Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
W mojej tajskiej kuchni - Daria Ładocha
W tej książce znajdziesz zapach tajskich przygód, aromat egzotycznych doznań i mnóstwo praktycznych informacji, jak zostać mistrzem tajskich dań we własnej kuchni! Przemierzając Tajlandię Daria Ładocha ze studentki dziennikarstwa stała się kulinarnym coachem. Szefowie lokalnych restauracji wprowadzili ją w tajniki swojej pracy, starsze kobiety gotujące dla rodzin zdradziły tradycyjne receptury. Obrała kilogramy krewetek, pokroiła góry warzyw i wróciła, by podzielić się tym, czego się nauczyła. "Moja tajska kuchnia" to 90 przepisów na szybkie, efektowne i niesamowicie smaczne dania. Towarzyszą im opisy produktów i porady, gdzie można je kupić i czym zastąpić. Ugotuj pyszne zielone curry z kurczakiem i bakłażanem tajskim, zasmakuj orientalnej kuchni, poznaj historię białej Tajki i wraz z nią naucz się przyrządzać potrawy z dużą dawką chilii i szczyptą humoru.
od 44.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywo. 100 sposobów na jarzynę - Dominika Wójciak
Wege kuchnia zwyciężczyni III edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i miłośniczka eksperymentów w kuchni, swoją książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij działać w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie!
od 44.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Apetyczna panna Dahl - Sophie Dahl
Wyrosłam w rodzinie prawdziwych smakoszy, a gotować zaczęłam, kiedy już umiałam utrzymać łyżkę w ręce. Książka "Apetyczna panna Dahl" zawiera setkę moich ulubionych przepisów na każda porę roku, a na dokładkę opowieści o perturbacjach i podróżach, które mnie do nich natchnęły. Od letnich duszonych warzyw o cytrynowym aromacie po przypieczone na chrupiąco placki oraz sałatki i zupy na wczesnojesienne ciepłe dni, dekadenckie desery i ciasta, które pamiętam z kuchni mojej babci Gee-Gee - obfite, ale zrównoważone posiłki stworzone na cześć prostej przyjemności jedzenia.
od 44.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Na każdą porę - Sophie Dahl
wyd. Filo
od 44.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Na słodko Domowa piekarnia - Piotr Kucharski
"Na słodko. Domowa piekarnia" to opowieść o pasji pieczenia, dziedziczonej z pokolenia na pokolenie. Piekarz w trzecim pokoleniu po raz kolejny zaprasza do rodzinnej piekarni. "Ciasta są czymś, co towarzyszy mi przez całe życie. Tak jak chleb był ściśle związany z piekarnią dziadków, tak ciasta są zdecydowanie bardziej udomowione i piekłem je dużo wcześniej."
od 44.38 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Poniedziałki bez mięs - McCartney Paul, McCartney Stella, Mc...
Wydanie 2012r.Oprawa TwardaStron 240 Niezwykła książka kucharska autorstwa legendarnego eks-Beatlesa i jego córek! Paul, Stella i Mary McCartney dostrzegli zagrożenie, jakim są zmiany klimatyczne spowodowane przemysłową produkcją mięsa. Uznali, że ograniczenie spożycia mięsa przyczyniłoby się do zmniejszenia emisji gazów cieplarnianych, a dieta zawierająca więcej warzyw, owoców i zbóż korzystnie wpłynęłaby na nasze zdrowie. Dlatego w czerwcu 2009 roku rozpoczęli kampanię Meat Free Monday (Poniedziałki bez mięs).Menu wegetariańskie kojarzy ci się z nudą? Nic bardziej mylnego. Słynny muzyk proponuje urozmaicony jadłospis na każdy poniedziałek roku. W książce znajdziemy 52 zestawy zawierające dwa przepisy na dania główne oraz cztery na pozostałe posiłki. "Poniedziałki bez mięs" to inspiracja i nieoceniona pomoc dla wszystkich, którzy w trosce środowisko naturalne i własne samopoczucie gotowi są raz w tygodniu zrezygnować z jedzenia mięsa.Autorzy polecają pyszne wiosenne zupy, oryginalne letnie sałatki, smakowite jesienne zapiekanki i rozgrzewające zimowe gulasze, które spodobają się nawet najbardziej zatwardziałym mięsożercom. Przepisy udostępnili Paul i Stella McCartney oraz inne gwiazdy show-biznesu, a także mistrzowie sztuki kulinarnej. Swoimi ulubionymi i sprawdzonymi recepturami dzielą się m.in.: Skye Gyngell, Giorgio Locatelli, Yotam Ottolenghi, Bruno Loubet, Theo Randall, Tom Aikens, Kevin Spacey, Pink, Twiggy, Woody Harrelson, Vivienne Westwood, Fearne Cotton i Pamela Anderson.
od 44.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy - Praca zbiorowa
Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mongolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych. Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt. - Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy - Propozycje na każdą okazję - od lekkich, kruchych przystawek po mięsne dania główne; od kuchni wegetariańskiej po przysmaki z owoców morza; ponadto przepisy na pikle, chleby i wyśmienite desery - Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw
od 44.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień, zima - Remi...
Nazwa: Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Jesień, zimaAutor: Remigiusz RączkaOprawa: TwardaWydawca: Księgarnia Św. JackaKod ISBN: 9788370309671Kod EAN: 9788370309671Rok wydania: 2015Format: 210x255Ilość stron: 191Podatek VAT: 5%
od 44.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Wiosna, lato. - Remi...
Nazwa: Rączka gotuje na beztydziyń i świynta. Wiosna, lato.Autor: Remigiusz RączkaOprawa: TwardaWydawca: Księgarnia Św. JackaKod ISBN: 9788370309961Kod EAN: 9788370309961Rok wydania: 2016Format: 210x255Ilość stron: 190Podatek VAT: 5%
od 44.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ilustrowana szkoła gotowania Kuchnia włoska krok po kroku - ...
Kuchnia włoska krok po kroku.Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw - nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku - na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramis? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.Ta książka jest po prostu piękna i ... apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.
od 45.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ajurwedyjska książka kucharska - Amadea Morningstar, Urmila ...
Publikacja dostarcza nowego spojrzenia na starożytną sztukę samoleczenia. Zawiera ponad 250 sprawdzonych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by pomóc zachować witalność i energię przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucji- od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.
od 45.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Encyklopedia domowych wyrobów - Praca zbiorowa
Tęsknota za niezapomnianymi zapachami i smakami dzieciństwa oraz, niestety, w coraz większym stopniu zmodyfikowana żywność, skłaniają do samodzielnego wytwarzania jedzenia. Bo cóż może być smaczniejszego i bardziej wartościowego jak własnoręcznie wypieczony chleb, zamarynowane warzywa oraz tłoczone soki? Encyklopedia domowych wyrobów to kompendium wiedzy na temat wytwarzania zdrowej żywności i napojów. Zgromadzono w niej szczegółowe informacje na temat samodzielnego wypiekania pieczywa, wytwarzania kiełbas, szynek, nabiału oraz dżemów i przetworów z warzyw. Czytelnik znajdzie w niej też przepisy na domowe nalewki, likiery, wina i samogon.
od 45.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Z miłością.Według Radży.108 wegańskich przepisów z duż...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 234.Format 21x15cm."z miłością"to wegetariańska książka kucharska napisana w lekkim i nieco humorystycznym stylu.Radże zabiera Was w pełną smaków podróż po różnych stylach gotowania.Potrawy które proponuje,są łatwe do przyrządzenia,bajecznie kolorowe i smaczne(w wielu wariantach bez glutenu).Zainteresuje ona tych, którym nieobojetny jest los zwierząt i którzy już radośnie podążają ściężką tego zdrowego i świadomego stylu życia i chcą wprowadzić kilka nowych pomysłów do swojego jadłospisu.
od 45.52 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta na twoich zasadach - Tara Stiles
Stwórz własne zasady. Złam własne zasady. "Jedzenie ma być jedną z największych przyjemności w życiu. Jemy na spotkaniach towarzyskich i rodzinnych. Jemy jako społeczność. Jemy z przyjaciółmi, ukochanymi i w samotności. Jemy dla energii i dla zabawy. Jemy, by świętować. Jemy, kiedy nadchodzi czas posiłku. Jemy codziennie, kilka razy w ciągu dnia." - Tara Stiles W książce Dieta na twoich zasadach trzy życiowe umiejętności - jak poruszać swoim ciałem, jak uspokajać swój umysł oraz jak się odżywiać - stają się niezwykle proste, osiągalne, a nawet ekscytujące. Potrzebujesz tylko maty do jogi, pufy i kuchni. Z Tarą w roli przewodniczki i opiekunki robienie tego, co właściwe, jest przyjemne, łatwe i wręcz nieuniknione. Nie ma oceniania, poprawiania, zmartwień, stresu, obowiązkowego celu ani właściwej drogi. Wszystko, czego potrzebujesz, by znaleźć drogę do fantastycznego, pełnego energii życia, jest w tobie. Zestawy ćwiczeń, joga, medytacja, gotowanie - to wszystko tylko pomaga ci pozostać w kontakcie ze sobą. Celem jest zadbanie o siebie, byś mogła przeżywać pełne znaczenia radosne życie. Przestań zmagać się z nadwagą, niskim poziomem energii, niezadowoleniem ze swojego wyglądu, złością i stresem. Stwórz przestrzeń, w której będziesz odpoczywać, żyć swobodnie i znajdować radość z bycia sobą. To będzie wspaniała przygoda! Jest tylko jedna droga do zdrowia - twoja własna! O autorce: Tara Stiles - nazwana "jogową buntowniczką" przez "New York Timesa" założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował "New York Times", "The Times of India", brytyjski "The Times" oraz "Dagens Nyheter", pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism. Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką dwóch bestsellerów: Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem "ELLE". Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie. Jane Fonda nazwała Tarę "nową twarzą fitnessu", a magazyn "Vanity Fair" określił ją jako "najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów".
od 45.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia chińska według Goka - Gok Wan
Gok Wan, słynny brytyjski stylista, projektant mody i prezenter telewizyjny, odkrywa przed nami tajniki kuchni chińskiej, wokół której obracało się życie jego rodziny.Ojciec Goka, właściciel restauracji z daniami na wynos, przekazał mu nie tylko swoje receptury na pyszne potrawy z różnych regionów Chin; pokazał też, że przygotowywanie posiłków ma swój duchowy wymiar. Gok Wan dzieli się tą wiedzą z czytelnikami w błyskotliwych i zabawnych komentarzach do ponad 80 przepisów na smaczne, zdrowe i proste w przyrządzeniu chińskie dania.Przyjemnego gokowania!
od 45.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mała wielka uczta - Stępień Paulina, Stępień Michał
Pierwsza książka autorki jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych w Polsce. Tych przepisów nie znajdziecie na blogu! Paulina Stępień to jedna z najbardziej rozpoznawalnych blogerek w Polsce. Od pięciu lat prowadzi blog kotlet.tv. Z jej przepisów korzystają setki tysięcy osób miesięcznie. W książce znalazło się 130 nowych przepisów na atrakcyjne potrawy, dobranych tak, aby sprawdziły się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i w tygodniu, gdy brakuje czasu na gotowanie, aby było smacznie i dla całej rodziny. Każdy przepis to sprawdzony pomysł na danie. Swoje pomysły na potrawy Paulina wynajduje w starych rodzinnych zeszytach, ale też podróżując i odkrywając lokalne polskie przysmaki
od 45.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze dania Billa. - Bill Granger
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 256.Format 19,5x25,5cm.Przepisy Billa Grangera na potrawy, które możemy znaleźć w jego cenionych restauracjach. Restaurator, autor książek, gospodarz kulinarnych programów telewizyjnych i opiekuńczy ojciec jest kucharzem samoukiem. Jego entuzjastyczne, radosne podejście do gotowania i doświadczenie życiowe zapewniły mu popularność, niegasnącą od wielu lat. W tej książce prezentuje 100 klasycznych przepisów na bułeczki śniadaniowe, owsiankę, naleśniki, rosół z makaronem, zupę z dyni, różne sałatki, spaghetti i sosy do nich, pieczone mięsa i ryby, kruche ciasto, tartę cytrynową, zapiekane banany i wiele innych. Przypomina potrawy z dawnych lat, upraszcza techniki, eliminuje kłopotliwe składniki i nadaje swoim ulubionym daniom nowoczesny kształt.
od 45.91 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Srebrna księga koktajli. - Lorenzo Bigongiaro, Carla Bardi
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 704.Format 17,0x22,0cm.1001 koktajli na każdą okazję.Ta unikalna książka zawiera przepisy na ponad 1000 koktajli: od aperitifów, long drinków i moktajli do klasyków i koktajli mrożonych. Czytelnik dowie się też, w jaki sposób urządzić we własnym domu przyzwoity bar i przy użyciu jakich kieliszków, składników oraz przyborów barmańskich przyrządzić idealny koktajl na każdą okazję.
od 46.28 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska. Potrawy regionalne - Hanna Szymanderska
Cała Polska w Twojej kuchni! Śląskie rolady z modrą kapustą, podlaska kiszka ziemniaczana, góralska kwaśnica... Sprawdź, ugotuj, spróbuj! Dzięki tej książce przygotujesz ucztę w regionalnym stylu i zachwycisz gości. Znajdziesz w niej przepisy wykorzystywane od pokoleń i zupełnie nowe, inspirowane lokalnymi produktami. Ponad 1000 sprawdzonych przepisów na potrawy z różnych stron Polski!
od 46.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
What Katie Ate. Weekend Katie - Quinn Davies Katie
Weekend Kate jest kontynuacją bestsellera What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu. Prezentuje aktualne trendy kulinarne, które królują na domowych i restauracyjnych stołach. Są to proste przepisy, które może wykorzystać każdy bez względu na stopień kulinarnego wtajemniczenia. Podstawą proponowanych dań są sezonowe, łatwo dostępne produkty.Katie Quinn Davies jest fotografką, ekspertką kulinarną, a przede wszystkim autorką bardzo popularnego bloga kulinarnego whatkatieate.com, który podbił serca kucharzy i smakoszy! W swojej książce dzieli się przepisami dla każdego i na każdą kieszeń.
od 46.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Hummus, za`atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - Sam...
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
od 46.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jadłonomia - Marta Dymek
Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu "Dzień dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jakubiak lokalnie - Tomasz Jakubiak
"Jestem fanem lokalności i regionalności. Marzę o tym, by coraz więcej ludzi dostrzegło potencjał polskich produktów. Bo naprawdę mamy się czym chwalić nasze jedzenie jest pyszne, wysokiej jakości i różnorodne. Oczywiście nie ograniczam się jednak wyłącznie do tradycyjnych przepisów. Czerpię inspiracje z kuchni całego świata i staram się tak komponować receptury, by dania, których bazą są polskie składniki, były ciekawe, zabawne i pyszne. Tak, jedzenie ma być przyjemnością! W tej książce prezentuję Wam przepisy sprawdzone, lubiane przez moich bliskich, widzów mojego programu i gości restauracji.Chciałbym, żeby każdy i początkujący kucharz, i zaawansowany foodie, i mięsożerca, i weganin mógł tu znaleźć coś dla siebie.Życzę Wam wspaniałej przygody z gotowaniem i zachęcam do podróżowania po Polsce w poszukiwaniu lokalnych smaków.Tomasz Jakubiak"
od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Abc gotowania - Marieta Marecka
Marieta Marecka to autorka bloga wkuchnibezdubli.pl, felietonistka kilku gazet i portali oraz gospodyni programu "ABC gotowania" w Kuchni +, który doczekał się już czterech sezonów. W swoim programie prezentuje proste przepisy na pyszne dania, zachęcając do pichcenia. I nigdy nie powtarza dwa razy tych samych dań! Książka zawiera receptury na każdą porę dnia, z przejrzystymi opisami i towarzyszącymi im zdjęciami prezentującymi poszczególne czynności. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe!
od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska
Dorota Świątkowska to autorka najsłodszego i najbardziej znanego bloga w polskiej blogosferze - mojewypieki.com. Mama dwojga dzieci, z wykształcenia ekolożka, entuzjastka literatury kulinarnej uzależniona od pieczenia. Książka Moje Wypieki i desery zawiera najpopularniejsze przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Znalazły się tu wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika pysznych słodkości!
od 46.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery na każdą okazję - Dorota Świątkowsk...
Kolejna porcja genialnych przepisów niezrównanej Doroty Świątkowskiej, autorki najbardziej znanego ze słodkich blogów - mojewypieki.com!Tym razem blogerka udowadnia, że każda okazja jest dobra, by przygotować coś pysznego. Nie tylko urodziny czy Wigilia, ale też piknik, kawa z przyjaciółmi czy drugie śniadanie. Dzięki niej uda się każda impreza i żadne wyzwanie nie będzie nam straszne!
od 46.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pakiet Ewa Wachowicz Ciasta i Zapiski kulinarne na każdą oka...
"Ciasta" Ewy Wachowicz to pozycja zarówno dla tych, którzy potrafią, jak i nie potrafią piec. Dla tych pierwszych będzie uzupełnieniem już zdobytej wiedzy o wypiekach, dla drugich środkiem do jej zdobywania.Zapiski kulinarne na każdą porę roku to książka nieco zaskakująca, bowiem tym razem Ewa postanowiła wydać coś w rodzaju zeszytu, na kartach którego każdy czytelnik będzie mógł zapisać własne receptury, a następnie umieścić je w spisie treści.
od 47.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pakiet: Cista i Zapiski kulinarne - Ewa Wachowicz
"Ciasta" Ewy Wachowicz to pozycja zarówno dla tych, którzy potrafią, jak i nie potrafią piec. Dla tych pierwszych będzie uzupełnieniem już zdobytej wiedzy o wypiekach, dla drugich środkiem do jej zdobywania.Zapiski kulinarne na każdą porę roku to książka nieco zaskakująca, bowiem tym razem Ewa postanowiła wydać coś w rodzaju zeszytu, na kartach którego każdy czytelnik będzie mógł zapisać własne receptury, a następnie umieścić je w spisie treści.
od 47.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Davies Katie Q...
Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
od 47.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tradycje kulinarne Korei - Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.
od 47.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie