Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
MasterChef. Smaki marzeń. Książka zwycięzcy programu Maste...
Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show dzieli się swoimi najlepszymi przepisami. Jej propozycje pozwolą Ci urozmaicić codzienne domowe menu, zaskoczyć znajomych ciekawymi kulinarnymi pomysłami, poznać wiele praktycznych rozwiązań, które na pewno okażą się pomocne w kuchni.Znajdziesz tu potrawy i proste i wyrafinowane, pomysły na szybkie przekąski i rodzinne obiady, a każdy przepis dzięki nieoczekiwanym zestawieniom składników pozwoli Ci odkryć nowy, zaskakujący smak w dobrze znanym daniu.
od 40.47 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia smakosza - Elżbieta Gontarska
Kuchnia Smakosza to zbiór sprawdzonych przepisów z całego świata,które każdy z nas może wykonać w domowym zaciszu.Kolorowe zdjęcia pokazują, jak powinna wyglądać każda potrawa.Książka przeznaczona jest dla doświadczonych gospodyń, jak też dla początkujących.Poprzednia edycja - Szybka Kuchnia
od 16.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Z maluchem przy stole - Katarzyna Cichopek
Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a przede wszystkim mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe odżywianie.Książka, adresowana do wszystkich rodziców, jest bogato ilustrowana i wzbogacona o przepisy na zdrowe dania.
od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Boże Narodzenie przy stole - Płonczyńska Aleksandra, Mielec...
Bardzo elegancka, prezentowa książka kucharska poświęcona kuchni bożonarodzeniowej. Autorki przedstawiają przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne oraz potrawy na kolejne dni Świąt i opatrują je osobistymi komentarzami. Liczne oryginalne zdjęcia prezentacyjne potraw są prawdziwym atutem tej publikacji.
od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotowanie krok po kroku. Klasyczne przepisy. Wyd. 2 - Keda Bla...
Najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, gdy są przygotowane samodzielnie. Zacznij od zrobienia domowego majonezu, prostych sosów i sałatek, aby potem bez trudu przyrządzić dania obiadowe z pomysłem i przepyszne desery. W książce znajdziesz ponad 80 przepisów uporządkowanych pod względem stopnia trudności. Barwne fotografie, przedstawiające każdy etap wykonania poszczególnych dań (i dodatkowo pobudzające apetyt), pomogą z łatwością przyrządzić zarówno rosół i jajecznicę, jak i potrawy, które zawsze chcieliśmy ugotować, ale nigdy nie wiedzieliśmy jak - np. tartę, gaspacho albo ratatouille. Ugotuj samodzielnie danie, które pobudzi nie tylko twój apetyt!
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia z pasją - Janek Paszkowski
Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu telewizyjnego MasterChef. W najbliższych tygodniach otwiera własną restaurację w Warszawie.Publikacja jest bogato ilustrowana niebanalnymi zdjęciami specjałów, a przygotowanie wielu potraw zostało pokazane krok po kroku.
od 26.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kurs wiedzy o winie - Jancis Robinson
Książka pod oryginalnym tytułem ,,Jancis Robinson`s Wine Course" ukazała się w Wielkiej Brytanii w kilkunastu wydaniach jako uzupełnienie emitowanej na kanale BBC serii kursów winiarskich, których gospodynią była autorka; wszystkie miały status bestsellerów. Książka została przetłumaczona na wiele języków i weszła do kanonu klasyki literatury na temat wina.Autorka książki - Jancis Robinson jest jednym z najlepszych krytyków winiarskich świata, uznaną autorką książek i autorytetem w swojej dziedzinie. Jest autorką Companion Oxford of Wine, uważanej za najbardziej kompleksową encyklopedię wina na świecie. Posiada tytuł ,,Master of Wine" (MW) - kwalifikację, która przyznawana jest osobom o największej i potwierdzonej wiedzy o winie. Warto dodać, że tylko 20 osób na świecie posiada taką kwalifikację. Kurs jej autorstwa nie jest encyklopedią, którą czyta się w beznamiętny sposób. Jest to fantastyczne wprowadzenie do świata wina, w którym poznajemy go w wielu aspektach: począwszy od rodzajów kieliszków i sposobów ich przechowywania, przez lekcję serwowania wina, aż po wiedzę o rodzajach winorośli, uprawach i całej miłości, jaką do wina może czuć człowiek, który prowadzi swoją winnicę. Książka Jancis Robinson kategoryzowana jest jako przewodnik po najlepszych winach świata. W książce znajdziemy przedstawienie poszczególnych gatunków wina, a także porady jak odróżnić dobre wio od złego, jak je podawać, gdzie i przy jakich okazjach zamawiać określone jego rodzaje, jak je łączyć z jedzeniem.Znajdziemy tu nawet takie praktyczne porady, jak sposób mycia i suszenia kieliszków (oczywiście ich kształty także zostały szczegółowo opisane).Podręcznik ten, jako jeden z nielicznych dostępnych na rynku, napisany jest w sposób jasny, prosty i przystępny dla każdego czytelnika. Autorka nie używa niezrozumiałych zwrotów, co nadaje podręcznikowi formę ,,dostępną dla każdego". Jancis Robinson rozprawia o rodzajach winogron i regionach, w których najlepiej dojrzewają. Dowiadujemy się jak rozpoznawać wina po kolorze, jak stwierdzać, czy lato, w którym zbierano grona, było chłodne czy upalne. Poznajemy tajemnice korków i różne modele korkociągów.Jedną z największych wartości książki jest to, że została przetłumaczona i zredagowana przez najlepszych w Polsce specjalistów w tej dziedzinie, co jest niezwykle ważne przy tego rodzaju publikacji. Na rynku polskim znaleźć możemy wiele tytułów, które zostały przetłumaczone przez niewykwalifikowane osoby i nie zostały poddane korekcie merytorycznej, W związku z czym zwierają wiele błędów, co dyskwalifikuje je w oczach czytelników posiadających wiedzę z tej dziedziny. Redakcja Magazynu Wino zatrudnia i współpracuje z najlepszymi specjalistami z dziedziny wina w Polsce, dokładając wszelkiej staranności do książek wyróżniających się jakością merytoryczną oraz edytorską swoich publikacji.
od 67.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi. Osobista książka kuchars...
Żywność ma moc uleczania i wzmacniania żywych organizmów, wspomaga powracanie do zdrowia po urazach i chorobach, a także koryguje nasze genetyczne dziedzictwo. Nie tylko stanowi źródło życiowej energii i składników odżywczych, ale również daje możliwość twórczej ekspresji i nawiązywania kontaktów międzyludzkich - poprzez opracowywanie nowych przepisów albo sposobów na przygotowanie pewnych potraw czy też choćby za sprawą wspólnego biesiadowania. Kiedy w 1996 roku pisałem książkę `Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi`, analizowałem związki między grupami krwi a dietą i nakreśliłem konkretne programy żywieniowe dla każdej z grup krwi. W trakcie minionych piętnastu lat kontynuowałem badania i pisanie o roli pożywienia oraz starałem się prezentować materiały i rady dla tych osób, które chciały i chcą odżywiać się w zgodzie ze swoją grupą krwi.Ze wstępu Autor tej książki jest wybitnym lekarzem medycyny naturalnej, naukowcem, wykładowcą i właścicielem kliniki. Zawiera ona wnioski sformułowane na podstawie szerokich badań i testów klinicznych, które udowodniły związek między dietą, grupą krwi a zdrowiem. Ten poradnik dietetyczny podpowie każdemu z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej i utrzymać idealną wagę.
od 19.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
MOJA KUCHNIA POLSKA MATEUSZ GESSLER - Mateusz Gessler
O tym, że jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić, że równie satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj się przekonać, że polska kuchnia jest niezwykle smaczna i niebanalna. Poznaj wyjątkowe i oryginalne dania, które zadowolą podniebienie niejednego smakosza. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji.Mateusz Gessler z wykształcenia architekt ogrodowy z zamiłowania kucharz i restaurator. Choć swojej przyszłości nie wiązał z kuchnią, los spłatał mu figla... Na szczęście! Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler to restauracja stworzona z pasją i sercem.Szczypta wyrafinowania, porcja estetyki, garść perfekcjonizmu zmieszane z niesłychaną starannością i dopracowaniem pozwoliły stworzyć miejsce niecodzienne, niebanalne, okraszone wyśmienitym menu składającym się z najwyższej jakości składników. Gotowanie na oczach gości, możliwość degustacji 24 godziny na dobę świadczą o niezwykłej otwartości na klienta. To tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi.
od 22.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta w walce z cholesterolem - Philippe Chavanne
Część wstępna książki przybliża Czytelnikom wiedzę na temat cholesterolu: określa jego poziom i omawia zagrożenia związane z jego nadmiarem. Zawiera 80 przepisów na smaczne, zdrowe, starannie dobrane potrawy od zup i przystawek, przez mięsa, ryby i warzywa, po desery i słodycze. Wypróbujcie, a przekonacie się, że nawet nadmiar "złego" cholesterolu w organizmie wcale nie oznacza konieczności rezygnacji z rozkoszy stołu. Co więcej, mamy nadzieję, że przepisy te przyczynią się w przyjemny, a zarazem istotny sposób do przyjęcia nowego, zdrowego stylu życia i odżywiania się na co dzień.
od 19.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zupy i potrawy jednogarnkowe - Praca zbiorowa
Pikantne lub piekielne ostre, swojskie lub egzotyczne, lekkie lub pożywne, czyste lub kremowe, bogactwo przepisów na zupy jest wprost nieprzebrane. W tej książce znajdziesz klasyczne przepisy na zupy, za którymi wszyscy przepadają oraz solidną porcję zupełnie nowych "zupowych kreacji". Wszystkie są łatwe do przyrządzenia i będą smakować zarówno domownikom, jak i gościom
od 10.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ulubione ciasta - Praca zbiorowa
Ucierane, kruche, drożdżowe lub biszkoptowe, z owocami, czekoladą albo orzechami, z blachy bądź z formy, w tej książce jest wszystko, co amatorów ciast przyprawia o szybsze bicie serca. Tu na pewno każdy znajdzie coś wyjątkowo smakowitego!Nieśmiertelne owocowe przeboje: od ciasta gruszkowego z ziarnami pinii przez tradycyjna szarlotkę po tarte au citron. Ulubione "klasyki" z blachy: od ciasta maślanego z morelami przez wykwintną szarlotkę do placka wiśniowego ze śmietanowym kremem. Oryginalne i wykwintne pyszności: od tortu czekoladowego z białą czekoladą przez puszysty tort bezowy po tort kawowy z ricottą.
od 10.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pyszne ciasteczka - Praca zbiorowa
Smakołyki "na jeden ząb", drobne łakocie dla gości, słodkie upominki i małe co nieco na święta, ciasteczka smakują zawsze! W naszej skarbnicy przepisów można znaleźć i tradycyjne wypieki i oryginalne pomysły, które zadowolą każde podniebienie.Orzechowe i czekoladowe: od delikatnych amaretti z czekoladą przez orzechowe serca po tradycyjne kruche makaroniki. Nadziewane pysznościami: od kulek orzechowych z konfiturą przez trójkąty z musem śliwkowym po chrupiące stożki z marcepanem. Z nutką alkoholu: od ciasteczek śliwkowych z koniakiem przez pomarańczowe gwiazdki z likierem po księżyce z contreau
od 10.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania na niedzielny stół. - Praca zbiorowa
Klasyczna pieczeń niedzielna, wykwintne dania z dziczyzny i drobiu czy wyszukane kompozycje z ryb i owoców morza, dzięki tej książce świąteczny obiad rodzinny stanie się kulinarnym przeżyciem.Wykwintne dania dla całej rodziny: od gulaszu cielęcego przez polędwicę wieprzową w sosie gorgonzola po medaliony z szałwią i czosnkiem. Lekkie smakowitości z drobiu, dziczyzny i ryb: od kurczaka po prowansalsku przez medaliony z dzika po łososia smażonego na szparagach.
od 10.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Niedroga kuchnia - Praca zbiorowa
Pyszne jedzenie nie musi być drogie. W tej książce prezentujemy kilkadziesiąt nieskomplikowanych przepisów, dzięki którym wyczarujesz wyśmienite potrawy na wiele okazji, nie rujnując przy tym domowego budżetu.Pomysłowe przystawki i sałatki, wykwintne dania główne: od kurczaka cytrynowego z ryżem przez smażonego pstrąga po drobiowy cordon bleu. Pożywne potrawy na co dzień: od solidnego gulaszu z ziemniaków przez makaron zapiekany z szynką po warzywa smażone z ryżem.
od 10.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska
Dorota Świątkowska to autorka najsłodszego i najbardziej znanego bloga w polskiej blogosferze - mojewypieki.com. Mama dwojga dzieci, z wykształcenia ekolożka, entuzjastka literatury kulinarnej uzależniona od pieczenia. Książka Moje Wypieki i desery zawiera najpopularniejsze przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Znalazły się tu wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika pysznych słodkości!
od 46.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaki kuchni włoskiej. Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy -...
To nie jest kolejna książka kucharska! To pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce. - sery i makarony- ryż i produkty zbożowe- pieczywo, pizza i focaccia- mięso i wędliny- ryby, mięczaki i skorupiaki- warzywa i owoce- zioła, przyprawy i dodatki- typowe torty, ciasta i ciastka- lody i czekolada, kawa i wino.
od 130.32 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
WOK. Kuchnia azjatycka na co dzień. - Praca zbiorowa
Wok, najważniejsze w Azji naczynie kuchenne, zadomowił się już niemal na całym świecie i trudno sobie wyobrazić bez niego współczesną kuchnię. Krótki czas gotowania w woku gwarantuje zachowanie cennych składników odżywczych i doskonałego smaku potrawy. Ponadto wok w mistrzowski sposób pozwala przyrządzać potrawy lekkie, zdrowe i nieskomplikowane. Zawarte w książce ponad 120 przepisów, szczegółowe informacje i praktyczne wskazówki dotyczące gotowania, jak również wspaniałe zdjęcia potraw będą cenną pomocą zarówno dla początkujących, jak i zagorzałych miłośników azjatyckiej kuchni.
od 13.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tapas. Zakąski z hiszpańską tradycją i temperamentem - Pra...
Tapas - pyszne małe przekąski pochodzące z Hiszpanii, gdzie podaje się je do szklaneczki wina, piwa albo sherry - są synonimem śródziemnomorskich przyjemności. Z tapas kojarzą się radość życia, temperament oraz niewymuszona towarzyskość, która także u nas ma wielu zwolenników. Aby spotkać się przy drinku, a przy okazji skosztować kilku małych kanapek lub koreczków na wykałaczkach, nie potrzeba ani wielkiego nakładu pracy, ani specjalnej okazji. Wystarczy, gdy na stole znajdą się szybko przyrządzone, nieskomplikowane przysmaki z mięsa, ryb, drobiu, warzyw i sera. Ponad 150 bogato ilustrowanych przepisów z pewnością będzie kluczem do udanego spotkania ze znajomymi lub umili nam czas w oczekiwaniu na główny posiłek.
od 13.91 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Marakon. Zwykły, niezwykły i typowo włoski - Praca zbiorowa
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. A co najważniejsze: nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej będą w stanie w mgnieniu oka zrobić pyszne ravioli i inne przysmaki dzięki zawartym w książce zdjęciom i szczegółowym wskazówkom objaśniającym krok po kroku kolejne czynności. Ponad 130 przepisów na dania z makaronem w roli głównej wprowadzą do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję: od klasycznych penne allarrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni, pappardelIe z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem.
od 13.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze przepisy na pączki i faworki - Praca zbiorowa
Trochę pracowicie, ale za to jaka uczta dla domowników i gości. Pączki i faworki to wypieki, bez których nie można się obejść w okresie karnawału, no i w tłusty czwartek. Wprawdzie można dziś kupić gotowe, lecz nie równają się one z tymi, które zrobimy według przekazywanych z pokolenia na pokolenie przepisów.Nie oszukujmy się, sekretem dobrych faworków, pączków, racuchów, oponek, precli czy innych wypieków nie jest tylko przepis. Istotne są tajniki ich wykonania. W tej książce prezentujemy nie tylko przepisy na pyszne ciastka smażone, ale też podpowiadamy, jak je przygotować, żeby smakowały i cieszyły oko wszystkich domowników. Ten tomik, a w nim przepisy i rady pomogą Państwu w samodzielnym wykonaniu pączków, racuchów i faworków.
od 8.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polskie pyszności. Szybko, łatwo, tanio - Praca zbiorowa
Chociaż sklepowe półki uginają się od rozmaitych produktów, nasze dania różnią się w zależności od pory roku. Wynika to z dostępności produktów w poszczególnych okresach. Wiosna to czas dojrzewania nowalijek, latem pojawiają się świeże warzywa i owoce, jesienią mamy zbiory owoców, zimą zaś wykorzystujemy zapasy - mrożonki, kiszonki i inne przetwory. Nasza książka prezentuje różne możliwości wykorzystania produktów sezonowych. Przedstawione w niej pomysły pomogą Państwu spożytkować to, co najlepszego oferuje nam natura. Proponujemy również dania z makaronem, bo są szybkie i smaczne. W każdym dziale znajdą Państwo kilka takich propozycji. Każdy przepis zawiera informacje na temat wielkości porcji (dla ilu osób), czasu przygotowania, ilości kalorii.
od 26.66 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zapomniane warzywa - Teresa Lewkowicz-Mosiej
Liczbę roślin warzywnych uprawianych na świecie szacuje sie na około 250 gatunków, z czego w naszym kraju znane jest tylko około 50. Z tych względów warto wprowadzić i spopularyzować gatunki dotychczas mało znane, które odznaczają się wysoką wartością odżywczą i z powodzeniem mogą być uprawiane w klimatyczno-glebowych warunkach naszego kraju. Niektóre z tych gatunków, na przykład pasternak czy soczewica, bardzo często gościły na stołach dawnej Polski. Były składnikami wielu naszych tradycyjnych regionalnych potraw, do których obecnie tak chętnie wracamy. W niniejszej książce podano wskazówki i przepisy na potrawy z nich, co może być przydatne dla gospodarstw agroturystycznych. Mam nadzieje, że moja praca przyczyni sie do upowszechnienia uprawy warzyw o wysokich walorach smakowych i dietetycznych i wzbogaci nasze jadłospisy. Autorka
od 28.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moja kuchnia polska - Mateusz Gessler
O tym, że jedzenie to czysta przyjemność, nie trzeba nikogo długo przekonywać. Za sprawą tego wydania pragniemy udowodnić, że równie satysfakcjonujące jak spożywanie jest przyrządzanie posiłków. Daj się przekonać, że polska kuchnia jest niezwykle smaczna i niebanalna. Poznaj wyjątkowe i oryginalne dania, które zadowolą podniebienie niejednego smakosza. Już dziś pobierz naukę gotowania od samego mistrza i zasmakuj tradycji.Mateusz Gessler z wykształcenia architekt ogrodowy z zamiłowania kucharz i restaurator. Choć swojej przyszłości nie wiązał z kuchnią, los spłatał mu figla... Na szczęście! Warszawa Wschodnia by Mateusz Gessler to restauracja stworzona z pasją i sercem.Szczypta wyrafinowania, porcja estetyki, garść perfekcjonizmu zmieszane z niesłychaną starannością i dopracowaniem pozwoliły stworzyć miejsce niecodzienne, niebanalne, okraszone wyśmienitym menu składającym się z najwyższej jakości składników. Gotowanie na oczach gości, możliwość degustacji 24 godziny na dobę świadczą o niezwykłej otwartości na klienta. To tu, jak nigdzie indziej, poczujesz, że kuchnia zbliża ludzi.
od 64.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta 5:2. Sprawdzone przepisy - Angela Dowden
Zapomnij o restrykcyjnych dietach! Dieta 5:2 to łatwy i przyjemny sposób nie tylko na pozbycie się zbędnych kilogramów, ale przede wszystkim na poprawę kondycji i samopoczucia. Przez pięć dni w tygodniu jesz to, na co masz ochotę, a w ciągu dwóch kolejnych ograniczasz liczbę kalorii do 500-600 - czyli jednej czwartej tego, co zjada zwykle dorosła osoba. To naprawdę działa! 100 sprawdzonych przepisów na pyszne niskokaloryczne dania, dzięki którym dni na diecie będą prawdziwą przyjemnością. 5:2 - już dziś wprowadź ten plan w życie!
od 20.77 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tarty i quiche - Praca zbiorowa
Chrupiące tarty, o aksamitnej konsystencji i smakowitym zapachu, kremowe i aromatyczne quiche... Oto wybór 30 łatwych i kuszących przepisów, dzięki którym odkryjesz, że gotowanie to prawdziwa przyjemność.
od 13.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Metoda 100. Licz tylko kalorie cukrowe - Jorge Cruise
Bestseller na listach New York Timesa!!! To nie tylko kolejna modna dieta. To prawdziwa rewolucja w sposobie odżywania i liczenia kalorii.Dieta 100 kalorii cukrowych, czyli "metoda stu" to prawdziwa rewolucja w dietetyce! Jej twórca, Jorge Cruise, ekspert fitness i autor kilku bestsellerów, obiecuje utratę nawet 9 kg w 2 tygodnie! A wszystko to tylko dzięki liczeniu i ograniczeniu kalorii pochodzących z cukru. Ich dzienne spożycie nie powinno przekroczyć 100. Zgodnie z teorią Cruise`a nie wszystkie kalorie są sobie równe, a ludzkie ciało nie funkcjonuje na bazie prostego przelicznika wartości energetycznych. Z tej książki dowiemy się, jak można zmienić swoje nawyki żywieniowe. Znajdziemy w niej praktyczne listy zakupów, informacje na temat poszczególnych produktów oraz przepisy. Nauczymy się również, jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
od 23.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Desery - Gordon Ramsay
W tej ważnej książce najbardziej elektryzujący brytyjski kucharz wyjaśnia podchwytliwy zazwyczaj temat deserów. Upraszczając klasyczne metody tam, gdzie to możliwe, Gordon Ramsay pomaga ci przyrządzić serię deserów, którym nie można się oprzeć, aby efektownie zakończyć każdy posiłek.Prowadząc cie krok po kroku przez każdy proces, pierwsze rozdziały są podzielone na bloki deserów, w tym owoce, lody i kremy, musy i suflety - przepisy, które można ze sobą łączyć, kiedy naprawdę będziesz chciał zrobić wrażenie. Następnie mamy samodzielne dania, od ulubionych potraw domowników po desery na specjalne okazje - "podkręcone" - letni pudding, na przykład, przygotowany z brioszką zamiast chleba i podany w formie widowiskowego stosiku, lub tarta melasowa na super lekkim cieście i podana z creme fraqiche aromatyzowaną trawą cytrynową.Każdy przepis jest przedstawiony w jasny i łatwy do naśladowania sposób oraz ilustrowany przyprawiającymi o ślinkę w ustach zdjęciami, sprawiając wrażenie, iż Gordon stoi obok ciebie, prowadząc cię krok po kroku. Wypełniona profesjonalnymi poradami i wyjątkowym zbiorem przepisów książka Desery Gordona Ramsaya to definitywna książka o przygotowywaniu deserów.
od 29.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Serwuj, aby wygrać. Plan 14 dni bez glutenu, dzięki któremu...
Czołowy tenisista świata zdradza plan diety bezglutenowej, dzięki któremu osiągnął szczytową formę i z bombardowanego Belgradu dotarł na sam szczyt rankingu ATP. Djoković przekonuje, że w ciągu zaledwie 14 dni można poprawić kondycję fizyczną i psychiczną, stosując się do sprawdzonych przez niego sposobów na odżywianie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie. Autorem wstępu jest William Davis, autor bestsellerowej książki Dieta bez pszenicy.
od 24.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaczne potrawy dla diabetyków - Jane Frank
Autorka, wykwalifikowany dietetyk, zawarła w tej książce wszystko, co potrzebujesz wiedzieć o życiu z cukrzycą i łagodzeniu jej objawów przez zdrowe odżywianie.Cukrzyca jest niestety obecnie powszechnym problemem zdrowotnym. Szacuje się, że liczba osób dotkniętych cukrzycą typu 2. - insulinoniezależną - będzie stale rosła. Na szczęście ten rodzaj cukrzycy można kontrolować jedynie dzięki przestrzeganiu zbilansowanej diety i zdrowemu trybowi życia. Wiedza na temat zrównoważonego odżywiania jest więc niezbędna, by zachować zdrowie.Książka zawiera niezbędne informacje na temat postępowania w cukrzycy oraz kluczowe informacje o diecie wynikające z najnowszych badań. Znajdziesz w niej ponad to ponad 100 przepisów z określonym indeksem i ładunkiem glikemicznym, przykładowy plan posiłków na każdy dzień, rady na temat zakupów i planowania menu oraz wyjątkowe przepisy na potrawy o dużej zawartości warzyw, roślin strączkowych, owoców i pełnych zbóż. Żyj zdrowo, stosując zdrową dietę i aktywność ruchową!
od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie