Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Zdrowe odżywianie w chorobie nowotworowej - Christine Bailey
Gdy żyjecie z nowotworem, bardzo ważne staje się dobre odżywianie. Badania naukowe dowodzą, że to, co jecie, może zarówno chronić przed nowotworem, jak i wywierać zdecydowany wpływ przed, w trakcie i po terapii. Często jednak możecie czuć się zbyt zmęczeni, chorzy lub zestresowani, by przygotować zrównoważone i pożywne posiłki, lub wręcz w ogóle zabraknie wam ochoty na jedzenie. Nie martwcie się, pomoc jest w zasięgu ręki.Zdrowe odżywianie w chorobie nowotworowej przygotowane dla was przez zespół Penny Brohn Cancer Care pokazuje, jak zrobić proste posiłki, przekąski i napoje bogate w substancje odżywcze, które wzmocnią wasz organizm. Jeśli zaś gotujecie dla ukochanej osoby, będziecie mogli spać spokojnie, pewni, że dostarczyliście jej najlepsze możliwe pożywienie, by czuła się jak najlepiej.Dzięki ponad trzydziestoletniemu doświadczeniu organizacji we wspieraniu osób dotkniętych chorobą nowotworową wypracowano praktyczne i oparte na wiedzy podejście do ich potrzeb. Największy nacisk położono na te pokarmy, które mogą pomagać w łagodzeniu najczęstszych objawów, co zwykle stanowi ważną część każdej terapii przeciwrakowej. Przepisy opracowane przez Christine Bailey, szefa kuchni i specjalistkę żywienia, nie tylko są przyjazne, szybkie do przygotowania, obfitują w składniki odżywcze i są łatwostrawne, ale też dostarczają energii na cały dzień. I są pyszne.
od 25.51 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowie w smaku - Uścińska Grażyna, Uściński Jarosław
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni,ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.Dowiemy się, w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywaćich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów,czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
od 33.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowie ze smakiem - Praca zbiorowa
?Zdrowie ze smakiem? to wyjątkowa książka kucharska. Znajdziesz w niej solidną porcję ciekawych i smacznych dań doprawionych odrobiną wiedzy z zakresu zdrowego odżywiania oraz wzbogaconych o porady doświadczonych szefów kuchni i dietetyków.
od 26.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowo każdego dnia - Praca Zbiorowa
Trudno przecenić wpływ diety na zdrowie konsekwentnie stosowana wspomaga przemianę materii, zwiększa odporność na infekcje, wpływa korzystnie na nastrój, wygląd i samopoczucie.W Zdrowo każdego dnia znajdziesz ponad sto dań zróżnicowanych pod względem składników i technik kulinarnych.Każdy przepis jest oznaczony symbolami i kolorami określającymi różne obszary funkcjonowania organizmu: skóra, kości, odchudzanie, odporność, mięśnie, nerwy, serce, trawienie i seks. Zadbaj o nie, wprowadzając daną potrawę do swojego menu.Ponadto przy każdym przepisie znajdziesz krótki tekst objaśniający walory zdrowotne użytych produktów. Potrawy zostały podzielone na następujące bloki tematyczne: Mięso i ryby, Makarony, kasze, ryż i ziemniaki, Dania warzywne, Desery i napoje.
od 17.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowy apetyt - Jelonek Anna, Frontczak Dorota
Jak wykształcić właściwe nawyki żywieniowe u dzieci? Autorki radzą rodzicom jak zdrowo wychować dzieci i uchronić je przed chorobliwą otyłością. Zdecydowana większość rodziców traktuje słodycze jak nagrodę. Mówią: zjedz ładnie obiad, to dostaniesz mambę. To duży błąd! To by było właściwe kształtowanie nawyków żywieniowych - po obiedzie ruch, a nie po obiedzie dalszej jedzenie i to kaloryczne. Jeśli rodzic uczy dziecko, ze słodycze to nagroda, trudno się dziwić, że potem dorosła osoba gdy chce się pocieszyć, sięga po czekoladę. Jeśli chcemy dziecko uchronić przed naszymi problemami ze słodkościami, przerwijmy to błędne koło. Nawyki żywieniowe kształtują się w dzieciństwie do ok. 10 roku życia, ale dziecko najwięcej ich chłonie do trzecich urodzin. Potem zmiana nawyków staje się trudniejsza. Jeśli chcemy dziecko wychować zdrowo i wpoić mu właściwe nawyki warto zacząć od samego początku.
od 24.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowy chleb - Monika Basse
Poradnik zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na chleb, bułki i pieczywo z różnych stron świata, przedstawia wykonanie krok po kroku oraz cenne wskazówki, jak piec chleb w domu, m.in. jak przygotować zakwas. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
od 3.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zestaw prezentowy Herbata - Praca zbiorowa
Przwodnik po odmianach herbat. Książka zawiera m.ni. opisy gatunków, informacje dotyczące parzenia i przechowywania herbaty oraz receptury na gorące napoje. Do książki dołączono mały czajnik do zaparzania i 2 filiżanki ze spodkami.
od 29.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zestaw prezentowy ODKRYWAJĄC WINO - Praca zbiorowa
Przewodnik po świecie win. Zawiera praktyczne informacje o różnych gatunkach win takie jak: kraj pochodzenia, produkcja, przechowywanie itp. Do książki dołączono dobrej jakości korkociąg, korek oraz niekapkę.
od 29.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziarna dają siłę - Chrissy Freer
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego o zaletach zbóż i roślin strączkowych. Poradnik składa się z 12 części - każda poświęcona jest jednemu z gatunków zbóż. To zbiór receptur na zdrowe i smaczne potrawy - azjatycką sałatkę ryżową, kotleciki ryżowo-warzywne, placki z soczewicy, zapiekankę grecką.W książce znajduje się ponad 100 przepisów, z czego 40 to receptury na dania bezglutenowe.
od 26.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziarno - Dominika Wójciak
kasza jaglana i proso ? siemię lniane ? chia ? ryż ? gryka ? owies pszenica ? amarantus ? jęczmień ? komosa ryżowa Ta książka to kolejny zbiór oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i egzotycznych podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i surowym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne oraz chleb pełnoziarnisty. Skosztuj pysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami. 100 pomysłów na proste dania na bazie łatwo dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie. *** Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie własną drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, ale nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków. Eliza Mórawska, autorka książek i bloga White Plate W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają swoje nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt. Małgosia Minta, dziennikarka kulinarna, autorka bloga Minta Eats Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka aż kipi od ciekawych pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie. Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga Pieprz czy Wanilia
od 38.75 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielona dieta koktajlowa - Smith J. J.
Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie.W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe instrukcje dotyczące dziesięciodniowego oczyszczania, jak również wiele wskazówek, które pomogą osiągnąć optymalny efekt. Dowiecie się z niej także, jak należy postępować po zakończeniu detoksu, aby utrzymać niską wagę.Czy jesteście gotowi odzyskać zdrowie, smukłą sylwetkę i seksowny wygląd? Jeśli tak, przygotujcie się do rozpoczęcia dziesięciodniowej kuracji oczyszczającej zielonymi koktajlami.Po jej ukończeniu:- stracicie od 4 do 7 kilogramów,- pozbędziecie się nadmiaru tłuszczu, także tego tworzącego oponkę na brzuchu,- zgubicie nadmiar kilogramów i centymetrów bez morderczego treningu,- nauczycie się zdrowiej jeść i zdrowiej żyć,- polubicie zdrowe jedzenie i nigdy już nie będziecie musieli stosować restrykcyjnych diet,- poznacie ponad 100 przepisów na zielone koktajle, które poprawią wasze zdrowie i urodę.
od 19.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielona kuchnia 24/7. Ponad 100 szybkich, łatwych i niebanaln...
Odkryj i pokochaj zieleninę! Jeżeli próbujesz wprowadzić do swojej diety więcej zieleniny, lecz na widok sałaty uciekasz gdzie pieprz rośnie, książka "Zielona kuchnia 24/7" pomoże ci przemycić pyszne i zdrowe zielone warzywa do każdego posiłku w ciągu dnia - od śniadania po deser. Naleśniki ze szpinakiemChleb kukurydziany z jarmużemA żebyś wiedział! Oto zbiór ponad stu zachęcających, nowatorskich wegańskich przepisów, które za pomocą ponad 40 zielonych warzyw, dadzą ci "energetycznego kopa". Wśród nich znajdują się klasyczne brokuły czy cukinia, niezwykle wartościowe dla zdrowia botwina czy brukselka, ale także rzadko spotykana zielenina, jak spirulina czy algi morskie. Wśród przepisów znajdziesz: - Czekoladowe smoothie - Samosy i burritos z groszkiem - Frytki z polenty z pesto z pikantnym sosem aioli - Ciasto z cytryny i pietruszki na bazie oliwy z oliwek - Bolognese z makaronem z cukinii - Tort czekoladowy z orzechami i awokadoDzięki przepisom z "Zielonej kuchni 24/7" możesz jeść zdrowo i lekko, nie rezygnując przy tym ze słodyczy!
od 32.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielona Toskania - Aleksandra Seghi
"Zielona Toskania" to opowieść o życiu Polki, która od wielu lat mieszka, pracuje i wraz z włoskim mężem wychowuje córkę w toskańskim miasteczku. Przedstawia jego mieszkańców - tych, którzy zdecydowali się na styl życia przyjazny środowisku i nieświadomie wpisali się tym w globalny nurt powrotu do natury.To książka dla entuzjastów gotowania, fanów zdrowego odżywiania, zwolenników ekologicznych rozwiązań w codziennym życiu, a także wszystkich miłośników Toskanii.
od 18.23 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielone koktajle dla zdrowia i urody siostry Marii - s. Maria ...
Zielone koktajle Siostry Marii to kolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania koktajle, smoothies, soki ze smacznych i zdrowych owoców i warzyw. To prawdziwa skarbnica wiedzy kulinarnej przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
od 23.88 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielone koktajle. 365 przepisów - Praca zbiorowa
"Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić codziennie. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się zdrowymi napojami, z których każdy to prawdziwa bomba witaminowa.Inspiruj się przepisami i miksuj na zdrowie. Chia, spirulina i młody jęczmień? A może marchew, jabłko i szpinak? Szaleństwo i klasyka. Egzotycznie i lokalnie. Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów. To solidna dawka wiedzy ze sporą szczyptą serca.Grzegorz Łapanowski"
od 28.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielone sałatki - Praca zbiorowa
Niebanalne i pożywne, lekkie i smaczne, a przede wszystkim szybkie i proste propozycje na świeże połączenia warzyw i owoców. Sałatki są lubiane przez wszystkich, to zasługa ich uniwersalności. Mogą być pełnowartościowym daniem obiadowym, przystawką, dodatkiem do głównego dania lub deseru. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy tylko od wyobraźni. W książce proponujemy 160 przepisów na niebanalne, kolorowe sałatki warzywne, z makaronem, ziemniaczane, w połączeniu z rybą lub paseczkami mięsa. Sałatki naprawdę wyjątkowe. Wyśmienite.
od 9.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielony garnek 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z...
Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych.
od 26.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki - Praca zbiorowa
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego!
od 17.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki w naszej kuchni - Praca zbiorowa
Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.
od 8.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia (przepisy), M...
Z wyglądu raczej korpulentny, czasami nieco garbaty, a niemal zawsze niezgrabny i pokraczny, kolorem wahający się pomiędzy odcieniami żółci, czerwieni i fioletu, ziemniak jest jednak istotnym brylantem wśród warzyw. Łatwa w uprawie i przechowaniu, obdarzona niepowtarzalnym smakiem i otwarta na wszelkie kulinarne fantazje bulwa jest rośliną o tysiącu twarzy, a każda z nich jest równie wyśmienita i ceniona w sztuce kulinarnej na całym świecie. Sposoby przygotowania są niemal nieograniczone: ziemniaki można podawać gorące lub na zimno, obrane lub w mundurkach, w całości lub w kawałkach, doprawione lub zupełnie bez przypraw. Można gotować je w wodzie i na parze, piec w piekarniku, bądź smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu. Można jeść je same, jak również w towarzystwie licznych dodatków - stanowią bowiem godną oprawę dla każdego kulinarnego arcydzieła.Academia Barilla, czyli międzynarodowy ośrodek starający się o spopularyzowanie kuchni włoskiej, wyselekcjonował 50 przepisów zawierających ziemniaki. Niektóre z nich to klasyczne potrawy z `Bel Paese`: gatto di patate (tort ziemniaczany), właściwy dla regionów Kampanii i Kalabrii, trenette z sosem pesto, typowe dla Genui ziemniaki z zielonym groszkiem, czy charakterystyczne dla Frulli-Wenecji Euganejskiej ziemniaczane fricos. Pozostałe receptury powstały poprzez kompozycję walorów niezwykłej bulwy z innymi klasycznymi składnikami kuchni trzech barw: serami w rodzaju montasio i parmezanu, przetworami mięsnymi, jak boczek lub kiełbaski cotechino, a także z orzechami włoskimi, prawdziwkami oraz baccalą. Niektóre dania, jak wywodzące się z Rosji bliny lub szwajcarskie rosti, nie są częścią kulinarnej historii Włoch. Mimo to Academia Barilla wybrała je przez wzgląd na ich najważniejsze założenia: umiłowanie dla podstawowych składników, elegancję zrodzoną z prostoty, wyjątkowe możliwości, a przede wszystkim radość z dzielenia się nimi.
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. Kuchnia na co dzień i od święta. - Behrendt Lutz...
Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 160. Format 17,5x24,5 cm. Masz ochotę na oryginalne danie z ziemniaków? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkrywaj wspaniałe smaki. Na co dzień i od święta.
od 24.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. Kuchnia smakosza. - Mangold Matthias F.
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 142.Format 19x22cm.Urozmaicone przepisy. Szybkie potrawy na co dzień lub dania specjalne będące rozkoszą dla podniebienia -na każdą okazję odpowiedni przepis. Cenne informacje. Regionalne gatunki, prosto z pola lub ogrodu, różnorodne zastosowania fenomenalnych bulw. Pewny sukces. Kto zna się na rzeczy, próbuje stworzyć coś własnego -w atmosferze relaksu i z pasją odkrywcy.
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zimne przystawki - Silvana Lauro
Zimne przystawki umilą zarówno wieczór we dwoje, jak i obiad z przyjaciółmi. Te proste i te wyszukane przepisy pomogą wykorzystać możliwości ukryte w mięsach, rybach, serach, jajkach, warzywach i owocach.Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zioła lecznicze w kuchni polskiej - Iwona Czarkowska
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja - wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fi nes herbes, melange classique czy shichimi togarashi.
od 4.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zioła siostry Marii - Siostra Maria
Zioła Siostry Marii to wyjątkowa pozycja, która jest połączeniem zielnika z książką kucharską.Znajdują się w niej nie tylko pięknie ilustrowane opisy ziół, ale również sprawdzone przepisy na różnego rodzaju domowe kuracje ziołowe i pyszne dania z wykorzystaniem ziół.To prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
od 24.72 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziołowe gotowanie. - Stefania Korżawska
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 140.Format 14,5x20,5cm.Książka "Ziołowe gotowanie" to kolejna dieta opracowana w gabinecie dietetyka, ale prawdziwe odżywienie, które opiera się na wielowiekowej, polskiej tradycji.
od 21.55 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziołowe nalewki i likiery - Praca zbiorowa
Nalewki i likiery ziołowe nie tylko wybornie smakują, lecz również wpływają pozytywnie na nasze zdrowie. Wytwarza się je z ziół, mają więc status domowego środka leczniczego. W obszernej części poradnika, zawierającej przepisy, są informacje, jak samodzielnie je nastawiać oraz jakie receptury gwarantują usuwanie różnych dolegliwości. Poniżej przedstawiamy kilka przykładów: przy infekcjach i zmniejszonej perystaltyce jelit, alergii na pyłki warto pić likier bazyliowy; przy kurczach żołądka, lecz również kaszlu, a nawet nieprzyjemnym zapachu z ust polecana jest anyżówka lub likier anyżowy; chcąc wzmocnić żołądek i wspomóc trawienie, stosujmy nalewkę goryczkową; jeśli cierpimy na napięciowe bóle głowy, możemy usunąć problem, pijąc pół kieliszka likieru lub nalewki z kolendry; przeciw wzdęciom od dawien dawna stosuje się kminkówkę; przy stresie i nerwowości często pomaga likier melisowy; przy zbyt niskim ciśnieniu tętniczym warto pić nalewkę zawierającą rozmaryn. Podczas stosowania nalewek i likierów w celach leczniczych, nie możemy zapominać o podstawowej zasadzie, którą głosił wspaniały lekarz i zielarz Paracelsus: "to dawka decyduje o tym, czy coś działa jako lek, czy jako trucizna...!"
od 16.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Złota księga makaronów - Carla Bardi
Nie ma lepszego źródła przepisów na makarony niż Złota księga makaronów, zawierająca ich ponad 250. Czytelnik znajdzie w niej propozycje ponad 100 pysznych sosów do łatwych w przygotowaniu potraw z makaronem, oferowanych w sklepach, jak spaghetti, penne i suszone tagliatelle, a także szczegółowe wyjaśnienia w formie ilustracji, przedstawiające sposoby wykonania wyśmienitych klasycznych potraw z włoskiego makaronu ze świeżymi składnikami, a także nadziewanych oraz zapiekanych, w tym ravioli, tortellini i lasagna. W ostatnim rozdziale, poświęconym makaronom azjatyckim, zamieszczono ponad 60 przepisów
od 53.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Złota księga nalewek w.2013 - Jan Rogala
Przewodnik wraz z przepisami po szlachetnym alkoholu, który w domowych warunkach możemy uczynić.`Podane w tej książce przepisy, w większości bardzo dawne, zostały uwspółcześnione. Wszystkie miary przeliczone zostały na współcześnie używane. Czasami, dla ubarwienia. Przywołane są dawne miary i pozostawiony dawny język. W ten sposób nie tylko przepisami na nalewki odwołujemy się do najlepszych tradycji. Skoro powraca moda na własnoręczne przygotowywanie szlachetnych trunków, to nawiązywać trzeba do niej także w klimacie języka.`
od 25.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Złota kuchnia polska - Elżbieta Adamska
Ponad 1000 dokładnie sprawdzonych przepisów na potrawy, które z łatwością można przygotować z dostępnych na rynku produktów.Wiele wariantów tradycyjnych dań.Nowe pomysły przywiezione z podróży po Chinach, Włoszech, Francji, Grecji, Chorwacji...Regionalne polskie przepisy na pyszne potrawy.Porady praktyczne usprawniające pracę.A wszystko opisane krok po kroku, aby gotowanie mogło być relaksem i przjemnością.
od 33.52 zł Zobacz oferty w 1 sklepie