Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne. - Prommer Colette, Gro...
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 96.Format 16,5x23,5cm.Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
od 24.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Potrawy, które leczą! - Chojnacka Romana, Przytuła Jolanta
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 128.Format 17,0x24,0cm.
od 24.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zupy. Ponad 100 przepisów na smaczne, inspirujące zupy. - An...
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 176.Format 20,5x25,5cm.Zupy są absolutnie wyjątkowe. To bardzo wygodne pożywienie, zdolne zaspokoić apetyt każdego, bez względu na grupę wiekową, i stosowne na każdą okazję. Są zupy, które przyrządza się w ekspresowym tempie, są i takie, które wymagają powolnego gotowania, te na lato i te na zimę.Annie Bell przedstawia ponad 100 sprawdzonych przepisów zainspirowanych obfitą różnorodnością, jak również charakterystyczną dla zup łatwością, z jaką poddają się udoskonaleniom i improwizacji. Są one ułożone tak, jakbyście wybrali się na przechadzkę główną ulicą w starym stylu - jest tu warzywniak, sklep z nabiałem, sklep rybny, mięsny, spożywczy oraz piekarnia. Przepisy te pokazują najlepsze sposoby wykorzystania zakupionych produktów.Nauczycie się, jak gotować zupy znane i lubiane, na przykład pistou, zupę z kurczaka z makaronem, pomidorową i bouillabaise czy pożywne zupy włoskie i bliskowschodnie, na przykład zielone minestrone z miętą i migdałowym pesto czy zupy z baraniny z dynią i orzeszkami piniowymi, którym całkiem blisko do gulaszy.Annie łamie ustalone przez innych wzorce takich zup, jak zapiekana francuska zupa cebulowa czy chowder pie, i wzbogaca potrawy o niewielkie pyszne dodatki, dzięki którym skromny poczęstunek zamienia się w elegancką kolację. Przepisy obejmują wszystkie pory roku, od pożywnych zup zimowych po świeże, letnie chłodniki, jak gazpacho, czy nieco bardziej oryginalne, jak syryjska zupa zbożowa, zupa z bakłażana curry z ogórkową raitą czy rosyjska zupa wiśniowa.
od 27.37 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grzegorz Łapanowski Smakuje. - Grzegorz Łapanowski
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 288.Format 14,8x21cm.To książka o pasji, o miłości do jedzenia i karmienia bliskich. O jedzeniu i potrawach. Poniekąd także o tych, którzy wytwarzają to, co dla kucharzy najważniejsze -produkty. W kilkunastu rozdziałach postanowiłem zawrzeć kilkadziesiąt moich ulubionych przepisów. Częściowo autorskich, a częściowo zaczerpniętych od innych miłośników gotowania -bo na kuchnię nikt nie ma monopolu. Tu nie ma plagiatów -gotować może każdy! Niektóre smaki przywiozłem z podróży, zamknięte w woreczkach z przyprawami. Wracam do nich jak do starych książek. Szukam inspiracji. Smakuję.
od 27.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Smaki świata. Flavours of the world. - Gor Evita, Baxter Gavi...
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 368.Format 19,5x21,5cm.W czasach żywności genetycznie modyfikowanej targi przeżywają prawdziwy renesans, będąc źródłem świeżych, ekologicznych produktów i lokalnych specjałów. Szefowie kuchni najlepszych restauracji z całego świata czerpią stąd inspiracje, tworząc menu dla swoich gości.Ludzie z pasją kulinarną zawsze znajdą sposobność, by podczas podróży odwiedzić lokalne targowiska i poczuć tam prawdziwą lokalną kulturę, obserwując zwyczaje miejscowych, podpatrując, co jedzą i co kupują.Evita de Gor i Gavin Baxter stworzyli niezwykły dwujęzyczny przewodnik kulinarny, który dostarczy Ci wielu niezapomnianych wrażeń i będzie Ci towarzyszył w czasie każdej wyprawy!
od 52.65 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania z miodem. - Iwona Czarkowska
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.
od 4.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dla łasuchów. Słodkie przysmaki i desery. - Praca zbiorowa
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 158.Format 12,5x15,5cm.To od deseru zależy, jakie wrażenie nasz obiad zrobi na gościach.Oto szybkie, wyśmienite desery na każdą porę roku: pyszne kremy, rozkosznie słodkie musy, kruche ciasteczka z owocami i niskokaloryczne sorbety, a także domowe czekoladki i pralinki, wbrew pozorom nie tak trudne do zrobienia. Książeczka przedstawia desery klasyczne, takie jak torcik kawowy, tiramisu, pudding czy knedle, a także apetyczne nowości: zapiekankę z... pomarańczami, mrożony karmel czy lekki suflet cytrynowy. Je się oczami, dlatego każdemu przepisowi towarzyszy fantastyczne zdjęcie z propozycją dekoracyjnego podania deseru. A do tego - informacje praktyczne: szczegółowe listy składników, czas przygotowania (15-30 minut), ilość kalorii, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów w jednej porcji.
od 7.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak być domową boginią. - Nigella Lawson
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 374.Format 19,5x25,5cm."Jak być domową boginią" to kultowa książka Nigelli Lawson, która sprzedała się na świecie w blisko milionie egzemplarzy. Jest to książka o czystej przyjemności pieczenia, a nie po prostu książka z przepisami na wypieki. Nigella przekona Cię, że pieczenie stanowi użyteczną metaforę rodzinnego ciepła płynącego z kuchni naszych marzeń i powrotu do utraconego Edenu. O to właśnie chodzi w pieczeniu - o dobry nastrój, otulenie ciepłą, słodko pachnącą aurą, odprężenie się i porzucenie biurowej rzeczywistości. Na tym polega siła wypieków, które mają niezwykłą moc. Poczuj się jak domowa bogini! Sięgnij po wypieki i przysmaki kojące duszę!
od 61.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
MammaMia. Prawdziwa kuchnia włoska. - Cristina Bottari
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 22x26,5cm.Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński -z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, ale także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach oraz drobne porady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat wyjątkowych lokalnych produktów.Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie nadal stanowi sztukę i kulturę samą w sobie.Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka kucharska poświęcona kuchni włoskiej.
od 41.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Srebrna księga koktajli. - Lorenzo Bigongiaro, Carla Bardi
Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 704.Format 17,0x22,0cm.1001 koktajli na każdą okazję.Ta unikalna książka zawiera przepisy na ponad 1000 koktajli: od aperitifów, long drinków i moktajli do klasyków i koktajli mrożonych. Czytelnik dowie się też, w jaki sposób urządzić we własnym domu przyzwoity bar i przy użyciu jakich kieliszków, składników oraz przyborów barmańskich przyrządzić idealny koktajl na każdą okazję.
od 46.28 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania jednogarnkowe. 80 szybkich i zdrowych dań azjatyckich. ...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 192.Format 22,5x25,5cm.Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich - choć wyjątkowo smacznych - dań jednogarnkowych. Przepisy ułożono według siedmiu technik jednogarnkowego gotowania - duszenie, gotowanie w woku, smażenie, gotowanie w wysokiej temperaturze, pieczenie, sałatki oraz zupy. Przejawia się w nich przekonanie Minga, że codzienna dieta powinna zaspokajać cztery podstawowe potrzeby: smaku, pożywności, prostoty i dostępności. W każdym przepisie zwrócono uwagę na zawartość tłuszczów i alergenów oraz różnorodność składników. Dania są niedrogie, a ich przygotowanie proste - większość receptur przewiduje użycie tylko jednego garnka lub naczynia do gotowania.
od 25.51 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia codzienna. Ponad 400 łatwych przepisów. - Praca zbio...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 384.Format 17,5x25,5cm."Kuchnia codzienna" nie jest zwykłą książką kucharską, lecz poradnikiem kulinarnym. Oprócz ponad 400 przepisów na proste i bardziej wyszukane dania można w niej znaleźć najważniejsze informacje na temat organizacji pracy w kuchni oraz podstawowych technik przyrządzania wielu produktów. Z poradnika dowiemy się, jakie naczynia i urządzenia są potrzebne kucharzowi, jak przygotować poszczególne rodzaje mięs, owoce morza i warzywa oraz jak najlepiej przyrządzić makaron, ryż i inne produkty zbożowe. Słowniczek terminów kulinarnych wyjaśnia mniej znane pojęcia, a kolorowe zdjęcia gotowych dań ilustrują każdy z zaproponowanych przepisów.
od 29.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia myśliwska. - Ewa Aszkiewicz
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 138.Format 16,5x24cm.Jeszcze w połowie XX wieku mięso zwierzyny łownej często gościło na stołach, także w Polsce; później zainteresowanie nim -z wielu powodów -zmalało. Po latach przerwy wraca do łask. Bardzo dobrze, bo odpowiednio przyrządzone, uważane jest za wykwintny przysmak.Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
od 24.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Porady lekarza rodzinnego. Zdrowe potrawy dla dzieci - Monika ...
Poradnik dotyczący zdrowego żywienia małych dzieci zawierający kilkadziesiąt przepisów na zdrowe i smaczne potrawy (jak np. zupa dyniowa, marchewka i koper włoski z ryżem, wesołe kanapki, tort bananowy, twarożek z rzodkiewką, zupa mleczna z kluskami lanymi, łosoś z ziemniakami, marchewką i groszkiem, omlet z konfiturą, naleśniki z malinami, sałatka warzywna, indyk z ryżem i surówką), a także cenne informacje dla rodziców na temat układu pokarmowego małego dziecka, wprowadzania glutenu do diety, alergii pokarmowych, rozszerzania diety oraz najnowsze schematy żywienia niemowląt.
od 3.23 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia kaszubska. - Łukasz Fiedoruk
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.
od 4.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia mazurska. - Łukasz Fiedoruk
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.
od 4.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Tradycyjna kuchnia polska. Smaczne i zdrowe. - Praca zbiorowa
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 240.Format 16,5x23,5cm.
od 19.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Szczypta Wenecji, czyli ulubione dania Komisarza Brunettiego. ...
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 300.Format 12x19cm.Wiadomo, że emocje zaostrzają apetyt, dlatego też w bestsellerowych powieściach Donny Leon o komisarzu Brunettim czytelnik często zasiada do stołu wraz z głównym bohaterem, aby w towarzystwie komisarza, jego rodziny i przyjaciół odetchnąć, odpocząć od trudnych spraw kryminalnych i nabrać do nich właściwego dystansu. W Szczypcie Wenecji wieloletnia przyjaciółka Donny Leon, Roberta Pianaro, zaprasza miłośników przygód komisarza do swojej kuchni, żeby uchylić rąbka kulinarnej tajemnicy i pokazać im, jak można samodzielnie przyrządzać przepyszne potrawy, które Paola Brunetti gotuje dla swojej rodziny. Po tej lekturze przepisy na ulubiony makaron Brunettiego (penne rigate), szarlotkę Paoli, lazanię mamy Brunettiego oraz przysmak Donny Leon (risotto di zucca) nie będą stanowić dla nas tajemnicy. Są też tutaj proste sposoby na przyrządzanie dań będących podstawą kuchni włoskiej. Przeplatana fragmentami z licznych powieści autorki i zdobiona urokliwymi rysunkami książka zawiera również jej dowcipne opowieści o świecie weneckich kulinariów, pozwalające spojrzeć na historię, kulturę i obyczaje tego pięknego miasta z perspektywy gościa przy weneckim stole- który jednak mieszka tu już od kilkudziesięciu lat.To dużo więcej niż książka kucharska -jest to zaproszenie do wspaniałej, pełnej literackiej inwencji podróży kulinarnej, dzięki której możemy delektować się weneckimi przysmakami w domu. Kiedy więc czytelnikowi strawa duchowa zaostrzy apetyt na spaghetti z małżami, roladki z bakłażanami w szynce czy omlety z cukinią, to właśnie tu znajdzie odpowiednie przepisy, niezbędne do wydania prawdziwie weneckiej uczty.
od 22.06 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta elastyczna. - James Beckerman
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 336.Format 14,0x21,0cm.Niewielkie zmiany przynoszą wspaniałe rezultaty!Stwórz dietę dostosowaną do swoich potrzeb - taką, która pasuje do twojego stylu życia, zawiera smaczne i odżywcze posiłki, podnosi poziom energii i pozwala na stałe pozbyć się nadwagi.Zacznij DZISIAJ, aby pozbyć się dwóch kilogramów.Dieta elastyczna rozpoczyna się od dwutygodniowej fazy zwanej "dzisiaj". Wprowadź niewielkie zmiany w diecie i stylu życia, które pomogą ci schudnąć już teraz, ukazując drogę do twojego nowego wizerunku.Rób tak CODZIENNIE, a zrzucisz kolejne pięć kilo.Trzytygodniowy program "codziennych rozwiązań" polega na wprowadzeniu jadłospisów na śniadania, lunch i kolacje. Zawierają one przepisy na dziesiątki smacznych potraw i dostarczają wielu informacji na temat ich wartości odżywczej. Ćwiczenia oraz codzienne zwyczaje sprzyjające zdrowiu serca pozwolą ci zmienić swoje życie.Opracuj WŁASNY SPOSÓB na zmniejszenie obwodu talii.Poznaj blisko sto różnych rozwiązań i zmian stylu życia, które możesz wprowadzić, aby przejść na następny poziom i żyć dalej, zachowując szczupłą sylwetkę i zdrowe przyzwyczajenia.
od 27.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotowanie na parze. - Jacek Szczepański
Oprawa twarda.Strony 114.Format 24,5x22,6cm.Gotowanie na parze dawno przestało być sezonową modą. Dla wielu osób jest po prostu sposobem na zdrowy styl życia.Potrawy gotowane na parze wcale nie muszą być nudne i nijakie, a ich wybór nie jest ograniczony. Na dowód tego autor książki przedstawia kilkadziesiąt przepisów na wyjątkowo smaczne i aromatyczne dania z warzyw, ryb i mięs oraz na oryginalne desery. Wszystkie potrawy są lekkie i zdrowe, a przy tym niezwykle proste w przygotowaniu.
od 27.59 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Diet Coaching. Poradnik dla wiecznie odchudzających się. - U...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 184.Format 14,5x21,0cm.Na świecie istnieje kilkaset rodzajów diet odchudzających i wszystkie zapewniają, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki tym razem już na zawsze stracisz zbędne kilogramy. Jaka bywa rzeczywistość, wszyscy wiemy: albo brak efektów, albo utrata wagi i szybko następujący po niej efekt jo-jo. A w konsekwencji - kolejna dieta cud. Chcesz przerwać to błędne koło? Sięgnij po poradnik z unikalnym programem diet coachingu. Rozpocznij świadome odżywianie i zmień swoje życie już dziś!Unikalność metody diet coachingu polega na tym, że w odróżnieniu od tradycyjnych diet nie koncentruje się ona wyłącznie na utracie kilogramów. Kluczową sprawą jest poznanie potrzeb własnego ciała, uświadomienie sobie dotychczasowych nawyków i błędów, a następnie stworzenie odpowiedniego planu żywienia, tak by jedzenie zaczęło być przyjemnością i nie kojarzyło się z ciągłymi wyrzeczeniami. Właśnie w tym procesie sprawdzają się techniki coachingu, wykorzystane w nowatorskim programie Urszuli Mijakoskiej. Diet coaching podniesie twój poziom motywacji i pewności siebie, dzięki czemu zaczniesz świadomie i samodzielnie decydować o sobie, o tym, co, w jakich ilościach i kiedy jesz. Nauczysz się zarządzać emocjami (smutkiem, złością, nudą), które często są przyczyną objadania się. Zyska na tym nie tylko twoje ciało, lecz także psychika, ponieważ uwierzysz w siebie i własne możliwości, a dzięki temu znacząco poprawi się jakość twojego życia.Dlaczego diet coaching trafia w Samo Sedno?- pomaga ci poznać lepiej siebie i swoje prawdziwe potrzeby żywieniowe- radzi, jak stworzyć plan odżywiania dopasowany do twoich celów i potrzeb- motywuje do trwałej zmiany nawyków, przekonań i zachowań- uczy, jak odzyskać kontrolę nad sposobem odżywiania się, emocjami i własnym życiemO autorce:Urszula Mijakoska - pierwszy diet coach w Polsce. Organizuje treningi twórczej motywacji, posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu, liczne certyfikaty z zakresu coachingu, jest także specjalistką w zakresie żywienia człowieka. W wyniku połączenia swoich pasji została inicjatorką i autorką programu diet coachingu. Współpracuje z Instytutem Psychoimmunologii. Jest ekspertem z zakresu żywienia na portalu www.zwierciadlo.pl, a także założycielką Instytutu Świadomego Rozwoju, w którym prowadzi sesje diet coachingu, udziela porad żywieniowych, organizuje warsztaty i kursy.
od 20.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pomidory. 180 wyjątkowych przepisów. - Praca zbiorowa
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 264.Format 16,5x22,0cm.Ponad 180 przepisów na zupy, sałatki, potrawki, pizze, salsy, sosy i różne przysmaki, zaprezentowanych krok po kroku na ponad 850 znakomitych fotografiach.Apetyczny wybór przepisów z całego świata uwzględnia przystawki, sałatki, pieczywo i dania główne, takie jak wolno zapiekane pomidory; ketchup przyrządzony domowym sposobem; lodowa zupa pomidorowa, chrupiąca turecka sałatka pomidorowa z fetą; soczyste nadziewane pomidory i pikantne salsy chilli.
od 24.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania z grilla - Marta Krawczyk
Sezon na grillowanie pod gołym niebem trwa zwykle kilka miesięcy, jednak to żadne ograniczenie. Produktów i receptur na smaczne potrawy z rusztu wystarczy na całoroczne rozkoszowanie się tak przyrządzanymi potrawami. Dania z grilla to zbiór wyśmienitych przepisów na soczyste mięsa i ryby, aromatyczne warzywa, a nawet słodkie owoce przyrządzane na grillu. Zaprezentowane receptury na pasty i dipy z pewnością dopełnią smaku tych chrupiących posiłków.
od 4.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Miód.Odżywia, pielęgnuje, leczy - Iwona Czarkowska
Wydanie 2012Oprawa TwardaStron 144Format 165 x 240Dobroczynne działanie miodu, znane od tysięcy lat, do dziś wykorzystuje się w medycynie naturalnej, kosmetyce i oczywiście kuchni. Miód wykorzystuje się, aby wspomóc leczenie chorób układu krążenia, układu oddechowego, pokarmowego, moczowego, skóry i błon śluzowych czy nawet schorzeń ginekologicznych. Pyłek kwiatowy i pierzga znajdują zastosowanie w leczeniu chorób żołądka, jelit, wątroby, układu krwionośnego czy schorzeń psychicznych. Miód wspomaga leczenie wielu dolegliwości, wpływa na poprawę samopoczucia, zwalcza bezsenność, dostarcza organizmowi cennych i łatwo przyswajalnych elementów odżywczych. Jest nieocenionym sprzymierzeńcem urody, o czym wiedziały doskonale już starożytne piękności, stosując z upodobaniem miodowe kąpiele, masaże i inne zabiegi z użyciem miodu.
od 19.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sekrety kuchni indyjskiej. W kuchni - Paola Scolari
Od mięsa do ryb, od ryżu po warzywa, od chleba po desery, wszystko bogato przyprawione - panorama najsłynniejszych dań kuchni indyjskiej z dokładnymi opisami stosowanych składników. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sekrety kuchni arabskiej. W kuchni - Paola Scolari
Nie tylko kuskus, ale także baranina, przystawki, sałatki i ciastka z migdałami. Wiele przepisów, które pomogą wam przygotować w domu najsłynniejsze potrawy kuchni arabskiej. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sekrety kuchni Tex-Mex. W kuchni - Annalisa Strada
Smaczne przekąski i dania główne - mięsne, rybne, warzywne - w zestawie z tortillą i pikantnymi salsami, pyszne desery i koktajle. Mieszanka smaków teksańskich i meksykańskich w apetycznej kuchni pogranicza. Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sekrety kuchni chińskiej. W kuchni - Paola Scolari
Wschód jeszcze nigdy nie był tak blisko - przygotowanie chińskich dań jest w zasięgu ręki. Używając woka i korzystając z naszych porad, przyrządzisz ryż po kantońsku, kurczaka z grzybami i pędami bambusa, smażone lody... Seria książek kulinarnych W kuchni to imponujący zbiór ponad 20 tytułów. Każdy tomik to 64 strony z przepisami i zdjęciami potraw. Kolejne książki stanowią rodzaj monografii i podają przepisy z najbardziej popularnych kuchni regionalnych, jak kuchnia włoska, indyjska czy meksykańska oraz przepisy wykorzystujące określony rodzaj produktów, jak jajka, wołowina, drób, ryby itp. W serii są również tytuły pogrupowane według rodzajów potraw, a więc na dania z piekarnika, ciasta domowe lub potrawy jednogarnkowe. Słowem - wszyscy poszukujący ciekawych, nietuzinkowych ale prostych przepisów będą usatysfakcjonowani.
od 3.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta w walce z cukrzycą. - Philippe Chavanne
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 17x23cm.W życiu zdarzają się różne zbiegi okoliczności - dobre i złe. Cukrzyca typu 2 jest przykładem zbiegu niepomyślnych okoliczności, takich jak niekorzystne predyspozycje genetyczne, szkodliwe uwarunkowania środowiskowe oraz niezdrowy tryb życia. Profilu genetycznego nie sposób zmienić, można jednak skutecznie oddziaływać na środowisko, a także modyfikować tryb swojego życia. Natomiast cukrzyca typu l jest wynikiem deficytu immunologicznego, który nieodwracalnie uszkadza trzustkę, wskutek czego przestaje ona wytwarzać insulinę. W obu przypadkach dochodzi do podwyższenia poziomu cukru we krwi. W razie wystąpienia cukrzycy typu l konieczne jest przede wszystkim uzupełnianie braków insuliny dla ustabilizowania poziomu cukru, który jest paliwem dla całego organizmu. Wymaga to zrównoważenia diety pod względem dziennego spożycia cukrów oraz właściwego ich doboru. Zegarmistrzowska precyzja gwarantuje równowagę między dostawami cukru i jego wykorzystywaniem przez organizm. W odniesieniu do cukrzycy typu 2 zasady dietetyczne są nieco inne. Dzienna dawka cukrów jest czynnikiem istotnym, ale bardzo często musi mu towarzyszyć modyfikacja nawyków żywieniowych pod względem spożycia tłuszczów, a czasem także alkoholu. Cukrzyca typu 2 pociąga za sobą większe ryzyko schorzeń sercowo-naczyniowych, niż komplikacji bezpośrednio związanych ze zbyt wysokim poziomem cukru w organizmie.Czy z tego wynika, że mamy wybór jedynie między rezygnacją i odmawianiem sobie? Nic podobnego! Należy troszczyć się o siebie w każdej sytuacji, nawet pozornie błahej. Wszyscy powinniśmy zachowywać dietetyczną czujność, a osoby chore na cukrzycę - szczególnie. Każdy diabetyk powinien się odżywiać zgodnie ze zdrowymi zasadami, zawartymi w tej książce. Podane dalej przepisy kulinarne pozwalają opracować zrównoważony model diety, idealny dla chorych na cukrzycę, ale także godny polecenia osobom zdrowym.Odżywianie wynika z naturalnej potrzeby, a przyjemność jedzenia jest z nim ściśle związana. Philippe Chavanne ma na względzie rozkosz podniebienia, osiąganą dzięki wyśmienitym kompozycjom, subtelnym smakom i niewielkiej zawartości cukru. Proponuje nam zdrową kuchnię, bez obawy o skład i zawartość poszczególnych składników. Kto bowiem myśli o skrobi, jedząc zupę fasolową lub świderki, które kojarzą się ze słoneczną Italią? Kto zaprząta sobie głowę glukozą, zwijając sakiewki z kapusty z mięsem kraba i kozim serem, inspirowane kuchnią azjatycką? Kto się martwi sacharozą, gdy w gronie przyjaciół kończy posiłek deserem ze świeżych fig z musem malinowym? Kto się przejmuje, czy wolno mu wypić lampkę wina?Cierpiący na cukrzycę i zdrowi, smakosze i smakoszki, otwórzmy 80 okien na krajobrazy gastronomicznej rozkoszy. Poczujmy wspólnotę przyjemności płynącej z jedzenia. Bez wahania podążmy szlakiem Philippe"a Chavanne"a, na który nas zaprasza swymi oryginalnymi pomysłami.
od 19.86 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
WZMACNIAJ ODPORNOŚĆ PROSTYM POŻYWIENIEM. - Bożena Żak-Cyr...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 208.Format 14,5x20,5cm.Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie.Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych).W książce znajdziesz informacje o:? Funkcjonowaniu układu odpornościowego? Objawach osłabienia odporności ? Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu? Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin? Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji? Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).
od 20.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie