Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu - Teresa Reimann

    W dzisiejszych czasach nie trzeba już nikogo przekonywać o zdrowotnych korzyściach płynących z bezglutenowej czy wegańskiej diety. Wiele osób jest nawet zmuszonych do jej przestrzegania z powodu nietolerancji glutenu czy laktozy. Jednakże przeszkodą w stosowaniu tej diety wydaje się niemożność uzyskania dobrego pieczywa, takiego jak pachnący chleb czy chrupiące bułeczki, nie wspominając już o takich smakołykach jak ciasta czy torty. Samodzielne próby kończą się zwykle niepowodzeniem, a oferowane w sklepach gotowe produkty, za które często trzeba słono zapłacić, nie zawsze zachęcają smakiem czy świeżością.Książka Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Czytelników, którzy chcieliby spróbować sami zrobić pieczywo z bezglutenowych mąk oraz z całkowicie roślinnymi składnikami. Autorka, wieloletnia weganka na diecie bezglutenowej, proponuje swoje sprawdzone przepisy, według których przygotowuje potrawy dla cateringu zaopatrującego wegetariańskie bary i restauracje we Wrocławiu. 130 przepisów zawartych w książce to nie tylko receptury na wypieki, lecz także na wszelkiego rodzaju dodatki, takie jak pasty, humus oraz kotlety czy zupy. Przepisy zostały tak dobrane i przetestowane, by każdy, podążając ściśle recepturą, odniósł sukces w swoich próbach i mógł cieszyć się końcowym rezultatem. Dla wielu książka ta będzie podróżą do krainy nieznanych smaków i zaskakujących pomysłów, a zdrowie i lepsze samopoczucie będzie dodatkowym bonusem. Życzymy smacznego i miłej zabawy.

    0 Ocen produktu

    od 44.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • W kuchni jak na wojnie. Jak kucharze walczyli na noże, smaki ...

    Kto gotował obiady czwartkowe?Skąd się wzięła zupa rumfordzka i co ją łączy z tytułem szlacheckim?Jak na kuchnię wpłynęła rewolucja francuska?Wielcy kucharze, wykwintne potrawy i wystawne stoły, zwykłe kuchty, publiczne jadłodajnie i żołnierskie kantyny, czyli historia opowiedziana od kuchni.Dzięki Marii Barbasiewicz mamy okazję poznać smaki i zapachy, które cieszyły podniebienia królów i syciły biedaków.Autorka opisuje związki kuchni i historii na tle wydarzeń politycznych, procesów społecznych i zmian cywilizacyjnych, które kształtowały oblicze świata od końca XVIII do pierwszej połowy XX wieku. Głównymi bohaterami książki są wielcy francuscy kucharze, między innymi Marie Antoine Car?me, Auguste Escoffier czy Alexis Soyer. Poznajemy również Paula Tremo - kucharza Stanisława Augusta Poniatowskiego, Karola Gundela - autora najlepszych naleśników, Franza i Eduarda Sacherów - twórców sławnego tortu, oraz sławnego smakosza Maurice`a Edmonda Saillanda Curnonsky`ego - współinicjatora rankingów kulinarnych Michelina.Obok wielkich kuchmistrzów pojawiają się również artyści, w których dziełach obecne są kulinaria: Andy Warhol i puszka zupy Campbell, magdalenka Marcela Prousta, Uczta Babette Karen Blixen oraz Louis de Fun?s ze swoją słynną rolą w filmie Skrzydełko czy nóżka.

    0 Ocen produktu

    od 43.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotuj jak Top Chef - Praca zbiorowa

    Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla Ciebie!Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu "Top Chef" Telewizji Polsat - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny. Znajdziesz tu: - 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser, - 15 przepisów na " szybkie dania" - idealne, gdy zjawią się niezapowiedziani goście, - Akademię Top Chefa, gdzie eksperci dzielą się swoim doświadczeniem. Chcesz gotować jak Top Chef? Ucz się od najlepszych!

    0 Ocen produktu

    od 43.61 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków - Lis H...

    Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian!Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian było o wiele bardziej urozmaicone!Hanna i Paweł Lisowie jako pierwsi w Polsce podjęli się odtworzenia wczesnośredniowiecznych słowiańskich przepisów i smaków, bazując zarówno na własnych eksperymentach przeprowadzanych w Grodzisku Żmijowiska pod Kazimierzem Dolnym, jak i opracowaniach etnograficznych, historycznych, archeologicznych, botanicznych oraz tych z zakresu ziołoznawstwa.Efektem ich badań jest opowieść o różnorodnych aspektach kultury Słowian - potrawach, zwyczajach, ziołach, technikach kulinarnych. Dowiemy się z niej, jaka jest geneza rosołu, dlaczego barszcz nazywamy barszczem i z czego oryginalnie się go gotowało, jakich przypraw używano w czasach, gdy nie znano pieprzu, co pijano, gdy nikt nie słyszał o kawie ani herbacie, jakie warzywa stosowano w słowiańskich kuchniach oraz kim naprawdę był Piast. Ponadto autorzy przygotowali około 120 przepisów, między innymi na polewki, piwa, dania z kasz, bryjki, mięsa, miód pitny, które możemy przyrządzić we współczesnych kuchniach. Znajdziemy tu również porady, jak gotować w glinianych garnkach, wędzić owoce czy nawet piec w jamie ziemnej! Książkę wzbogacają felietony dotyczące życia i obyczajów dawnych Słowian oraz szczegółowy wykaz produktów spożywczych, którymi dysponowali nasi przodkowie.

    0 Ocen produktu

    od 43.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta śródziemnomorska w chorobach sercowo-naczyniowych i cu...

    Niniejsza publikacja przedstawia korzystny wpływ diety śródziemnomorskiej na przeciwdziałanie chorobom metabolicznym powodowanych miażdżycą (takich jak zawały serca, udary mózgu, nadciśnienie tętnicze) oraz otyłością i cukrzycą. Nie znaczy to jednak, że dieta ta nie może być także pomocna w profi laktyce innych chorób dietozależnych, jak niektóre nowotwory, schorzenia układu nerwowego i oczu czy osteoporoza. Wiedza na ten temat jest jednak jeszcze zbyt mała, aby śródziemnomorski sposób żywienia można było propagować jako sprawdzoną metodę zapobiegania wymienionym schorzeniom."Jesteśmy tym, co jemy, jak głosi przysłowie. Spośród wielu diet opisywanych, stosowanych i propagowanych przez fachowców i ignorantów, jedynie dieta śródziemnomorska posiada dowody na korzystny wpływ na najczęściej występujące choroby naczyniowe i metaboliczne. Prof. Wiktor Szostak i dr Aleksandra Cichocka są wybitnymi naukowcami oraz praktykami zajmującymi się od lat wpływem sposobu odżywiania na zdrowie. Dlatego ich książka zawiera nie tylko kliniczne dowody na skuteczność diety śródziemnomorskiej, naukowe podstawy jej efektów, ale również wskazówki jak stosować ją codziennym żywieniu. Dzięki Autorom możemy, chociaż w kuchni poczuć się jak mieszkańcy słonecznych krajów południa Europy!"

    0 Ocen produktu

    od 43.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta. Zalecany sposób życia - Barbara Rubin

    Bądźmy szczerzy ? pogubiliśmy się w labiryncie ?sprawdzonych? i ?skutecznych? cud-diet, któreinteresowały nas najwyżej miesiąc lub dwa. Odrzucone z powodu braku natychmiastowych rezultatów stawały się powodem rozczarowania i zgorzknienia. Ta książka na solidnym fundamencie naukowo-poznawczym buduje spójną i sprawdzoną w praktyce koncepcję stylu zdrowego odżywiania się, dzięki której odzyskujemy zdrowy wygląd, siły witalne i prawdziwy apetyt na życie. Ciekawe przykłady, praktyczne rady okraszone osobistymi doświadczeniami i obserwacjami autorki, przeplatane pełnymi humoru anegdotami oraz fascynującymi dygresjami, są wynikiem świadomie podjętego i konsekwentnie realizowanego stylu życia, który jest głównym architektem naszego funkcjonowania. Jej lektura może być świetną okazją do zweryfikowania własnego modelu życia, refleksji nad tym, co można zmienić, z czego być dumnym i co chronić jak największy skarb, by odczuwać radość istnienia. Skierowana jest do każdego, kto ceni swoje zdrowie, szanuje siebie, chce czuć pełnię życia i cieszyć się nim. Chciałoby się powiedzieć, że jest nie tylko wartościową, ale i wysmakowaną lekturą. Dzięki niej uczymy się jeść bez poczucia winy i żyć bez obaw o zdrowie.To lektura obowiązkowa dla wszystkich, którzy chcą poznać tajniki dobrego odżywiania. Autorka w mądry i inspirujący sposób pisze o zdrowych nawykach, które powinny nam towarzyszyć przez całe życie. Pokazuje czytelnikowi, jak ułożyć zrównoważoną i pełnowartościową dietę, a przy tym cieszyć się z jedzenia i celebrować posiłki. Autorka bierze pod lupę wszystkie składniki odżywcze i analizuje je pod każdym kątem. Przypomina nam również, że zdrowie i siły witalne to nie tylko kwestia odpowiedniej diety, ale przede wszystkim równowagi pomiędzy stanem fizycznym, emocjonalnym, psychicznym i duchowym. Polecamy wszystkim, którzy chcą dobrze i zdrowo żyć ? encyklopedię zdrowia, urody i dobrego samopoczucia.

    0 Ocen produktu

    od 42.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nowy piwowar - Jakub Sroczyński

    Reprint książki wykształconego, żyjącego w XIX wieku Piwowara - Jakuba Sroczyńskiego.Oryginał książki wydany został w 1821 roku.Dzisiaj oryginał jest praktycznie niedostępny. Wydawnictwo Zeta Ars dzięki uprzejmości Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego wydało reprint tej jakże cennej publikacji."Nowy Piwowar czyli teoretyczno praktyczna sztuka wyrabiania rozmaitych gatunków piwa angielskiego i sławnieyszych trunków słodowych tudzież niektórych nowo wynalezionych rodzaiów piwa w wielkich i małych ilościach".Autor w książce podaje przepisy na znamienite angielskie piwa, opowiada o sposobach przygotowania i warzenia piwa w małych ilościach. Piewszą część książki poświęca treści teroetycznej dotyczącej wody, suszeniu słodu, uprawie chmielu, przyrządzaniu kotła piwnego czy utrzymaniu piwa w beczkach.Spora część książki stanowi praktyczną stronę warzenia piw, podając sprawdzone sposoby i dokładne przepisy między innymi na:Piwo zwane Londonale, piwo zwane Windrosale, piwo angielskie stołowe, piwo zwane Purl, Portera dubeltowego i wielu innych.

    0 Ocen produktu

    od 42.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dalmacja Książka kucharska - Robert Makłowicz

    Dalmacja, od lat najliczniej odwiedzana przez polskichturystów nadmorska chorwacka kraina, dla wielu jest wręcz synonimem udanych wakacji. Tym bardziej trudno zrozumieć, dlaczego dotychczas nie ukazała się na naszym rynku wydawniczym książka w sposób kompetentny traktująca dalmatyńską kuchnię, która przecież - obok słońca i lazuru morza - jest jednym z ważniejszych magnesów, ściągających każdego roku w tamte strony miliony przybyszów z całego świata. Tę bolesną lukę szczęśliwie wypełnia Robert Makłowicz pozycją Dalmacja. Książka kucharska. Autor, od lat związany uczuciowo z Dalmacją, w dodatku z wzajemnością, jak się wydaje, poznał doskonale zarówno tamtejszą kuchnię domową, jak i restauracyjną, a spędzając każdego roku kilka miesięcy nad Adriatykiem, własnoręcznie i po wielekroć ugotował niemal każdy dalmatyński kulinarny klasyk. Czytelnicy wraz z książką dostają nie tylko przepisy, lecz również informacje na temat ich pochodzenia, możliwości modyfikacji, praktycznego zastosowania w polskich warunkach, słowniczek kulinarny polsko - chorwacko-dalmatyński oraz bibliografię tematu w języku chorwackim. Rzecz można zabrać ze sobą na wakacje, traktując jako rodzaj przewodnika lub wedle niej gotować po powrocie do domu, przywołując letnie wspomnienia. Całość wzbogacają specjalnie do książki wykonane zdjęcia, których autorami są Andrzej Tomczak, operator filmowy i współautor programów telewizyjnych Podróże kulinarne Roberta Makłowicza i Makłowicz w podróży oraz Agnieszka Makłowicz, kierownik produkcji tychże oraz producent drugiego z wymienionych, prywatnie żona Roberta.

    0 Ocen produktu

    od 42.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia wegetariańska. - Nicola Graimes

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 240.Format 19x24,5cm.Odkryj, ilu wrażeń może dostarczać jedzenie wegetariańskich potraw.Kuchnia wegetariańska to dużo więcej niż od dawna ograne banały, takie jak soczewica, makaron czy kotlety sojowe. Jeśli szukasz inspiracji, wystarczy odwrócić kilka kartek tej książki, by znaleźć pyszne, pomysłowe i pożywne przepisy na dania bez mięsa. Począwszy od gotowanych na parze pierożków wonton z zielonym groszkiem i imbirem czy grillowanej polenty w czerwonej papryce aż po carpaccio z czerwonych buraków z kozim serem i czekoladowy tort truflowy z kremem amaretto - to przysmaki, które każdemu przypadną do gustu. Kuchnia wegetariańska w sześciu rozdziałach przedstawia różne techniki gotowania, dzięki którym proste, codzienne składniki można zamienić we wspaniałe potrawy. Niezależnie od tego, czy będziesz gotować na parze, w wodzie, smażyć, piec, grillować czy przygotowywać coś na surowo, dzięki tym przepisom dowiesz się, jak tworzyć harmonię konsystencji, smaku i koloru, by przyrządzone potrawy wzbudzały zachwyt i wszyscy jedli je z apetytem.

    0 Ocen produktu

    od 42.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta Kliniki Mayo. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 254.Format 19,5x24,0cm.Dieta opracowana przez specjalistów leczenia otyłości Kliniki Mayo.Dobrze się odżywiaj. Ciesz się życiem. Zrzucaj zbędne kilogramy.Opracowana przez ekspertów z Kliniki MayoPracując z tysiącami pacjentów, ustaliliśmy, jakim podstawowym nawykom hołdują osoby utrzymujące prawidłową masę ciała, a jakim mające problemy z nadwagą. Tworząc Dietę Kliniki Mayo, sprowadziliśmy wyniki tych badań do pięciu prostych nawyków, których należy przestrzegać, żeby pozbyć się zbędnych kilogramów, oraz pięciu, z którymi powinno się zerwać, żeby uchronić się przed efektem jo-jo. Ponadto postaraliśmy się, żeby cały program był łatwy w realizacji, bo tylko taki ma szansę powodzenia.Dieta Kliniki Mayo składa się z trzech części. Pierwsza pomaga rozpocząć program odchudzania, druga pozostać na właściwej drodze, a trzecia zapewnia wiedzę i narzędzia potrzebne, by na stałe utrzymać pożądaną masę ciała.1. Zrzucaj kilogramy! to dwutygodniowy program szybkiego startu, opracowany tak, by pomóc ci zrzucić 2,5 do 4,5 kg w bezpieczny i zdrowy sposób.2. Żyj lekko! to długofalowy program, podczas którego będziesz nadal chudnąć, teraz w tempie od pół do około jednego kilograma tygodniowo, do czasu, aż osiągniesz pożądaną masę ciała. Następnie dowiesz się, jak ją utrzymać przez resztę życia.3. Dodatki to jadłospisy, przepisy kulinarne, wskazówki na temat przezwyciężania trudności i wiele innych przydatnych informacji, które pomogą ci realizować dietę.Wraz z Dietą Kliniki Mayo otrzymujesz szansę na trwałą zmianę kształtu własnej sylwetki, poprawę stanu zdrowia i lepsze samopoczucie na całe życie.Klinika Mayo była pierwszą i jest obecnie największą zintegrowaną i nienastawioną na zysk interdyscyplinarną placówką medyczną. Należą do niej lekarze wszystkich specjalności, korzystający ze wspólnych systemów i wyznający przekonanie, że najważniejsze są potrzeby pacjenta. W Klinice Mayo pracuje ponad 3600 lekarzy i naukowców oraz 50 000 pracowników pokrewnych zawodów. Jej siedziby znajdują w Rochester w stanie Minneapolis, Jacksonville w stanie Floryda i Scottsdale/Phoenix w Arizonie. W Klinice leczy się ponad 500 000 pacjentów rocznie.W ciągu ponad 100 lat istnienia Klinika Mayo pomogła milionom ludzi z najrozmaitszych środowisk. Klinika współpracuje z wieloma firmami ubezpieczeniowymi, w większości wypadków nie wymaga skierowania od lekarza i świadczy usługi z rabatem milionom ludzi.

    0 Ocen produktu

    od 42.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga specjałów Siostry Anastazji - Anastazja Puste...

    Szukasz pomysłu na obiad? Chcesz przygotować smaczny posiłek? Skorzystaj z przepisów kulinarnych Siostry Anastazji. W tej Księdze znajdziesz ich ponad 400.Krem z dyni z płatkami migdałowymi, Makaron Ministra, kurczakowe kule nadziewane serem i boczkiem, sakiewki schabowe, placki z cukinią i białym serem, nadziewane kalarepki i pomidory - to tylko niektóre z dań obiadowych, jakie możesz zaserwować domownikom i gościom.Gotując według przepisów Siostry Anastazji przyrządzisz doskonałe przystawki, zupy, dania główne i dodatki.Wielka Księga Specjałów Siostry Anastazji - sprawdzone przepisy, doskonały smak!

    0 Ocen produktu

    od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga ciast siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik

    Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków.Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają!Przekonaj się o tym! Bez trudu upieczesz delikatnego Puchatka czy puszystą Kokosową śnieżynkę. Zachwycisz swoich domowników i gości Tortem wiśniowym, Marysieńką lub fantazyjnymi ciasteczkami.Wielka księga ciast Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na ciasta, torty i ciasteczka. Codzienne i wykwintne, łatwe w wykonaniu i wymagające wprawniejszej ręki. Wszystkie łączy jedno - doskonały smak!Wielka księga ciast Siostry Anastazji to przepisy dla każdego i na każdą okazję. Warto je mieć pod ręką!

    0 Ocen produktu

    od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Śniadania i brunche u Specianich. - Speciani Attilio, Necchi ...

    Śniadania i brunche u Specianich. Zalecenia żywieniowe w nietolerancjach pokarmowych to książka zawierająca zbiór przepisów, z których każdy można modyfikować w zależności od indywidualnych potrzeb i problemów zdrowotnych (alergie, stany zapalne i nietolerancje). Przepisy zostały opracowane z uwzględnieniem składników najwyższej jakości. Czytelnik odnajdzie tu wersje menu dla osób jadających produkty pochodzenia zwierzęcego, wersje wegetariańskie i wegańskie. Są też jadłospisy bezglutenowe i aktywujące metabolizm dzięki zastosowaniu techniki short fasting (bardzo krótkich okresów ograniczających liczbę przyjmowanych kalorii), jadłospisy dostosowane do pór roku, bezcukrowe oraz na specjalne okazje.

    0 Ocen produktu

    od 41.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko - Piotr Bikont

    wyd. Rebis

    0 Ocen produktu

    od 41.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Atlas kanapek świata - Loroch Paweł, Stawska Adrianna Ewa

    Trudno sobie wyobrazić świat pozbawiony kanapek.Gdyby ich nie było, na pewno byśmy je wymyślili.Kanapki towarzyszą ludziom od zarania dziejów. Bez względu na szerokość geograficzną, kanapka na zakładkę (wrap), dwie kromki chleba z kotletem karkowym (sandwich) czy pajda z masłem i pomidorem - sycą, pocieszają, krzepią. Obecne w tornistrach uczniów, kieszeniach robotników i teczkach urzędników. Podbiły oba bieguny, zdobyły najwyższe szczyty i dotarły nawet na orbitę okołoziemską. Paćkają wyciekającym dżemem, plamią masłem, tytłają majonezem, a my i tak za nimi przepadamy, gotowi zlizywać z elementarza resztki maślano-wiśniowych delicji.`Adrianna Ewa Stawska i Paweł Loroch stworzyli niezwykłą książkę kulinarną, pełną barwnych, ciekawych i smacznych kanapek ze wszystkich stron świata. Z ich niezliczonej ilości starannie wybrali i podzielili na grupy te, które przez lata ugruntowały swoją pozycję w kulturze danego regionu. Czytelnik dowie się skąd pochodzi każda kanapka i jak ją przyrządzić, prócz tego znajdzie w książce mnóstwo smakowitych ciekawostek, historycznych informacji i apetycznych zdjęć autorstwa Pawła Lorocha

    0 Ocen produktu

    od 41.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Hugh Johnson`s Pocket Wine Book 2015. Bestsellerowy przewodnik...

    Bestsellerowy przewodnik po winach Hugh Johnson`s Pocket Wine Book 2015 jest nieocenioną publikacją źródłową dla każdego, kto kupuje wino - w sklepie, w restauracji lub w Internecie. Prezentowane 38. wydanie tego przewodnika po winach świata wciąż nie ma rywala na rynku wydawniczym. Hugh Johnson dostarcza jasnych, zwięzłych faktów i komentarzy na temat win, plantatorów oraz regionów winiarskich na całym świecie. Wskazuje, które roczniki win warto kupić, które nadają się od razu do picia, a które powinny starzeć w piwnicy; na których winiarzach można polegać i dlaczego. Ten kieszonkowy przewodnik dostarcza również informacji na temat winorośli, lokalnych specjałów oraz doradza, jak dobierać potrawy do konkretnych win.

    0 Ocen produktu

    od 41.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Siostry gotują - z autografem - Magdalena M. Krupa, Anna Pope...

    Pochwała prowadzenia domu Cudownie jest być panią domu. Mieć czas na to, by codziennie ugotować zdrowy obiad, zadbać o siebie, o męża, a przede wszystkim o dzieci i ich wychowanie. Dla większości z nas to jednak abstrakcja. Musimy pracować i zajmować się domem, a przecież chcemy i powinnyśmy także dobrze wyglądać. Jak sobie z tym wszystkim poradzić? Kobiety nie muszą być oceniane wyłącznie przez pryzmat sukcesów w pracy, kariery i awansu. Dużo ważniejsze od zawodowych ambicji jest to, czy w świecie nagminnie rozpadających się związków uda się nam utrzymać szczęśliwe małżeństwo i rodzinę oraz dobrze wychować dzieci. Wraz z  Magdą uważamy, że to od nas, kobiet, zależy to, jaki będzie nasz dom. Czy będzie miejscem ciepłym i dobrym, do którego każdy chętnie wraca, czy też wiecznie pustym mieszkaniem, którego cechą szczególną będą pudełka po pizzy na wynos. Czy będzie w nim czułość, troska i uczucie, czy będzie zadbany i spokojny. Bez złych emocji przynoszonych z pracy, za to z całą gamą uczuć domowników, które czasem trzeba okiełznać, czasem ukształtować a czasem po prostu dać się im ponieść. Wbrew temu, czym karmią nas współczesne media i przykłady wątpliwych autorytetów, my wierzymy w siłę rodziny. Bycie panią domu, choćby na pół etatu, może być wspaniałe i bardzo "apetyczne`. W naszej książce znajdziecie na to liczne dowody!

    0 Ocen produktu

    od 41.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine. - Gordon Ramsay

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 192.Format 22,5x27,5cm.W książce znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre"me brulee - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.

    0 Ocen produktu

    od 41.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Anielskie babeczki/Dania na piątki. Pakiet - Paweł Loroch, s...

    Komplet dwóch książek za niższą cenę. W prezencie łyżka! Sprawdzone przepisy na tradycyjne i nowatorskie ciasta, desery, muffinki, tarty, likiery, sorbety i lody oraz podróż po daniach na piątki - klasyczne i szalone propozycje na zdrowe, bezmięsne, rozmaite posiłki zgodne z założeniami postu.

    0 Ocen produktu

    od 41.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Menu Italiano. Na co dzień i od święta. - Praca zbiorowa

    Gotuj po włosku przez cały rok! 365 wybornych smakołyków - 365 sekretów ułatwiających gotowanie - 365 sposobów na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu! Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni - od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami. Odbiorcy: - osoby chcąceposzerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii - wszyscy, którym zdarza się coś gotować - od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować - pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką, - poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię, - dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar.

    0 Ocen produktu

    od 41.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Książka kucharska. Polskie przepisy - Ewa Aszkiewicz

    praca zbiorowa

    0 Ocen produktu

    od 41.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • CasaMia. Domowa kuchnia włoska: gotowanie z miłością i pas...

    "CasaMia" to książka kucharska napisana przez Włoszkę, która codziennie gotuje dla męża i dzieci. Korzysta przy tym z wypróbowanych przepisów, które przez lata wyszukiwała w rodzinnych zapiskach, zbierała od przyjaciółek i wycinała z gazet. Poza tradycyjnymi recepturami kuchni włoskiej znajdują się tu również oryginalne i nowoczesne przepisy zainspirowane podróżami, modnymi restauracjami, jak również wiejskimi karczmami, w których przy pogawędkach można wymieniać się pomysłami na najciekawsze potrawy.

    0 Ocen produktu

    od 41.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • MammaMia. Prawdziwa kuchnia włoska. - Cristina Bottari

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 22x26,5cm.Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński -z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, ale także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach oraz drobne porady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat wyjątkowych lokalnych produktów.Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie nadal stanowi sztukę i kulturę samą w sobie.Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka kucharska poświęcona kuchni włoskiej.

    0 Ocen produktu

    od 41.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Nowej Zelandii - Ilona Zdziech

    Gdybyście chcieli wybrać się na koniec świata, wystarczy otworzyć tę książkę. Nowa Zelandia urzekła mnie wspaniałymi produktami, których część, jak na przykład wino, jagnięcina, owoce kiwi, oleje z awokado czy miody z manuki, jest już dostępna w Polsce. Zostały one osobno opisane na końcu książki. Zasadniczą część stanowią przepisy na najbardziej lubiane nowozelandzkie potrawy. Znajdzie się tutaj sporo nowych połączeń smakowych (czasami wręcz szokujących dla Polaków) oraz wyjątkowo proste metody gotowania. Liczne opowieści dotyczące historii kraju i jego kulinarnych atrakcji z pewnością pomogą zaplanować podróż i intensywnie przeżyć nowozelandzką przygodę życia.

    0 Ocen produktu

    od 40.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Terapia pożywieniem - Joerg Kastner

    Przez wieki Chińczycy wierzyli, że właściwa dieta pozwala na zachowanie zdrowia i leczenie różnorodnych zaburzeń. Joerg Kastner zapoznaje nas z zasadami tradycyjnej medycyny chińskiej i energetyką pożywienia, a także wyjaśnia, w jaki sposób stosować je w życiu codziennym. Prezentuje liczne przykłady kliniczne i sugestie terapeutyczne, pomysłowo łącząc zachodnią wiedzą medyczną z chińskimi technikami diagnostycznymi.Autor opisał ponad 300 powszechnie dostępnych produktów spożywczych - warzyw, zbóż, ziół, przypraw, owoców, mięs, owoców morza, produktów mlecznych, olejów, tłuszczów i innych. wyjaśni omówił również przyczyny różnorodnych objawów i dolegliwości w ujęciu tradycyjnej medycyny chińskiej, a także sposoby leczenia otyłości oraz fizycznego i emocjonalnego wyczerpania.Książka zawiera:opisy zastosowania dietetyki chińskiej w praktyce oraz rozważania na temat czynników wpływających na dietę, takich jak zmieniające się pory roku oraz odmienne potrzeby dzieci i osób starszychpraktyczne wskazówki dotyczące zaadaptowania zasad chińskiej terapii pożywieniem do zachodnich realiówprzykłady terapii pożywieniem dotyczące większości systemów narządów wewnętrznychlistę popularnych produktów spożywczych wraz z opisem ich działania leczniczegoporady odnoszące się do terapii akupunkturąTerapia pożywieniem to doskonała pomoc dla studentów i terapeutów praktykujących tradycyjną medycynę chińską, jak również wartościowa lektura dla specjalistów z zakresu żywienia, dietetyków, lekarzy i każdego, kto chciałby żyć długo i zdrowo.

    0 Ocen produktu

    od 40.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Chleba naszego powszedniego... Receptury klasztorów i opactw ...

    Czytelnik znajdzie w tej książce setki oryginalnych przepisów prosto z klasztornej kuchni (zupy, makarony, dania mączne i rybne, przepisy z darów ziemi: ziół, owoców, warzyw, wreszcie receptury na nalewki i likiery). Zawiera ona również opis najpopularniejszych roślin leczniczych i receptury ziołowych naparów na dziesiątki chorób, dania dla osób z wrażliwym żołądkiem, potrawy na cześć świętych i specjalne przepisy na dania z okazji uroczystości religijnych.

    0 Ocen produktu

    od 40.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 365 obiadów - Lucyna Ćwierczakiewicz

    Książka zawiera przepisy znanej autorki Lucyny Ćwierczakiewicz z dyspozycją obiadową na poszczególne miesiące.

    0 Ocen produktu

    od 40.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Księga szefów kuchni - Praca zbiorowa

    Księga Szefów Kuchni to absolutnie wyjątkowa książka kucharska. Szesnastu najlepszych w Polsce mistrzów kulinarnych prezentuje w niej autorskie przepisy na dania oryginalne, wykwintne i smakowite. Dopełniają je porady i kolorowe zdjęcia potraw. To kuchnia pięknie podana i stworzona z pasji do gotowania. Może być wspaniałą inspiracją do przygotowania uroczystej kolacji, która wzbudzi podziw Waszych gości.

    0 Ocen produktu

    od 40.75 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • MasterChef. Smaki marzeń. Książka zwycięzcy programu Maste...

    Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show dzieli się swoimi najlepszymi przepisami. Jej propozycje pozwolą Ci urozmaicić codzienne domowe menu, zaskoczyć znajomych ciekawymi kulinarnymi pomysłami, poznać wiele praktycznych rozwiązań, które na pewno okażą się pomocne w kuchni.Znajdziesz tu potrawy i proste i wyrafinowane, pomysły na szybkie przekąski i rodzinne obiady, a każdy przepis dzięki nieoczekiwanym zestawieniom składników pozwoli Ci odkryć nowy, zaskakujący smak w dobrze znanym daniu.

    0 Ocen produktu

    od 40.47 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przetwory - Atwood Lisa, Courchesne Rebecca, Field Rick

    W tej książce zgromadziliśmy niektóre z naszych ulubionych przepisów na dżemy, galaretki, marmolady,marynaty, czatneje, sosy i wiele innych przetworów, a także mnóstwo porad, jak je wykorzystywać.Znajdziesz tu wszystko: od dżemu z jagód do sosu z cukinii, od konfitur z fig po marynowane szparagi i dodatkowo wiele kombinacji, które staną się podstawą twojej spiżarni. Ponieważ mamy wiele lat wspólnych doświadczeń, a nawet zdobyliśmy różne nagrody w konkursach kulinarnych, dzielimy się naszą wiedzą, dając rady i przydatne wskazówki. Gdy zaczniesz myśleć o robieniu przetworów, odkryjesz, że możliwości w tym zakresie są niemalże nieograniczone. Mamy nadzieję, że korzystającz tego przewodnika, zaczniesz znajdować przyjemność w robieniu przetworów w takim stopniu,w jakim my ją znajdujemy.

    0 Ocen produktu

    od 40.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.