Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Domowe wypieki. Ciasta, desery, domowe pieczywo. - Praca zbior...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.
od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania mięsne. Obiady, potrawy z grilla, domowe wędliny. - Pr...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.
od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe przetwory. Weki, marynaty, konfitury, dżemy. - Praca z...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 64.Format 16,5x23,5cm.
od 4.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowy wyrób - Tradycyjne przyprawy, zioła - Eleonora Trojan
Stylizowany na starodruk, pięknie wydany przewodnik po ziołach, który powinien znaleźć się w każdym domu! Znalazły się w nim opisy roślin, rady dotyczące ich zbierania, suszenia i przechowywania, informacje osposobie uprawy i przede wszystkim znakomite uwagi pozwalające samodzielnie przyrządzać aromatyczne ziołowe mieszanki. Dla zdrowia, urody i smaku - cóż bowiem warta byłaby najlepsza potrawa bez szczypty starannie skomponowanych ziół?
od 16.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotowanie na parze i w parowarze. Podróże kulinarne z Małgo...
Powyższa publikacja przeznaczona dla ludzi dbających o zdrowy tryb życia.Ciekawe przepisy na przygotowanie potraw z mięsa , ryb, owoców oraz warzyw.
od 4.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zielone sałatki - Praca zbiorowa
Niebanalne i pożywne, lekkie i smaczne, a przede wszystkim szybkie i proste propozycje na świeże połączenia warzyw i owoców. Sałatki są lubiane przez wszystkich, to zasługa ich uniwersalności. Mogą być pełnowartościowym daniem obiadowym, przystawką, dodatkiem do głównego dania lub deseru. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy tylko od wyobraźni. W książce proponujemy 160 przepisów na niebanalne, kolorowe sałatki warzywne, z makaronem, ziemniaczane, w połączeniu z rybą lub paseczkami mięsa. Sałatki naprawdę wyjątkowe. Wyśmienite.
od 9.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz i buduj mięśnie - Praca zbiorowa
Nawet najbardziej intensywny trening nie sprawi, że rozbudujesz muskulaturę i spalisz nadmiar tkanki tłuszczowej, jeśli nie będzie poparty odpowiednią dietą. A ta wcale nie musi być katorgą dla kubków smakowych i prowadzić do recesji twoich umiejętności kulinarnych! Zapomnij o codziennym przygotowywaniu piersi z kurczaka i brokułów gotowanych na parze i pakowaniu ich do pudełka, żeby w odpowiednim momencie wcisnąć je w siebie wbrew protestom organizmu! Ta dieta może być smaczna, zróżnicowana, a potrawy proste i zarazem niepozbawione finezji. Nie musisz też funkcjonować ze szczegółowym, żywieniowym "rozkładem jazdy" w ręku. Jak długo byłbyś w stanie to wytrzymać? Zamiast tego poznaj ogólne zasady żywienia wspomagającego przyrost masy mięśniowej i spalanie tłuszczu. Pozwolą ci one wyrobić właściwe nawyki. A gdy już będziesz wiedział, "z czym to się je", udaj się do kuchni i, korzystając z ponad 60 przepisów zawartych w tej książce naucz się przygotowywać przysmaki z drobiu, ryb i owoców morza, czerwonego mięsa oraz nabiału. Dowiedz się też, jak stosować suplementy. Przekonaj się, że trening siłowy zaczyna się w kuchni, a rozpoczęcie diety wcale nie musi oznaczać wypatrywania tęsknym wzrokiem jej końca.
od 16.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja włoska - Rafał Jabłoński
Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po włosku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja portugalska - Rafał Jabłoński
Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po portugalsku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja polska - Rafał Jabłoński
Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja niemiecka - Rafał Jabłoński
Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni po niemiecku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja hiszpańska - Rafał Jabłoński
Książka kucharska o polskiej tradycyjnej kuchni w języku hiszpańskim. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Polska - wersja francuska - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań. Dlatego kuchnia średniowieczna obfitowała w mięsa, ryby oraz kasze, które były dodawane wówczas prawie do każdego dania.
od 15.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Pałucka - Krzysztof Leśniewski
Czornina z owijonkami, drożdżok z rabarbarym, zupa chlebowa, zupa z korbola, gomółki te potrawy to zaledwie przedsmak bogactwa tradycyjnej kuchni Pałuk. Kulinarne dziedzictwo tego, położonego między Pomorzem, Kujawami a Wielkopolską regionu intryguje i smakuje!Kuchnia Pałucka to zbiór ponad 150, wzbogaconych zdjęciami, przepisów. Krzysztof Leśniewski przewertował dziesiątki starych książek kucharskich i rozmawiał z regionalnymi gospodyniami. Zebrane przepisy wypróbował w praktyce, m.in. gotując podczas licznych regionalnych wydarzeń.Każda z potraw doczekała się również zdjęcia. Stare receptury zostały dostosowane do współczesnych warunków (niegdyś przepisy były raczej ogólnymi wskazówkami, dziś oczekujemy bardziej precyzyjnych instrukcji).Starając się podtrzymywać tradycję sezonowości w kuchni, autor pogrupował przepisy według czterech pór roku pozwala to na czerpanie kulinarnych inspiracji i sięganie po receptury, które w danym okresie roku można przyrządzić z najzdrowszych i najłatwiej dostępnych składników. Przepisy wzbogacają opisy regionalnych zwyczajów i obrzędów.
od 33.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta na twoich zasadach - Tara Stiles
Stwórz własne zasady. Złam własne zasady. "Jedzenie ma być jedną z największych przyjemności w życiu. Jemy na spotkaniach towarzyskich i rodzinnych. Jemy jako społeczność. Jemy z przyjaciółmi, ukochanymi i w samotności. Jemy dla energii i dla zabawy. Jemy, by świętować. Jemy, kiedy nadchodzi czas posiłku. Jemy codziennie, kilka razy w ciągu dnia." - Tara Stiles W książce Dieta na twoich zasadach trzy życiowe umiejętności - jak poruszać swoim ciałem, jak uspokajać swój umysł oraz jak się odżywiać - stają się niezwykle proste, osiągalne, a nawet ekscytujące. Potrzebujesz tylko maty do jogi, pufy i kuchni. Z Tarą w roli przewodniczki i opiekunki robienie tego, co właściwe, jest przyjemne, łatwe i wręcz nieuniknione. Nie ma oceniania, poprawiania, zmartwień, stresu, obowiązkowego celu ani właściwej drogi. Wszystko, czego potrzebujesz, by znaleźć drogę do fantastycznego, pełnego energii życia, jest w tobie. Zestawy ćwiczeń, joga, medytacja, gotowanie - to wszystko tylko pomaga ci pozostać w kontakcie ze sobą. Celem jest zadbanie o siebie, byś mogła przeżywać pełne znaczenia radosne życie. Przestań zmagać się z nadwagą, niskim poziomem energii, niezadowoleniem ze swojego wyglądu, złością i stresem. Stwórz przestrzeń, w której będziesz odpoczywać, żyć swobodnie i znajdować radość z bycia sobą. To będzie wspaniała przygoda! Jest tylko jedna droga do zdrowia - twoja własna! O autorce: Tara Stiles - nazwana "jogową buntowniczką" przez "New York Timesa" założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował "New York Times", "The Times of India", brytyjski "The Times" oraz "Dagens Nyheter", pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism. Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką dwóch bestsellerów: Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem "ELLE". Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie. Jane Fonda nazwała Tarę "nową twarzą fitnessu", a magazyn "Vanity Fair" określił ją jako "najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów".
od 45.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Koktajle - Katarzyna Błażejewska
Trzecia część bestsellerowej książki. Nowe, specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Masz poczucie, że wyglądasz dużo starzej niż wskazuje Twoja metryka? Marzysz o lśniących włosach? Coraz częściej widzisz na swoje skórze tzw. pajączki? Powinnaś oczyścić organizm? Chciałabyś nadać swojej skórze koloryt, a nie przepadasz za opalaniem? Ta książka jest właśnie dla Ciebie! Wypróbuj specjalnie skomponowane tygodniowe kuracje. Proste i skuteczne - m.in. anti-aging, zielony detoks i piękny uśmiech. Koktajle dla zdrowia i urody to 10 tygodniowych kuracji wraz z listami zakupowymi. *** Katarzyna Błażejewska-Stuhr - dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Właścicielka studia dietetyki, współpracuje z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i - co ważne - naturalne. Autorka bestsellerowych książek Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu oraz Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo (Wydawnictwo Zwierciadło).
od 22.81 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Masterchef Junior - Praca zbiorowa
Mogłoby się wydawać, że obsadzenie dzieci w roli kucharzy nie jest najlepszym pomysłem. Ta teza nie znajduje potwierdzenia w przypadku małych bohaterów programu "MasterChef Junior". Młodzi, bardzo młodzi kucharze z olbrzymią pasją i równie wielkim zaangażowaniem przygotowują potrawy, które wzbudzają podziw profesjonalistów. Pieką babkę bananową, budują buraczaną wieżę, serwują chałwę w trzech odsłonach, na język kulinarny przekładają smak lata! Swoją pasją zarażają innych, wśród których są również ich rówieśnicy. Udowadniają, że można świetnie się bawić i zawierać przyjaźnie nie tylko w piaskownicy czy na boisku, ale także w otoczeniu akcesoriów kuchennych. W tej książce przedstawiamy przepisy małych mistrzów patelni, chochli i miksera. Z pewnością zachęcą one zarówno dorosłych, jak i młodych fanów gotowania do eksperymentowania w świecie smaków i zapachów!
od 28.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Oliwa różne rodzaje oliwy i jej zastosowania - Lofthouse Tin...
Wydanie 2008 oprawa miękkaformat 14.5x20.5 cm stron 160 Oliwa już od czasów starożytnych, kiedy po raz pierwszy została wytłoczona w krajach basenu Morza Śródziemnego, pozostaje jednym z najcenniejszych naturalnych produktów. W niniejszej książce znaleźć można wszelkie informacje potrzebne do wykorzystania licznych kulinarnych i zdrowotnych zalet oliwy. Poczynając od tajników wyboru odpowiedniej odmiany oliwy, po jej zastosowania w pielęgnacji urody i leczeniu schorzeń, odkrywa przed czytelnikami zaskakującą uniwersalność tego produktu, prezentując dokładny przegląd dostępnych gatunków oliwy oraz liczne sposoby ich wykorzystania. Książka wyjaśnia, dlaczego ten np. zielono-złocisty ekstrakt z gorzkich owoców drzewa oliwnego jest od tak dawna niezwykle ceniony na całym świecie. Książka zawiera także smakowite przepisy kulinarne.
od 18.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotuj z fantazją 2 - Salzer Sabine, Dickhaut Sebastian
Jak ugotować pyszny sos do makaronu? Co można zrobić z imbirem? Czy da się piec w temperaturze 80 stopni C? A może ktoś miałby ochotę jeszcze na słoiczek domowego sosu chili? "Gotuj z fantazją 2" daje odpowiedzi na wszystkie te pytania i wiele innych: rzeczowo, przystępnie, dowcipnie. Coś dla siebie znajdą tu zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharze. Radzimy, jak robić zakupy, przygotowywać składniki, doprawiać potrawy i nakrywać do stołu. No i oczywiście, podajemy ponad 100 świetnych przepisów - tradycyjnych i nowoczesnych, bo chodzi o to, żeby gotowanie po prostu sprawiało przyjemność. Nic więcej.
od 33.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia orientalna - Dopp Elisabeth, Willrich Christian, Rebbe...
Untitled documentWyczaruj w okamgnieniu orientalne smakołyki dla przyjaciół, gości i dla siebie. Falafel czy mezze, drób w wodzie pomarańczowej czy miętowa jagnięcina, ryby z tahiną, arabska moussaka, królewska sałatka owocowa czy rożki kokosowe - sto przepisów kulinarnych pozwoli oczarować biesiadników
od 21.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolska - Zbigniew Przybyla...
Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolska to pozycja wydana przez Zysk i s-ka. Zylce, ajntopy, jarmuże, zuptówki, kluchy z kaspusta, parzychy, rosoły z nudlami, czerniny, gapie zupy, dukane pyry, poliwki, golce to tylko nieliczne potrawy, które nieodłącznie można kojarzyć z kuchnią pomorsko-wielkopolską. Co zaś one oznaczają dokładnie, jak je przygotowywano, kiedy je jadano, jakie obrzędy były z nimi związane (zwłaszcza w nawiązaniu do świat wielkanocnych), tego właśnie czytelnicy mogą się dowiedzieć z tej książki.Zapewne dla wielu lektura będzie połączona z powrotem pamięcią do czasów dzieciństwa, które najczęściej jawi się jako okres bardzo radosny. Obrazki z młodości w takiej formie niekiedy towarzyszą nam przez całe życie i. co więcej, często są to te zdarzenia, które dzieją się w kręgu kuchni. W zasadzie nie ma się temu co dziwić, skoro dawniej znacznie silniej niż dzisiaj właśnie kuchnia zarówno w sensie dosłownym jako miejsce, jak i bardziej ogólnym łączącym się z obyczajami, obrzędami, była prawdziwym centrum życia. Tutaj przecież gromadziła się rodzina, tutaj gaworzyły ze sobą babcie i mamy odwiedzające się po sąsiedzku, tutaj koncentrowały się tak bardzo tajemnicze i zawsze ekscytujące zwłaszcza dzieci przygotowania do świąt, uroczystości rodzinnych, tutaj też można było dostać smakołyki, łakocie, nawdychać się najprzeróżniejszych aromatów, posmakować świeżo upieczonego ciasta, podejrzeć, co też babcie, mama czy gosposia wyczynia z najrozmaitszymi produktami, tutaj też, szczególnie jesienią i zimą, było przytulnie i ciepło, gdy wesoło buzował ogień w piecu.SPIS TREŚCI książki Tradycyjna kuchnia pomorsko - wielkopolskaOd WydawcyOd autoraZamiast wstępu, czyli o potrawach regionalnych i kuchennych obrazkach z dzieciństwaO smakołykach wielkanocnego stołu, szynce `spętanej" kiełbasami, babach z rodzynkami, sękaczach z kopy jaj, kuchach z wiadra mazurkach, święconce i zającu oraz dyngusowych przywoływkachO barwieniu jaj, prażnicy, szarych jajach, mącznych jajecznicach i koglach-moglachO ajntopach, zupach chlebowych, parzybrodzie, kwasie z kopytek, kapuścionce, zuptówkach, szabloku z zacierkami i brukwi na skopowinieO przednówkowych jarmużach, szpinakach, pospółkach, zacierkach z pazurów, słodkich zupkach, wiosennych zieleninach, sałacie z łopuchy, także o wojennych bambrzokach, kartoflach na kawie i dziadówachO powszednich poliwkach i zacirach, kluchach skubanych, pyzach pałuckich, pierogach z jagodami, naleśnikach z kompotem, prażusze z tatarki, gzikach, sarze i gomółkachO niedzielnych rosołkach, swojskich nudlach, smażonych karbonodach, pieczonym mięsie, kapuście szmurowanej, także o klopsach, fałszywym zającu, gołąbkach w białym sosie, kulajkach, zupie rakowej i zawiesistych sosachO zielonoświątkowym majeniu łabuziami i brzózkami, o majówkach, kulisie, maślonce, podpiwku, winku z modraków, słodkich podwieczorkach z kawą i puddingiem, święconych wianuszkach ziół, naparach z lipy, mięty i lekach z przykuchennej apteczki babuni, także o magii świętojańskiej, borówkach w cukrze i leguminach z poziomkamiO świętym chlebie, kuklach z wiśniami, sznytkach ze smalcem i cukrem, ruchaniakach i okrężnem, także o powszednich szturchanych kartoflach, krylkach ze sztypką, szarych i skubanych kluskach, golcach, kulajkach, plindzach, żandarze i zaklepańcachO śliwkach w occie, wiśniowych polewkach, apfelmusie, gruszkach w miodzie, kompocie z bani, ogórkach na prędkie użycie w śmietanie, zupie z gąsek, rydzkach z blachy, prawdziwkach duszonych i budyniu z grzybówO weselnych czerninach i kiszkach, kaczce z marmeladą, świętomarcińskim biciu gęsi, okrasach, półgęskach, brukwi na gęsinie, także o biciu świń, krwawych kiszkach, wurstzupie, skrzeczkach, kiełbasie w cebuli i głowie z grochemO toruńskich piernikach, katarzynkach, całuskach, brukowcach, pierniczkach domowych, wigilijnym karpiu w piwie, pomorskim śledziu, jagłach, kluskach z makiem, grochu z kapustą, zupie z brzadu, orzechach z marchwi i świątecznej dziczyźnieO zapustnych pomelkach, karnawałowych chruścikach, ruchankach i andrutach, powszednich sznekach z glancem, bibkach i balach z winem ze świętojanek oraz czarnych jagód, także o nalewkach i ajerkoniakach, pomorskich golonkach, nogach na ciepło, flakach, zylcach i sałatkachO Wielkim Poście, smakołykach ze śledzi, matjasach, rolmopsach, kulankach oraz rybich rosołach, kwaśnych i słodkich zupach, rybach prużonych i z rożynków; uklejach w occie, szczupakach ze słoniną, linach w kapuście, karasiach w sosie, sumach w qalacie, także o żurach, barszczach, kartoflach z olejem, burej fasoli i grochuZamiast podsumowania, czyli o kuchennym regionalizmie i o tym, dlaczego kuchnia naszych babć i dziadków była zdrowa i dlaczego na ją traktować jako prawdziwą nowoczesną `biokuchnię"PodziękowaniaSłownik niektórych regionalnych i dawnych wyrażeń. Objaśnienie dawnych miar i wag. Porównanie objętości i wagi produktów
od 21.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Musierowicz dla zakochanych - Małgorzata Musierowicz
Po znakomicie przyjętej, bestsellerowej gawędzie kulinarnej Małgorzaty Musierowicz pt. "Na Gwiazdkę", proponujemy Czytelniczkom i Czytelnikom kolejną pozycję z tej serii: "Musierowicz dla zakochanych". Oprócz oczekiwanych przepisów na romantyczne potrawy i dania, książka zawiera zabawne wspomnienia i anegdoty z życia autorki, piękne wiersze o miłości, a także pomysły na walentynkowe kartki.
od 25.29 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe przetwory - Eliza Markowska
Minęły już lata, gdy zapobiegliwe panie domu w okresie zbiorów różnych gatunków warzyw i owoców przetwarzały ich wielkie ilości z myślą o obecności witamin w posiłkach w czasie zimy. Smaczne produkty można przecież kupić w każdym sklepie. Trzeba jednak pamiętać, że przetwory przygotowywane na przemysłową skalę zawierają różne dodatki chemiczne, konserwanty, które choć są dopuszczone przez odpowiednie instytucje, jednak nie mają dobroczynnego wpływu na nasze zdrowie. Zapraszamy zatem do wypróbowania przepisów zebranych w niniejszej książce. Są w niej przepisy na różne przetwory: dżemy, konfitury, marmolady, galaretki, sałatki i inne. Kolorowe ilustracje towarzyszące przepisom sprawiają, że na sam widok chce się ich skosztować.
od 12.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotujemy razem. Kuchnia chińska. - Praca zbiorowa
Wydanie 2009 oprawa twarda format 21,5 x 28 cm stron 96
od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaki Dzień Dobry TVN - Praca zbiorowa
Wydanie 2009 oprawa miękka format 19 x 21 cm stron 350 W książce Smaki Dzień Dobry TVN Czytelnik znajdzie mnóstwo przepisów (w tym przepisów gwiazd), rozmowy z gotującymi na antenie (m.in Robertem Sową, Andrzejem Polanem) oraz prowadzącymi program (m.in. Marcinem Prokopem i Dorotą Wellman) , a także mnóstwo ``smacznych`` ciekawostek. Jeśli nie wiesz czym są zozworki, chcesz nauczyć się robić pralinkowe pączki i dowiedzieć się dlaczego jajka od kur zielononóżek są najzdrowsze - koniecznie sięgnij po tę książkę!
od 33.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Naleśniki. Słodkie, słone i pikantne. - Martine Lizambard
Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 72.Format 20,0x19,5cm. Naleśniki z kawałkami czekolady i gruszkami, z migdałami i wiśniami, meksykańska tortilla, wietnamskie naleśniki z mąki ryżowej, egzotyczne placki z Bliskiego Wschodu, tajskie z krewetkami, polskie z rumem i rodzynkami - słone, pikantne, słodkie - wszystkie kuszą niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Smażenie naleśników jest dziecinnie proste, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Dodatki w postaci owoców, orzechów, warzyw, grzybów, ryb, różnego rodzaju mięsa i ziół można swobodnie dobierać, tak by zaspokoić apetyt najbardziej wybrednego smakosza.
od 21.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Vademecum domowego wypieku pieczywa. - Praca zbiorowa
Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 138. Format 19,5x24,5cm. Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb czarny żytni i szwedzki razowiec Kavring, ale i bardziej orientalne przysmaki, np. chleb z papryczkami jalapeno i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię. Z kolei miłośnicy pieczywa lekkiego znajdą tu przepisy na różne rodzaje chleba chrupkiego.Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!
od 14.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dookoła stołu. - Irena Gumowska
Wspólne ucztowanie, skromnne czy luksusowe, jest czynnikiem łączącym ludzi, doskonałą okazją do zbliżenia się, zawiązywania przyjaźni, utrwalania dawnych znajomości. Dobra kuchnia sprzyja pogodnej atmosferze, nastraja optymistycznie ludzi. Irena Gumowska.
od 19.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dobra kuchnia Dania z ziemniaków. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2011 r.Oprawa broszurowaStrony 48Format 13,5x21 cmZiemniak w ziołach, w panierce, nadziewany szpinakiem, podany w postaci kremu czy przepysznych klusek z pewnością podbije niejedno podniebienie. Prezentowane przepisy podsuną pomysły na różnorodne dania z ziemniaków, urozmaicą jadłospis i - co istotne - wzbogacą codzienne menu o wiele wartościowych składników.
od 4.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mikrobiologia żywności. Podręcznik - Małgorzata Jałosińs...
Książka przeznaczona dla uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego, zgodna z programem nauczania nr 24 07
od 16.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie