Książki
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki.
-
Zarządzanie jakością relacji w organizacjach ochrony zdrowi...
Praca dotyczy relacji interpersonalnych i międzyorganizacyjnych w instytucjach zajmujących się ochroną zdrowia. Zdaniem autorki zaburzenia komunikacji przekładają się na obniżenie poziomu usługi zdrowotnej. Oprócz technicznych aspektów porozumiewania się, na poprawę jakości usług, w tym podstawową relację lekarz ? pacjent, mogą wpływać elementy pozamedyczne: uczucia i emocje. Autorka dowodzi, że analiza stosunków interpersonalnych w organizacjach...
od 41.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie jakością w placówce medycznej + CD
2014, wydanie 1, format 165 x 240, objętość 100 str., oprawa miękka Książka omawia najważniejsze problemy związane z zarządzaniem jakością. Uwzględnia zmiany organizacyjne i systemowe, które spowodowały, że jakość stała się przedmiotem całościowego zarządzania organizacją. Publikacja zawiera praktyczne wskazówki dotyczące zapewnienia jakości, ustandaryzowania działań w tym obszarze, co w konsekwencji doprowadzi do większej przewidywalności i...
od 82.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie kapitałem ludzkim dla menedżerów w sporcie
Wrocław 2009, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 155 str., oprawa miękka W dzisiejszych czasach organizacja, aby odnieść sukces, aby być konkurencyjna, musi wykorzystywać szeroko rozumianą wiedzę. Źródłem tej wiedzy są przede wszystkim pracownicy o wysokich kwalifikacjach. Jak pozyskać do współpracy tych najlepszych? Jak zwiększyć ich zaangażowanie? Jak o nich ? najcenniejszy zasób firmy ? dbać? Zarządzanie kapitałem ludzkim dla...
od 15.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie kapitałem ludzkim Procesy narzędzia aplikacje
Warszawa 2014, wydanie 1, format 162 x 237, objętość 560 str., oprawa miękka Problematyka książki jest niezwykle ważna dla praktyki i teorii zarządzania, ludzie bowiem stanowią najcenniejszy kapitał i jeden z kluczowych czynników budowania przewagi konkurencyjnej każdej organizacji. Zarządzanie kapitałem ludzkim (ZKL) ? coraz powszechniej uznawane przez teoretyków za współcześnie występujący, następny po zarządzaniu zasobami ludzkimi etap rozwoju...
od 59.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie Kluczowe koncepcje
Warszawa 2008, wydanie 1, format 160 x235, objętość 384 str., oprawa miękka We współczesnym świecie bardzo szybko zmieniają się zarówno warunki pracy, jak i sposoby działania firm. Rosną wymagania wobec pracowników, pojawiają się nowe wyzwania, zmieniają się istota pracy i jej organizacja. To wszystko wymaga nowego podejścia także w zarządzaniu. Odpowiadając na rosnące zapotrzebowanie na wiedzę o nowoczesnym zarządzaniu, autor przedstawił...
od 52.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie podmiotami wykonującymi działalność lecznicz...
W książce zostały przedstawione w sposób przystępny i wszechstronny fundamentalne i specyficzne sfery oraz uwarunkowania zarządzania podmiotem wykonującym działalność leczniczą. Zarządzanie szpitalem, przychodnią, sanatorium, zakładem opieki długoterminowej czy gabinetem lekarskim zostało mocno osadzone w rzeczywistości polskiej ochrony zdrowia. Książkę charakteryzuje wzajemne, interdyscyplinarne przenikanie się kilku dyscyplin wiedzy, takich jak: zarządzanie,...
od 49.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie profesjonalistami
Warszawa 2009, wyd. 1, format 160 x 235, objętość 150 str., oprawa miękkaW wieku XXI wiodącą rolę w przedsiębiorstwie będą odgrywać wysokiej klasy fachowcy, charakteryzujący się m.in. wysokimi kompetencjami, efektywnością działania, rzetelnością, uczciwością, chęcią ciągłego rozwoju, elastycznością działania, samodzielnością, kreatywnością, łatwością adaptacji do zmian. Autor - dostrzegając rosnące znaczenie tej grupy pracowników - zaprezentował...
od 39.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie projektami dla bystrzaków
Warszawa 2013, wydanie 3, format 170 x 230, objętość 336 str., oprawa miękka Dziel, rządź i zarządzaj projektami jak z płatka! Napięte terminy, ograniczone budżety, obniżanie kosztów przy zachowaniu doskonałej jakości oraz wysokie oczekiwania klientów - oto chleb powszedni współczesnych project managerów. Jak w tych warunkach doprowadzić każdy projekt do szczęśliwego finału i nie postarzeć się przy tym o dziesięć lat? Ten praktyczny przewodnik...
od 31.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie projektem Co dobry szef projektu wie robi i mówi
Warszawa 2010, wydanie 1, format 145 x 210, objętość 180 str., oprawa miękkaRealizacja niemal każdego projektu stanowi złożone zadanie. Wzrastające koszty i niedotrzymane terminy spędzają sen z powiek kierownikom projektów. Jednak nie musi tak być. Można zarządzać projektami w sposób harmonijny i racjonalny.W książce autorzy przedstawili najbardziej efektywne techniki zarządzania projektami. Radzą, jak realizować projekt, aby zakończył się sukcesem,...
od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie przedsiębiorstwem przyszłości - koncepcje, mod...
Warszawa 2000, wyd. 1, format 150 x 235, objętość 318 str., oprawa miękkaZarządzanie nie jest pojęciem łatwo definiowalnym. Wszyscy ,,czują?, na czym ono polega, ale mało kto wie, jak to robić. Dodatkowo wraz ze zmianami otoczenia zmieniają się i warunki zarządzania. Firmy przybierają inny kształt organizacyjny, co wymusza stosowanie odmiennych narzędzi zarządzania. Właśnie te nowoczesne formy organizacyjne i narzędzia zarządzania są omówione w...
od 37.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym
Poznań 2008,format 160 x235, objętość 340 str., oprawa miękka XXI wiek - nazywany przez wielu badaczy "erą informacji" - to nowe wyzwanie dla światowej gospodarki turystycznej, która tak dynamicznie rozwijała się po II wojnie światowej. Sektor turystyki, nazywany coraz częściej przemysłem turystycznym, to nie marginalna dziedzina gospodarki, lecz niezwykle dynamicznie rozwijająca się dziedzina światowej gospodarki, generująca olbrzymie zyski, obejmująca setki...
od 37.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie sprzedażą detaliczną
Warszawa 2000, wyd. 1, format 145 x205, objętość 283 str., oprawa miękkaJest to doskonałe tłumaczenie popularnego poradnika, w którym autorzy uświadamiają czytelnikowi, iż decyzja nabywcy sprowadza się nie tylko do wyboru marki produktu, lecz także punktu sprzedaży, gdzie najchętniej dokonuje on zakupu. Mając to na uwadze, w przejrzysty sposób zaprezentowali strukturę (m.in. rodzaje, funkcjonowanie, strategie i otoczenie przedsiębiorstwa handlu detalicznego oraz...
od 24.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie Tradycja i nowoczesność
Warszawa 2013, wydanie 1, format 162 x 237, objętość 412 str., oprawa miękkaPodręcznik obejmuje wiedzę z podstaw zarządzania. Autorzy pokazali koncepcje zarządzania w kontekście ich rozwoju, a także ich wpływ na współczesnych kierowników i menedżerów oraz organizację i funkcjonowanie firm. W podręczniku zostały pokazane: najważniejsze i najpopularniejsze koncepcje zarządzania, współczesne uwarunkowania funkcjonowania gospodarki światowej,...
od 56.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie turystyką biznesową Wybrane aspekty globalne i ...
WSTĘP Gospodarka światowa, która? określa się w literaturze jako zbiór krajów i ich związków, rynków, podmiotów gospodarczych, organizacji regionalnych i międzynarodowych , jest organizmem dynamicznym, zmieniającym strukturę wewnętrzna? w wyniku procesów długookresowych oraz zjawisk jednokrotnych, jak kryzysy (gospodarcze, polityczne, społeczne). We współczesnej gospodarce światowej zachodzą zmiany strukturalne, jak i...
od 60.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie w opiece zdrowotnej Nowe wyzwania
Książka w przystępny sposób przedstawia złożoną rzeczywistość ochrony zdrowia. Podaje sposoby rozwiązywania problemów organizacyjnych ochrony zdrowia, opisuje istotne elementy składające się na organizację ochrony zdrowia oraz wskazuje różnorodne przykłady narzędzi zarządczych. W publikacji zaprezentowano m.in.: - system ochrony zdrowia oraz instytucje funkcjonujące w jego ramach; - charakterystykę podmiotów leczniczych i źródła ich...
od 82.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie w pielęgniarstwie Podręcznik dla studentów mag...
Książka jest kontynuacją podręcznika ?Podstawy organizacji pracy pielęgniarskiej?. Została napisana z myślą o osobach zainteresowanych pracą w dziedzinie zarządzania opieką zdrowotną, a szczególnie podsystemem pielęgniarstwa. Zagadnienia podzielono na dwie części: wybrane problemy nauki o zarządzaniu oraz ekonomika i finanse w ochronie zdrowia.WstępCzęść I. Wybrane problemy nauki o zarządzaniuRozdział 1. Podsystem pielęgniarstwa1.1. System...
od 82.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zarządzanie w wybranych obszarach sportu turystyki i rekreacj...
Katowice 2011, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 277 str., oprawa miękka Opracowanie składa się z 14 odrębnych artykułów skupionych wokół wykorzystania nowoczesnych zasad zarządzania, nowych technologii oraz ogromnej roli sprawnego, efektywnego zarządzania w wybranych obszarach sportu, turystyki i rekreacji. Całość nabiera szczególnego znaczenia w kontekście nowej Ustawy o Sporcie, nowelizacji Ustawy o Usługach Turystycznych oraz zbliżającego się Euro...
od 47.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady i organizacja żywienia w turystyce
Warszawa 2011, wyd. 1, Format 165 x 235, objętość 189 str., oprawa miękka Niniejsze opracowanie stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia różnego typu turystów. Może służyć studiującym na Wydziale Turystyki i Rekreacji oraz pełnić rolę źródła wiedzy z takich przedmiotów, jak: żywienie zbiorowe, organizacja usług gastronomicznych, gastronomia hotelowa, agroturystyka. Treści zawarte w książce stanowią swoiste, eklektyczne podejście do tematu,...
od 55.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady Jazdy Konnej część 1
Zasady Jazdy Konnej część 1 Podstawowe wyszkolenie konia i jeźdźcaWarszawa 2003, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 200 str., oprawa miękkaPodręcznik autoryzowany przez Polski Związek Jeździecki.Jest adresowany do: instruktorów szkolenia podstawowego instruktorów sportu jeździeckiego trenerów II klasyOddawane do rąk czytelnika materiały szkoleniowe są tłumaczeniem 27 wydania...
od 41.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady Jazdy Konnej część 2
Zasady Jazdy Konnej część 2 Zaawansowane wyszkolenie konia i jeźdźcaWarszawa 2004, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 256 str., oprawa miękkaPodręcznik autoryzowany przez Polski Związek Jeździecki.Podręcznik adresowany do: instruktorów sportu jeździeckiego trenerów II klasy trenerów I klasyOtrzymujecie Państwo kolejną, drugą część podręcznika Zasady jazdy konnej poświęconą...
od 41.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady Jazdy Konnej część 3
Zasady Jazdy Konnej część 3 LonżowanieWarszawa 2005, wydanie 1, format 150 x 210, objętość 111 str., oprawa miękkaPodręcznik autoryzowany przez Polski Związek Jeździecki.Otrzymujecie Państwo kolejną, trzecią część podręcznika "Zasady jazdy konnej" poświęconą lonżowaniu. Zawiera on podstawowe zasady pracy z końmi na pojedynczej i na podwójnej lonży, z końmi trudnymi lub wymagającymi korekty, a także z końmi woltyżerskimi.Jest to pierwszy na...
od 25.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady postępowania w neurologii tom 1
Gdańsk 2010, wyd. 1, Format 170 x 245 objętość 366 str., oprawa twardaPublikacja Zasady postępowaia w neurologii. Zalecenia European Federation of Neurological Societies powstała w wyniku zaangażowania EFNS. Zebrano w niej zalecenia dotyczące leczenia chorób neurologicznych zweryfikowane przez specjalistów. Jest to pierwsza publikacja przeznaczona dla lekarzy neurologów, która zawiera wskazówki dotyczące postępowania w większości zaburzeń...
od 79.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady wyboru zamków ortodontycznych
Lublin 2011, wydanie 1, format 210 x 300, objętość 106 str, oprawa twardaNapisany przez uznanego eksperta z dziedziny mechaniki leczenia ortodontycznego świetnie zilustrowany podręcznik opisuje cechy, których należy unikać w dobrych zamkach ortodontycznych.Rodzaj stosowanych zamków odgrywa istotną rolę w zapewnianiu dobrego leczenia ortodontycznego i nawet najlepsi lekarze podejmą dyskusję pytani o działania "podrzędnych" zamków...
od 110.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady żywienia
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia i zdrowia człowieka, roli składników pokarmowych w żywieniu człowieka, przemian składników odżywczych w organizmie człowieka, wody i jej znaczenia w żywieniu człowieka, gospodarki energetycznej organizmu, norm...
od 32.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady żywienia człowieka podręcznik
2010, wydanie 8, format 165 x 235, objętość 256 str., oprawa miękka W podręczniku podano wiedzę z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz znowelizowane normy na energię i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia. Rozwinięto zagadnienia związane z wprowadzeniem systemu bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności HACCP. Uwzględniono...
od 36.30 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawod...
Zasady żywienia Planowanie i ocena Podręcznik do nauki zawodu Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.1 Warszawa 2013, wydanie 1, format 170 x 240, objętość 336 str., oprawa miękka Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do komponowania diety w zależności od potrzeb różnych grup...
od 34.90 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasady żywienia Podręcznik część 2
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania...
od 32.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zaskakujące tofu - Mariola Białołęcka
Książka Zaskakujące tofu zawiera ponad 80 inspirujących przepisów i pokazuje, jak kreatywnie i smacznie gotować z tofu w oparciu o potrawy powszechnie znane i lubiane. Zilustrowana pięknymi, apetycznymi fotografiami może przekonać do wypróbowania przepisów nawet najbardziej zagorzałych przeciwników tofu.Łatwe do przyrządzenia i korzystne dla zdrowia tofu jest jednym z najbardziej intrygujących produktów spożywczych na Ziemi.Można z niego przygotować mnóstwo potraw o ciekawym smaku i konsystencji. Tofu może zastąpić twaróg, śmietanę, jogurt, ser oraz jajka w większości potraw. Tutaj jego zaletą jest łatwość i szybkość zastosowania, nie trzeba niczego ubijać, ucierać, wystarczy mikser i odrobina wyobraźni, i mamy pyszne ciastka, ciasta, kremy, musy, dipy, sosy i wiele innych potraw.
od 33.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zasoby naturalne i zrównoważony rozwój
Wrocław 2010, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 460 str., oprawa miękkaPodręcznik Zasoby naturalne i zrównoważony rozwój jest pierwszą na rynku publikacją, w której w sposób jasny i oryginalny, a do tego kompleksowy podjęto temat eksploatacji i ochrony zasobów naturalnych w kontekście wymogów zrównoważonego rozwoju.Autorzy wykonali niełatwe zadanie - stworzyli podręcznik, w którym połączyli ze sobą trudne zagadnienia z różnych dyscyplin: geologii, ...
od 43.70 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Zasoby zdrowotne młodzieży gimnazjalnej w kontekście ekosys...
Kraków 2014, wydanie 1, format 160 x 235, objętość 300 str., oprawa miękka Zaprezentowane w książce Anny Gaweł badania teoretyczne i empiryczne koncentrują się wokół fenomenu zdrowia, które jest nieodłącznie związane z rozwojem człowieka w okresie jego dojrzewania i zarazem warunkuje przebieg tegoż rozwoju.Autorka podejmuje próbę rozpoznania podmiotowych zasobów zdrowotnych oraz zasobów środowiskowych tkwiących w ekosystemie szkoły,...
od 36.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie