Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Dieta 17-dniowa. - Mike Moreno
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 246.Format 15,0x22,0cm.
od 20.93 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej - Chojnacka Rom...
Oprawa twarda stron 528 format 20,5 x 28 cm
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska. Dania jednogarnkowe. - Wanda Jackowska
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 15,5x23cm.To książka dla Ciebie, jeśli:- nie chcesz spędzać wielu godzin w kuchni- nie lubisz widoku stosu garnków- cenisz wygodę podczas gotowania- poszukujesz nowych możliwości kulinarnychDania jednogarnkowe nie muszą być schematyczne i nudne. To ocean pysznych pomysłów, które każdy może zastosować w swojej kuchni.Od różnorakich bigosów i zup, przez przystawki i gulasze, po aromatyczne zapiekanki -wszystkie potrawy przygotujesz w jednym naczyniu!
od 17.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe przepisy. Drób. - Magdalena Szwedkowicz
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 32.Format 15x18cm."Domowe przepisy. Drób" to niezwykła książka przedstawiająca proste w przygotowaniu, ale i oryginalne potrawy z drobiu. W publikacji przedstawione zostały propozycje posiłków zarówno na codzienny stół jak i wyjątkowe okazje. "Domowe przepisy" pozwolą na odkrywanie na nowo różnorodności i sposobów serwowania dań z drobiu. Przejrzysty układ, piękne zdjęcia oraz proste wyjaśnienia przepisów pomogą każdemu w czasie przyrządzania posiłków!
od 5.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zupy. Kuchnia domowa. - Małgorzata Caprari
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 336.Format 16,5x24cm.Trudno sobie wyobrazić tradycyjny polski obiad bez zupy. Dla naszych słowiańskich przodków polewki stanowiły często cały posiłek. Dzisiaj takie jednogarnkowe obiady nadal są doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którym zależy na czasie. Zupy są najlepszym pożywieniem zarówno dla tych, którzy dopiero w życie wchodzą, jak również dla tych, którzy już dawno minęli półmetek swej ziemskiej wędrówki. Tradycyjne polskie domowe pomidorowe, ogórkowe lub krupniki sycą i rozgrzewają, chłodniki i owocowe przynoszą ochłodę latem. Podczas uroczystych obiadów nie można się obyć bez zupy, podobnie jak nie może ich zabraknąć na świątecznym stole: Wigilia bez tradycyjnego barszczyku nie byłaby Wigilią, Wielkanoc bez żurku straciłaby wiele ze swego uroku...Kulinarny repertuar nie musi się ograniczać do jednej zupy przygotowanej z kawałka mięsa i włoszczyzny albo mrożonej mieszanki warzywnej. W książce przedstawiono trzysta przepisów na zupy: tradycyjne, ich nowe zmodyfikowane warianty, potrawy z polskiej kuchni regionalnej i zupy popularne u naszych sąsiadów. Wszystkie smaczne, łatwe do przygotowania i godne polecenia.
od 20.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tradycyjne przepisy kuchni polskiej - Praca zbiorowa
Dziś gotujemy dużo mniej wykwintnie i obficie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy gotowaniu mniej czasu. Dzisiejsza kuchnia obfituje w warzywa, jest bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływ kuchni z różnych stron świata. W naszej książce polecamy mnóstwo przepisów łatwych do wykonania, które można przygotować z dostępnych i niedrogich produktów. Znajdują się tu też tradycyjne polskie dania, takie jak pierogi i schabowy, bigos i barszcz wigilijny. Ponadto przedstawiamy wiele pomysłów na przyrządzenie ryb. Nie zapomnieliśmy także o słodkich wypiekach, deserach oraz coraz bardziej popularnych `kociołkach`. Proponujemy receptury na codzienny obiad i wystawne przyjęcie, na dania proste i wyszukane. Staraliśmy się stworzyć uniwersalną książkę kucharską, po którą zawsze warto sięgnąć - niezależnie od kulinarnych planów. Dzięki przepisom o różnym stopniu trudności ta publikacja jest przeznaczona zarówno dla młodych pań.
od 35.19 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Odchudzanie według Pięciu Przemian - Barbara Kuligowska-Dude...
To kolejna oczekiwana książka Autorki, która tym razem skupia się na problemie odchudzania. Z książki dowiemy się, że paradoksalnie, aby schudnąć, trzeba jeść! Warunkiem jest jednak odpowiedni dobór składników, regularność posiłków oraz ich rozkład w ciągu dnia. Duże znaczenie ma też praca z ciałem i emocjami. W zależności od rodzaju pojawiających się objawów można określić dominujący rodzaj dolegliwości i ustalić optymalną dietę. Zawarta w książce ankieta pozwoli stwierdzić jaki występuje typ nadwagi i jakie składniki diety będą najbardziej odpowiednie.I tym razem możemy skorzystać z przepisów kulinarnych, które wprowadzają ducha do każdego domowego ogniska. Bo gotująca się zupa i zapach suszonych grzybów - to jest kuchnia. Autorka przepisy sprawdzała wielokrotnie i zachęca, by do nich wracać. Do książki dołączony jest kolorowy plakat z podziałem produktów spożywczych według Pięciu Przemian.
od 29.66 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
143 przysmaki Siostry Anastazji. - Anastazja Pustelnik
Wydanie 2012r.oprawa broszurowa.Strony 336.Format 15,5x21,0cm.Siostra Anastazja ma znakomite kulinarne pomysły na różne okazje -Adwent, Boże Narodzenie, Wielki Post, Wielkanoc, a nawet... zaręczyny! Cielęcina w kurkach, Pierożki ołpińskie, Kukutki makowe czy Jesienny sernik to tylko niektóre z doskonałych propozycji dla miłośników dobrego jedzenia. Skorzystaj z nich, a przygotujesz wyśmienite przysmaki. Z Siostrą Anastazją świętuj przez cały rok!
od 25.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jagnięcina i baranina - Praca zbiorowa
Najsmaczniejsze potrawy z ekologicznego bukietu mięs, warzyw i ziół. Dania z baraniny zaliczane są do dań narodowych w wielu krajach na całym świecie. W książce, oprócz przepisów na dania z baraniny czy jagnięciny, najdują się pożyteczne rady: jak wybierać i przechowywać mięso baranie, w jaki sposób można je przyrządzać, jak rozbiera się baraninę.Zawarto tu ponad 60 przepisów, wśród których znajdują się przepisy na dania główne, przekąski i sałatki, zupy, szaszłyki, potrawy mączne z baraniny, a także sosy i marynaty do szaszłyków.
od 18.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
150 szybkich potraw poniżej 300 kalorii Część 2 + DVD
Chcesz zrzucić kilka kilogramów i planujesz dietę? Zobacz przepisy na dwadzieścia pięć dań wyjątkowo ubogich w kalorie! Bogate w witaminy i minerały, lekkie a zarazem sycące. Atrakcyjne sałatki i zupy, dania mięsne i rybne a wszystko to poniżej 300 kalorii!
od 14.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
150 szybkich potraw śniadania Część 3 + DVD - Praca zbioro...
Oryginalne kulinarne poBaczeniia to gwarancja sukcesu. Niebanalne i po|ywne, lekkie i smaczne a przede wszystkim szybkie i proste propozycje na [wie|e, zdrowe kombinacje z warzyw i owoców. Od klasycznej saBatki Waldorf i Cezar do znakomitego homara oraz Batwej w przygotowaniu saBatki wiosennej. A ka|da z ich w swojej wBasnej, specyficznej oprawie...
od 14.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
150 szybkich potraw sałatki Część 4 + DVD - Praca zbiorowa
Oryginalne kulinarne poBaczeniia to gwarancja sukcesu. Niebanalne i po|ywne, lekkie i smaczne a przede wszystkim szybkie i proste propozycje na [wie|e, zdrowe kombinacje z warzyw i owoców. Od klasycznej saBatki Waldorf i Cezar do znakomitego homara oraz Batwej w przygotowaniu saBatki wiosennej. A ka|da z ich w swojej wBasnej, specyficznej oprawie...
od 14.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
150 szybkich potraw piknik Część 5 + DVD - Praca zbiorowa
Przepisy na smakowite przekąski, które możesz zaserwować swoim przyjaciołom podczas wypoczynku poza domem. Perfekcyjnie zapakowane, pożywne i urozmaicone. PICNIC & ENJOY to propozycja 25 łatwych, szybkich przepisów na sałatki i kanapki oraz dania z dodatkiem mięsa i ryb. Przygotowane tak, by utrzymać świeżość przez wiele godzin. Wybierasz się na piknik? Ciesz się posiłkiem poza domem! Zobacz co możesz ze sobą zabrać!
od 14.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Prosto i presto. Przyjmujemy gości. - Anna Lucci
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 226.Format 17x24cm.Gdzieś koło środy albo czwartku dostaję telefon: "W sobotę u was?". To jak alarm na wojnie. Natychmiast ruszają dziesiątki innych telefonów, a następnego dnia już dokładnie wiem, że przyjedzie Silvio, Ivano i Noris -oczywiście z całymi rodzinami. Po drodze zabiorą ciocię Emmę. Będzie też moja przyjaciółka Rosi z mężem. Przywiezie karczochy i jagnięcinę. A żona Ivano zrobi swoje genialne tiramisu... Tak to się zaczyna..
od 30.61 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
W obronie wegetarianizmu. - Roman Pawlak
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 196.Format 14,5x20,5cm.
od 17.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grill. Potrawy pachnące ogniem i dymem. - Willie Cooper
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 192.Format 21,5x26,5cm.
od 33.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Spaghetti my love / Oliwa i oliwki / Pasta czyli makaron po w...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Format 16,5x23,5cm.W pakiecie:- "Spaghetti my love. Ponad 100 przepisów na włoskie dania z makaronu"- "Oliwa i oliwki. W kuchni, dla zdrowia, dla urody"- "Pasta, czyli makaron po włosku"
od 26.38 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak zostać wegetarianinem 5 prostych kroków - Beard Christin...
Wiele mówi się o korzyściach zdrowotnych płynących ze stosowania diety wegetariańskiej. Lepsze zdrowie, większa odporność na choroby, zmniejszenie okrucieństwa wobec zwierząt oraz niszczenia naszej planety przekonuje wielu ludzi do słuszności zrezygnowania z diety mięsnej. Jednak często nie wiedzą po prostu, jak to zrobić. Zmiana nawyków żywieniowych wydaje się im zbyt trudna do przeprowadzenia. Wzdychają tylko, mówiąc:Chciałbym być wegetarianinem, ale... nie wiem, czy dam sobie radę z własnymi przyzwyczajeniami. A rodzina, przyjaciele? Jak odbiorą moją decyzję? Czy zrozumieją? Chyba jednak nie dam rady dokonać takiej zmiany.Czy i tobie zmiana diety wydaje się zbyt trudna do zrealizowania? Książka, którą oferujemy, pomoże Ci przełamać lęki i poprowadzi krok po kroku do celu. Autorka, Christine Beard, przekonuje, że przejście na wegetarianizm nie jest tak skomplikowane, jak mogłoby się wydawać.Zaproponowany przez nią proces 5 kroków to proste narzędzie do przeprowadzenia upragnionej zmiany. Kolejne etapy procesu wymagają tylko niewielkiego wysiłku i są osiągalne dla każdego. Autorka podaje również wiele praktycznych pomysłów, które jeszcze bardziej ułatwią dokonywanie tej dobroczynnej zmiany.Skorzystaj z jej przepisu, a sam przekonasz się, jak szybko i bezboleśnie osiągniesz swój cel i... zostaniesz wegetarianinem!
od 16.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Życie jest za krótkie na siekanie cebuli. - Kitty Greenwald
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 144.Format 13,0x20,0cm.Nie przepadasz za gotowaniem? Kiedy poczujesz głód, odruchowo sięgasz po telefon, żeby zamówić pizzę? Uważasz się za antytalent kulinarny?Jeśli nie czujesz się mistrzem patelni, nie jesteś skazana na fast food czy dania na wynos. Każdy może przyrządzić proste, smaczne i efektowne potrawy.Jeśli uważasz, że są ciekawsze sposoby spędzania czasu, niż stanie nad garnkami w dusznej kuchni, ta książka ułatwi Ci życie.
od 17.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja angielska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja francuska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja Hiszpańska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja Włoska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych..
od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja rosyjska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 23.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja portugalska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 25.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania z owoców. - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 112.Format 17,0x24,5cm.
od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta z owocami - Praca zbiorowa
Kolejne wydanie specjalne Biblioteczki Poradnika Domowego.W tej książce głos mają ciasta i desery z owocami. Rozpoczął się wspaniały sezon świeżych owoców, a wraz z nim bogactwo kolorów, smaków i zapachów lata i jesieni. Tak naprawdę, to wtedy wszyscy mamy ochotę na coś dobrego, dlaczego więc nie wykorzystać smacznych i stosunkowo niedrogich w tym okresie owoców, zwłaszcza że pełno ich teraz na targach i w sklepach. To bogactwo owoców warto należycie wykorzystać i upiec choć kilka pysznych ciast i deserów. Przygotowanie różnych smakołyków ze świeżymi owocami nie jest ani kłopotliwe, ani kosztowne. Potrzebne są tylko pomysły, a przepisy zaprezentowane w tej książeczce właśnie ich dostarczają.
od 8.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Z małą ilością tłuszczu - Praca zbiorowa
Proste i szybkie przepisy na dania niskotłuszczowe.Wskazówki krok po kroku, informacje o rzeczywistym czasie przyrządzania.Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy.Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające wykorzystania specjalistycznego sprzętu kuchennego.Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.W serii "Szybko i smacznie" przygotowaliśmy 12 tytułów z prostymi przepisami i znakomitymi fotografiami.
od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dżemy i marmolady - Marta Szydłowska
Spiżarnie zapełnione znakomitymi własnoręcznie przyrządzonymi przetworami z owoców to już nie tylko widok z wiejskich domostw. Domowy wyrób dżemów i marmolad to wspaniała tradycja, która pozwala zatrzymać w słoiku smak i zapach letnich dni. Zebrane w książce receptury pomogą przyrządzić wiele smacznych dżemów zarówno z naszych rodzimych owoców, jak i tych egzotycznych.
od 7.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sekrety kuchni włoskiej - Silvana De Lauro
Najsłynniejsze tradycyjne i nowoczesne potrawy jednej z najbardziej cenionych kuchni świata.Począwszy od przekąsek i przystawek, przez dania główne, do deserów.Odkryj smaki znad Morza Śródziemnego. Seria książek kulinarnych "W kuchni" to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie