Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Makaron. Zestaw z akcesoriami - Praca zbiorowa
Zestaw zawiera książkę z przepisami, tarkę do serów oraz szczypce do spaghetti oraz porcelanowy talerzyk. To wspaniały prezent dla miłośników makaronu.Różnorodne, łatwe do wykonania i pięknie zilustrowane przepisy będą z pewnością inspiracją dla wszystkich, którzy lubią gotować, a dołączone przybory pozwolą profesjonalnie zaserwować przygotowane samodzielnie dania
od 25.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sałatki. Zestaw z akcesoriami - Praca zbiorowa
Dzięki temu praktycznemu zestawowi, zawierającemu książkę z przepisami oraz zestaw plastikowy do mieszania i nakładania sałatek przygotujesz wyśmienite sałatki.Wśród zamieszczonych propozycji każdy znajdzie coś dla siebie: przepisy na ostre zielone sałatki, z dresingami, rybami, owocami morza, mięsem i warzywami; lekkie lub sycące. Wszystkie wskazówki zostały pięknie zilustrowane zdjęciami
od 23.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ziemniaki. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia (przepisy), M...
Z wyglądu raczej korpulentny, czasami nieco garbaty, a niemal zawsze niezgrabny i pokraczny, kolorem wahający się pomiędzy odcieniami żółci, czerwieni i fioletu, ziemniak jest jednak istotnym brylantem wśród warzyw. Łatwa w uprawie i przechowaniu, obdarzona niepowtarzalnym smakiem i otwarta na wszelkie kulinarne fantazje bulwa jest rośliną o tysiącu twarzy, a każda z nich jest równie wyśmienita i ceniona w sztuce kulinarnej na całym świecie. Sposoby przygotowania są niemal nieograniczone: ziemniaki można podawać gorące lub na zimno, obrane lub w mundurkach, w całości lub w kawałkach, doprawione lub zupełnie bez przypraw. Można gotować je w wodzie i na parze, piec w piekarniku, bądź smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu. Można jeść je same, jak również w towarzystwie licznych dodatków - stanowią bowiem godną oprawę dla każdego kulinarnego arcydzieła.Academia Barilla, czyli międzynarodowy ośrodek starający się o spopularyzowanie kuchni włoskiej, wyselekcjonował 50 przepisów zawierających ziemniaki. Niektóre z nich to klasyczne potrawy z `Bel Paese`: gatto di patate (tort ziemniaczany), właściwy dla regionów Kampanii i Kalabrii, trenette z sosem pesto, typowe dla Genui ziemniaki z zielonym groszkiem, czy charakterystyczne dla Frulli-Wenecji Euganejskiej ziemniaczane fricos. Pozostałe receptury powstały poprzez kompozycję walorów niezwykłej bulwy z innymi klasycznymi składnikami kuchni trzech barw: serami w rodzaju montasio i parmezanu, przetworami mięsnymi, jak boczek lub kiełbaski cotechino, a także z orzechami włoskimi, prawdziwkami oraz baccalą. Niektóre dania, jak wywodzące się z Rosji bliny lub szwajcarskie rosti, nie są częścią kulinarnej historii Włoch. Mimo to Academia Barilla wybrała je przez wzgląd na ich najważniejsze założenia: umiłowanie dla podstawowych składników, elegancję zrodzoną z prostoty, wyjątkowe możliwości, a przede wszystkim radość z dzielenia się nimi.
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pomidory. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia (przepisy), Ma...
Pomidor - czerwone słońce. Pulchny, mięsisty i aromatyczny. Można go jeść na surowo, bez dodatków, lub z odrobiną oliwy z oliwek i szczyptą soli. Zimą zaś można się nim delektować, w postaci przetworów: To wspomnienie lata zamknięte w puszcze wzbogaci smak każdego dania makaronowego oraz szerokiej gamy innych potraw. To doprawdy `pomo d`oro`, czyli `złote jabłko`. Odkąd `tomatl` - bo tak brzmi jego pierwotna, aztecka nazwa - przybył w XVI wielu z Ameryki Środkowej do Europy, zawojował kuchnię wielu krajów. Początkowo uważano, iż pomidory są trujące, dlatego traktowano je wyłącznie jako roślinę ozdobną. Z czasem zaczęto przypisywać im tajemnicze właściwości afrodyzjaku, wykorzystując je do sporządzania magicznych napojów i ofiarowując damom jako symbol miłości. Wreszcie doceniono ich słodki, lecz lekko kwaskowaty smak. Co przyczyniło się do ich rozpowszechnienia w całym regionie śródziemnomorskim. Dojrzewając w klimacie sprzyjającym ich uprawie, pomidory weszły na stałe do tradycji kulinarnej wielu krajów europejskich.Obok pszenicy i oliwy z oliwek, pomidory stanowią jeden z głównych składników `diety śródziemnomorskiej`, która niedawno została uznana przez UNESCO za niematerialne dziedzictwo kulturowe ludzkości. Pomidory - surowe, przetarte, suszone, smażone, pieczone, faszerowane, grillowane, zapiekane, kandyzowane, w postaci sorbetów lub chutneyów - są głęboko zakorzenione w tradycjach kulinarnych takich krajów, jak Hiszpania, Francja, Włochy czy Grecja. Mając to na uwadze, Academia Barilla, jako międzynarodowy promotor włoskiej kuchni na świecie, wybrała spośród nich pięćdziesiąt receptur. W niektórych pomidory bezsprzecznie odgrywają główną rolę, na przykład w tradycyjnym przepisie na makaron z sosem pomidorowym - proste, lecz wyśmienite danie. W innych z kolei schodzą na drugi plan, niemniej ich smak i barwa są tak istotne, że bez nich potrawa straciłaby swój niepowtarzalny charakter. Czymże byłaby sałatka caprese, gdyby zabrakło w niej plasterków soczystych, czerwonych pomidorów?
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Czekolada - zestaw - Praca zbiorowa
wyd. Olesiejuk Sp. z o.o.
od 15.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska. Wielka księga sprawdzonych przepisów. - Ewa ...
Sprawdzone przepisy tradycyjnej i nowoczesnej kuchni polskiej:Przekąski (zimne i gorące) oraz sosy Zupy (kremy, staropolskie, codzienne)Jarzyny (zasmażane, z wody, na surowo)Dania główne (mięsa, drób, ryby, bezmięsne)Ciasta, desery, napoje i przetworyW tej wspaniałej WIELKIEJ KSIĘDZE PRZEPISÓW znajdziesz:* 500 przepisów* 500 kolorowych fotografii* praktyczne informacje: - stopień trudności - ilość porcji - czas przygotowania - kaloryczność potraw - koszt wykonania
od 48.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jeść by żyć zdrowo! - Joel Fuhrman
Aby cieszyć się dobrym zdrowiem i prawidłową wagą, należy spożywać tylko takie produkty, których zagregowana wartość odżywcza zdecydowanie przewyższa ich wartość kaloryczną. Niestety wielu lekarzy i dietetyków nie zna najnowszych badań w tej dziedzinie i nie stosuje w praktyce swego poradnictwa skali ANDI, która informuje o całkowitej wartości odżywczej pokarmów pod kątem tego, ile zawierają one ważnych dla zdrowia i życia substancji jak: wapń, karotenoidy (beta-karoten, alfa-karoten, luteina, zeaksantyna i likopen), błonnik, kwas foliowy, glukozynolaty, żelazo, magnez, niacyna, selen, witamina B1 (tiamina), witamina B2 (ryboflawina), witamina B6, witamina B12, witamina C, witamina E, cynk oraz inne. Pokazuje ona także, jaką ilość antyoksydantów zawiera dany pokarm i jaką ma on zdolność do absorbowania wolnych rodników.Ta książka pomoże ci:- całkowicie zredukować nadmiar masy ciała- pozbyć się przewlekłych, groźnych schorzeń- dobrze spać- czuć się lepiej zarówno fizycznie, jak i psychicznie- mieć więcej energii.Dowiesz się z niej także:- czy picie mleka jest zdrowe- czy nabiał chroni przed osteoporozą- dlaczego klasyczna piramida żywieniowa jest de facto grobowcem dla naszego zdrowia.Jeśli więc nie chcesz wykopać sobie grobu nożem i widelcem, poznaj:- `parszywą dwunastkę`, czyli najbardziej toksyczne produkty wśród tych najzdrowszych- filozofię jedzenia niedożywionych grubasów- ciemną stronę białek zwierzęcych.
od 27.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia staropolska. - Piotr Adamczyk
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 320.Format 16x23,5cm.Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz?Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.
od 20.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Palikota. - Janusz Palikot
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 156.Format 19,5x25,5cm.Kilkanaście dań, każde nowe, każde zaskakujące, każde pobudzające wyobraźnię i przyjęte szczerym aplauzem - jak wygrane gemy wybitnego tenisisty. Dania są tak przygotowane, aby widz tego unikalnego widowiska ani na chwilę nie odczuł przesytu i miał apetyt na więcej. A ich ilość wydaje się nigdy nie kończyć. Rozkosz jakości, wielości i różnorodności. Przyrządzone własnoręcznie, z miłością i wielką frajdą. Kuchnia włoska? Polska? Francuska? Nie. To kuchnia Palikota, w której on sam oddaje cząstkę siebie. A do tego dochodzi wielka pasja. Nie do samego gotowania, ale dzielenia się tą radością z innymi. To kuchnia filozoficzna, bo rozkoszując się nią, chce się i cmokać, i gadać, i słuchać. A mówić Palikot potrafi tak samo smacznie, jak gotuje. Jem już niemal pół wieku, smakowałem niemal wszystkiego i na wszystkich kontynentach, a jednak nigdy nie zapomnę tej lubelskiej kolacji. I tych win. I tych wszystkich historii, jakie towarzyszyły wszystkim potrawom oraz winom. Janusz Palikot kocha dobry teatr - jako kucharz dba o dramaturgię, niczym wytrawny reżyser czy aktor! Jacek Poniedziałek
od 11.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Leksykon win - Sławomir Chrzczonowicz
Leksykon win to przewodnik po krajach i regionach winiarskich. Opisuje najciekawsze wina i ich producentów. Nie ma przy tym ambicji zastępowania klasycznych przewodników i punktowych rankingów. Jest to przewodnik subiektywny, pokazujący świat win taki, jakim widzi go autor.Podobno pierwszym plantatorem winorośli był Noe. Uprawiając winne krzewy na zboczach Kaukazu, gdzie znalazł się, uratowany z potopu, przypadkiem odkrył odurzające właściwości sfermentowanego soku z winogron. I musi być ziarno prawdy w starej opowieści, ponieważ właśnie w Gruzji znaleziono, jak dotąd najstarsze, pochodzące z siódmego tysiąclecia przed Chrystusem, świadectwa wytwarzania wina. Zaś co do samego słowa "wino", do dziś trwają spory o jego etymologię. Część ekspertów wywodzi je z sanskrytu, od słowa vena, którym określano odurzający napój, przygotowany z soku nieznanej rośliny. Inni badacze skłonni są autorstwo przyznać Hetytom, którzy klinowym pismem zapisali na glinianych tabliczkach nazwę wee-an.Jakkolwiek było, do zastanowienia zmusza fakt, że nazwa tego trunku brzmi niemal jednakowo we wszystkich językach europejskich. Poczynając od polskiego wino, poprzez łacińskie winum, greckie woinos, hiszpańskie i włoskie vino, niemieckie wein, angielskie wine i oczywiście francuskie vin, wszystkie te określenia niezbicie dowodzą wspólnego pochodzenia. Świadczą też o tym jak ważną rolę pełniło wino w kulturze, religii i cywilizacji. (fragm..
od 23.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaki Biblii. Przepisy kulinarne dla każdego - Andrea Ciucci,...
Książka ta prezentuje niezwykle rzadki sposób zgłębiania Pisma Świętego. Na jej kartach znajdziemy sześćdziesiąt przepisów ukazujących tradycję kulinarną przekazaną nam w Biblii, a także informacje dotyczące świętego tekstu oraz kultury, która istniała u zarania naszej historii. Przyrządzając według podanych przepisów potrawy, możemy doświadczyć smaków czasów biblijnych i poczuć ich klimat.
od 26.03 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
189 przepisów siostry Marii. - Goretti M.
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 336.Format 15,0x21,0cm.
od 22.06 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Party - Bridget Jones
Jak zaplanować udane przyjęcie - ponad 120 przepisów na specjalne okazje!
od 27.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Haute Couture - Marta Grycan
Kuchnia Haute Couture jest moją pierwszą książką otwierającą serię opowieści o życiu, kuchni, pasjach odkrywanych przy wspólnym stole z rodziną i przyjaciółmi. Jest opowieścią o szukaniu inspiracji, o wspaniałych smakach i więzi jaka buduje się podczas wspólnego biesiadowania.Mam nadzieje, że stanie się dla Państwa milą lekturą inspirującą do wspólnego gotowania i wniesie dużo radości w codzienność. Marta Grycan
od 27.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wielka encyklopedia kuchni polskiej. - Bąk Jolanta, Czarkowsk...
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 608.Format 24,5x33,5cm.
od 64.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Anielskie babeczki/Dania na piątki. Pakiet - Paweł Loroch, s...
Komplet dwóch książek za niższą cenę. W prezencie łyżka! Sprawdzone przepisy na tradycyjne i nowatorskie ciasta, desery, muffinki, tarty, likiery, sorbety i lody oraz podróż po daniach na piątki - klasyczne i szalone propozycje na zdrowe, bezmięsne, rozmaite posiłki zgodne z założeniami postu.
od 41.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Drób. Kuchnia domowa. - Małgorzata Capriari
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 256.Format 16,5x24,0cm.Małgorzata Capriari po raz kolejny udowadnia, że nawet najprostsze potrawy można przyrządzić w sposób wyjątkowy i smaczny. Książka odkrywa na nowo możliwości serwowania różnorodnych dań z drobiu.
od 17.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchni...
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
od 24.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze przepisy na ciasta i ciasteczka - Praca zbiorowa
Pieczenie ciast i ciasteczek to nie tylko przyjemność jedzenia, to także radość wspólnego przygotowywania i niezapomniany zapach świeżo upieczonych smakołyków rozchodzący się po całym domu. Dziś mają głos ciasta i ciasteczka - te tradycyjne jak baby, szarlotki, serniki, torty, ptysie, jak i zapożyczone np. włoskie tiramisu. Na 160 stronach proponujemy przepisy na ciasta i ciasteczka tradycyjne i bardziej awangardowe, które zachwycą każdego smakosza.
od 8.16 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
1001 koktajli BR - Praca zbiorowa
Książka przedstawia wyczerpujący zbiór 1001 przepisów na modne klasyczne i współczesne koktajle, wraz z ich ciekawymi wariantami.Znajdziesz tu koktajle na każdą okazję, a dzięki naszym radom bez trudu przygotujesz wyszukanego drinka na imprezę lub prosty, zdrowy napój, który ugasi pragnienie całej rodziny w upalny dzień.W kolekcji opatrzonej wspaniałymi zdjęciami prezentujemy niemal wszystkie rodzaje koktajli: od klasycznych drinków i nowoczesnych martini, poprzez chłodne, orzeźwiające collinsy i julepy, aż po podawane do kolacji wyborne frappe i kawowe likiery z pianką. W zimowe wieczory warto też skusić się na szklaneczkę ponczu lub przepysznego grzańca.Bardziej wymagającym możesz przygotować najmodniejsze pousse-cafe i krótkie drinki o oszałamiających barwach, dzieciom zasmakuje natomiast jeden z wielu napojów bezalkoholowych, przyrządzanych na bazie owoców.Piękne wydanie `1001 koktajli` zawiera przydatne wskazówki dotyczące przyrządzania różnych napojów, a także odsłania niezwykłe sztuczki zawodowych barmanów. Dzięki nim odkryjesz nowe, nieskończone możliwości łączenia smaków i być może stworzysz własny, niepowtarzalny koktajl, którym zachwycisz znajomych i domowników.
od 23.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak być zdrowym i szczupłym - Ergaya
Organizm to całość. Nie możemy dbać tylko o jego część i ignorować pozostałe źródła zatruwania naszego ciała. Nie wystarczy ekożywność, kiedy używasz wciąż kosmetyków pełnych ftalanów i parabenów. Nie wystarczy super dieta, jeśli do jej przygotowania nie użyjesz ekoproduktów. Przeczytaj tę książkę a przekonasz się, że można żyć zdrowo, szczęśliwie i bez stresu. Istnieje zdrowa i niezdrowa droga przez życie. Teraz tylko od ciebie zależy, którą wybierzesz. I pamiętaj: SUKCES zależy nie od tego, co masz, ale od tego, jak myślisz.
od 23.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia miłosna. Afrodyzjaki - Iwona Czarkowska
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość.
od 19.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pyszne 25 - Anna Starmach
Anna Starmach, jurorka MasterChefa i absolwentka prestiżowej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, udowadnia, że szybko i tanio można wyczarować wspaniałe potrawy. I mało tego, nie trzeba być mistrzem kuchni, by tego dokonać.W książce znajdziecie 70 przepisów na potrawy, które wywołają niezapomniane wrażenie na wszystkich, którzy je spróbują. W Niezbędniku odnajdziecie dodatkowo 16 praktycznych porad, które pomogą osiągnąć kolejny stopień wtajemniczenia w gotowaniu.
od 25.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowy wyrób alkoholu - Andrzej Fiedoruk
Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu. Opowiada historię odkrycia i udoskonalania napojów alkoholowych na świecie. Przedstawia także tradycję wyrobu takich trunków na ziemiach polskich. Przede wszystkim jednak jest zbiorem sprawdzonych receptur oraz praktycznych porad, które każdemu pozwolą wytwarzać napoje z procentami w zaciszu własnego domu.
od 16.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smok pod Beszamelem - Małgorzata Staszczak-Ciałowicz
Smoka wawelskiego znamy: smakosz i wiecznie głodny żarłok, gustujący szczególnie w królewnach. Beszamel również: sos, smaki, gotowanie, kuchnia. Krótko: Smok pod beszamelem to rzecz o jedzeniu w Krakowie.
od 24.63 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowsk...
Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.
od 52.72 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zdrowy chleb - Monika Basse
Poradnik zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na chleb, bułki i pieczywo z różnych stron świata, przedstawia wykonanie krok po kroku oraz cenne wskazówki, jak piec chleb w domu, m.in. jak przygotować zakwas. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
od 3.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ulubione warzywa pana Wilkinsona - Matt Wilkinson
Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.
od 57.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Rób co chcesz tylko gotuj - Ewa Dobek
Książka powstała dla ludzi gotujących z pasją, nieśpiesznie delektujących się jedzeniem. Autorka przeplata w niej przepisy, wiersze, informacje na temat Pięciu Przemian oraz felietony. Ponadto autorka charakteryzuje ludzi wg zasady Pięciu Przemian - opisuje typy osobowości, ich genezę, i sposób transformacji. Teoria Pięciu Przemian zakłada, że osobowość, styl bycia i talenty są związane z porami roku i żywiołami.
od 23.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Muffiny. Szybko i smacznie - Praca zbiorowa
Nic nie jest w stanie dorównać smakiem domowym ciastom i ciasteczkom. Dla wielu osób domowe wypieki to tylko cudowne wspomnienie lat dziecięcych. Jednak nie musi tak być. Poniższa książka udowadnia, że pieczenie to nie tylko prosty i tani sposób na wypełnienie pojemników lunchowym, ale również wiele przyjemności. Szybkie i proste przepisy na potrawy na muffiny. Wskazówki krok po kroku, informacja o rzeczywistym czasie przyrządzania. Informacje o wartości kalorycznej każdej potrawy. Dania łatwe w przygotowaniu, niewymagające użycia specjalistycznego sprzętu kuchennego. Wszystkie przepisy sprawdzone i wypróbowane.
od 3.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie