Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Gotowanie jest super - Adam Kozanecki

    Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu MasterChef z 2015 roku. Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem z rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce, której dodatkową wartością są pięknie sfotografowane potrawy, zachęcające do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne niedające się łatwo zaklasyfikować arcydzieła sztuki kulinarnej.Smacznego i... wesołego!

    0 Ocen produktu

    od 33.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotowanie dla malucha - Lisa Barnes

    Pierwsza książka kucharska dla rodziców małego dziecka (od 6 do 18 miesiąca). Prezentowane tu są przepisy na zdrowe i wartościowe potrawy, które mogą być alternatywą dla słoiczków z gotowymi daniami. Niezwykle praktyczna pomoc dla rodziców!

    0 Ocen produktu

    od 27.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gofry - Tara Duggan

    Pięknie zaprojektowany i zilustrowany poradnik kulinarny pokazujący, że gofry mogą być idealnym dodatkiem do każdego posiłku, a nie tylko słodkim deserem. Czytelnik znajdzie tu ponad 40 przepisów na klasyczne gofry z owocami, ale także gofrowe słone kanapki czy nawet gofry z kurczakiem lub z serem i szpinakiem. Dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić zupełnie nowy użytek ze swojej gofrownicy!

    0 Ocen produktu

    od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Glutenowe kłamstwo - Alan Levinovitz

    Uwolnij się od poczucia winy i zacznij na nowo cieszyć się tym, co jesz.Cała prawda o soli, cukrze, tłuszczu, węglowodanach... i modnym ostatnio glutenie.Nareszcie rozprawiamy się z żywieniowymi demonami współczesnego świata.Ta wywrotowa książka dziennikarza naukowego obala mity, które zdominowały amerykański styl odżywiania, i pokazuje czytelnikom, jak uwolnić się od poczucia winy i na nowo pokochać jedzenie. Z pewnością rozbudzi kontrowersje wokół naszej obsesji na temat prawidłowego odżywiania.Gluten. Sól. Cukier. Tłuszcz. Oto czarne charaktery amerykańskiej diety, a przynajmniej tak każą nam sądzić lekarze i specjaliści od żywienia. Ale naukowcy nie wydali jeszcze wiążącej opinii, tymczasem ludzie masowo eliminują z jadłospisu produkty zbożowe i syrop kukurydziany, gdyż zostali wprowadzeni w błąd. A prawda jest taka, że prawie wszyscy możemy wrócić do tradycyjnych burgerów i nic złego się nam nie stanie.Pamiętacie czasy, kiedy najgroźniejszym wrogiem było masło? A teraz wróciło do łask. Może pamiętacie, że dieta Atkinsa kiedyś cieszyła się popularnością, potem skazano ją na potępienie, a potem znów oczyszczono z zarzutów. Być może zastanawiacie się, czemu wszyscy wasi przyjaciele ograniczają spożycie soli albo stosują dietę jaskiniowca, a może nawet nosicie się z zamiarem odstawienia produktów zbożowych.Książka ta jest wybawieniem dla czytelników cierpiących na rozchwianie żywieniowe. Tak samo jak tysiąc lat temu naukowcy i lekarze wiedzą zdumiewająco mało o prawidłowym odżywianiu, chociaż Amerykanie wydają miliony dolarów i poświęcają mnóstwo czasu ulegając obsesji na punkcie zdrowego jedzenia.

    0 Ocen produktu

    od 32.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Genius Gluten-Free Cookbook - Lucinda Bruce-Gardyne

    Life is too short for gluten-free food to be dull. So, the founder of no.1 free-from brand, Genius gluten-free, Lucinda Bruce-Gardyne, shows us lots of tasty ways to keep it interesting.On the menu are: Tasty tarts and pies, soups and salads, and pasta and pizzas; breakfast treats like American Pancakes and French Toast; nutritious family favourites from Chicken Pie to Lasagne and Savoury Crepes, and inspiring ideas for entertaining, including Cheese and Rosemary Sables and Tarte Tatin.Packed with tips, advice and knowledge gleaned from years of exhaustive research and experience " from how to read food labels, the science behind ingredients, the benefits of a gluten-free diet, and the essential gluten-free store cupboard ingredients explained " Lucinda creates great-tasting food every time. With recipes well within the range of cooks of all abilities, this book adds up to an indispensable family cookbook.As more and more of us are looking for inspiring gluten-free and coeliac-friendly recipes, trained chef, Lucinda, brings together 120 tried-and-tested recipes in this accessible and beautiful cookbook.

    0 Ocen produktu

    od 61.62 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gdy mróz za oknem Przysmaki na zimę. - Praca Zbiorowa

    Wydanie 2010Oprawa twardaStrony 112Format 17x24,5 cmPodajemy receptury na sycące dania jednogarnkowe z dodatkiem podnoszących temperaturę ciała przypraw - cynamonu, goździków, imbiru i chili. Ponadto prezentujemy przepisy na potrawy z bogatymi w witaminę C cytrusami, np. pomarańczową sałatkę z kurczakiem.

    0 Ocen produktu

    od 8.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gawędy o dawnej kaszubskiej kuchni - Wiesława Niemiec

    Mowa tu będzie o dawnej kuchni kaszubskiej. Informacje zaczerpnęłam od mieszkanek północnych Kaszub z okolic Kartuz. Podane tu recepty, na zapomniane niekiedy potrawy, mają pomóc odtworzyć smak minionych lat. Jeśli uda się, choć w małym stopniu przywołać atmosferę kuchni chaty rybackiej czy wiejskiej zagrody, jeśli uda się wydobyć tamten zapach prostej strawy, która była zaproszeniem do stołu, jeśli komuś przypomną się zapachy z zimnej piwniczki pełnej skarbów, wyrobów "własnej roboty" to będzie wspaniale.

    0 Ocen produktu

    od 17.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gastrobanda - Milszewski Jakub, Sadkowski Ka

    Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska. W dobie niezliczonych programów kulinarnych, charyzmatycznych szefów kuchni, niegasnącej mody na gotowanie i celebrowanie posiłków każdy bywalec restauracji i wielbiciel dobrej kuchni chciałby zadać pewne pytania, ale nie ma ku temu okazji. Co łączy gastronomię z mafią? Jak uczy się przyszłych kucharzy? Dlaczego praktykantów wysyła się po korzeń Adama? Jak oszukuje się niedoświadczonego klienta przy zamawianiu ryby? Kim jest prawdziwy szef kuchni? Czy prowadzenie restauracji jest opłacalne? Jak rozpoznać, czy jedzenie było mrożone? Dlaczego między kuchnią a obsługą toczy się wojna? Gastrobanda to pierwsza polska książka, której autorzy rozprawiają się z kuchennymi mitami. Odpowiadając na każde, nawet niewygodne pytanie w bezkompromisowy sposób, odsłaniają nieznany laikom barwny świat gastronomii - od trudnych początków, przez opowieści o wojnie z dostawcami, przedstawienie psychologicznych umiejętności barmanów i kelnerów, aż po klasyfikację gości. Każdą historię tworzy inna osoba z kuchennej hierarchii: czy jest to pomocnik kucharza, "runner", "królewna na zmywaku", barman i kelner, czy kucharz, szef kuchni, a nawet właściciel restauracji - wszyscy mówią szczerze i bez ogródek. W tej książce znajdziecie Państwo zapis zmieniającej się z prędkością francuskiego Concorda świadomości kulinarnej Polaków. Robert Makłowicz

    0 Ocen produktu

    od 24.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Garnek rzymski - Ewa Hangel

    Uwielbiam gotować. Gdy wchodzę do kuchni, wszystko się do mnie uśmiecha. Może powiecie, że to przejaw jakiegoś wariactwa, ale tak nie jest. Gotowanie w domu jest moją wielką pasją i, obok kociołkowania w plenerze, daje mi mnóstwo satysfakcji. Skąd pomysł na rzymskie garnki?Przeniosłam kociołkowanie w ogrodzie, które uwielbiam, do domu. Po to, by móc biesiadować z rodziną przy zdrowych, pysznych daniach jednogarnkowych przez cały rok. Dlaczego właśnie rzymski garnek? Bo gotowane w nim potrawy mają niesamowity smak i zapach, są zdrowe i można je przyrządzać bez używania tłuszczu. Jest świetny zarówno do mięs, ryb, jak i warzyw. Idealny na wieczorne biesiady dla każdego, kto kocha wspaniałe smaki.

    0 Ocen produktu

    od 19.83 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fun Food for Kids

    Gotuj dla dzieci, a jeszcze lepiej razem z dziećmi! Książka zawiera proste przepisy na łatwe w przyrządzaniu dania, które nie tylko będą dzieciom smakowały, ale również zabawnie wyglądały.Świetne zdjęcia w przejrzysty sposób ilustrują, jak krok po kroku przyrządzić Lwa Leo, Małego Krokodyla, Wesołego Hipcia, Wieloryba Wally, Pracowitą Pszczołę i ich przyjaciół. Bułeczki, makarony, warzywa, kanapki i owocowe desery ? coś dla każdego i na każdą okazję!

    0 Ocen produktu

    od 26.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fun Cakes for Kids

    Upiecz ciasto dla dzieci, a jeszcze lepiej razem z dziećmi! Książka zawiera proste przepisy na wypieki - przyjemne w przygotowaniu, zabawnie wyglądające i takie, które na pewno będą dzieciom smakowały.Zdjęcia w przejrzysty sposób ilustrują, jak krok po kroku upiec Żwawą Jaszczurkę, Magiczną Ważkę, Różowego Pieska, Słonika, Groźnego Smoka i wszystkich ich przyjaciół. Ciasta, ciastka, ciasteczka, torty ? coś dla każdego i na każdą okazję!

    0 Ocen produktu

    od 26.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Francuzki nie tyją. Książka kucharska - Mireille Guilliano

    W książce Francuski nie tyją. Sekret jedzenia dla przyjemności Mireille Guiliano przeplata rozsądne porady żywieniowe i cenne wskazówki na temat tego, jak czerpać radość z życia i utrzymać smukłą sylwetkę bez przestrzegania rygorystycznych planów dietetycznych. Teraz autorka przygotowała dla czytelników książkę kucharską - zbiór receptur na proste i smaczne potrawy przygotowywane ze świeżych, sezonowych składników. Dla Mireille Guiliano zdrowe jedzenie jest tak samo ważne jak płynąca z niego przyjemność, dlatego oprócz przepisów na dania idealne na śniadanie, obiad i kolację, nie zapomina o przepisach na pyszne desery z czekoladą (wszak czekolada to niezbędny składnik diety każdej Francuzki) i radzi, jak dobrać do posiłku odpowiednie wino.

    0 Ocen produktu

    od 27.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fotografia żywności od kuchni - Teri Campbell

    Wiesz już, co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie. Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło - to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy. Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.

    0 Ocen produktu

    od 34.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fotografia smaku czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i ni...

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 176.Format 19,5x25,0cm.Na 24 wykwintne, swojskie, kresowe i egzotyczne obiady. Na zapomniane smaki i zapachy z babcinych stołów, na evergreeny podane klasycznie i autorsko. Na pyszne spędzanie czasu przy stole. Sprawdzone przepisy Zofii Nasierowskiej doprawione pysznymi felietonami kulinarnymi Janusza Majewskiego. Na potrawy, którymi delektowali się sławni goście pensjonatu w Laśmiadach, a wcześniej domu przy Fortecznej, słynącego z najlepszych przyjęć na Żoliborzu.

    0 Ocen produktu

    od 27.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fit słodkości - Paruzel Kinga

    Czy można odżywiać się zdrowo i jednocześnie zachować zgrabną sylwetkę, spożywając słodkie przysmaki? Odpowiedzi na to pytanie od lat poszukują zarówno dietetycy, jak i profesjonalni kucharze czy miłośnicy gotowania. Tym tematem zajęła się również Kinga Paruzel, pasjonatka zdrowego żywienia, autorka książek kulinarnych, prowadząca blog kulinarno-liftestyle`owy, która przygotowała autorskie słodkości z logo FIT. W jej przepisach goszczą takie produkty, jak miód, wanilia, skrobia kukurydziana, a także pestki dyni, sezam, siemię lniane czy owoce nerkowca, marakuja i inne. Nie ma natomiast cukru, laktozy, glutenu, które mogą się wydawać niezbędne podczas przyrządzania słodkich posiłków. Ta książka zawiera propozycje dań będących ucztą dla osób lubiących łakocie, ale też pragnących zachować świetną kondycję i zdrowy wygląd.Wszyscy uwielbiają słodkości, jednak nie wszyscy mogą po nie sięgać bezkarnie. Fit słodycze to książka z przepisami dosłownie dla każdego na pyszne wypieki i desery. To słodycze z korzyścią dla naszego ciała: diabelsko pyszne i anielsko zdrowe. Udowadniam, że nie należy rezygnować z ciastka, aby świetnie się czuć i wyglądać, a co najważniejsze, można je bardzo łatwo zrobić samodzielnie. Napisałam tę książkę na podstawie mojej walki o idealną sylwetkę, moich pasji, jakimi są wypieki, desery i fotografia, oraz moich poszukiwań zdrowego stylu życia. Każdy przepis został skosztowany i zaakceptowany przez osoby, które nadzwyczaj cenią sobie smak, więc zapewniam, że się nie zawiedziesz. Poradnik wskaże, jak zamienić dany składnik, do czego najlepiej pasuje. Ikony alergenów pod przepisem ułatwią wyszukiwanie słodkości bez glutenu, laktozy, jajek, tłuszczu, cukru, wegańskie itd. Pokażę Ci również, jak przygotować zdrową bitą śmietanę, kolorowe posypki do dekoracji tortu, pyszne kremy i wiele innych smacznych dodatków.Nie wyobrażam sobie dnia bez słodkości, imprezy bez tortu, lata bez lodów czy świąt bez piernika, dlatego przygotowałam receptury, z których można korzystać przez cały rok.Od dziś słodycze mogą być częścią zdrowej diety, a nie pokusą.Słodkiego, zdrowego życia!Kinga Paruzel

    0 Ocen produktu

    od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fine Polish Desserts - Praca zbiorowa

    Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album Wykwintna kuchnia polska wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand World Cookbook Awards w Paryżu, przygotowaliśmy kolejny luksusowy album, tym razem poświęcony wykwintnym deserom polskim.Do współpracy przy tworzeniu tego niezwykłego albumu zaprosiliśmy dwudziestu trzech wybitnych cukierników, którzy na kartach albumu zaprezentują desery, wpisujące się w polską tradycję cukierniczą. Propozycje zostały opatrzone artystycznymi fotografiami tych dzieł.Oba albumy szeroko nawiązują do dziedzictwa polskiej kuchni. Innowacyjne, współczesne idee, zaskakujące rozwiązania kulinarne, nieszablonowe przepisy, których nie powstydziliby się czołowi kucharze świata to wszystko składa się na niezwykłą pozycję wydawniczą, która podbije serca koneserów.Książka odkrywa przed nami bogactwo polskich klasycznych wypieków i deserów, podanych w sposób nowoczesny i wykwintny, a także nowatorskich przepisów zaskakujących zestawieniem smaków i formą.

    0 Ocen produktu

    od 202.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Facet i kuchnia. Smacznie, kreatywnie i bez glutenu - Szymon K...

    Jeśli jeszcze nie znacie FiKa i jego strony www. facetikuchnia. com. pl, czas najwyższy nadrobić zaległości! Długie ciemne włosy, gęsta broda i iście rockowy wygląd zdecydowanie wyróżniają go na tle gotujących, piekących i blogujących pań domu. To, że jest facetem, w żaden sposób nie przeszkadza mu z zaangażowaniem i pietyzmem podchodzić do tego, co kładzie na talerzu. A są to potrawy niebanalne, tym bardziej że FiK, czyli Szymon Kubicki, przeszło rok temu wykluczył ze swej diety gluten. Gotowanie bez glutenu otworzyło przed nim nowe niedostrzegane wcześniej możliwości, pobudziło kulinarną kreatywność, a co najważniejsze ? pozwoliło poznać smaki i produkty, na które dotąd nie zwracał szczególnej uwagi. Książka zawiera 130 przepisów, w dużej mierze nigdzie wcześniej niepublikowanych ? w sumie 20 rozdziałów, odpowiadających produktom albo grupom produktów, po które Szymon sięga najczęściej i które uważa za warte włączenia do codziennego menu. To kuchnia pełna wyjątkowych smaków i aromatów, hołdująca idei slow food, która zainspiruje nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale też wegan, wegetarian i wszystkich tych, którzy chcą czerpać przyjemność z jedzenia. Poznajcie FiKa i jego kuchnię bez glutenu, odkryjcie w sobie pasję gotowania!

    0 Ocen produktu

    od 35.19 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Fabrykacya win owocowych i miodów - Konrad Niklewicz

    Prezentowany reprint to jedna z pierwszych książek, dotyczących wyrobu win owocowych i miodów, wydanych na ziemiach polskich. Jej autorem był wybitny specjalista -inspektor winnic w Austro-Węgrzech. Jak sam pisze we wstępie, już wtedy -na przełomie XIX i XX wieku -wina produkowane z owoców były lekceważone i niedoceniane, co tłumaczy interesami importerów południowoeuropejskich win gronowych.

    0 Ocen produktu

    od 11.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ewa Wachowicz. Ciasta - Ewa Wachowicz

    Gwiazda programów kulinarnych oraz jurorka "Top Chef" umieściła w niej przepisy na najsmaczniejsze desery, ciasta, torty i inne słodkości. Jest to doskonała pozycja dla wszystkich fanów łakoci i gospodyń domowychNowa książka "Ciasta" Ewy Wachowicz to pozycja zarówno dla tych, którzy potrafią, jak i nie potrafią piec. Dla tych pierwszych będzie uzupełnieniem już zdobytej wiedzy o wypiekach, dla drugich środkiem do jej zdobywania.

    0 Ocen produktu

    od 33.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ewa gotuje. Ulubione. - Ewa Wachowicz

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 168.Format 16,0x23,5cm."Oddaję do rąk Czytelników trzecią już książkę, związaną z moim telewizyjnym programem ?Ewa gotuje?. Tym razem zebrałam wszystkie receptury, które określam wspólnym mianem ?ulubione?. Znalazły się w niej przepisy na znakomite przystawki, zupy, dania główne i desery. Życzę nie tylko miłej lektury, ale też- a może powinnam napisać przede wszystkim- smacznego." Ewa Wachowicz

    0 Ocen produktu

    od 29.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ewa gotuje. Szybko. - Ewa Wachowicz

    Wydanie 2010r. To już trzecia tego typu pozycja autorstwa Miss Polonia 1992. Do kogo jest adresowana nowa książka?- Spotkania, konferencje, setki telefonów. Po prostu urwanie głowy! Żyjemy w biegu, więc na jedzenie nie ma czasu... Dlatego moją kolejną, trzecią już książkę napisałam z myślą o "zabieganych" - mówi Ewa Wachowicz, producentka telewizyjna i autorka programów poradnikowo-kulinarnych. - Podpowiadam w niej, co jeść, by nie spędzać w kuchni wielu godzin, a jednocześnie gotować smacznie, zdrowo i nowocześnie, czerpiąc przy tym z naszej bogatej kulinarnej tradycji.W książce pod tytułem "Ewa gotuje - szybko" znajdziemy przepisy zarówno na potrawy kuchni światowej, przywiezione przez autorkę z różnych zakątków świata, jak i receptury z rodzinnego domu pani Ewy. Będą też przepisy podpatrzone u przyjaciół i znajomych, na przyjęciach i w restauracjach, a także nadesłane przez miłośników kulinarnego talentu Ewy Wachowicz.Wszystkie przepisy pochodzą z programu "Ewa gotuje", emitowanego przez TV Polsat od grudnia 2007 r.

    0 Ocen produktu

    od 29.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ewa gotuje - Ewa Wachowicz

    Wydanie 2009 oprawa twarda stron 50 Gotować smacznie, szybko i zdrowo... Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna kuchnia Ewy Wachowicz. A ponieważ pani Ewa lubi dzielić się przepisami (wszystkie spisane osobiście w różnych zakątkach świata), postanowiła stanąć przed kamerą i w autorskim programie ``Ewa gotuje`` w Telewizji Polsat opowiedzieć o swych kulinarnych tajemnicach. Ponad rok po emisji pierwszego odcinka Ewa Wachowicz - PROMISS (firma należąca do byłej Miss Polonia), przygotowała do druku książkę pod tym samym tytułem.

    0 Ocen produktu

    od 29.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia wypieków. Ciasta, ciastka, ciasteczka - Praca zb...

    Oddajemy w Państwa ręce prawdziwą Encyklopedię wypieków. Znajdziecie tu zarówno receptury na rozmaite ciastka i ciasteczka - babeczki, tarteletki, herbatniki, makaroniki, wafelki, specjały idealne na drugie śniadanie - np. drożdżówki z serem czy jagodzianki - jak i drobne wypieki w sam raz do popołudniowej herbaty - np. pieguski czy kokosanki. Ponadto prezentujemy przepisy na wykwintne ciasta, które z powodzeniem możesz podać, gdy przyjdą goście - torty, kremówki czy eklery.A jeśli marzy się Wam domowy chleb o cudownym zapachu i chrupiącej skórce, bułeczki małe i większe - tu znajdziecie przepisy na nie wszystkie. W naszej książce znalazły się również praktyczne porady czyli wszystko, o czym powinno się wiedzieć przystępując do pieczenia ciasta. Porady dla początkujących i dla doskonałych, doświadczonych gospodyń.

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 3 sklepach

  • Encyklopedia wina. - Łukasz Fiedoruk

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 240.Format 23,0x30,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 34.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia potraw z ryb - REA PROMOCJA

    Wydanie 2009 stron 192 format 17,5 x 24,5 cm oprawa twarda Ryby są zdrowe - jedz je jak najczęściej! W Encyklopedii znajdziesz przepisy na smaczne dania klasyczne oraz na nowe, interesujące potrawy z ryb i owoców morza pochodzących z Polski i innych zakątków świata. Przyrządzaj je w woku, garnku i na grillu! Przyprawiaj marynatami ziołowymi i podawaj z aromatycznymi sosami. Korzystaj z doskonale skomponowanych przepisów, zerknij również do pożytecznego rozdziału wprowadzającego w arkana sprawiania ryb.

    0 Ocen produktu

    od 22.81 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej - Hanna Szymanderska

    Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale "Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki".

    0 Ocen produktu

    od 63.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia kulinarna. Ciasta. - Iwona Czarkowska

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 256.Format 21,0x28,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 29.70 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia gotowania Najlepsze przepisy na dania ze schabu i...

    Schab to nie tylko pieczeń czy kotlet schabowy. Z dobrze przyrządzonego schabu przygotujemy pyszny codzienny obiad lub wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje. W książce proponujemy zarówno tradycyjne przepisy, jak i nowe, ale wypróbowane pomysły na dania ze schabu środkowego, karkowego z kością i bez kości oraz szynki, golonki i żeberek. W książce zamieszczamy także informacje o tym, jakie mięso wybrać, jak je przygotować, obsmażać, piec w piekarniku, smażyć na patelni, gotować i dusić, aby było soczyste, aromatyczne i pełne smaku. Pokazujemy ponad 160 przepisów na bardzo urozmaicone dania, w których proponujemy, jak wzbogacać smak mięsa, łącząc je z warzywami lub owocami.

    0 Ocen produktu

    od 8.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia gotowania 05/2014 - Praca zbiorowa

    Naleśniki delikatne, cienkie, a może z owocami? A jeśli omlet - to puszysty, miękki i grubiutki. Lubimy naleśniki i omlety, czasem naleśniki przerabiamy na krokiety, czasem jemy na słodko, a innym razem z nadzieniem wytrawnym lub pikantnym. Zawsze jednak smakują pysznie. Naleśniki i omlety dają wiele możliwości smakowych. W tej książce mamy 160 propozycji na dania, w których podstawą są naleśniki i omlety. Znajdą tu Państwo przepisy na najróżniejsze ciasta naleśnikowe, a także niepowtarzalne farsze. Nie poprzestaliśmy na szpinaku i serze. Proponujemy naleśniki z kapustą, wątróbką czy kaszą gryczaną. Wiele z nich można również wykorzystać do przygotowania pierogów. Podobnie rzecz się ma z omletami. Podpowiadamy, jak je przygotować i co do nich dodać.

    0 Ocen produktu

    od 8.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Encyklopedia gotowania 02/2015 Najlepsze przepisy na mięsa i ...

    Najlepsze przepisy na dania mięsne w zestawach z warzywami, ziemniakami czy kaszami, propozycje dań mięsnych na święta i na co dzień.  Ziemniaki, warzywa i kotlet to nadal najczęstszy zestaw obiadowy w wielu domach. Na święta pozwalamy sobie na pewną odmianę, serwujemy wówczas pieczoną kaczkę, gęś, cielęcinę lub wieprzowinę. Coraz częściej rezygnujemy z wieprzowiny, której wartości zdrowotne znajdują się pod lupą dietetyków, na rzecz innych rodzajów mięs - sięgamy po dania z kaczki, gęsi czy kurczaka. Pamiętając o tym, proponujemy Państwu książkę, w której zebraliśmy - najlepsze naszym zdaniem sprawdzone dania z mięs - takie, które sprawdzą się na święta i na co dzień, ale również dania znacznie mniej kaloryczne. Różne mięsa i mięsiwa - pieczone, gotowane, smażone, na zimno - w sumie 160 sprawdzonych przepisów. Znajdą tu coś dla siebie zwolennicy tradycyjnej polskiej kuchni, ale również osoby propagujące zdrowy tryb życia i wybierające dania mniej kaloryczne. Smacznego.

    0 Ocen produktu

    od 8.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.