Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Miód.Odżywia, pielęgnuje, leczy - Iwona Czarkowska

    Wydanie 2012Oprawa TwardaStron 144Format 165 x 240Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych. Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.

    0 Ocen produktu

    od 19.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni indyjskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Od mięsa do ryb, od ryżu po warzywa, od chleba po desery, wszystko bogato przyprawione - panorama najsłynniejszych dań kuchni indyjskiej z dokładnymi opisami stosowanych składników. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni arabskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Nie tylko kuskus, ale także baranina, przystawki, sałatki i ciastka z migdałami. Wiele przepisów, które pomogą wam przygotować w domu najsłynniejsze potrawy kuchni arabskiej. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni Tex-Mex. W kuchni - Annalisa Strada

    Smaczne przekąski i dania główne - mięsne, rybne, warzywne - w zestawie z tortillą i pikantnymi salsami, pyszne desery i koktajle. Mieszanka smaków teksańskich i meksykańskich w apetycznej kuchni pogranicza. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sekrety kuchni chińskiej. W kuchni - Paola Scolari

    Wschód jeszcze nigdy nie był tak blisko - przygotowanie chińskich dań jest w zasięgu ręki. Używając woka i korzystając z naszych porad, przyrządzisz ryż po kantońsku, kurczaka z grzybami i pędami bambusa, smażone lody... Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.

    0 Ocen produktu

    od 3.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta w walce z cukrzycą. - Philippe Chavanne

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 17x23cm.W życiu zdarzają się różne zbiegi okoliczności - dobre i złe. Cukrzyca typu 2 jest przykładem zbiegu niepomyślnych okoliczności, takich jak niekorzystne predyspozycje genetyczne, szkodliwe uwarunkowania środowiskowe oraz niezdrowy tryb życia. Profilu genetycznego nie sposób zmienić, można jednak skutecznie oddziaływać na środowisko, a także modyfikować tryb swojego życia. Natomiast cukrzyca typu l jest wynikiem deficytu immunologicznego, który nieodwracalnie uszkadza trzustkę, wskutek czego przestaje ona wytwarzać insulinę. W obu przypadkach dochodzi do podwyższenia poziomu cukru we krwi. W razie wystąpienia cukrzycy typu l konieczne jest przede wszystkim uzupełnianie braków insuliny dla ustabilizowania poziomu cukru, który jest paliwem dla całego organizmu. Wymaga to zrównoważenia diety pod względem dziennego spożycia cukrów oraz właściwego ich doboru. Zegarmistrzowska precyzja gwarantuje równowagę między dostawami cukru i jego wykorzystywaniem przez organizm. W odniesieniu do cukrzycy typu 2 zasady dietetyczne są nieco inne. Dzienna dawka cukrów jest czynnikiem istotnym, ale bardzo często musi mu towarzyszyć modyfikacja nawyków żywieniowych pod względem spożycia tłuszczów, a czasem także alkoholu. Cukrzyca typu 2 pociąga za sobą większe ryzyko schorzeń sercowo-naczyniowych, niż komplikacji bezpośrednio związanych ze zbyt wysokim poziomem cukru w organizmie.Czy z tego wynika, że mamy wybór jedynie między rezygnacją i odmawianiem sobie? Nic podobnego! Należy troszczyć się o siebie w każdej sytuacji, nawet pozornie błahej. Wszyscy powinniśmy zachowywać dietetyczną czujność, a osoby chore na cukrzycę - szczególnie. Każdy diabetyk powinien się odżywiać zgodnie ze zdrowymi zasadami, zawartymi w tej książce. Podane dalej przepisy kulinarne pozwalają opracować zrównoważony model diety, idealny dla chorych na cukrzycę, ale także godny polecenia osobom zdrowym.Odżywianie wynika z naturalnej potrzeby, a przyjemność jedzenia jest z nim ściśle związana. Philippe Chavanne ma na względzie rozkosz podniebienia, osiąganą dzięki wyśmienitym kompozycjom, subtelnym smakom i niewielkiej zawartości cukru. Proponuje nam zdrową kuchnię, bez obawy o skład i zawartość poszczególnych składników. Kto bowiem myśli o skrobi, jedząc zupę fasolową lub świderki, które kojarzą się ze słoneczną Italią? Kto zaprząta sobie głowę glukozą, zwijając sakiewki z kapusty z mięsem kraba i kozim serem, inspirowane kuchnią azjatycką? Kto się martwi sacharozą, gdy w gronie przyjaciół kończy posiłek deserem ze świeżych fig z musem malinowym? Kto się przejmuje, czy wolno mu wypić lampkę wina?Cierpiący na cukrzycę i zdrowi, smakosze i smakoszki, otwórzmy 80 okien na krajobrazy gastronomicznej rozkoszy. Poczujmy wspólnotę przyjemności płynącej z jedzenia. Bez wahania podążmy szlakiem Philippe"a Chavanne"a, na który nas zaprasza swymi oryginalnymi pomysłami.

    0 Ocen produktu

    od 19.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • WZMACNIAJ ODPORNOŚĆ PROSTYM POŻYWIENIEM. - Bożena Żak-Cyr...

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 208.Format 14,5x20,5cm.Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie.Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych).W książce znajdziesz informacje o:? Funkcjonowaniu układu odpornościowego? Objawach osłabienia odporności ? Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu? Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin? Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji? Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).

    0 Ocen produktu

    od 20.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zupy domowe. - Marta Krawczyk

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 146.Format 17,0x24,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 19.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polskie smaki. Kulinarna podróż po regionach. - Byszewska Iz...

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 278.Format 16x15cm.O kuchni można pisać podręcznikowo i encyklopedycznie. Ale można też badać jej korzenie, zanurzone głęboko w historii, pokazywać przenikanie się kulinarnych kultur, przywracać pamięci dzieje lokalnych społeczności, w których powstawały cudowne dzyndzałki, fafernuchy, trześniaki, faszerowane gęsi, kiszki i pierogi. I o tym jest książka Polskie smaki. Kulinarna podróż po regionach.Nie rości ona sobie prawa do bycia podręcznikiem ani tradycyjnym przewodnikiem - to emocjonalne i emocjonujące kulinarne śledztwo prowadzone poprzez wieki, meandry historii i kultury, które składały się na oblicze dawnej Rzeczpospolitej: kiedy i gdzie powstawały skarby kuchni regionalnej, jak się je wytwarzało i podawało. A także - co nie mniej ważne - gdzie można je zjeść dzisiaj.Tą wielobarwną i wielosmakową historią regionów zachwyci się każdy, kto chce poznawać Polskę prawdziwą, leżącą poza hotelowymi szlakami.Smakowite historie o zupach, pieczeniach, wędlinach, rybach i słodyczach okraszone są dodatkowo anegdotami, fragmentami frapujących źródeł historycznych, a także opowieściami o ludziach - takimi jak wzruszająca historia sędziwej pani Lizelotte z Ełku, która marzy, żeby jeszcze choć raz zjeść zapamiętaną z dzieciństwa zupę z brukwi.

    0 Ocen produktu

    od 13.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kulisy Kulinarnej Akademii - Marek Brzeziński

    Polak w kulinarnej stolicy świata18 grudnia 2009 roku nadano ostatnią audycję w języku polskim na falach Radia France Internationale. Polska redakcja została zlikwidowana, co przypieczętowało koniec osiemdziesięcioletniej obecności języka polskiego na tej antenie. Marek Brzeziński poświęcił tej redakcji dwadzieścia jeden lat życia. Dzień wcześniej wygłosił ostatni wykład dla studentów Uniwersytetu Schillera w Paryżu, gdzie pełnił funkcję profesora... od dwudziestu jeden lat. Dzień po dniu skończyły się sprawy, które przez dwie dekady stanowiły główny nurt życia zawodowego Marka Brzezińskiego nad Sekwaną. Zamknął za sobą drzwi uczelni i przekroczył próg akademii... Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej.(...)To, co mnie tam spotkało, przerosło moje wyobrażenia. Kulinarna świątynia - a w jej wnętrzu reżim jak w oddziale pułku specjalnego piechoty morskiej. Świat, z którego istnienia trudno było sobie zdać sprawę - świat musztry i rozkoszy podniebienia. Odkrywałem to z oczyma otwartymi ze zdumienia. Po ponad pół wieku obcowania ze sobą odkrywałem też siebie. To chyba było w tej całej przygodzie najbardziej zaskakujące.(...)Hej! Noże w dłoń!Marek Brzeziński - z wykształcenia anglista i psycholog (Uniwersytet Łódzki), doktor nauk humanistycznych (Uniwersytet Gdański) oraz... absolwent Akademii Kulinarnej Le Cordon Bleu. Przez dwadzieścia jeden lat wykładał psychologię i antropologię kultury na Uniwersytecie Schillera w Paryżu, będąc równocześnie pracownikiem Radia France Internationale. Autor książki o Nicolasie Sarkozym, Polityk i gwiazda mediów. Dziennikarz, pisarz, korespondent Polskiego Radia we Francji. Mąż i ojciec czworga dzieci, pasjonat narciarstwa i rodzinnej Łodzi, którą uważa za najpiękniejsze miasto na świecie. O Francji i jej smakach opowiadał w radiowej Trójce w audycji Kulisy Kulinarnej Akademii. Paryż poznają z nim także czytelnicy tygodnika "Angora", który publikuje jego kulinarno-kulturalne reportaże ze światowej stolicy smaku.Patroni medialni:

    0 Ocen produktu

    od 24.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Polska kuchnia regionalna. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 320.Format 23,0x28,0cm."Polska kuchnia regionalna" to poradnik dla wielbicieli tradycyjnego, zdrowego jedzenia. Przedstawia dziedzictwo Pomorza, Kujaw, Warmii i Mazur, Podlasia, Mazowsza, Wielkopolski, Śląska, Małopolski z Podhalem, Lubelszczyzny i Podkarpacia. Opisuje, jak zmieniały się i rozwijały się na przestrzeni wieków nasze przyzwyczajenia kulinarne, jaki wpływ na kształt polskiej kuchni mieli bliżsi i dalsi sąsiedzi. W książce tej zamieszczono blisko 200 przepisów na potrawy regionalne, jak kwaśnica, flaki, kołduny, cepeliny, szneki i wiele, wiele innych pochodzących z różnych zakątków Polski. Warto zachować ich smak, bo to skarb naszego dziedzictwa kulturowego, który trzeba chronić i kultywować, aby nie zatracić rodzinnych korzeni. Zaprezentowano tu również najważniejsze i najbardziej oryginalne wyroby regionalne, produkowane z naturalnych składników i według tradycyjnych metod naszych przodków. Są wśród nich między innymi kaszanki, wędzone kiełbasy, chleby pieczone na liściach, twarogi i rozmaite sery, konfitury, rozliczne miody, wiśniówki, orzechówki i inne trunki. Ich jakość potwierdziło Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, wpisując je na Listę Produktów Tradycyjnych. Te wspaniałe smakołyki warte są polecenia jako alternatywa dla produktów naszpikowanych syntetycznymi konserwantami i polepszaczami smaku. Wybierzmy się więc na wyprawę po najciekawszych rodzimych kulinariach, by ocalić je od zapomnienia!

    0 Ocen produktu

    od 65.43 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pierogi, kluski i knedle - Marta Krawczyk

    Potrawy mączne są smaczne i różnorodne. Przepisów jest tak wiele, że codziennie można jeść inne danie. A ponieważ amatorów klusek, knedli i pierogów nie brakuje, warto zainspirować się do przygotowywania nowych dań. Książka Pierogi, kluski i knedle to pozycja dla każdego bez względu na upodobania kulinarne.

    0 Ocen produktu

    od 7.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Makarony i sosy - Praca zbiorowa

    Kuchnia włoska znalazła wiele sympatyków na całym świecie. Makarony stały się bardzo popularne i można z nich komponować wspaniałe i smaczne dania. Prezentowana książka zawiera przepisy na dania z makaronów i sosów o różnych smakach tak, by zadowolić nawet najwybredniejsze podniebienia.

    0 Ocen produktu

    od 4.05 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Makaron. Kuchnia włoska - Praca zbiorowa

    Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, ryb i owoców morza - wszystkie z makaronem. Z dodatkiem sosów ziołowych, warzywnych i mięsnych nie tylko wspaniale smakują, ale mają także cenne wartości odżywcze, m.in. błonnik, białka i witaminy z grupy B.

    0 Ocen produktu

    od 14.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Włoska kuchnia na polskim stole - Paolo Cozza

    Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.

    0 Ocen produktu

    od 23.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta 5:2 dr. Mosleya - Mosley Michael, Spencer Mimi

    Światowy BESTSELLERdr MICHAEL MOSLEY oraz MIMI SPENCERDieta 5:2 dr. MosleyaZrzuć kilogramy i ciesz się zdrowiem oraz długim życiem dzięki sporadycznemu niedojadaniu5 dni jesz normalnie 2 dni nie dojadaszCzy można, odżywiając się normalnie przez pięć dni w tygodniu, zeszczupleć i poprawić stan zdrowia?Odpowiedź brzmi: tak! Wystarczy ograniczyć spożycie kalorii przez dwa nienastępujące po sobie dni w tygodniu - do 500 kalorii dziennie dla kobiet oraz do 600 w przypadku mężczyzn.Badania naukowe wyników stosowania diety opartej na sporadycznym niedojadaniu wykazały, że nie tylko pomaga ona w pozbyciu się zbędnych kilogramów, ale także obniża ryzyko wystąpienia wielu schorzeń, w tym chorób układu krążenia, cukrzycy, a nawet nowotworów. "Istnieją mocne argumenty naukowe dowodzące, że sporadyczne niedojadanie może pozytywnie wpłynąć na zdrowie", mówi dr Mark Mattson, szef laboratorium neurobiologii w National Institute of Aging oraz wykładowca neurobiologii na John Hopkins University.Na podstawie wyników najnowszych przełomowych badań opracowano program dietetyczny, łatwy i bezbolesny do zastosowania w codziennym życiu nawet przez osoby mocno zapracowane. Oto co przygotowaliśmy dla ciebie:? czterdzieści posiłków o wartości energetycznej 500 lub 600 kalorii każdy, szybkich i łatwych do przygotowania;? ośmiostronicowa wkładka ze zdjęciami, przedstawiającymi dietetyczne zestawy dań;? nowatorskie badania naukowe, na których opiera się program;? licznik kalorii, dzięki któremu odchudzanie może być proste;? i wiele, wiele innych rzeczy.Dieta 5:2 dr. Mosleya nie jest wytworem chwilowej, przemijającej mody, lecz wynika z nowego sposobu myślenia o żywieniu, wyboru związanego ze stylem życia, który może korzystnie wpłynąć na twoje zdrowie.dr MICHAEL MOSLEY doskonalił swoje lekarskie kwalifikacje zawodowe w londyńskim Royal Free Hospital, a następnie podjął współpracę z BBC jako dziennikarz działu naukowego, początkowo jako realizator, a ostatecznie jako rozpoznawalna postać małego ekranu. Wyemitowany w sierpniu 2012 roku w BBC "Eat, Fast, and Live Longer", jeden z odcinków jego programu "Horizon", spotkał się z nieprawdopodobnie szerokim odzewem na świecie.MIMI SPENCER jest dziennikarką i autorką książek. Publikuje artykuły i felietony w gazetach i czasopismach, napisała także poradnik 101 Things to Do Before You Diet.LEKARZE I DIETETYCY JEDNYM GŁOSEM POPIERAJĄ DIETĘ 5:2 dr. Mosleya

    0 Ocen produktu

    od 8.49 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wielka księga ciast siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik

    Nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych wypieków.Jak upiec doskonałe ciasto i sprawić, by pieczenie stało się prawdziwą przyjemnością?Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów Siostry Anastazji, które pokochały miliony Polaków. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie, wspaniale się prezentują, a co najważniejsze zawsze się udają!Przekonaj się o tym! Bez trudu upieczesz delikatnego Puchatka czy puszystą Kokosową śnieżynkę. Zachwycisz swoich domowników i gości Tortem wiśniowym, Marysieńką lub fantazyjnymi ciasteczkami.Wielka księga ciast Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na ciasta, torty i ciasteczka. Codzienne i wykwintne, łatwe w wykonaniu i wymagające wprawniejszej ręki. Wszystkie łączy jedno - doskonały smak!Wielka księga ciast Siostry Anastazji to przepisy dla każdego i na każdą okazję. Warto je mieć pod ręką!

    0 Ocen produktu

    od 42.00 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta Agaty - Agata Jędraszczak

    Kuchnia Agaty pachnie ziołami, kusi kolorami, zachęca do gotowania wartościowych i pysznych potraw.Książka zawiera 120 przepisów na zdrowe, smaczne i niskokaloryczne potrawy. Znajdziesz tu pomysły na śniadania, przekąski, sałatki, zupy, dania główne, desery, napoje. Nie obawiaj się jednak restrykcyjnej diety pełnej zakazów i ograniczeń. Nie musisz rezygnować z ciast, hamburgerów czy makaronów. Z Dietą Agaty poznasz ich mniej kaloryczne, zdrowsze wersje.

    0 Ocen produktu

    od 23.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Co jeść przy chorobach serca. Przepisy na wyśmienite i zdro...

    Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnejkuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.Zostały ułożone według por roku i skomponowane w taki sposób,by potrawy nie tylko odżywiały ale też pozostawały w harmonii zezmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym data.

    0 Ocen produktu

    od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta 2-dniowa - Harvie Michelle, Howell Tony

    Dieta 2-dniowa naprawdę różni się od bogatego wachlarza diet dostępnych obecnie na rynku. Została bowiem opracowana w taki sposób, by pomóc Ci podejmować właściwe decyzje żywieniowe, gubić zbędne kilogramy, zmieniać nawyki i aktywnie poprawiać zdrowie, bez większych poświęceń. Wystarczy kontrolować jadłospis przez dwa dni w tygodniu, a przez pozostałe pięć jeść normalnie. Nowa, rewolucyjna dieta, która bije rekordy popularności w Europie i na świecie. Prosta, łatwa do przestrzegania i potwierdzona klinicznie. To prawdziwa alternatywa dla osób, którym trudno przestrzegać konwencjonalnych diet. Dieta 2-dniowa to zupełnie nowe, poparte badaniami klinicznymi podejście do odchudzania. Niezależnie od tego, czy od lat zmagasz się ze zbędnymi kilogramami, czy dopiero co podjąłeś decyzję o odchudzaniu, z Dietą 2-dniową masz wreszcie szansę na sukces!

    0 Ocen produktu

    od 8.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ryby i owoce morza - Marta Krawczyk

    Ryby pojawiają się na naszych stołach dużo rzadziej niż mięso. Z powodu braku tradycyjnych potraw polskich sporadycznie przyrządzamy także owoce morza. Ale warto pamiętać, że jedne i drugie są bogate w żelazo, a ponadto mają znacznie mniej nasyconych tłuszczów i cholesterolu niż potrawy mięsne. Książka Ryby i owoce morza to zbiór pomysłów zarówno na tradycyjne polskie dania rybne, jak i nowe, zaskakujące sposoby ich przyrządzania. Znalazły się w niej także doskonałe receptury na przygotowanie owoców morza.

    0 Ocen produktu

    od 7.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ugotowani - Praca zbiorowa

    Najciekawsze pomysły kulinarne oraz przepisy na udany wieczórbohaterów programu Ugotowani.Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce!Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie,podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimikokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniuz włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty.Kochająca styl pin-up Kasia zaprosi cię na niezapomniany bal na "Titanicu".Dzięki Ugotowanym w Twojej kuchni zawsze będzie kipiało od pomysłów.Bohaterowie programu pomogą ci przygotować niezapomniane kolacje!W książce odnajdziesz ponad sto przepisów kulinarnych oraz dziesiątki gotowychpomysłów na oryginalne towarzyskie spotkania.

    0 Ocen produktu

    od 14.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Na surowo - Judita Wignall

    Surowa dieta to zdrowy sposób na oczyszczenie organizmu, oczyszczenie skóry, zrzucenie zbędnych kilogramów i wspaniały nastrój. Ale kto z nas ma czas na wyszukiwanie trudno dostępnych składników i przygotowanie czasochłonnych przepisów? Zapewne nie Ty! Od czego więc najlepiej zacząć? Ta książka to kompletny przewodnik po kuchni surowej, by zacząć cieszyć się z jej dobrodziejstw.Na surowo łączy w sobie przepisy wykwintne oraz te, stosowane na co dzień - a wszystkie są praktyczne do wykonania przez każdego! Zawiera ponad 100 ilustrowanych przepisów ze wskazówkami "krok po kroku", m.in na:-zielone koktajle-naleśniki z jagodami i kremem-ziołowy ser z orzechów nerkowca-spagetti bolognese-pizzę wegetariańską-samosy kokosowe z curry w ostrym sosie śliwkowym-sałatkę wietnamską-mus pomarańczowo-karobowy-tartę z owoców letnich

    0 Ocen produktu

    od 29.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska i inne ulubione dania Plaków - Katarzyna Wojs...

    Twórcom "Kuchni polskiej i innych ulubionych dań Polaków" przyświecał zamysł stworzenia podręcznej książki kulinarnej, pełnej tradycyjnych polskich przepisów, ale też wzbogaconej o przyswojone naszej kulturze specjały kuchni świata.

    0 Ocen produktu

    od 19.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Co jeść przy nadciśnieniu. Przepisy na wyśmienite i zdrowe...

    Choroba nie musi skazywać na rodzinną alienację kulinarną - przeciwnie - może stać się bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania się całej rodziny. Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być proste i niedrogie, a dania - smakowite, różnorodne i kolorowe.

    0 Ocen produktu

    od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przetwory - Atwood Lisa, Courchesne Rebecca, Field Rick

    W tej książce zgromadziliśmy niektóre z naszych ulubionych przepisów na dżemy, galaretki, marmolady,marynaty, czatneje, sosy i wiele innych przetworów, a także mnóstwo porad, jak je wykorzystywać.Znajdziesz tu wszystko: od dżemu z jagód do sosu z cukinii, od konfitur z fig po marynowane szparagi i dodatkowo wiele kombinacji, które staną się podstawą twojej spiżarni. Ponieważ mamy wiele lat wspólnych doświadczeń, a nawet zdobyliśmy różne nagrody w konkursach kulinarnych, dzielimy się naszą wiedzą, dając rady i przydatne wskazówki. Gdy zaczniesz myśleć o robieniu przetworów, odkryjesz, że możliwości w tym zakresie są niemalże nieograniczone. Mamy nadzieję, że korzystającz tego przewodnika, zaczniesz znajdować przyjemność w robieniu przetworów w takim stopniu,w jakim my ją znajdujemy.

    0 Ocen produktu

    od 40.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Smaczna i zdrowa kuchnia włoska - Gino DAcampo

    Lubisz dobrze zjeść, a przy tym zachować szczupłą sylwetkę? Oto dieta dla ciebie!Dieta dolce to połączenie smacznych, niskokalorycznych dań z prostymi ćwiczeniami. Poznaj znakomite przepisy Gino D Acampo, m.in. dania na romantyczne kolacje, potrawy, którymi zadziwisz gości, zdrowe przekąski i nietuczące desery. Wprowadź także prosty plan treningów zapewniających zgrabną sylwetkę. Ten przyjemny sposób odżywiania sprawi, że z łatwością schudniesz, a także wzmocnisz mięśnie.Dzięki przepisom Gino D Acampo i poradom wybitnej dietetyczki Juliette Kellow, która wyjaśnia, co jeść, a czego unikać, ta bezstresowa metoda odchudzania zrewolucjonizuje twój sposób myślenia o zdrowym odżywianiu. Jeszcze nigdy dieta nie smakowała lepiej!

    0 Ocen produktu

    od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ciasta. Encyklopedia - Marta Szydłowska

    Trudno wyobrazić sobie dziś rodzinną uroczystość czy okolicznościowe przyjęcie bez podania ciast, a już na pewno nic nie zastąpi aromatu i smaku ciast przygotowanych w domu ze świeżych, najwyższej jakości składników. Nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by zaskoczyć bliskich wspaniałymi drożdżówkami, szarlotkami, zdobnymi struclami, a nawet wymyślnymi tortami. Książka Ciasta. Encyklopedia zawiera wiele cennych wskazówek i porad, które sprawią, że każdy wypiek będzie udany, a zbiór ponad 300 przepisów dostarczy pomysłów na każde smakowite spotkanie.

    0 Ocen produktu

    od 34.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • ZOSTAĆ WEGETARIANINEM - Pełen zestaw porad dla osób pragną...

    Zostać wegetarianinem to lektura obowiązkowa dla każdego, kto jest zainteresowany dietą, z której wyeliminowano nie tylko mięso, ale także produkty odzwierzęce; zarówno dla doświadczonego wegetarianina, jak i osoby stawiającej swoje pierwsze kroki w świecie tofu i soi. Autorki, weganki z wieloletnim stażem i dietetyczki, w wyczerpujący sposób opisują zalety diet wegetariańskiej i wegańskiej, podpierając własne poglądy solidnymi dowodami naukowymi. Rozprawiają się z mitami, które w ciągu lat narosły wokół wegetarianizmu, np. o obowiązkowym niedoborze żelaza i witaminy B12 u osób niejedzących mięsa czy ich gorszym zdrowiu. Vesanto Melina i Brenda Davis udowadniają nawet, że stosując zalecenia diety wegańskiej, wszyscy możemy długie lata cieszyć się doskonałą kondycją fizyczną i psychiczną.

    0 Ocen produktu

    od 23.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Uczta lodu i ognia - Monroe-Cassel Chelsea, Lehrer Sariann

    Namaszczona przez autora cyklu bestsellerowych powieści i scenarzystę serialu "Gra o tron" George`a R.R. Martina oficjalna książka kucharska serii, to zbiór inspirowanych nią przepisów kulinarnych na napitki, mięsiwa i desery. Ciekawi jesteście co jadają serialowi Lannisterowie, Starkowie czy ród Tyrellów? Teraz będziecie mogli sami przyrządzić dania serwowane podczas uroczystych uczt na królewskim dworze Baratheonów, wykwintnych przyjęć w Lannisporcie, obiadów w Riverrun, codziennych posiłków Czarnych Braci na Murze, wieczerzy w zasypanym śniegiem Winterfell czy lekkich śniadań za Wąskim Morzem.

    0 Ocen produktu

    od 28.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.