Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Jak być domową boginią. - Nigella Lawson

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 374.Format 19,5x25,5cm."Jak być domową boginią" to kultowa książka Nigelli Lawson, która sprzedała się na świecie w blisko milionie egzemplarzy. Jest to książka o czystej przyjemności pieczenia, a nie po prostu książka z przepisami na wypieki. Nigella przekona Cię, że pieczenie stanowi użyteczną metaforę rodzinnego ciepła płynącego z kuchni naszych marzeń i powrotu do utraconego Edenu. O to właśnie chodzi w pieczeniu - o dobry nastrój, otulenie ciepłą, słodko pachnącą aurą, odprężenie się i porzucenie biurowej rzeczywistości. Na tym polega siła wypieków, które mają niezwykłą moc. Poczuj się jak domowa bogini! Sięgnij po wypieki i przysmaki kojące duszę!

    0 Ocen produktu

    od 61.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jajka. Kuchnia domowa - Małgorzata Caprari

    Od pradawnych czasów jajka należały do ulubionych produktów naszych przodków. Mają niezwykłe wartości odżywcze: zawierają witaminy, jest w nich dużo cynku, wapnia, fosforu i żelaza. Bezcenne jest białko jaja, ma bowiem idealny skład aminokwasów i jest niezastąpionym budulcem dla ludzkiego organizmu. Jajka mają też ten ogromny plus, że są niskokaloryczne. A jeśli dodamy do tego fakt, że jajka nie kosztują dużo, to warto przygotowywać je na wiele sposobów.W książce przedstawiono jajka w różnych odsłonach: faszerowane, sadzone, sałatki, omlety, frittaty, tortille, suflety, zapiekanki.

    0 Ocen produktu

    od 14.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jajka. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia (przepisy), Maria...

    Dzieło sztuki stworzone prze naturę. Doskonały, aerodynamiczny kształt. Stonowana barwa mieszcząca się w zakresie od naturalnej bieli, aż po jasny brąz. Przyjemna w dotyku, lekko porowata powierzchnia. Cienka, lecz wytrzymała skorupka. Wewnątrz zaś małe słońce spowite białą, księżycową aureolą. Jajko to nie tylko wytworny produkt żywnościowy. Jest ono także genialne, a zarazem urzekające swoją prostotą. Odżywcze, niedrogie, idealne na łatwe i szybkie danie. A przy tym smaczne, różnorodne i lekkostrawne.Smażone, gotowane na twardo i miękko, w postaci jajecznicy i pieczone w piekarniku. Przyrządzane `w koszulkach`, w skorupce lub miseczce - jajka można przygotować na rozmaite sposoby. Nadają się zarówno na szybki posiłek, jak i wystawne przyjęcie, i należą do podstawowych produktów wchodzących w skład niezliczonej ilości potraw, jak m.in. makarony, placki, tarty warzywne, omlety, naleśniki czy suflety. Są niezbędnym składnikiem sosów, dressingów i majonezu. Przyrządzamy z nich bezy, creme patissiere, zabajone, lody, musy i bezy. To Rzymianie wprowadzili do kuchni jajka, początkowo pawie, które mają smak nieco słodszy od innych.[...] Podobnie w obecnych czasach każdy ambitny szef kuchni chętnie włącza jajka do swojego menu, nie tylko ze względu na ich `domowe` konotacje, ale także jako niewyczerpane źródło kreatywności.

    0 Ocen produktu

    od 21.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jajka i sery czyli najlepsze omlety, zapiekanki i sałatki. - ...

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 120.Format 24,5x22,5cm.W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych.Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seria książek z najlepszymi, najbardziej charakterystycznymi i sprawdzonymi przepisami polskiej kuchni tradycyjnej, rekomendowanymi przez Hannę Szymanderską.

    0 Ocen produktu

    od 25.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jaja i mleko - Ewa Aszkiewicz

    Jajo, to jedna z najbardziej doskonałych kreacji przyrody. Dwie sztuki pokrywają 50% dziennego zapotrzebowania organizmu na białko i witaminy- z wyjątkiem witaminy C. Według dietetyków najbardziej strawne jest jajo ugotowane na twardo lub miękko. Mleko, to najbardziej popularny, obok wody, napój świata. Uzupełnia braki wapnia w organizmie, reguluje trawienie, odtruwa organizm i ...dodaje urody! Kto dba o zdrowie i urodę powinien wypijać minimum trzy szklanki dziennie. Mleko i przygotowane z niego potrawy mogą spożywać wszyscy, począwszy od niemowląt na seniorach kończąc. Życzę, aby wprowadzone do codziennego jadłospisu dania z jaj i mleka smakowały oraz dodały zdrowia i urody.

    0 Ocen produktu

    od 9.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jagnięcina i baranina - Praca zbiorowa

    Najsmaczniejsze potrawy z ekologicznego bukietu mięs, warzyw i ziół. Dania z baraniny zaliczane są do dań narodowych w wielu krajach na całym świecie. W książce, oprócz przepisów na dania z baraniny czy jagnięciny, najdują się pożyteczne rady: jak wybierać i przechowywać mięso baranie, w jaki sposób można je przyrządzać, jak rozbiera się baraninę.Zawarto tu ponad 60 przepisów, wśród których znajdują się przepisy na dania główne, przekąski i sałatki, zupy, szaszłyki, potrawy mączne z baraniny, a także sosy i marynaty do szaszłyków.

    0 Ocen produktu

    od 18.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jaglany detoks BR - Marek Zaremba

    Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana - niekwestionowana królowa zdrowia! Dowiedz się jak przeprowadzić bezglutenowy detoks o każdej porze roku. Pragniesz schudnąć bez głodzenia się? Chcesz zwiększyć odporność organizmu? Męczą cię uporczywe infekcje albo odczuwasz znużenie? Nie wiesz, jak poradzić sobie z alergią? W książce znajdziesz sprawdzony sposób na pozbycie się trapiących cię problemów. Dzięki proponowanej diecie oczyścisz swój organizm, a przede wszystkim poprawisz jakość swojego życia. Już dziś możesz rozpocząć odkwaszanie i cieszyć się dobrym zdrowiem. Dowiesz się, jak w dzisiejszym, szybkim świecie odnaleźć spokój wewnętrzny. Program Jaglany Detoks jest inspiracją do odbycia podróży w głąb siebie - do poszukiwania tego, co dla nas najważniejsze. Nigdy nie jest za późno by zadbać o siebie i swoich bliskich!

    0 Ocen produktu

    od 27.32 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jaglany detoks - Marek Zaremba

    Odkryj, jaki wpływ na twoje zdrowie i życie może mieć kasza jaglana - niekwestionowana królowa zdrowia! Dowiedz się jak przeprowadzić bezglutenowy detoks o każdej porze roku. Pragniesz schudnąć bez głodzenia się? Chcesz zwiększyć odporność organizmu? Męczą cię uporczywe infekcje albo odczuwasz znużenie? Nie wiesz, jak poradzić sobie z alergią? W książce znajdziesz sprawdzony sposób na pozbycie się trapiących cię problemów. Dzięki proponowanej diecie oczyścisz swój organizm, a przede wszystkim poprawisz jakość swojego życia. Już dziś możesz rozpocząć odkwaszanie i cieszyć się dobrym zdrowiem. Dowiesz się, jak w dzisiejszym, szybkim świecie odnaleźć spokój wewnętrzny. Program "Jaglany Detoks" jest inspiracją do odbycia podróży w głąb siebie - do poszukiwania tego, co dla nas najważniejsze. Nigdy nie jest za późno by zadbać o siebie i swoich bliskich!

    0 Ocen produktu

    od 32.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jadłonomia - Marta Dymek

    Pierwsza książka kucharska twórczyni "Jadłonomii" - najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej.Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek - znanej z programu "Dzień dobry TVN" autorki "Jadłonomii", najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013. Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

    0 Ocen produktu

    od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jadalne kwiaty - Małgorzata Kalemba-Drożdż

    Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje, aromatyczne fiołki i dziki bez. Kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, ale doskonale...smakować. Jak je wykorzystać w kuchni jako ozdobę, aromatyczny dodatek, składnik potraw? Kilkadziesiąt prostych i pysznych przepisów na dania jak z bajki!

    0 Ocen produktu

    od 29.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić - Anna Jurkszt...

    Jak być perfekcyjną panią domu, nie siedząc w kuchni godzinami? Jak świadomie kupować, gotować, karmić rodzinę, przyjaciół i siebie? Jak inteligentnie być na diecie, jeść, pić i nie tyć? Znajdziecie tu przepisy i porady przyprawione szczyptą humoru Autorki. Gotowanie to dla mnie WIELKA PRZYJEMNOŚĆ!!! Jeszcze nikt (mam taką nadzieję) na tym nie ucierpiał. Gotowanie jest wspaniałym sposobem na odstresowanie i jest sztuką, gdyż wymaga odwagi i kreatywnego podejścia.

    0 Ocen produktu

    od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Inspirujące KOLORY w dekoracjach cukierniczych: torty, babecz...

    Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast poprzez 10 zachwycających wzorów tortów stworzonych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary Cake Decorating Bible.Poznaj sposoby dostosowywania projektów tortów do własnych koncepcji kolorystycznych, jak czerpać inspiracje kolorystyczne ze swego otoczenia w celu stworzenia własnych, unikatowych palet. Dowiedz się, jak używać dostępnych barwników spożywczych w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów i zadziwiających dekoracji ciast.Zawiera 10 ukierunkowanych kolorystycznie rozdziałów, każdy ze wspaniałym projektem dekorowania tortu i dodatkowymi projektami babeczek i ciastek w alternatywnych barwach, pokazujących, jak wybór różnych kolorów może wpłynąć na odbiór naszego projektu. Ilustrowane instrukcje krok po kroku obejmują każdą fazę projektowania tortu, poczynając od pieczenia ciast i mieszania barw po modelowanie lukrów i dodawanie finalnych retuszy ? doskonałe zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych dekoratorów!Obejmuje wyczerpujący indeks barwników spożywczych najpopularniejszych marek oraz szczegółowe instrukcje modyfikowania ich odcieni, nasycenia i intensywności, aby spełnić dowolne wymagania dekoracji tortów.

    0 Ocen produktu

    od 69.92 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Imprezownik kulinarny - Charlie Daigneault

    Wszyscy, ciągle pytają mnie o przepisy! Co zrobić z jagnięciną? Czy znasz jakiś dobry przepisy na ryby? Charlie ratuj, bo dziś wpada teściowa! Charlie - mam dziś kumpli na mecz - może wpadniesz? Pomocy, muszę przygotować: urodziny, chrzciny, 18-stkę, randkę etc., etc.Odpowiadałem, spisywałem, a pytań wcale nie było mniej. Tak powstał mój "Imprezownik kulinarny" - Wasz kulinarny doradca na konkretne okazje? Znajdziecie w nim przepisy łączące międzynarodową i polską tradycję kulinarną, wykorzystujące powszechnie dostępne składniki, a nie te, których trzeba szukać w Internecie. Nieskomplikowane, ale smaczne potrawy, które może przygotować każdy. I nawet ten, kto nie czuje się bohaterem swojej kuchni - dzięki nim - może zabłysnąć. Gwarantuję - będzie pysznie i przyjemnie. Biesiadujcie, spotykajcie się, zwolnijcie na chwilę tempo. Oderwijcie się od telefonów i tabletów, by cieszyć się rozmową i smakiem. Bawcie się gotowaniem, bo to świetny pomysł na spędzanie czasu i rozrywka. Charlie Daigneault

    0 Ocen produktu

    od 33.97 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Imperium Gessler od kuchni. - Małgorzata Pietkiewicz

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 248.Format 14,0x22,5cm.Rodzina Gesslerów. Bez nich trudno wyobrazić sobie restauracyjny biznes w Polsce. Na nich chcą wzorować się wszyscy. To opowieść o tym, jak Magda, Marta, Adam i Piotr zawładnęli naszą kulinarną wyobraźnią, i jednocześnie przewodnik po ich największych dokonaniach - kultowych lokalach w sercu Warszawy. To również opowieść o tym, jak cała czwórka nieustannie ze sobą rywalizuje...

    0 Ocen produktu

    od 31.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ilustrowana szkoła gotowania Kuchnia włoska krok po kroku - ...

    Kuchnia włoska krok po kroku.Czy zdarzyło się Wam natrafić gdzieś w Italii, czy może na naszej polskiej ziemi sympatyczne ristorantino, w którym wasze podniebienie oszalało z powodu ravioli con ricotta albo fettucine con funghi porcini? A co powiedzieć, gdy na stole pojawiło się pachnące ziołami arrosto di manzo czy też delikatnie wysmażone filetto w zielonym pieprzu? Na dźwięk samych nazw robi się miło, a co dopiero, gdy wszystko rozpływa się w ustach.Pragniemy podzielić się z Wami wspaniałą informacją: te smakołyki są w zasięgu ręki. Co więcej, mogą być przygotowane przez Was samych!Oddajemy bowiem do Waszych rąk jedyną w swoim rodzaju Szkołę Gotowania, prawdziwy skarbiec wiedzy kulinarnej w jednym tomie, z którego poznacie podstawowe i najważniejsze sekrety i techniki przyrządzania potraw - nie tylko tych z kuchni włoskiej wspomnianej na początku - na miarę wykwintnej restauracji. Jak przygotować apetyczny i oryginalny sos do spaghetti, co należy wiedzieć, gdy pieczemy kurczaka, jak wyfiletować rybę, jak radzić sobie z owocami morza, czy w końcu jak zaskoczyć gości podając smakowite tiramis? Te i inne problemy sztuki kulinarnej rozwiąże Wam właśnie nasza Szkoła.Ta książka jest po prostu piękna i ... apetyczna. Każda technika przyrządzania potraw jest opisana zrozumiałymi komentarzami i zaprezentowana krok po kroku przy pomocy kolorowych zdjęć, które pozwalają w mig wszystko zrozumieć. Do tych informacji dochodzą w każdym z siedmiu prezentowanych rozdziałów (ciasta, sosy, mięso, ryby, warzywa, owoce, desery) bardzo apetyczne przepisy konkretnych specjałów. Ponadto każdy z rozdziałów jest wzbogacony o cenne wskazówki wyjaśniające zastosowanie wielu narzędzi kuchennych.

    0 Ocen produktu

    od 45.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • I jak tu nie jeść! - Beata Sadowska

    Beata Sadowska, znana dziennikarka i wielbicielka zdrowego stylu życia, namawia do jedzenia... smacznie i zdrowo. Zupy, kasze, pasty, koktajle i słodycze bez cukru to coś dla tych, którzy potrzebują energii, nie znoszą spędzania długich godzin w kuchni i zwykle nie liczą kalorii. Dla najmłodszych autorka proponuje przysmaki sprawdzone przez jej syna Tytusa, a dietetycznych porad udziela prof. Hanna Kunachowicz, wieloletnia dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.Ta książka to jednocześnie poradnik, zbiór przepisów i apetycznych zdjęć, a także ogromna doza motywacji do zmiany kulinarnych przyzwyczajeń. Po lekturze każdy będzie mógł powtórzyć za Beatą: "kocham jeść!".

    0 Ocen produktu

    od 28.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Hummus, za`atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - Sam...

    Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

    0 Ocen produktu

    od 46.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Hugh Johnson`s Pocket Wine Book 2015. Bestsellerowy przewodnik...

    Bestsellerowy przewodnik po winach Hugh Johnson`s Pocket Wine Book 2015 jest nieocenioną publikacją źródłową dla każdego, kto kupuje wino - w sklepie, w restauracji lub w Internecie. Prezentowane 38. wydanie tego przewodnika po winach świata wciąż nie ma rywala na rynku wydawniczym. Hugh Johnson dostarcza jasnych, zwięzłych faktów i komentarzy na temat win, plantatorów oraz regionów winiarskich na całym świecie. Wskazuje, które roczniki win warto kupić, które nadają się od razu do picia, a które powinny starzeć w piwnicy; na których winiarzach można polegać i dlaczego. Ten kieszonkowy przewodnik dostarcza również informacji na temat winorośli, lokalnych specjałów oraz doradza, jak dobierać potrawy do konkretnych win.

    0 Ocen produktu

    od 41.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Historie kuchenne - Barbara Czaykowska-Kłoś

    Ze wspomnień utkana książka dotyka wszystkiego, co człowiekowi bliskie i drogie, choć w centrum zainteresowania stawia sztukę kulinarną. Międzyludzkie relacje ukazane przez pryzmat jednej rodziny osnute są wokół stołu, który jest czymś znacznie więcej niż tylko użytecznym meblem. To miejsce, które jednoczy ludzi, uczy, wychowuje, daje poczucie bezpieczeństwa, wydobywa z pamięci takie chwile, od których robi się ciepło na sercu.

    0 Ocen produktu

    od 35.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Herbata. Moc smaku i aromatu - Justyna Mrowiec

    Różnorodność herbaty jest nadzwyczajna. Jaką herbatę wybrać? Białą, zieloną, czarną czy czerwoną? Aromatyzowaną czy z dodatkiem kwiatów, owoców, orzechów lub alkoholu? W całych liściach czy łamaną? Która jest najzdrowsza i ma najwięcej wartości? Książka powstała z myślą o wszystkich, którzy mają ochotę na wyjątkowe smaki i chcą dowiedzieć się czegoś o sposobach parzenia i podawania herbaty. Dla wszystkich, którzy marzą o chwili spokoju z filiżanką lub kubkiem ulubionego naparu w dłoni.

    0 Ocen produktu

    od 20.49 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Herbata Według Dilmah Tw - Edwin Soon

    "Herbata według Dilmah" jest pierwszą tego typu publikacją poświęconą herbacie. Wydana przez Merrilla J. Fernando i jego dwóch synów, prezentuje świat herbaty z perspektywy producentów, którzy żyją nie tylko z niej, ale też dla niej i dla których jest jednocześnie codziennością oraz życiową pasją. Czytelnik znajdzie tu zarówno historię, jak również anegdoty i ciekawostki związane z międzynarodową kulturą herbaty. Przede wszystkim jednak zdobędzie rzetelną, trudno dostępną w innych źródłach wiedzę na temat jej uprawy, produkcji, walorów smakowych, zdrowotnych oraz jakościowych. Cechą wyróżniającą "Herbatę według Dilmah" spośród innych książek poświęconych herbacie jest jej aspekt praktyczny. Można ją uznać za poradnik przygotowujący do doświadczenia jej smaku w pełnym wymiarze. Znaczącą część tego pięknie wydanego albumu - ilustrowanego m.in. zdjęciami polskiej fotografki Izabeli Urbaniak - zajmują tabele smaków, aromatów, próbniki kolorów, fiszki degustacyjne, komentarze sommelierów. Książka zawiera także szczegółowe wyjaśnienia związane z mechanizmem działania ludzkiego aparatu smaku i powonienia, co pozwala lepiej zrozumieć, na czym polega degustacja herbaty i od czego dokładnie zależą odczuwane przez nas wrażenia smakowe. "Herbata według Dilmah" inspiruje do kreatywnego picia herbaty - wyjaśniia chociażby zasady łączenia jej z czekoladą, serami i cygarami podpowiadając przy okazji, co sprawia, że te lub inne kompozycje są bardziej lub mniej udane; podaje przepisy słynnych szefów kuchni (m.in. Kurta Schellera) na dania przygotowane na herbacie; zawiera receptury na herbatę z dodatkami. Jej celem nie jest jednak dostarczenie gotowych rozwiązań, ale raczej zwrócenie uwagi na ogromny potencjał, jaki daje herbata.

    0 Ocen produktu

    od 54.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Happy detoks - Bem Kasia

    "Happy Detoks" to kompletny, holistyczny przewodnik oczyszczania ciała, umysłu i emocji dla nowoczesnych kobiet,które świadomie podchodzą do kwestii zdrowia i odżywianiaoraz które odpowiedzialnie chcą zadbać o swój organizm. Autorką książki jest Kasia Bem, nauczycielka jogi i medytacji z kilkunastoletnim doświadczeniem. Prowadzi 2 blogi o jodze i zdrowym, zrównoważonym stylu życia, a także pisze na ten temat dla prasy oraz występuje w mediach jako ekspert w tej tematyce. W "poprzednim życiu" przez 12 lat głównie dyrektorka w korporacjach, ale również dziennikarka, copywriterka i tłumaczka. W swojej pierwszej książce opisuje własną metamorfozę i zachęca czytelniczki do podjęcia 10 - dniowego programu oczyszczającego Happy Detoks, który jej samej pomógł odzyskać zdrowie, spokój ?i doskonałe samopoczucie. Program Happy Detoks łączy w sobie nowoczesne podstawy żywienia z mądrością Wschodu, gdzie jedzenie oraz odpowiednie ćwiczenia, oddech i medytacja traktowane są jako źródło zdrowia, urody i długowieczności. Program został entuzjastycznie przyjęty przez setki kobiet, które wzięły w nim udział. Ksiażka "Happy Detoks" to inspirujące i motywujące do zmiany nawyków kompendium wiedzy o zrównoważonym stylu życia i zdrowym odżywianiu, które czyta się jednym tchem. Czytelniczki znajdą w niej min.: opis żywności, która leczy i odwraca procesy starzenia. 10 - dniowa dieta oczyszczająca Happy Detoks oparta jest na produktach, które przywracają w organizmie najkorzystniejszy wskaźnik pH. Różnorodne pomysły na zaskakująco proste przepisy - w książce jest ich około 50 - z powszechnie dostępnych produktów będą inspiracją dla wszystkich tych, którzy zamiast stosowania tzw. diety cud, chcą nauczyć się holistycznego podejścia do żywienia, które zaowocuje poczuciem harmonii, spokoju i równowagi.?? Książka Kasi Bem uzyskała przychylne recenzje: "Kasia sama w sobie jest najlepszą reklamą swojej książki. Przemielona przez życie i korporacje, wykonała szybkiego psa z głową w dół i przez kobrę uciekła do przodu. Ja Kasię nazywam "Jogobella". Nikt bardziej uroczo nie wprowadza w świat jogi. Robi to z humorem i z pewnością osoby, która świadomie dokonała wyboru i która bardzo dobrze wie, co nam w duszy gra, co nas ciśnie i co jak maszynka nas mieli. W świecie, mobbingów, stressingów i innych chorych "ingów" warto nawrócić się na "Kasing".Szymon Majewski "Kasia Bem dostarcza nam w przystępny sposób wielu dowodów na to, że dochodzenie do prawdy o samym sobie nie musi wiązać się z udręką i ascezą. Jej książka to synteza wielu dziedzin, poczynając od mikrobiologii, a kończąc na jodze. Przez pryzmat własnych doświadczeń przekonuje, że wszystko w naszym życiu jest możliwe. Nie bez kozery została onegdaj także i moją nauczycielką."Anna Jurksztowicz

    0 Ocen produktu

    od 25.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Hamburgery. 50 łatwych przepisów - Cinzia Trenchi

    `Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` - to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów - poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.

    0 Ocen produktu

    od 18.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gwiazdka w garnku i kieliszku - Kręglicka Agnieszka, Chrzczon...

    Agnieszka Kręglicka - warszawska restauratorka. Wraz z bratem Marcinem prowadzą sześć restauracji El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską Chianti, piąta ćwiartką na Zamku Królewskim, bistro-księgarnię opasły Tom Piwu oraz zabytkową Fortecę. Sławomir Chrzczonowicz - od szesnastu lat zajmuje się zawodowo winem. Twórca i autor portalu Winomania.pl. Krytyk winiarski i dziennikarz, współpracuje z "Magazynem Wino"i "Przeglądem Gastronomicznym".

    0 Ocen produktu

    od 34.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby. Z babcinego notatnika. - Grzegorz Sieczkowski

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 240.Format 16,0x20,0cm.Jesteśmy ludem grzybojadów: cenimy grzyby, chętnie je zbieramy i przetwarzamy.Pomyśleć tylko, że w wielu krajach, np. w bogatej w grzybodajne lasy Szwecji grzybów po prostu... się nie zbiera, jako potencjalnie niebezpiecznych. Spacer po szwedzkim lesie dla wychowanego w uznaniu dla grzybów Polaka jest jak dla fana słodyczy zamknięcie na noc z ciastkami: wszędzie dorodne i piękne okazy, nic tylko zrywać i na patelnię - dziwi się jeden z czytelników "Kuriera Lubelskiego" i to pokazuje nam, jak głębokie różnice kulturowe istnieją nawet między geograficznie bliskimi społecznościami.To pięknie ilustrowane kompendium zawiera wiele cennych informacji zarówno na temat grzybów jadalnych, jak i trujących oraz mnóstwo sprawdzonych przepisów.Dowiemy się z niego jak grzyby zbierać, jak je suszyć, marynować i mrozić oraz jak przygotowywać z nich smakowite potrawy.

    0 Ocen produktu

    od 15.24 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby Z babcinego notatnika - Grzegorz Sieczkowski

    Jesteśmy ludem grzybojadów: cenimy grzyby, chętnie je zbieramy i przetwarzamy.Pomyśleć tylko, że w wielu krajach, np. w bogatej w grzybodajne lasy Szwecji grzybów po prostu... się nie zbiera, jako potencjalnie niebezpiecznych. Spacer po szwedzkim lesie dla wychowanego w uznaniu dla grzybów Polaka jest jak dla fana słodyczy zamknięcie na noc z ciastkami: wszędzie dorodne i piękne okazy, nic tylko zrywać i na patelnię - dziwi się jeden z czytelników `Kuriera Lubelskiego` i to pokazuje nam, jak głębokie różnice kulturowe istnieją nawet między geograficznie bliskimi społecznościami.To pięknie ilustrowane kompendium zawiera wiele cennych informacji zarówno na temat grzybów jadalnych, jak i trujących oraz mnóstwo sprawdzonych przepisów.Dowiemy się z niego jak grzyby zbierać, jak je suszyć, marynować i mrozić oraz jak przygotowywać z nich smakowite potrawy.

    0 Ocen produktu

    od 12.88 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby w potrawach - Patrycja Uleniecka, Patrycja Rozumowicz, ...

    Propozycje różnych przepisów potraw z grzybami. Niezwykły aromat jak również walory smakowe grzybów sprawiają, że należą one do najpopularniejszych i najbardziej cenionych specjałów kuchni polskiej. Wpływają na lepsze trawienie i przyswajalność pokarmów. Mogą stanowić podstawowy składnik wielu potraw lub dodatek smakowo - aromatyczny.

    0 Ocen produktu

    od 9.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby w naszej kuchni - Woźniak Wanda, Gapiński Marian

    Grzybiarze z niecierpliwością oczekują na jesień - czas grzybobrania. Co zrobić z koszami pełnymi grzybów? Jak je przyrządzić, aby zadowolić całą rodzinę? Co można wyczarować z dostępnych na rynku przez cały rok pieczarek i boczniaków ? Odpowiedzi na te pytania Czytelnicy znajdą w tej książce. Grzyby smażone, duszone, zapiekane z mięsem i bez tego dodatku, zupy, sałatkii inne grzybowe frykasy - bardziej lub mniej pracochłonne - mają stałe, zagorzałe grono miłośników kulinarnych doznań i mogą uatrakcyjnić niejedno przyjęcie.

    0 Ocen produktu

    od 9.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby i owoce leśne. Kuchnia smakosza. - Reinhardt Hess

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 19x22cm.Urozmaicone przepisy. Grzyby i owoce leśne -marynowane albo pasteryzowane, przyrządzone na szybko lub w wykwintnej potrawie na specjalną okazję -są wyjątkowymi przysmakami, zwłaszcza gdy sami je zebraliśmy albo świeże przynieśliśmy z targu. Cenne informacje. O grzybach jadalnych i o tym, jak je zbierać, o czarnym bzie i związanych z nim legendach oraz wiele innych praktycznych porad kulinarnych. Pewny sukces. Ten, kto wie, jak to się robi, chętnie wypróbowuje nowe przepisy i z przyjemnością gotuje dla siebie, rodziny i przyjaciół.

    0 Ocen produktu

    od 8.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grzyby i owoce leśne. Domowa spiżarka - Praca zbiorowa

    Późnym latem i jesienią lasy pełne są zapalonych grzybiarzy, a także amatorów dzikich owoców w rodzaju malin, jagód lub jeżyn. Jeżeli nie potrafisz odróżniać gatunków grzybów, zwyczajnie nie masz chęci na bieganie po lesie lub Twoje sprawdzone miejsca zostały już dawno ogołocone - zajrzyj do zaprzyjaźnionego sklepu. Po powrocie do domu koniecznie przygotuj na obiad udka kaczki z grzybami, a resztę ukiś lub zamarynuj. Dzięki naszej książce wyczarujesz także desery, wypieki i zdrowe sałatki z dodatkiem owoców leśnych.

    0 Ocen produktu

    od 14.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.