Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Notatnik kulinarny - Katarzyna Zioła-Zemczak
Niezastąpione receptury babci, sprawdzone przepisy koleżanki oraz własne kompozycje zebrane w jednym miejscu. Notatnik kulinarny to własna książka kucharska, w której odnalezienie odpowiedniego przepisu zajmie chwilę. To również skarbnica praktycznych porady dotyczących przygotowania oraz przechowywania różnych produktów. Na końcu znajdują sią porady dotyczące sposobów parzenia oraz podawania kawy i herbaty, tabele kalorii oraz przelicznik miar produktów najczęściej używanych w kuchni.
od 7.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy przetwórstwa spożywczego. Technik agrobiznesu. Podr...
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik agrobiznesu na poziomie technikum i szkoły policealnej.
od 7.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dzieci i zdrowe jedzenie - to nie bajka - Francesca Ribezzi
Baśnie nie tylko rozwijają dziecięcą wyobraźnię, one uczą dzieci kultury jedzenia, poszanowania chleba i innych darów ziemi, wreszcie, radości płynącej ze spożywania posiłków i zasiadania przy stole.Dowiedz się:- Jak karmić dzieci zdrowymi produktami i... baśniami.- Jak wpoić dzieciom zdrowej nawyki żywieniowe.Jak przyrządzić smakowite dania (domowy chleb, zdrową pizzę, pasztet z chleba, zupę marchwiową).
od 7.31 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kolaż kulinarny Książka kucharska Perły Kacman - Perła Ka...
Kolaż kulinarny, to pomieszanie różności - zawiera przepisy z różnych stron świata i z różnych kultur, na swojskie kartofle i egzotyczne owoce morza. W zamyśle autorki ten groch z kapustą, czy jak łączy jednak w całość przekonanie, że jedzenie jest jednym z największych uroków życia, że można jeść smacznie i zdrowo, a przede wszystkim, że nie trzeba się strasznie namęczyć, żeby coś pysznego przygotować. Gotowanie nie musi oznaczać godzin spędzonych przy kuchni, nie wymaga też dokładnego przestrzegania cudzych przepisów. Gotowanie to tworzenie i jak każda działalność twórcza wymaga inwencji i odwagi, a odpłaca radością tworzenia i stworzonym dziełem - tego autorka próbowała uczyć parę lat temu na łamach Gazety Wyborczej i to próbuje przekazać w tej książce, która powstała na podstawie felietonów z Gazety.
od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wypiekanie chleba. Krok po kroku. - Lepard Dan, Whittington Ri...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 160.Format 16,5x21cm.Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami, ziemniakami i rozmarynem, kaszą manną, czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi, ta książka jest właśnie dla Ciebie! Dowiesz się z niej, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac (od robienia zakwasu, wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków, bułek i rogali) dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego, by natychmiast zabrać się do pieczenia!
od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wok. - Praca zbiorowa
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 80.Format 16,5x23,5cm.Dania z woka - głębokiej patelni używanej do przyrządzania potraw metodą stir-fry - to doskonały pomysł na błyskawiczne i smaczne obiady. Smażenie w woku umożliwia nie tylko zachowanie naturalnych barw, aromatów i jędrności stosowanych składników, lecz także ich walorów odżywczych. Przepisy zawarte w książce sięgają do tradycji dalekowschodnich oraz śródziemnomorskich. W poradniku znajdziesz receptury na smakowite dania wegetariańskie oraz potrawy mięsne i rybne. Obok przepisów na proste przekąski i sałatki podajemy również takie, które można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania wystawnego obiadu. Wszystkie zaproponowane w książce potrawy charakteryzują się krótkim czasem gotowania, wysokimi walorami smakowymi oraz bogactwem witamin i składników mineralnych. Jeśli więc żyjesz w szybkim tempie, lecz dbasz o to, by zdrowo się odżywiać - ta książka jest dla ciebie!
od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze serniki świata. - Lidia Jakubiec
Serniki to jedne z najpopularniejszych tradycyjnych przysmaków znanych na całym świecie. W książce tej zebraliśmy przepisy na serniki z krajów europejskich, Ameryki, regionów tropikalnych i państw azjatyckich. Znajdziesz wśród nich przepisy na dobrze znane serniki, ale i też na te wymyślne, urzekające bogactwem smaków. Niektóre z nich będą doskonałe na letnie przyjęcia w ogrodzie, np. sernik miętowy na zimno, z owocami leśnymi lub malinami. Inne, jak na przykład czekoladowo-pomarańczowy lub z likierem amaretto z przyjemnością zjesz do kawy. Jeden kawałek egzotycznego sernika z dodatkiem dyni, fig, owoców passiflory i liczi to zdecydowanie za mało! Na pewno sięgniesz po dokładkę. Mile zaskoczysz gości, podając po obiedzie orientalny sernik z kardamonem i limonką, włoski lub z gujawą i truskawkami.Składniki niezbędne do zrobienia tych smakołyków dostępne są w naszych sklepach. Przepisy zawarte w książce nie są skomplikowane, co sprawia, że osoby niezbyt doświadczone w pieczeniu będą mogły bez trudu przygotować te rarytasy.
od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Z nutką fantazji Pasty kremy i dipy - Rosemarie Zehetgruber
Pasty przygotowuje się w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. Autorka książki podaje swoje przepisy na najlepsze klasyczne, szybkie, ekstrawaganckie i słodkie pasty, dipy i kremy. Ze świeżymi serami, zbożami, warzywami, owocami, orzechami są idealne dla tych, którzy szukają urozmaiconej alternatywy dla chleba z masłem, kiełbasą, czy serem. Sycące pasty mięsne i rybne mogą stanowić także smaczny dodatek do obiadów.W książce zawarto: przepisy na pyszne pasty, sosy, kremy i dipy - idealne dla zwolenników zdrowego odżywiania się; informacje dotyczące wartości odżywczych poszczególnych składników tych rarytasów; przepisy na warianty danego dania i propozycje różnych zestawień smakowych oraz porady dotyczące sposobów podawania tych smakołyków.
od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywa źródło witamin - Ewa Aszkiewicz
Przepisy podane w tej książce są sprawdzone, niektóre z nich nawet przez trzy pokolenia mojej rodziny. Podane są one w tak przystępny sposób, że udadzą się każdej, także niezbyt doświadczonej pani domu. Życzę by przygotowane potrawy nie tylko smakowały, ale w sposób widoczny poprawiły Wasze zdrowie, samopoczucie i sylwetkę.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grill Smacznie i wesoło - Kazimierz Igras
Wśród sposobów sporządzania potraw jakie są możliwe nie tylko w kuchni, ale i poza domem, najważniejsze jest grillowanie - jest ono pewnego rodzaju sztuką. Jak grillować i dobierać składniki, o tym dowiecie się Państwo z podanych przepisów.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Szaszłyk to przyjemność - Kazimierz Igras
Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu, na pewno, problemów. Różnorodność przepisów może być inspiracją dla każdego - można bowiem je zmieniać, używając np.własnych, ulubionych przypraw, czy też dodatków.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Śledź na każdą okazję - Kazimierz Igras
Z książki tej dowiecie się Państwo jak wiele jest możliwości przyrządzania, jakie potrawy i w jakich proporcjach dodane wpłyną korzystnie na smak śledzia. A także jakie dodatki, np. Sałatki, surówki będą doskonałe razem z nim smakowały, wzbogacając i urozmaicając codzienne menu.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotowanie na parze. Mięso i ryby. - Mirek Drewniak
Wydanie 2010r. oprawa broszurowa. Strony 32. Format 16,5x23,5cm. Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyżądzania posiłków.
od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaczne przetwory domowe. Kuchnia domowa - Artur Jabłoński
Kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli mnóstwo przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.
od 7.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Warzywne bukiety - Praca zbiorowa
"Pastelowe smaki" to seria wyjątkowych książek kulinarnych.W każdej książce przepisy na 100 małych dań, które odwołują się do upodobań młodego pokolenia żyjącego "w biegu", dbającego o linię, ceniącego oryginalną estetykę.Tytuły w serii:Kanapeczki i tartinkiPrzedpołudniowe przekąskiBukiety warzywSzaszłykowe kompozycjeCzekoladowe radościZdrowe deseryMufinkowe poczęstunkiOwocowe dobranocki
od 7.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grill i piknik - Praca zbiorowa
Idealne propozycja dla osób, które chcą spędzić trochę czasu na świeżym powietrzu wraz z najbliższymi, zaznając przy tym kulinarnej przyjemności. Prezentujemy przepisy zarówno na lekkie przekąski idealne na piknik, jak również na aromatyczne warzywne potrawy oraz doskonale zamarynowane mięsa i ryby z grilla.
od 7.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Meczowe przekąski - Praca zbiorowa
Zanim na ekranie rozpoczną się piłkarskie zmagania, rozegraj własny mecz w kuchni. Grunt to dobra taktyka, a kumple z pewnością docenią twoje kulinarne zagrywki. Dzięki temu każde spotkanie będzie zwycięstwem. Wybierz coś z naszych 70 pomysłów na smakowitą oprawę meczowych emocji. Pierwszą połowę rozpocznij przekąskami na zimno - podaj domowe chipsy, chrupiące krakersy albo genialne kanapki. W drugiej połowie niech zrobi się gorąco - przygotuj hot dogi, burgery albo smakowite skrzydełka. Pamiętaj też o dobrym sosie - często ma decydujące znaczenie, tak samo, jak doliczone minuty!
od 7.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaczne i zdrowe. Pizza, focaccia, bruschetta, piada - Mira Be...
Potrawy bogate w składniki rodem ze słonecznej Italii podbijają serca coraz większej rzeszy smakoszy. Włoskie dania dostosowywane do produktów dostępnych na polskim rynku zaskakują smakiem. W prezentowanej książce Czytelnik znajdzie pomysły na rozmaite pizze - na słodko i na ostro, wyśmienite pieczywo typu focaccia, wspaniałą bruschettę z oliwą i czosnkiem, oraz receptury na piadinę - placek z pszennej mąki, do którego nadzienie można skomponować wedle własnych upodobań.
od 7.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaczne i zdrowe. Śniadania - Marta Krawczyk
Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Według dietetyków powinno pokrywać aż 25% dziennego zapotrzebowania na kalorie. Smaczne i pożywne śniadanie dostarcza energii na cały dzień, pobudza do działania, chroni przed infekcjami i zwiększa koncentrację. W książce zgromadzono wiele pomysłów na ciekawe i pyszne śniadania. Są to zarówno tradycyjne dania podawane na pierwszy posiłek, na przykład jajecznica, omlet czy grzanki, jak również nieco bardziej wyszukane propozycje, takie jak makaron naleśnikowy ze śliwkami i granatem i panierowane kąski indycze na sałatce.
od 7.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przysmaki z grilla - Marta Szydłowska
Potrawy z wołowiny, baraniny, wieprzowiny, cielęciny, drobiu i ryb, sosy do mięs i ryb, sałatki, potrawy wycieczkowe.
od 7.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta domowe - Praca zbiorowa
Ciasta domowe - któż ich nie lubi. To właśnie zapach domowego ciasta przywodzi na myśl czasy dzieciństwa, atmosferę rodzinnego domu. Z myślą o tych wszystkich, którzy od czasu do czasu lubią połasuchować przygotowaliśmy kompendium domowych wypieków. Znajdują się tu receptury na każdą okazję - do popołudniowej herbaty, na deser po obiedzie, na świąteczny podwieczorek i wielką rodzinna uroczystość. Smakowite ciasta z owocami, drożdżowe baby, tradycyjne polskie mazurki, makowce, torty, pierniki i serniki uatrakcyjnią niejedną uroczystość i przysporzą komplementów każdej pani domu.
od 7.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze przepisy na potrawki i gulasze - Praca zbiorowa
Kuchnie innych narodów wkraczają do naszych jadłospisów coraz częściej. Te same potrawy w różnych krajach noszą różne nazwy, warto więc je poznać, tym bardziej że najczęściej znamy już same potrawy.Spora jest rodzina dań, które w Polsce popularnie nazywamy gulaszem, ich podstawą jest pokrojone duszone mięso lub warzywa. Takie dania, podane z bułką, mogą stanowić znakomitą gorącą przystawkę. Mogą też spełniać funkcję drugiego dania, jeśli serwujemy je z ryżem, makaronem, kluskami, kaszą lub ziemniakami. Bywają gulasze proste i niezwykle wyrafinowane, urzekające niezwykłą kompozycją mięsa, warzyw, przypraw korzennych, ziół, orzechów, owoców, grzybów. Przygotowuje się gulasze o jednej nucie smakowej lub w smakach przeciwstawnych, np. słodko-kwaśne. Cała wielka rodzina gulaszy należy do potraw, które otwierają przed każdym niemal nieograniczone pole do wykazania własnej fantazji, inwencji i subtelnego gustu.W krajach środkowoeuropejskich gulasz to rodzaj ragout, na Węgrzech tego typu potrawy noszą nazwy: paprykarz, pörkölt lub tokań, w krajach arabskich - tadżin, a warzywne ragout to francuskie ratatouille lub węgierskie leczo. A wszystkie są dalekimi krewnymi starej, poczciwej, delikatnej potrawki. W naszym nowym zbiorze proponujemy przepisy na każdy rodzaj gulaszu i potrawki, w sumie ponad 160 pysznych przepisów.
od 7.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dla łasuchów. Słodkie przysmaki i desery. - Praca zbiorowa
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 158.Format 12,5x15,5cm.To od deseru zależy, jakie wrażenie nasz obiad zrobi na gościach.Oto szybkie, wyśmienite desery na każdą porę roku: pyszne kremy, rozkosznie słodkie musy, kruche ciasteczka z owocami i niskokaloryczne sorbety, a także domowe czekoladki i pralinki, wbrew pozorom nie tak trudne do zrobienia. Książeczka przedstawia desery klasyczne, takie jak torcik kawowy, tiramisu, pudding czy knedle, a także apetyczne nowości: zapiekankę z... pomarańczami, mrożony karmel czy lekki suflet cytrynowy. Je się oczami, dlatego każdemu przepisowi towarzyszy fantastyczne zdjęcie z propozycją dekoracyjnego podania deseru. A do tego - informacje praktyczne: szczegółowe listy składników, czas przygotowania (15-30 minut), ilość kalorii, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów w jednej porcji.
od 7.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięsa i mięsiwa - Teresa Miazgowska
Mięso, mięso, mięsiwo jadamy je chętnie i często. Jest smaczne i posilne.Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne dania.
od 7.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grill czyli ruszt. Przygotowanie i podawanie. Porady profesjon...
Wydanie 2010r.Oprawa broszurowa.Strony 56.Format 19,0x24,5cm. Radość ze spotkania przy grillu w gronie rodziny czy przyjaciół będzie niewątpliwie większa, gdy współbiesiadnicy pochwalą nas za nowe, wspaniałe wrażenia smakowe. Żeby pikantne żeberka wieprzowe, kurczaki na ostro, wołowe steki z pieprzem oraz rybne kebaby wyszły znakomicie, odkryjemy przed Tobą tajemnice profesjonalistów. Te nietrudne, a pyszne dania z aromatem dymu sprawią, że biesiada na długo pozostanie w pamięci uczestników.
od 7.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grill Smakołyki z rusztu - Hanna Grykałowska
Duży wybór dań z różnego rodzaju mięs, drobiu, ryb i warzyw, zaspokoją apetyt najbardziej wymagających smakoszy, a gości zaskoczą oryginalnością potraw.
od 7.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przekąski i dania z kurczaka. - Praca zbiorowa
Wydanie 2011r.oprawa broszurowa.Strony 164.Format 19,0x24,5cm.
od 7.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia smakosza Potrawy wigilijne
Książka dla osób, które chcą znaleźć inspirację na dania świąteczne. Dzięki książce smakowite ryby, barsze i inne przepyszne potrawy po brzegi wypełnią świąteczne stoły.
od 8.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia smakosza Zupy
Przepisy na barszcze, botwinki, chłodniki, żurki, kremy i wiele innych. Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, zaproponowane ciekawe dania z jagnięciny, wieprzowiny, wołowiny i drobiu.
od 8.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia smakosza Ciasta i desery
Przepisy na babki, serniki, murzynki, keksy, a także słodkie musy i napoje domowej roboty.
od 8.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie