziś, jak zalewajka czy prażoki, a inne, jak rosyjski razsolnik czy niemiecki wellfleisz, odkrywamy na nowo. Wszystkie propozycje opracowane zostały na podstawie tradycyjnych przepisów przez najlepszych łódzkich szefów kuchni, którzy nadali im nowoczesny charakter. Książka Łódzka Kuchnia Czterech Kultur pozwoli czytelnikom nie tylko lepiej poznać tradycyjną łódzką kuchnię, ale także przywróci zapomniane dania na nasze stoły.
od 27.27 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia - Jan Kuroń
Zastanawiasz się, jak wykorzystać resztki jedzenia ze swojej lodówki? Jak planować zakupy, żeby nie wydawać fortuny? Jak przechowywać żywność? Przed Tobą książka, która odpowiada na te i wiele innych pytań. Liczne porady wskażą sposoby na ograniczenie kosztów związanych z żywieniem przy jednoczesnej poprawie jego jakości, a przepisy na różne dania pozwolą zastosować to wszystko w praktyce.To książka dla każdego - niezależnie od grubości portfela czy biegłości w kuchni. Bo każdy z nas chce być sprytny, jeść lepiej i taniej, a w dodatku nie marnować produktów!Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym - aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych.
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mali Szefowie Kuchni - Joseph Seeletso
Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli w sobie chęć do gotowania i poznawania trudnej sztuki kulinarnej. Wybrane przepisy mają inspirować, budzić zainteresowanie adeptów sztuki kulinarnej do poszukiwania nowych smaków i tworzenia autorskich przepisów.Książka została wzbogacona o innowacyjne rozwiązanie na rynku wydawniczym - aplikację TAP2C. Dzięki niej Czytelnicy mogą skorzystać z dodatkowych treści multimedialnych.
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wielo Kuchnia przepisy na rodzinne gotowanie - Agata Puścikow...
Gotować dla rodziny i... nie zwariować!Prawdziwa kuchnia powinna być smaczna, ale przede wszystkim... normalna! Rodzinna i przyjazna. Bez zadęcia i napięcia. Dlatego, moimi pomocnikami zazwyczaj są plączące się pod nogami dzieci. I zwierzęta./fragment/Wielodzietna, rodzinna, bez kompleksów a równocześnie niezwykle smaczna. Taka właśnie jest kuchnia Agaty Puścikowskiej, dziennikarki "Gościa Niedzielnego", żony i matki pięciorga dzieci. Wielokuchnia to zbiór przepisów na smaczne i szybkie potrawy z łatwo dostępnych składników. Zebrane tu pomysły to rodzinne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie, rady przyjaciół, ale także owoce domowych eksperymentów i wielu lat kuchennej praktyki. Dzięki tym przepisom zupełnie innego wymiaru nabiorą uroczystości i święta, domowe obiady, piknikowe przysmaki czy proste posiłki, które w mgnieniu oka przygotujesz dla niespodziewanych gości! Garść dobrych przypraw, odrobina szaleństwa oraz solidna porcja luzu i humoru to składniki, z których nawet początkująca pani domu wyczaruje magiczne danie.
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
173 specjały siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik
Gotowanie i pieczenie z Siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić przepyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, wiele innych potraw. A wielbiciele słodkości znajdą przepisy na wyborne ciasta i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie.To prawdziwe SPECJAŁY!
od 20.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji - Anastazja Pu...
Domowe przetwory wracają do łask. Pozwalają zachować aromaty lata, wzbogacają codzienne menu i stają się wizytówką niejednej kuchni. Autorka kulinarnych bestsellerów podpowiada jak sporządzić znakomite dżemy, konfitury, marynaty, sałatki i inne specjały z owoców, warzyw i grzybów. Proponuje ponadto przepisy na fantazyjne, a proste w wykonaniu dania z drobiu, mięsa wołowego, wieprzowego i ryb. Z Siostrą Anastazją przyrządzisz wyłącznie smakołyki! Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
od 20.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przepiśnik dziecięcy Torcik
Książka przygotowana została dla wszystkich, którzy chcą twórczo spędzać czas w kuchni, w szczególności dla wszystkich dzieci, które marzą o rozwijaniu swoich kulinarnych talentów.Opisujemy podstawowe zasady bezpieczeństwa obowiązujące w kuchni, zwracamy małym adeptom sztuki kulinarnej uwagę, że nie wystarczy ugotować, warto też postarać się aby danie zostało odpowiednio podane. Przedstawiamy sposoby na to by proste potrawy stały się małymi dziełami sztuki, które sprawią mnóstwo radości wszystkim domownikom tak przy przygotowywaniu jak i spożywaniu. Dobra kuchnia jest tworzona przez pokolenia ludzi kochających kuchenne wyzwania i ceniących dobry smak. Skorzystaj z notatnika, który znajduje się w drugiej części książki i zanotuj najlepsze przepisy swoich znajomych i rodziny. Zanotuj w niej też swój każdy gastronomiczny eksperyment. Może kiedyś i Ty będziesz wielkim szefem kuchni.Mała akademia sztuki kulinarnej to książka pełna przepisów, kolorowych ilustracji i zdjęć, wzbogacona o wiele stron na właśne przepisy, tzw "przepiśnik"
od 19.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przepiśnik dziecięcy SÓWKI - Różni autorzy
Książka przygotowana została dla wszystkich, którzy chcą twórczo spędzać czas w kuchni, w szczególności dla wszystkich dzieci, które marzą o rozwijaniu swoich kulinarnych talentów.Opisujemy podstawowe zasady bezpieczeństwa obowiązujące w kuchni, zwracamy małym adeptom sztuki kulinarnej uwagę, że nie wystarczy ugotować, warto też postarać się aby danie zostało odpowiednio podane. Przedstawiamy sposoby na to by proste potrawy stały się małymi dziełami sztuki, które sprawią mnóstwo radości wszystkim domownikom tak przy przygotowywaniu jak i spożywaniu. Dobra kuchnia jest tworzona przez pokolenia ludzi kochających kuchenne wyzwania i ceniących dobry smak. Skorzystaj z notatnika, który znajduje się w drugiej części książki i zanotuj najlepsze przepisy swoich znajomych i rodziny. Zanotuj w niej też swój każdy gastronomiczny eksperyment. Może kiedyś i Ty będziesz wielkim szefem kuchni.Mała akademia sztuki kulinarnej to książka pełna przepisów, kolorowych ilustracji i zdjęć, wzbogacona o wiele stron na właśne przepisy, tzw "przepiśnik"
od 19.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przepiśnik dziecięcy Mama z córką
Książka przygotowana została dla wszystkich, którzy chcą twórczo spędzać czas w kuchni, w szczególności dla wszystkich dzieci, które marzą o rozwijaniu swoich kulinarnych talentów.Opisujemy podstawowe zasady bezpieczeństwa obowiązujące w kuchni, zwracamy małym adeptom sztuki kulinarnej uwagę, że nie wystarczy ugotować, warto też postarać się aby danie zostało odpowiednio podane. Przedstawiamy sposoby na to by proste potrawy stały się małymi dziełami sztuki, które sprawią mnóstwo radości wszystkim domownikom tak przy przygotowywaniu jak i spożywaniu. Dobra kuchnia jest tworzona przez pokolenia ludzi kochających kuchenne wyzwania i ceniących dobry smak. Skorzystaj z notatnika, który znajduje się w drugiej części książki i zanotuj najlepsze przepisy swoich znajomych i rodziny. Zanotuj w niej też swój każdy gastronomiczny eksperyment. Może kiedyś i Ty będziesz wielkim szefem kuchni.Mała akademia sztuki kulinarnej to książka pełna przepisów, kolorowych ilustracji i zdjęć, wzbogacona o wiele stron na właśne przepisy, tzw "przepiśnik"
od 21.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Czy wiesz, ile jesz? - Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta
Liczenie kalorii może wydawać się skomplikowane. "Czy wiesz, ile jesz?" - umożliwia szybkie przeliczanie. Zestawiono w niej w porządku alfabetycznym ponad 3 000 produktów. Poręczny format umożliwia zaglądanie do tabel kalorycznych nie tylko w domu, ale również na zakupach czy w restauracji.Dzięki książce dowiesz się także:- co to są kalorie?- jak kontrolować dostarczaną energię i kalorie w przygotowywanych posiłkach?- których produktów unikać?
od 9.81 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia domowa bez glutenu, pszenicy i nabiału. 100 przepisó...
100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl - znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie! Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. Z tą książką kucharską szybko nabierzesz pewności siebie w kuchni.W tym poradniku znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata, dobre na śniadanie, obiad i kolację, na przekąskę w ciągu dnia i na deser. Masz do wyboru zupy, sosy, lasagne, zapiekanki rybne, makaronowe i wiejskie, burgery, babeczki, sernik, szarlotka, a także quiche, pitty i puddingi. Nie zabrakło tu również przepisów na specjalne okazje - na przyjęcia, urodziny i Boże Narodzenie.Ta książka to potwierdzenie, że nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści - Praca zbiorowa
Ozory wołowe z remulada? z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe... To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym - grzaniec z ciemnego piwa i rabarbarowe mojito. Razem to ponad 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.
od 54.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowe jelita, zdrowe życie - Vollmer Joachim, Vollmer Bernd
Jelita nazywane są drugim mózgiem. To od ich prawidłowej pracy zależy nasze samopoczucie. Często nie mamy świadomości, że takie choroby jak rak, nadciśnienie, reumatyzm, migrena, cukrzyca czy alergie mają w nich swoje źródło, a co za tym idzie, jedynie holistyczne podejście do zdrowia gwarantuje skuteczne pozbycie się powyższych dolegliwości. W tej książce doświadczony lekarz opisuje metody, dzięki którym zdołasz przywrócić prawidłową pracę jelit i uregulować procesy trawienne. Analizuje dawne i współczesne techniki, takie jak głodówki, lewatywy czy suplementacja. Zdradza również zasady działania wielu diet oraz ich dobre i złe strony. Stosując jego rady samodzielnie dobierzesz najbardziej wartościowe produkty dla siebie. Autor opisuje powszechnie stosowane dodatki do żywności oraz ich wpływ na nasz organizm i uzasadnia, dlaczego tak ważny jest świadomy wybór tego, co jemy. W dbaniu o jelita pomogą Ci skuteczne sposoby na pozbycie się zaparć i infekcji grzybiczych. Odciążysz układ odpornościowy, wzmocnisz mięśnie i stawy. Poprawisz wzrok, a Twoja skóra stanie się czysta, promienna i młodsza. Znacznie zredukuje się potliwość i zniknie związany z nią zapach. Zmniejszą się lub całkowicie ustąpią bóle stawów. Poprawi się praca mózgu, a stany depresyjne ulegną osłabieniu albo w ogóle przestaną się pojawiać. Wzrośnie tempo procesów metabolicznych, wskutek czego zgubisz zbędne kilogramy oraz odzyskasz motywację i energię do działania. Jelita kluczem do zdrowia.
od 26.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu ...
Żyjemy w świecie, w którym w zastraszającym tempie mnoży się liczba nietolerancji pokarmowych i alergii. Jednocześnie wciąż wzrasta ilość produktów przeznaczonych dla osób nimi dotkniętych. Czy mamy do czynienia z jedyną w swoim rodzaju pandemią? A może ktoś świadomie wprowadza nas w błąd widząc w tym szansę na duży zysk? Jak to możliwe, że nagle niemal całe społeczeństwo wykształciło nietolerancję na gluten i inne związki? Odpowiedzi udziela dziennikarka naukowa zajmująca się problematyką mitów zdrowotnych i żywieniowych. Przeprowadziła ona śledztwo z medycznej, psychologicznej i socjologicznej perspektywy, co pozwoliło jej spojrzeć na prezentowany temat całościowo. Jednocześnie udowodniła niezbicie, że wiele legend o niezdrowym jedzeniu jest jedynie bajkami. Dzięki tej książce dowiesz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu "wolne od..." albo "dla osób z nietolerancją...". Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Zarówno my, jak i nasi najbliżsi dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania konkretnych związków spożywczych. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych i obnaża działalność osób (jak również organizacji), które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści. Czy pozwolisz się nabić w butelkę?
od 26.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna. Smak tradycji - Praca Zbiorowa
Poszukując przysmaków kuchni z różnych stron Polski, na naszej "mapie kulinarnej" możemy wyróżnić co najmniej kilka regionów: Pomorze i Kaszuby, Wielkopolskę i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmię i Mazury, Małopolskę, Podlasie. Dzięki naszemu poradnikowi możesz mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole!
od 16.63 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska - Puzio Małgorzata, Sobczak Justyna
- Niezwykłe receptury na wykwintne i smaczne dania- 199 przepisów tradycyjnych oraz tych, które przywędrowały do nas z różnych zakątków świata- Tradycyjne polskie zupy- Dania z mięs i ryb- Ciasta i desery na każdą okazję- Śniadania po polsku
od 19.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Potrawy świąteczne - Alina Suder
Niepowtarzalny urok świąt BożegoNarodzenia... kolacja wigilijna, świąteczny obiad,sylwestrowy wieczór mają swoje prawa w kulinarnej tradycji Polaków. Smaczne,wykwintne, bogato doprawiane potrawy są niestety ciężkostrawne, kaloryczne ipodstępnie zrażają nas do tego, aby gościć się za stołem. Czy można więc ucztować bez stresu, żeprzybierzemy na wadze? Oczywiście, że można!Przekonuje nas o tym Autorka, podającrewelacyjne przepisy na znane nam świąteczne dania - we włoskim wydaniu.
od 13.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia regionalna - Praca zbiorowa
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie. Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka: ? zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki; ? ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru; ? prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów; ? dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
od 33.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W kuchni jak na wojnie. Jak kucharze walczyli na noże, smaki ...
Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i żołnierskie kantyny, czyli historia opowiedziana od kuchni.Dzięki Marii Barbasiewicz mamy okazję poznać smaki i zapachy, które cieszyły podniebienia królów i syciły biedaków.Autorka opisuje związki kuchni i historii na tle wydarzeń politycznych, procesów społecznych i zmian cywilizacyjnych, które kształtowały oblicze świata od końca XVIII do pierwszej połowy XX wieku. Głównymi bohaterami książki są wielcy francuscy kucharze, między innymi Marie Antoine Car?me, Auguste Escoffier czy Alexis Soyer. Poznajemy również Paula Tremo - kucharza Stanisława Augusta Poniatowskiego, Karola Gundela - autora najlepszych naleśników, Franza i Eduarda Sacherów - twórców sławnego tortu, oraz sławnego smakosza Maurice`a Edmonda Saillanda Curnonsky`ego - współinicjatora rankingów kulinarnych Michelina.Obok wielkich kuchmistrzów pojawiają się również artyści, w których dziełach obecne są kulinaria: Andy Warhol i puszka zupy Campbell, magdalenka Marcela Prousta, Uczta Babette Karen Blixen oraz Louis de Fun?s ze swoją słynną rolą w filmie Skrzydełko czy nóżka.
od 43.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe pyszności. Łatwe do zrobienia - Bellersen Qurini Cosi...
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! - konserwowanie solą i kwasem mlekowym - pyszności z mleka, mięsa i soi - wyrafinowane wypieki -wyrób smacznego octu i wina Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
od 20.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe wypieki - Joanna Niedobecka
Puść wodze fantazji i daj się uwieść codziennym niecodziennym smakom...Torty i torciki na każdą okazję, czyli jak wyczarować truskawkową kulę lub ciasto w kształcie smokaSerniki i inne ciasta, czyli jak zadowolić kubki smakowe wybrednych smakoszyBezy, ciasteczka, desery, pralinki, czyli jak przygotować pyszne codzienne małe co niecoDawno, dawno temu, czyli w czasach, kiedy w każdym domu przynajmniej raz w tygodniu pojawiało się pachnące, świeże, domowe ciasto, zapewne mało kto z nas doceniał, o ile lepsze i zdrowsze jest ono od tego kupionego w cukierni. Dziś ten piękny zwyczaj powoli wraca do łask, a miłośnicy ciast, ciasteczek i deserów mogą liczyć na garść inspiracji. Prawdziwą kopalnią sprawdzonych, gotowych przepisów jest książka Joanny Niedobeckiej, prawdziwej kulinarnej czarodziejki, założycielki bardzo popularnego bloga Domowe-Wypieki.pl. Co więcej, mogą do niej sięgnąć także osoby na diecie bezglutenowej, gdyż wszystkie proponowane tu pyszności można przygotować w dwóch wersjach.Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj i rozpływaj się z zachwytu.Napełnij dom aromatem świeżego ciasta!Joanna Niedobecka - pasjonatka kuchni, fanka domowych wypieków, gospodyni cenionego bloga kulinarnego Domowe-Wypieki.pl, mama trójki dzieci. Od czasu, gdy u jej średniej córki zdiagnozowano celiakię, eksperymentuje z przepisami bezglutenowymi i ma świetne osiągnięcia w tej dziedzinie. Mieszka w Niemczech, w okolicach Monachium.
od 30.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia ajurwedyjska według czterech pór roku. - Durst Marku...
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 144.Format 20,0x27,5cm.Kuchnia ajurwedyjska to nie tylko egzotyczna kuchnia indyjska. Również europejskie artykuły spożywcze, rosnące u nas zioła, warzywa i owoce, można przyrządzać zgodnie z zasadami ajurwedy. 90 przepisów wegetariańskich, zawartych w tej książce, jest tego dowodem. Potrawy odpowiadają porom roku, są proste w przygotowaniu, a mimo to wyrafinowane w smaku. Książka zawiera wprowadzenie do filozofii ajurwedyjskiej oraz zalecenia żywieniowe i wykaz artykułów spożywczych wskazanych dla różnych typów konstytucyjnych.
od 33.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Poznajemy nasiona quinoa - Beth Geisler
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ "starożytnym darem Andów dla świata". Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.O autorach:Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
od 10.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery. Tarty, ciasta kruche i ser. - śWIĄTKO...
Przepisy znane z książki Moje Wypieki i desery w nowym, smakowitym wydaniu kolorowej serii poręcznych książeczek! Zbierz całą kolekcję sprawdzonych receptur autorstwa najsłodszej blogerki kulinarnej Doroty Świątkowskiej: Babeczki, muffiny i ciasteczka; Bezy, ciasta bezowe i torty; Tarty, ciasta kruche i serniki; Ciasta drożdżowe i nie tylko.
od 13.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery. Dla dzieci - śWIĄTKOWSKA DOROTA
Przepisy znane z książki Moje Wypieki i desery w nowym, smakowitym wydaniu kolorowej serii poręcznych książeczek! Zbierz całą kolekcję sprawdzonych receptur autorstwa najsłodszej blogerki kulinarnej Doroty Świątkowskiej: Babeczki, muffiny i ciasteczka; Bezy, ciasta bezowe i torty; Tarty, ciasta kruche i serniki; Ciasta drożdżowe i nie tylko.
od 13.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery. Do kawy - śWIĄTKOWSKA DOROTA
Przepisy znane z książki Moje Wypieki i desery w nowym, smakowitym wydaniu kolorowej serii poręcznych książeczek! Zbierz całą kolekcję sprawdzonych receptur autorstwa najsłodszej blogerki kulinarnej Doroty Świątkowskiej: Babeczki, muffiny i ciasteczka; Bezy, ciasta bezowe i torty; Tarty, ciasta kruche i serniki; Ciasta drożdżowe i nie tylko.
od 13.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery. Bezy, ciasta bezowe i torty - Dorota Ś...
Przepisy znane z książki Moje Wypieki i desery w nowym, smakowitym wydaniu kolorowej serii poręcznych książeczek! Zbierz całą kolekcję sprawdzonych receptur autorstwa najsłodszej blogerki kulinarnej Doroty Świątkowskiej: Babeczki, muffiny i ciasteczka; Bezy, ciasta bezowe i torty; Tarty, ciasta kruche i serniki; Ciasta drożdżowe i nie tylko.
od 13.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie