Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Ziemniaki - Praca zbiorowa
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są ziemniaki. Zupy, sałatki, zapiekanki, przystawki... Smacznego!
od 17.02 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dżemy - Praca zbiorowa
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne dżemy, konfitury i galaretki, przyrządzone z rozmaitych owoców: jabłek, gruszek, śliwek, malin, porzeczek, fig... Smacznego!
od 15.83 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grzyby - Praca zbiorowa
Duży wybór praktycznych przepisów na pyszne potrawy, których najważniejszym składnikiem są grzyby. Zupy, gulasz, krokiety, ryż, makaron... Smacznego!
od 14.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Herbata. Moc smaku i aromatu - Justyna Mrowiec
Różnorodność herbaty jest nadzwyczajna. Jaką herbatę wybrać? Białą, zieloną, czarną czy czerwoną? Aromatyzowaną czy z dodatkiem kwiatów, owoców, orzechów lub alkoholu? W całych liściach czy łamaną? Która jest najzdrowsza i ma najwięcej wartości? Książka powstała z myślą o wszystkich, którzy mają ochotę na wyjątkowe smaki i chcą dowiedzieć się czegoś o sposobach parzenia i podawania herbaty. Dla wszystkich, którzy marzą o chwili spokoju z filiżanką lub kubkiem ulubionego naparu w dłoni.
od 20.49 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba - Ken F...
Światowy bestseller!Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników - mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.
od 33.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Davies Katie Q...
Nareszcie po polsku! Jeden z najpiękniejszych i najbardziej wyczekiwanych przez polskich czytelników tytułów kulinarnych! Kuchnia Katie Quinn Davies, autorki cieszącego się niezwykłą popularnością bloga, jest nieskomplikowana, sezonowa, a przepisy, które prezentuje w swojej pierwszej książce idealnie się nadają na wspólne biesiadowanie z przyjaciółmi czy rodzinny obiad. Prawdziwa uczta dla zmysłów.
od 47.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Rodzinne gotowanie - Sinskey Maria Helm
Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla małych i dużych. Autorka podkreśla, że bardzo ważne jest wspólne jedzenie przy rodzinnym stole i korzystanie z lokalnych, świeżych i sezonowych produktów, najlepiej ekologicznych. Maria Helm Sinskey jest autorką książki kucharskiej, szefem kuchni i rodzinnej winnicy w Napa Valley w Kalifornii. Współpracuje z wieloma czasopismami i telewizyjnymi programami kulinarnymi.
od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Leczymy żurawiną - Dales Phyllis I., Dales Bruce
Żurawina - potężna, choć malutka Żurawina już wieki temu zapobiegała i leczyła dolegliwości i choroby - o wiele wcześniej, niż zaczęła się wdzięczyć na stole obok indyka. W rzeczywistości żurawina jest tak skutecznym lekarstwem, że zarówno medycyna zachodnia, jak i naturalna zaleca ją i polega na jej dobroczynnym działaniu. Swoje pretensje do sławy żurawina zawdzięcza zdolności zapobiegania zakażeniom dróg moczowych i leczenia ich; jednakże jest również przydatna w leczeniu takich dolegliwości jak: zapach amoniaku w moczu, moczenie łóżka, drożdżyca, dna moczanowa, zespół napięcia przedmiesiączkowego czy zapalenie gruczołu krokowego. Możemy dużo zyskać, ucząc się na temat żurawiny. Zastępuje ona długoterminowe kuracje antybiotykowe, zapobiega chorobom i daje nadzieję wielu ludziom. Ta odżywcza jagoda zaczyna cieszyć się powszechnym powodzeniem - i to nie bez powodu. Warto spożywać jej więcej, urozmaicając również nasz codzienny jadłospis.
od 10.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Stosujemy olej kokosowy - Siegfried Gursche
Olej kokosowy wzbudza mnóstwo emocji. W krajach tropikalnych jest stosowany od wieków, ale w Polsce był dotąd praktycznie nieznany. Od niedawna dietetycy oraz lekarze zaczęli zalecać go swoim pacjentom. Dlaczego? Ponieważ współczesne badania naukowe potwierdziły, że olej ten: o obniża stężenie cholesterolu i pomaga zrzucić zbędne kilogramy o poprawia wygląd skóry i włosów o pomaga zwalczyć infekcje i zmniejsza stany zapalne o ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne o wspomaga pracę tarczycy, wątroby, serca i prostaty. Autor zachęca czytelników do stosowania oleju kokosowego zarówno w diecie, jak i jako naturalnego kosmetyku. W tym przewodniku znajdziesz odpowiedzi na następujące pytania: o Jak proces produkcji wpływa na olej kokosowy i jego właściwości? o Który olej kokosowy kupić, a który zostawić na półce sklepowej? o Co to jest mąka kokosowa? o Jak wykorzystywać w kuchni zarówno olej, jak i mąkę z kokosa? Skorzystaj z przedstawionych przez autora prostych przepisów na pyszne potrawy, by samemu przekonać się, że olej kokosowy jest wyjątkowo smaczny i zdrowy!
od 11.84 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia wegetariańska. Polskie przepisy - Katarzyna Rozmysło...
W tej niepowtarzalnej książce znajdziesz oryginalne i urozmaicone przepisy ujęte w piękną szatę graficzną. To także fotograficzna opowieść o domu położonym w urokliwym zakątku Bieszczad i o jego mieszkańcach, wzbogacona fragmentami obrazów Autorki.Książka z całą pewnością zainspiruje, oczaruje i umili gotowanie.
od 21.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych p...
Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej, dotyczącej dostępnych w Polsce produktów, radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów. Gwarantują, że dzięki ich przepisom bezglutenowe gotowanie i pieczenie stanie się nie tylko zdrowe, ale łatwe i przyjemne. W książce znalazły się przepisy na domowe posiłki od rana do wieczora: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (także wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) oraz sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą... I mniej typowe - z burakami albo fasolą. A do tego najważniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt. Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków! Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej
od 29.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mądre odchudzanie. Receptury natury. - Jadwiga Górnicka
Jak skutecznie schudnąć i zachować ładną sylwetkę? Jak uniknąć efektu jo-jo? Co to znaczy zdrowe odżywianie? W książce czytelnik znajdzie odpowiedzi na te i inne pytania, a także przepisy na skuteczne diety, program ćwiczeń odchudzająco-wzmacniających i porady na temat pielęgnacji ciała podczas odchudzania.RECEPTURY NATURYNOWA SERIA dr GÓRNICKIEJ!Dr Jadwiga Górnicka powraca z serią książek o zdrowym trybie życia. Przedstawia proste, skuteczne metody zapobiegania chorobom, dzięki którym dożyjemy długich lat w zdrowiu i pełni sił. Tradycyjnie autorka sięga po naturalne środki: zioła i inne rośliny, produkty pszczele, oleje, glinkę itp. Opisuje skuteczne masaże - shiatsu i akupresurę. Przedstawia też własne zdanie - jako wybitnego lekarza naturalisty i chorób wewnętrznych - na temat nowych trendów w medycynie naturalnej.
od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje zdrowe przepisy - Beata Pawlikowska
Zaczęłam gotować, bo chciałam być zdrowa.Kiedy sprawdziłam w jaki sposób produkowana jest "żywność" sprzedawana w sklepach, zrozumiałam, że chyba nie mam wyjścia. Muszę nauczyć się gotować i stworzyć takie przepisy, które będą szybkie, łatwe i zdrowe.I takie są przepisy w tej książce.Każde danie gotuje się samo. Ja tylko wkładam do garnka składniki w odpowiedniej kolejności i wracam pół godziny później, kiedy jedzenie jest gotowe.I jest pyszne!
od 23.91 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wyśmienite ciasta i owoce. 60 najlepszych przepisów - Praca ...
Trudno oprzeć się kuszącym smakom owocowych ciast. Tort ananasowo-kokosowy, wiśniowe lody czy malinowy sernik - to tylko niektóre spośród wyśmienitych deserów, na które przepisy Czytelnik znajdzie w tej książce. Wszystkie ciasta zostały wymyślone i przetestowane przez czytelników miesięcznika "Przyślij przepis".
od 12.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wyśmienite dania z drobiu. 60 najlepszych przepisów - Praca ...
Kurczak po włosku, bitki z indyka, pieczona gęś nadziewana wątróbką. W książce Wyśmienite dania z drobiu Czytelnik znajdzie sprawdzone przepisy na niebanalne i smaczne dania na wszystkie okazje - niedzielny obiad, wytworną kolację i popołudniowe spotkanie z przyjaciółmi. Wszystkie potrawy zostały wymyślone i przetestowane przez czytelników miesięcznika "Przyślij przepis".
od 16.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Nie...zwykła kuchnia bo każdy jest inny - Kinga Paruzel
Kiedy miłość, ciekawość i tradycja spotykają się z kulinarną pasją, powstaje smak idealny - taka jest moja książka. Stanowię dowód na to, że nigdy nie jest za późno, aby odkryć w sobie kulinarne szaleństwo. Doprawiłam tę książkę miłością do jedzenia i pięknych obrazów. Nie... zwykła kuchnia - bo każdy jest inny to zbiór ponad 100 wyjątkowych, autorskich przepisów, pomysłów na nietuzinkowy lekki deser, porad, jak zabawić się smakiem, a przede wszystkim drogowskaz, jak zdrowo i łatwo gotować.Każdy z nas jest inny, każdy inaczej odczuwa smak, dlatego przepisy traktują wszystkich indywidualnie i dla każdego skomponowałam jego ulubioną wersję. Porywam Cię w fascynującą kulinarną podróż, pokażę Ci wyjątkowy smak, zaciekawię Cię i zaskoczę!Kinga Paruzel
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe wina dla początkujących - Małgorzata Caprari
Poradnik dla amatorów domowego winaZanim nakleimy etykietę na pierwszą butelkę samodzielnie wyprodukowanego wina, czeka nas długa i niezbyt łatwa droga. Znana autorka udziela cennych rad i zachęca do wypróbowania własnych sił, by potem napawać się niepowtarzalnym smakiem domowego wina.Niezbędny sprzęt Odpowiednie surowce Przygotowanie moszczu, fermentacja, dojrzewanie i klarowanie wina Butelkowanie i przechowywanie Oryginalne receptury
od 15.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotuj jak Top Chef - Praca zbiorowa
Lubisz gotować i chcesz doskonalić swoje umiejętności kulinarne? A może chciałbyś rozpocząć przygodę z gotowaniem, ale nie wiesz, od czego zacząć? Oto książka dla Ciebie!Doświadczeni kucharze - jurorzy i uczestnicy drugiej edycji programu "Top Chef" Telewizji Polsat - proponują praktyczne przepisy na oryginalne i smaczne potrawy oraz radzą, jak doskonalić swój warsztat kulinarny. Znajdziesz tu: - 30 doskonale skomponowanych zestawów przystawka + danie główne + deser, - 15 przepisów na " szybkie dania" - idealne, gdy zjawią się niezapowiedziani goście, - Akademię Top Chefa, gdzie eksperci dzielą się swoim doświadczeniem. Chcesz gotować jak Top Chef? Ucz się od najlepszych!
od 43.61 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy - Julita Bator
Julita Bator zmieniła nawyki żywieniowe Polaków. Pokazała jak jeść bez chemii i nie zbankrutować. Teraz przedstawia książkę pełną prostych i praktycznych przepisów sprawdzonych na własnej rodzinie. Autorka myślała, że nie ma rady na choroby jej dzieci. Wystarczyła jednak zmiana sposobu żywienia. Teraz sama piecze bułki orkiszowe i przyrządza domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Małymi krokami wprowadziła rewolucyjne zmiany i nie martwi się już antybiotykami ani wizytami u lekarzy. Odpowiadając na potrzeby czytelników proponuje praktyczną książkę złożoną z 80 nowych przepisów na dania bez polepszaczy i sztucznych barwników. W książce znajdziesz proste i niedrogie pomysły na: - własne pieczywo, - drugie śniadanie do pracy i szkoły, - nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci, - desery dla łasuchów, - dania świąteczne. Ponad 40 tysięcy sprzedanych egzemplarzy "Zamień chemię na jedzenie"!
od 26.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dojrzała i szczupła - Magdalena Makarowska
Gdy dzieci stają się coraz bardziej dorosłe, a wypady na aerobik robią się coraz mniej kuszące, my chcemy przecież być nadal zgrabne, szczupłe i zdrowe. W dojrzalszym wieku trzeba jednak zadbać o to inaczej, niż gdy dopiero wchodzi się w dorosłość albo wraca do dawnej sylwetki po ciąży. Autorka książki - doświadczona dietetyczka, która udzielała skutecznych porad dziesiątkom pacjentek - przedstawia i uzasadnia program żywieniowy dostosowany do wymogów dojrzałego organizmu i nastawiony na to, byśmy mogły się cieszyć: ? zdrowiem - swoim i najbliższych, ? dobrą sylwetką, ? energią do aktywnego życia, ? a przy tym wszystkim pysznymi potrawami! Można to osiągnąć bez drakońskich wyrzeczeń i bez rujnowania domowego budżetu. W sposób, który naprawdę polubisz.
od 23.46 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta biblijna - Paul Nison
Autor książki, Paul Nison, znany amerykański propagator zdrowego żywienia, coach biznesu i filozof stara się w oparciu o Pismo Święte stworzyć optymalny model zdrowego odżywiania się, uzasadniając jego racjonalność właśnie wskazaniami świętych, proroków, mędrców, a głównie samego Jezusa. Nison wychodzi z założenia, że Bóg nie może chcieć dla człowieka źle. Przyjmuje także za zasadę, że w sferze żywieniowej i zdrowotnej człowiek na przestrzeni wieków nie zmienił się wiele. Zmieniły sie obyczaje, które należy zmienić, ale nie nasze ciało i duch. dlatego Nison traktuje żywność i jedzenie jako proces ochrony zdrowia i życia, jak lekarstwo, czy nawet terapię profilaktyczną, która utrzymuje nas w dobrej kondycji, pozwala lepiej pracować, jaśniej myśleć i przyjemniej żyć. Wierzący żyją dłużej i lepiej. Wbrew pozorom książka ta nie tylko nie odchodzi od głównego nurtu wydawnictwa Fijorr Publishing, lecz wręcz go wzbogaca. Pokazuje człowieka w całej krasie jego indywidualizmu i działania. Interesujące jest to, że główne nurty współczesnej nauki o żywieniu są ze wskazaniami Pisma Świętego kompatybilne, a wnioski do których dochodzi, to najmodniejsze współcześnie systemy jedzenie, wegetarianizm, weganizm, a przede wszystkim racjonalizm kulinarny.
od 30.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moja kuchnia w Paryżu. Przepisy i opowieści - David Lebovitz
DAVID LEBOVITZ był zawodowym szefem kuchni i cukiernikiem, z czego niemal 13 lat przepracował w słynnej kalifornijskiej restauracji Chez Panisse. W 1999 r. odszedł z branży restauracyjnej, żeby zająć się pisaniem. Od 2004 r. mieszka w Paryżu, gdzie prowadzi cieszącego się ogromną popularnością bloga davidlebovitz.com. Jest autorem książek kucharskich oraz kulinarno-lifestyleowego Słodkiego życia w Paryżu. Upłynęło już dziesięć lat, odkąd David Lebovitz spakował swoje najcenniejsze książki kucharskie, wysłużoną żeliwną patelnię oraz laptopa i przeprowadził się do Paryża. W tamtym okresie kuchnia francuska zaczęła zmieniać swój wizerunek za sprawą nowego pokolenia szefów kuchni i domowych kucharzy - zwłaszcza paryskich - którzy do przyrządzania klasycznych francuskich potraw wykorzystywali produkty oraz techniki gotowania pochodzące z różnych stron świata. W Mojej kuchni w Paryżu David prezentuje zarówno klasyczne, jak i mniej znane potrawy, oferując czytelnikom aż 100 przepisów na wytrawne oraz słodkie dania, które są odzwierciedleniem tego, co i jak jada się obecnie w Paryżu. Jest wśród nich nie tylko tradycyjna zupa cebulowa, cassoulet, kurczak w winie czy francuski tost z szynką i serem, ale również wieprzowina w sosie barbecue, tadżin z jagnięciny, pieczony kalafior z dukka, chrupiące kulki z dorsza z sosem tatarskim oraz sałatka z pszenicy z cykorią, warzywami korzeniowymi i granatem. Nie obejdzie się, rzecz jasna, bez deseru - mamy do wyboru czekoladową lawę ze słonym sosem karmelowym, kruche ciasteczka na kaczym smalcu, babkę z listkami laurowymi i pomarańczową glazurą, sernik francuski... i wiele innych. David dzieli się również z czytelnikami swoimi przemyśleniami i anegdotami, opowiadanymi z typowym dla niego dystansem i humorem, a także wspaniałymi fotografiami Paryża oraz potraw, które niezwykle trafnie oddają radości, blaski i cienie życia w kulinarnej stolicy świata. *** Amerykanin w Paryżu i Paryż od kuchni - tak w jednym zdaniu można streścić dziesięcioletnią przygodę Davida Lebovitza z francuską kuchnią. Przygodę momentami zabawną, ale też egzotyczną - autor odkrywa dla nas miasto pełne kulinarnych wpływów, fobii, przyzwyczajeń i dań obowiązkowych. Świetna i świeża książka o kulinarnej stolicy świata, jakiej nie znamy! Monika Powalisz, Magazyn Smak *** Z blogiem Davida Lebovitza odkrywałam uroki życia w Paryżu: szukałam najlepszych croissantów i najlepszej kawy, chodziłam po warzywa na dzielnicowy targ i do starego sklepiku po miedziane patelnie. Poznałam chleb od Poilâne i dowiadywałam się czym są saucissons oubliés. To dzięki Davidowi poznałam francuskie smaki. Ciągle mam apetyt na więcej. Małgorzata Minta, Gazeta Wyborcza *** David Lebovitz - kucharz, który potrafi opowiadać lepiej niż większość autorów książek kulinarnych, pisarz, który mógłby być szefem kuchni każdej restauracji na świecie, i przede wszystkim - facet, który uwielbia jedzenie i gotowanie. To chyba najbardziej osobista z jego książek. Zawarte w niej przepisy przeplatane są opowieściami o blaskach i cieniach paryskiego życia. Musiałem kupić dwa egzemplarze - jeden trzymam w kuchni, a drugi obok ulubionego fotela do czytania. Michael Ruhlman, autor książki kucharskiej Ruhlmans Twenty *** Otwierając tę książkę, czujemy się, jakbyśmy otwierali drzwi do Paryża. David nie tylko prezentuje w niej doskonałe przepisy, ale jak najlepszy przyjaciel zabiera nas na spacer po najsmakowitszym ze wszystkich miast na świecie. Idealna dla wszystkich miłośników francuskiej kuchni, Paryża i niepowtarzalnego stylu Davida. Dorie Greenspan, autorka książki kucharskiej Around My French Table *** David Lebovitz to jedyny w swoim rodzaju błyskotliwy gawędziarz i genialny znawca kuchni. Doskonale łączy lekki, chwilami wręcz satyryczny styl pisania z rozległą wiedzą kulinarną. To wymarzony przewodnik po Mieście Świateł. Yotam Ottolenghi, współautor książki kucharskiej Jerusalem *** David Lebovitz to wyjątkowy Amerykanin w Paryżu, podobnie jak wyjątkowa jest opowieść o jego wspaniałym, smakowitym świecie. Szczerze zazdroszczę! Suzanne Goin, autorka książki A.O.C Cookbook
od 47.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sałatki Ewa Wachowicz - Ewa Wachowicz
Po siedmiu latach realizacji programu kulinarnego "Ewa gotuje" postanowiłam przygotować czwartą z kolei książkę z recepturami, prezentowanymi przeze mnie na szklanym ekranie. Czwartą, a zarazem pierwszą, bowiem właśnie od tej pozycji rozpoczynam nową serię wydawniczą. Liczę na to, że potrawy, przyrządzone wedle przepisów zawartych w książce - tym razem na sałatki, sałaty, surówki, sosy i dodatki - będą smakować wszystkim, którzy po nią sięgną.
od 25.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przysmaki Ojca Mateusza - Praca zbiorowa
Ojciec Mateusz często mówi, że potrawy Natalii mają duszę.Wypróbujcie je sami!Kto nie lubi domowej kuchni? Wszyscy, którzy ją cenią, a także lubią gotować i biesiadować w gronie bliskich osób, powinni sięgnąć po tę książkę.Kilkadziesiąt starannie wybranych i sprawdzonych przepisów gospodyni Ojca Mateusza - Natalii Borowik. Smakowite potrawy kuchni regionalnej. Ponadto interesujące, zabawne opowieści - z których dowiemy się więcej o samej Natalii, Ojcu Mateuszu, Pluskwie, aspirancie Noculu i innych serialowych bohaterach.Smacznego!Ojciec Mateusz to jeden z najpopularniejszych polskich seriali, na jesieni bieżącego roku będzie emitowana jego 11 seria (średnia widownia odcinka premierowego poprzedniej serii - 4,55 mln osób). Jedną z najbarwniejszych serialowych postaci jest gospodyni , Natalia Borowik, grana przez Kingę Preis. W 11 serii Natalia, od pewnego czasu realizująca z powodzeniem swoje kulinarne pasje, pisze bloga kulinarnego a następnie wydaje książkę z przepisami. Wątek ten, jak również sama książka, pojawią się w serialu.
od 24.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak pokonać objadanie się - Fairburn Christopher G.
Jeśli ktoś ma problem z kontrolą nad jedzeniem, ta książka jest właśnie dla niego - bez względu na wiek, płeć czy wagę. Wybitny międzynarodowy autorytet, Christopher G. Fairburn, przedstawia tutaj wszelkie informacje konieczne do zrozumienia napadowego objadania się oraz uzyskania nad nim kontroli. Jego naukowy program samopomocy został sprawdzony w wielu badaniach klinicznych i uznany za główną formę leczenia problemów z napadowym objadaniem się. Znajdziemy tutaj szczegółowe opracowanie kwestii związanych z obrazem ciała oraz wzmocnionych strategii osiągania - i utrzymywania - odmiennego stosunku do jedzenia i własnego ciała. W części pierwszej, posługując się obrazowymi przykładami, autor w jasny sposób wyjaśnia kto ulega napadom objadania się i dlaczego, jaka jest różnica między napadowym objadaniem się a zwykłym przejadaniem się, czy napadowe objadanie się jest uzależnieniem, jakie są emocjonalne i fizyczne skutki napadowego objadania się oraz jakie terapie okazały się skuteczne. Część druga zawiera szczegółowe objaśnienie zastosowania programu Fairburna, zarówno we współpracy z terapeutą, jak i samodzielnie. Można tam znaleźć praktyczne narzędzia i rady, które pomogą dostosować do własnych potrzeb program prowadzący do przezwyciężenia pokusy objadania się, uzyskania kontroli nad tym, co i kiedy się je, uwolnienia się od rygorystycznej diety i innych zwyczajów, które mogą się przyczyniać do napadów objadania się, wprowadzenia stałych, zdrowych wzorców odżywiania, a także poprawy obrazu własnego ciała i ograniczenia ryzyka nawrotu zaburzenia. Ten podręcznik samopomocy jest pełen określonych narzędzi, które mogą pomóc w pozbyciu się niezdrowych zwyczajów, od wielu lat trzymających nasze życie w garści. Dr Fairburn pomaga utrzymać regularne zwyczaje odżywiania, odciągnąć uwagę od łaknienia, pokonać emocjonalne jedzenie oraz rozwiązać problemy z obrazem własnego ciała. Dr Robert L. Leahy, autor książki Lekarstwo na zmartwienia Christopher G. Fairburn, profesor psychiatrii na Uniwersytecie Oksfordzkim. Kieruje Centre for Research on Eating Disorders at Oxford (CREDO). Jest klinicystą i badaczem, który zwraca szczególną uwagę na globalne rozpowszechnienie skutecznych terapii psychologicznych.
od 33.49 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zioła siostry Marii - Siostra Maria
Zioła Siostry Marii to wyjątkowa pozycja, która jest połączeniem zielnika z książką kucharską.Znajdują się w niej nie tylko pięknie ilustrowane opisy ziół, ale również sprawdzone przepisy na różnego rodzaju domowe kuracje ziołowe i pyszne dania z wykorzystaniem ziół.To prawdziwa skarbnica wiedzy przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
od 24.72 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia dla faceta - Praca zbiorowa
Z tej nietypowej książki kucharskiej czytelnik dowie się jak przygotowac solidne, zdrowe, sycące posiłki, obfite przekąski, dania główne i desery. Dowie się również, jak uwarzyć własne piwo, usmażyć idealnego steka i... wygrać konkurs na żarłoka.
od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pizza 50 łatwych przepisów - Praca zbiorowa
50 łatwych przepisów ze zdjęciami. Academia Barilla
od 18.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasteczkowa układanka - Praca Zbiorowa
Upiecz ciasteczkowe puzzle! Dzieci uwielbiają pomagać w kuchni, wycinać i dekorować ciastka, a (co najważniejsze) jeść domowej roboty smakołyki - oto prosta recepta na dobrą zabawę! Zestaw zawiera książeczkę z przepisami na pyszne ciasteczka i pomysły na ich dekorację, oraz specjalne foremki dzięki którym upieczesz ciasteczka w kształcie puzzli. Całość zapakowana w kolorowe pudełko zamykane na magnes
od 23.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia bez glutenu - Praca zbiorowa
Przygotowanie każdego dnia pysznego, ciepłego, bezglutenowego posiłku może się wydawać sporym wyzwaniem, zwłaszcza gdy nie masz czasu, a żołądek domaga się czegokolwiek, byle szybko. Na ratunek przyjdzie ci książka Kuchnia bez glutenu - praktyczny przewodnik po łatwych potrawach dla całej rodziny, które przyrządzisz w mniej niż pół godziny. W książce znajdziesz ponad sto inspirujących przepisów na każdą okazję, od placków marchewkowych ze śmietankowym lukrem po zielone enchilady z kurczakiem i tabbouleh z komosy.
od 27.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie