Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Sekrety francuskiej kuchareczki - Le Moel Marie-Morgane

    Pełna humoru i werwy opowieść o młodej Francuzce, która emigruje do Australii, by tam odkryć swoje kulinarne fascynacje. Kiedy Marie, odważna francuska dziennikarka, wyjeżdża na inny kontynent jako zagraniczna korespondentka, zaczyna się jej wielka przygoda życia. W szybkim czasie musi się nauczyć, jak otrzymać zaproszenia na najważniejsze wydarzenia polityczno-kulturalne, jak wtrącić słówko na konferencji prasowej, kiedy wciąż przerywa ci namolny australijski pisarz, a także jak nawiązać nowe znajomości zwłaszcza w sytuacji, kiedy Urząd Imigracyjny stanowczo sugeruje, że twój francusko-kanadyjski narzeczony musi wrócić do domu. Na szczęście Marie ma przy sobie przepisy swojej ukochanej mamy. Stanowią one remedium na tęsknotę za domem, a także okazują się nieocenioną pomocą w nawiązywaniu kolejnych znajomości z aroganckimi Australijczykmi... Czy Marie uda się zintegrować z australijską społecznością? Jak poradzi sobie w obcym kraju, na obcym kontynencie, wśród obcych sobie ludzi? I jaką rolę w tym wszystkim odegrają sekrety francuskiej kuchni? Autorka wzbogaciła swoją opowieść licznymi przepisami na typowe francuskie dania. Z właściwą sobie swadą przekazała unikalne porady kulinarne i zdradziła mnóstwo tajemnic, których pilnie strzegą słynni francuscy szefowie kuchni! Jeśli masz ochotę na obłędną szarlotkę tarte tatin, rewelacyjne herbatniki madeleines, których smak rozsławił w literaturze sam Marcel Proust, oraz na wyborną prowansalską tartę o smaku lata i beztroskich wakacji, ta książka jest właśnie dla ciebie! Przeżyj jedyny w swoim rodzaju powrót Julii Child w nowym wcieleniu! Tajniki francuskiej kuchni stoją przed tobą otworem.

    0 Ocen produktu

    od 23.03 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta dla aktywnych - Cordain Lorel, Friel Joe

    Paleodieta, to najefektywniejszy sposób odżywiania dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Stosowanie paleodiety pomaga osiągać lepsze wyniki i szybciej odzyskiwać siły po intensywnym wysiłku. To długoterminowa strategia obliczona na poprawę wyników i zdrowia, a nie błyskawicznie działająca dieta odchudzająca. Paleodieta opiera się na czterech głównych założeniach: - wykorzystaniu rytmu trawienia węglowodanów i białek, a zwłaszcza aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach, - doborze pokarmów do treningu pod kątem ładunku glikemicznego, - wpływie naszej diety na krew i inne płyny fizjologiczne, - zmianach diety w zależności od fazy treningu (przed, w trakcie, po). Paleodietę stosuje wielu największych zawodowych sportowców. Książka nie jest jednak skierowana tylko do mistrzów światowej klasy. To propozycja dla zwykłych ludzi, amatorów sportu.

    0 Ocen produktu

    od 26.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi - Peter D`Adamo, Catherine ...

    "Książka dr D`Adamo zawiera fascynujące informacje. Ukazuje nową, całkowicie ekscytującą koncepcję naszej biochemicznej indywidualności i niezmiernie praktyczny sposób, jak w pełni tę wiedzę wykorzystać w naszym codziennym życiu".Christiane Northrup

    0 Ocen produktu

    od 27.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grill Smacznie i wesoło - Kazimierz Igras

    Wśród sposobów sporządzania potraw jakie są możliwe nie tylko w kuchni, ale i poza domem, najważniejsze jest grillowanie - jest ono pewnego rodzaju sztuką. Jak grillować i dobierać składniki, o tym dowiecie się Państwo z podanych przepisów.

    0 Ocen produktu

    od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Szaszłyk to przyjemność - Kazimierz Igras

    Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu, na pewno, problemów. Różnorodność przepisów może być inspiracją dla każdego - można bowiem je zmieniać, używając np.własnych, ulubionych przypraw, czy też dodatków.

    0 Ocen produktu

    od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Książęce desery - Praca zbiorowa

    Wybór prostych, aczkolwiek wytrawnych, dań, które na co dzień Liz Buchmaier (gospodyni na zamku Liechtenstein) przygotowuje dla księstwa Liechtenstein. Znajdziemy tu przepisy na: babkę ucieraną z jabłkami, tort rabarbarowy, a także wyśmienite ptysie - przysmak książęcej pary - naleśniki cytrynowe, babeczki. Smakowite dania, podane po królewsku, które może zrobić każda gosposia!

    0 Ocen produktu

    od 6.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Odżywianie zgodne z grupą krwi - Antonina Malinkiewicz

    Połączenie informacji o diecie zgodnej z grupą krwi i o makrobiotyce pozwala poprawić zdrowie i usprawnić ciało, a wykorzystanie przepisów kulinarnych podanych w tej książce dodatkowo urozmaici i wzbogaci codzienne pożywienie.

    0 Ocen produktu

    od 18.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Podlaska - Andrzej Fiedoruk

    Bogactwo kultur obfituje rozmaitością i wielością potraw. Kuchnia podlaska zawiera wszystko to, co wiąże się z historią Polski, szlachecką tradycją i najlepszymi recepturami rodzimego gorzelnictwa. Dzięki przepisom zaczerpniętym z dawnych ksiąg kucharskich powrócą na nasze stoły nieco zapomniane potrawy: kartacze, zając w galarecie, litewski chleb, kindziuk, kołduny, piróg, ziemniaczana baba oraz własnej produkcji sery, wódki i nalewki. Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach. Tworzona przez sąsiadów, a czasami i wrogów. Przez osadników i uciekinierów. Kuchnia powstała na ziemi ciężko doświadczonej przez wojny i pożogi. Na ziemi - tak jak i ona - dzikiej i zapomnianej.Tworzona przez ludzi prostych, ale serdecznych i szczerych. Gdzie powiedzenie "Gość w dom, Bóg w dom" nie było przyczynkiem do wielodniowej pijatyki, ale nabierało właściwego wymiaru.

    0 Ocen produktu

    od 20.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Próbowałam już tylu diet? - Young Robert O., Young Shelley ...

    Przyczyną większości problemów zdrowotnych są złe nawyki żywieniowe: tradycyjne potrawy nadmiernie zakwaszają nasz organizm i jest to ogromne obciążenie dla metabolizmu komórkowego - twierdzi autor, dr Young, znany amerykański mikrobiolog i biochemik. Zakwaszenie obniża poziom tlenu w komórkach i stwarza korzystne warunki do rozwoju bakterii i mikroorganizmów. Dlatego mamy mało energii i chorujemy. Jeżeli pozostawimy wszystko po staremu, żadna dieta nam nie pomoże. Książka przystępnie wyjaśnia procesy zachodzące w organizmie człowieka na poziomie komórkowym i wpływ pokarmów na ich przebieg. Przedstawia innowacyjny, oparty na badaniach naukowych i na osobistym doświadczeniu autorów, program osiągania równowagi kwasowo-zasadowej, poczynając od procesu oczyszczania organizmu, a kończąc na poradach dotyczących suplementów żywieniowych i ciekawych przepisach kulinarnych. Autorzy konkretnie wyjaśniają, jakie produkty działają odkwaszająco i w jaki sposób można z nich tworzyć smaczne i urozmaicone potrawy. Ilustrując swoją teorię żywienia, przytaczają historie ludzi, którzy bezskutecznie stosowali przeróżne modne diety i dopiero gdy skorzystali z tego programu, niejako ,,cudem" odzyskali zdrowie. To naprawdę fascynujące relacje! Program ,,Cud ph" jest już szeroko znany - także w Polsce. Wiele osób na całym świecie stosuje ten program, co pozwala im cieszyć się pełnym zdrowiem fizycznym i psychicznym, energią i wigorem.

    0 Ocen produktu

    od 34.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaczne gotowanie Potrawy z kurczaka - Praca zbiorowa

    Niezastąpiona pomoc przy przyrządzaniu potraw zarówno codziennych, jak i wykwintnych.Zbiór przepisów opracowany przez profesjonalistów, którym można zaufać.Szczegółowy opis przygotowania potrawyKolorowe zdjęciaOrientacyjny czas przygotowania i kaloryczność każdej potrawy

    0 Ocen produktu

    od 5.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaczne gotowanie Najlepsze wypieki - Praca zbiorowa

    Niezastąpiona pomoc przy przyrządzaniu potraw zarówno codziennych, jak i wykwintnych.Zbiór przepisów opracowany przez profesjonalistów, którym można zaufać.Szczegółowy opis przygotowania potrawyKolorowe zdjęciaOrientacyjny czas przygotowania i kaloryczność każdej potrawy

    0 Ocen produktu

    od 5.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pachnące potrawy z grilla - Alicja Marchwieńska-Fuks

    W zbiorze, który oddaję do rąk Państwa, znajdują się przepisy na potrawy z grilla, czyli z rusztu. Grillować możemy mięso, drób, ryby, warzywa, grzyby i owoce.

    0 Ocen produktu

    od 3.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jaja i mleko - Ewa Aszkiewicz

    Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc. Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.

    0 Ocen produktu

    od 9.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia alergików - Barbara Jakimowicz-Klein

    Wydanie 2005Oprawa Miękka Strony 176Format14.5x20.6cmPo zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki?To mogą być objawy alergii -jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością? Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań

    0 Ocen produktu

    od 22.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby w potrawach - Patrycja Uleniecka, Patrycja Rozumowicz, ...

    Propozycje różnych przepisów potraw z grzybami. Niezwykły aromat jak również walory smakowe grzybów sprawiają, że należą one do najpopularniejszych i najbardziej cenionych specjałów kuchni polskiej. Wpływają na lepsze trawienie i przyswajalność pokarmów. Mogą stanowić podstawowy składnik wielu potraw lub dodatek smakowo - aromatyczny.

    0 Ocen produktu

    od 9.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Śledź na każdą okazję - Kazimierz Igras

    Z książki tej dowiecie się Państwo jak wiele jest możliwości przyrządzania, jakie potrawy i w jakich proporcjach dodane wpłyną korzystnie na smak śledzia. A także jakie dodatki, np. Sałatki, surówki będą doskonałe razem z nim smakowały, wzbogacając i urozmaicając codzienne menu.

    0 Ocen produktu

    od 7.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Potrawy mięsne siostry Leonilii - Oprac. Krystyna Kaźmiercza...

    Ilość stron: 148 s.Oprawa: miękka Wymiar: 115x185 mm

    0 Ocen produktu

    od 2.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak schudnąć Przepisy do 400 kcal - Wanda Jackowska

    Z tą książką ugotujesz tylko niskokaloryczne dania- utrzymanie sylwetki - chudnięcie bez wysiłku - sprawdzone, atrakcyjne przepisyWszystkie dania mają maksymalnie 400 kcal!!!- już nie musisz liczyć kalorii- nie marnuj czasu na wyszukiwanie odpowiednich przepisów- teraz Ty i cala Twoja rodzina zachowacie zgrabną sylwetkęJak schudnąć. Przepisy do 400 kcal to poradnik, w którym wszystkie potrawy są niskokaloryczne. Z tą książką skomponujesz menu dla całej rodziny na cały rok. Z łatwością schudniesz i utrzymasz piękną sylwetkę.

    0 Ocen produktu

    od 19.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Z nutką fantazji Pasty kremy i dipy - Rosemarie Zehetgruber

    Pasty przygotowuje się w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie. Autorka książki podaje swoje przepisy na najlepsze klasyczne, szybkie, ekstrawaganckie i słodkie pasty, dipy i kremy. Ze świeżymi serami, zbożami, warzywami, owocami, orzechami są idealne dla tych, którzy szukają urozmaiconej alternatywy dla chleba z masłem, kiełbasą, czy serem. Sycące pasty mięsne i rybne mogą stanowić także smaczny dodatek do obiadów.W książce zawarto: przepisy na pyszne pasty, sosy, kremy i dipy - idealne dla zwolenników zdrowego odżywiania się; informacje dotyczące wartości odżywczych poszczególnych składników tych rarytasów; przepisy na warianty danego dania i propozycje różnych zestawień smakowych oraz porady dotyczące sposobów podawania tych smakołyków.

    0 Ocen produktu

    od 7.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - Kołozyn-Krajewska ...

    Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania "pakietu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; * podstawy ustawodawstwa żywnościowego; * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; * system HACCP; * metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

    0 Ocen produktu

    od 48.38 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dobre życie Superżywność dla wszystkich + Poradnik żywien...

    Właściwe odżywianie i szeroko rozumiana profilaktyka zdrowotna to podstawa zdrowego stylu życia. Niezwykle ważnym jego elementem jest dieta oparta o odpowiednie składniki odżywcze, witaminy, fitozwiązki i inne substancje naturalne, które składają się na superżywność (ang. superfoods). Książka zawiera wiele niezwykle przydatnych zaleceń, wskazówek zdrowotnych i dietetycznych, które mają za zadanie przyczynić się do poprawy zdrowia i komfortu psychicznego człowieka.Do książki Dobre życie, superżywność dla wszytkich dołączony jest niezwykle przydatny poradnik żywieniowy o tłuszczach trans i indeksie glikemicznym.

    0 Ocen produktu

    od 24.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Białe czy czerwone - Tuire Tepponen

    Jakie wino wybrać do sushi, gęsi, tajskich potraw czy pieczeni z łosia?Co można podać do deski serów skomponowanej z sześciu rodzajów sera? Czy w trakcie całego obiadu można pić to samo wino?W tej książce znajdą Państwo kilka praktycznych wskazówek na temat tego, co, z czym i dlaczego warto łączyć oraz przepisy na potrawy oferujące niezwykłe doznania smakowe.Autorka nie podaje nazw konkretnych win, w zamian przedstawia propozycje różnego rodzaju win z określonych rejonów czy z konkretnych szczepów winogron.

    0 Ocen produktu

    od 25.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Każdy może gotować. - Jamie Oliver

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 360.Format 19,5x25,5cm.Jeżeli uważasz, że nigdy nie nauczysz sie gotować, sięgnij po zawarte w tej książce przepisy oraz ilustrujące je krok po kroku zdjęcia, a w ciągu 24 godzin - uwierz mi - zaczniesz przyrządzać naprawdę pyszne potrawy. Gotowanie dań od podstaw jest jedna z podstawowych umiejętności, a jej posiadanie pozwoli ci zaoszczędzić nieco pieniędzy, sprawi sporo radości i skieruje ciebie, twoja rodzinę i przyjaciół na drogę do zdrowszego stylu Życia. Każdy może nauczyć sie gotować. Kiedy już zarazisz sie bakcylem gotowania, pokaż swoim przyjaciołom, jak to robić. Po prostu opanuj jeszcze dziś jeden przepis i PRZEKAŻ GO DALEJ.Jamie Oliver o swojej książceInspiracją do powstania tej książki stali się wszyscy znani mi ludzie, którzy byli przekonani, że nigdy w życiu nie nauczą się gotować. Tego rodzaju myślenie działa na mnie jak płachta na byka, ponieważ głęboko wierzę, iż gotowanie w domu jest jedną z najbardziej podstawowych umiejętności, którą powinna posiadać każda osoba na tej planecie, aby móc zadbać o siebie, rodzinę i przyjaciół. Napisałem zatem książkę, aby pomóc ci (lub osobie, dla której ją kupujesz) nauczyć się gotować w możliwie najłatwiejszy i najszybszy sposób. Wybrałem przepisy na potrawy, które wszyscy lubimy, i podałem własne, uproszczone wersje tych dań - chcę poprowadzić cię przez nie za pomocą jasnych wskazówek oraz ilustrujących je krok po kroku zdjęć, aby dzięki temu otworzyć przed tobą zupełnie nowy świat wspaniałego jedzenia. Bez względu na to, czy jesteś opornym początkującym, czy dobrym kucharzem, który ceni prostotę, pozwól, abym wraz z moją książką pomagał ci gotować naprawdę smaczne posiłki, które przypadną do gustu także innym osobom. DO DZIEŁA! Jamie Oliver - informacje o autorzeJAMIE OLIVER zaczął gotować w pubie The Cricketers, prowadzonym przez rodziców w angielskim miasteczku Clavering, kiedy miał osiem lat. W krótkim czasie gotowanie stało się dla Jamiego pasją, którą rozwijał następnie w restauracji Neal Street i River Café. W 2002 roku w Londynie założył restaurację Fifteen oraz związaną z nią organizację dobroczynną Fifteen Foundation, która uczy młodych ludzi pokrzywdzonych przez los zawodu kucharza. Obecnie funkcjonują jeszcze trzy inne restauracje Fifteen - w Kornwalii, Amsterdamie i Melbourne. Niedawno Jamie otworzył w Wielkiej Brytanii sieć restauracji Jamie"s Italian. W 2005 roku zainicjował ruch na rzecz podniesienia jakości obiadów podawanych w brytyjskich szkołach i - dzięki kampanii Feed Me Better - przyczynił się do tego, że rząd diametralnie zmienił politykę w zakresie żywienia w szkołach, zwiększył budżet przeznaczony na ten cel i przygotował nowe, pożywne jadłospisy dla wszystkich placówek. Obecnie Jamie współpracuje z różnymi wydawcami w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami. Mieszka w Londynie i w Essex, ze swoją żoną Jools oraz córkami Poppy i Daisy. Jest jednym z najpopularniejszych kucharzy na świecie, a jego książki z przepisami rozchodzą się w milionach egzemplarzy.

    0 Ocen produktu

    od 54.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Montignac dla kobiet - Michel Montignac

    Od ponad dwudziestu lat Metoda Montignac pomaga schudnąć milionom kobiet na całym świecie w sposób skuteczny i bez efektu jo-jo. Nastolatki mają inne potrzeby żywieniowe niż kobiety w ciąży, młode matki, kobiety w okresie menopauzy lub w jesieni życia, dlatego Michel Montignac proponuje w niniejszej książce: - odpowiednio przystosowane porady z zakresu odżywiania, uwzględniające szczególne zapotrzebowanie na witaminy, minerały... - przykładowe propozycje jadłospisów, - niepublikowane dotychczas przepisy dań o niskim indeksie glikemicznym Metoda Montignac dostosowana jest do potrzeb kobiet w każdym etapie życia. Szczególnie skutecznie łagodzi skutki uboczne w okresie zmian hormonalnych oraz gwarantuje zachowanie zdrowia i urody!

    0 Ocen produktu

    od 31.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Po Prostu Schudnij, Czyli Życie na Diecie Bez Uczucia Głodu....

    Masz dość zbędnych kilogramów?Męczą cię nieskuteczne diety?Nie wiesz, jak pozbyć się efektu jo-jo? NADWAGA TO NIE TWOJA WINA! Doktor Louis J. Aronne, światowy ekspert w dziedzinie walki z nadwagą, pomoże Ci odpowiednio zaprogramować Twój organizm, abyś schudł i utrzymał właściwą wagę. Nauczysz się, jak zmienić nawyki żywieniowe i tryb życia. Dowiesz się, jak skutecznie walczyć z głodem i łaknieniem - bez drastycznych głodówek, liczenia kalorii i wycieńczających ćwiczeń! W książce znajdziesz:- precyzyjne wskazówki dla osób, które chcą stracić na wadze,- przepisy na sycące i zdrowe dania oraz przekąski,- przykładowe jadłospisy,- ćwiczenia ułatwiające chudnięcie,- tabele omawiające poszczególne produkty żywnościowe,- wykaz leków wspomagających utratę wagi. 

    0 Ocen produktu

    od 15.93 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 30 minut w kuchni. - Jamie Oliver

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 19,5x25,5cm.Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw...Jeśli - tak jak ja - kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną!Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z 50 przedstawionych w książce przepisów został starannie opracowany. Nie ma tu czasu na obijanie się - to porządne, szybkie gotowanie naprawdę pysznych dań. Stworzyłem kompletne zestawy potraw, które doskonale do siebie pasują, a przepisy podałem w naprawdę wyjątkowy sposób, dzięki czemu bardzo łatwo jest z nich korzystać. Gotując tą metodą, spożytkujesz optymalnie każdą minutę, a do tego zapewnisz sobie świetną zabawę, wykorzystując swoją kuchnię do celu, dla którego została stworzona.Myślisz, że to nie może się udać? Zapewniam cię, że to możliwe! Zajrzyj do środka i przekonaj się, jakie dania proponuję. Kiedy już zaczniesz gotować w ten sposób, zachwycisz się nim i nigdy z niego nie zrezygnujesz.

    0 Ocen produktu

    od 54.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia Polska wersja hiszpańska - Izabella Byszewska

    Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność - wyborne nalewki owocowe.

    0 Ocen produktu

    od 19.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Technologia gastronomiczna z obsługą 1 FORMAT-AB - Beata Mik...

    Podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik żywienia i gospodarwstwa domowego.

    0 Ocen produktu

    od 11.81 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zestaw prezentowy Herbata - Praca zbiorowa

    Przwodnik po odmianach herbat. Książka zawiera m.ni. opisy gatunków, informacje dotyczące parzenia i przechowywania herbaty oraz receptury na gorące napoje. Do książki dołączono mały czajnik do zaparzania i 2 filiżanki ze spodkami.

    0 Ocen produktu

    od 29.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak gotować na parze. Samouczek przepisy. - Magdalena Szwedko...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 32.Format 15,0x18,0cm.Samouczek Przepisy to nowoczesna, praktyczna seria wydawnicza, przedstawiająca smaczne i niezbyt pracochłonne potrawy i napoje, przygotowane ze składników dostępnych na naszym rynku.Miniksiążka kucharska Jak gotować na parze prezentuje niedrogie, pożywne i apetyczne dania zarówno na codzienny stół, jak i specjalne okazje. Proponujemy przystawki, dania główne oraz desery przyrządzone z wykorzystaniem tej szybkiej i zdrowej metody gotowania.

    0 Ocen produktu

    od 3.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.