Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Genius Gluten-Free Cookbook - Lucinda Bruce-Gardyne

    Life is too short for gluten-free food to be dull. So, the founder of no.1 free-from brand, Genius gluten-free, Lucinda Bruce-Gardyne, shows us lots of tasty ways to keep it interesting.On the menu are: Tasty tarts and pies, soups and salads, and pasta and pizzas; breakfast treats like American Pancakes and French Toast; nutritious family favourites from Chicken Pie to Lasagne and Savoury Crepes, and inspiring ideas for entertaining, including Cheese and Rosemary Sables and Tarte Tatin.Packed with tips, advice and knowledge gleaned from years of exhaustive research and experience " from how to read food labels, the science behind ingredients, the benefits of a gluten-free diet, and the essential gluten-free store cupboard ingredients explained " Lucinda creates great-tasting food every time. With recipes well within the range of cooks of all abilities, this book adds up to an indispensable family cookbook.As more and more of us are looking for inspiring gluten-free and coeliac-friendly recipes, trained chef, Lucinda, brings together 120 tried-and-tested recipes in this accessible and beautiful cookbook.

    0 Ocen produktu

    od 61.62 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak być domową boginią. - Nigella Lawson

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 374.Format 19,5x25,5cm."Jak być domową boginią" to kultowa książka Nigelli Lawson, która sprzedała się na świecie w blisko milionie egzemplarzy. Jest to książka o czystej przyjemności pieczenia, a nie po prostu książka z przepisami na wypieki. Nigella przekona Cię, że pieczenie stanowi użyteczną metaforę rodzinnego ciepła płynącego z kuchni naszych marzeń i powrotu do utraconego Edenu. O to właśnie chodzi w pieczeniu - o dobry nastrój, otulenie ciepłą, słodko pachnącą aurą, odprężenie się i porzucenie biurowej rzeczywistości. Na tym polega siła wypieków, które mają niezwykłą moc. Poczuj się jak domowa bogini! Sięgnij po wypieki i przysmaki kojące duszę!

    0 Ocen produktu

    od 61.20 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nowoczesna dietetyczna książka kucharska - Zofia Wieczorek-C...

    Książka doświadczonej dietetyczki zawiera sprawdzone przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały.Przeznaczona jest dla wszystkich stosujących dietę w warunkach domowych (diety w różnych stanach chorobowych) oraz dla osób planujących jadłospisy w szpitalach i placówkach zbiorowego żywienia.

    0 Ocen produktu

    od 60.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Japońskie słodycze - Magdalena Tomaszewska-Bolałek

    Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie przywożone z Chin, wyszukane specjały z Kioto towarzyszące ceremonii herbacianej czy ekstrawaganckie ciasta przygotowywane przez najlepszych, współczesnych cukierników to tylko wycinek bogactwa tego, co oferuje kuchnia Kraju Kwitnącej Wiśni.Słodycze japońskie to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poświęconych japońskiemu cukiernictwu wydanych w języku europejskim. To niezwykła podróż w czasie, podczas której nie zabraknie wizyt do cesarskiej kuchni, bogatych domach samurajów oraz kupców czy słynnych zakładach cukierniczych.

    0 Ocen produktu

    od 60.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 365 obiadów - Lucyna Ćwierczakiewiczowa

    Lucyna Ćwierczakiewiczowa jest niewątpliwie barwną postacią. Ta korpulentna kobieta o wyjątkowo ciętym języku, wyprzedzała o całe dziesięciolecia swoje czasy. Zapisała się w księgach towarzyskich ówczesnej Warszawy poprzez większe i mniejsze skandale, po których krążyły później dziesiątki anegdot. Spośród tłumu wyróżniała ją nie tylko ogromna postura, ale i wielki talent doprowadzenia interesów, a także... do gotowania. Ćwierczakiewiczowa jest niezaprzeczalnie ikoną polskiej kuchni. Przez dziesięciolecia obowiązkową lekturą każdej pani domu było "365 obiadów za pięć złotych". Spośród wielu publikacji tej autorki, właśnie ta pozycja urosła do rangi swoistej Biblii i gościła pod każdym dachem. Udało się jej podnieść wagę zawodu kucharki, z dziewczyny "od garów", do rangi artystki uprawiającej sztukę kulinarną.W dobie, w której coraz bardziej zwracamy uwagę na to co jemy, gdy szukamy przepisów starych, sprawdzonych, opartych na zdrowych komponentach, postanowiliśmy nieco "odkurzyć" twórczość tej niezwykłej osoby. Oddajemy na Państwa ręce reprint owego kulinarnego arcydzieła.Reprodukcji poddaliśmy wydanie dwudzieste, obejmujące nakład 105.000 egzemplarzy, co w owych czasach było ilością przeogromną zważywszy też na fakt, iż poprzednich dziewiętnaście wydań razem wziętych nie osiągało takiej miary.

    0 Ocen produktu

    od 25.65 zł Zobacz oferty w 3 sklepach

  • Mądre gotowanie - Lucy Doncaster

    Fachowe porady i wskazówki pozwalające zmniejszyć wydatki na jedzenie bez utraty jakości, ilości i smaku - tabele produktów sezonowych, podstawowe przepisy oraz pożyteczne metody przechowywania i mrożenia jedzenia, pomagające najkorzystniej spożytkować zakupione produkty. Ponad 200 inspirujących przepisów na tanie, ale pyszne zupy, przystawki, główne dania i desery - delektuj się niemal za darmo sycącą zupą z ciecierzycy, zapiekanką z cukinii i ziemniaków lub jagnięciną duszoną z fasolką szparagową i cebulą czy puddingiem czekoladowym z rumowym kremem budyniowym.Dokładne instrukcje, towarzyszące każdemu etapowi przygotowywania potrawy, przedstawione na ponad 800 zdjęciach. Prosty klucz pokazujący szacunkowy koszt każdej potrawy, dzięki czemu łatwo wybierać, planować i łączyć poszczególne dania.

    0 Ocen produktu

    od 60.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia żydowska. - G.A. Dubowis

    Wydanie 2010r. Oprawa twarda. Strony 600. Format 20,0x27,0 cm. Przepisy skomplikowane i proste, drogie i tanie, popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenieniu się narodu żydowskiego po całym świecie, kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów, jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania (jakże cenna jest ryba faszerowana). Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej książki, który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach, zapraszając jako współbiesiadników: Dowłatowa, Babla, Szaloma Alejchema, Żwanieckiego, Ostera, Gubermana i Szenderowicza. A to już jest uczta dla duszy.

    0 Ocen produktu

    od 58.80 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia na twoich zasadach - Tara Stiles

    Zakochałam się w tej książce! Jedzenie świeżej ekologicznej żywności naprawdę zmieniło moje życie, a dzięki przepisom Tary udało mi się pozostać na tej drodze!" Tia Mowry, amerykańska aktorka znana z serialu "Jak dwie krople czekolady"W swojej drugiej książce Tara Stiles, "jogowa buntowniczka" uwielbiana przez gwiazdy Hollywood i twarz kampanii Reeboka, zachęca do swobodnej zabawy w kuchni, pobudzenia kreatywności oraz eksperymentowania z przepisami, by uczynić je "twoimi".Uwolnij się od etykiet, osądów, ograniczeń i stresów związanych z jedzeniem " wyrwij się z błędnego koła przejadania się i głodówek, kar i nagród, diet i porażek i przede wszystkim baw się dobrze gotując po swojemu.Wystarczy, że wsłuchasz się w prawdziwe potrzeby twojego ciała, pozwolisz sobie na intuicyjne podejmowanie decyzji i zrobisz kolejne kroki w tworzeniu własnych zasad:- sprawdź, jak rozkoszować się podstawowymi smakami i komponować z nich prawdziwe uczty dla podniebienia,- wyposaż kuchnię w zdrowe, ekologiczne produkty,- wybierz przydatne i praktyczne akcesoria kuchenne, które uprzyjemnią Ci gotowanie,- znajdź w twoim zapełnionym kalendarzu czas na zakupy spożywcze "i pokochaj gotowanie według własnych zasad!Kuchnia na twoich zasadach, zainspirowana podróżami autorki po całym świecie, tradycjami rodzinnego domu na Środkowym Zachodzie i codziennym życiem w Nowym Jorku, zawiera ponad 100 przepisów na soki, smoothie, sałatki, dania główne i desery stworzonych po to, byś promieniała, czuła się pełna energii i nasycona.Pożegnaj się z daniami na wynos, puść wodze fantazji i ubrudź sobie ręce w kuchni!O autorce:Tara Stiles - nazwana "jogową buntowniczką" przez "New York Timesa" założycielka i właścicielka studia Strala, które uczy systemu poruszania pobudzającego do wolności i powszechnie znanego jako bezpretensjonalne, otwarte na wszystkich i bezpośrednie podejście do jogi i medytacji. Artykuły o Tarze opublikował "New York Times", "The Times of India", brytyjski "The Times" oraz "Dagens Nyheter", pisało o niej także wiele znaczących krajowych i międzynarodowych czasopism.Tara jest projektantką i twarzą linii Reebok poświęconej jodze oraz autorką trzech bestsellerów: Dieta na twoich zasadach, Slim Calm Sexy Yoga oraz Yoga Cures. Nagrała kilka DVD we współpracy z Jane Fondą, Deepakiem Choprą, Tią Mowry, Brooklyn Decker i magazynem "ELLE". Ponadto Alliance for a Healthier Generation (Sojusz dla Zdrowszego Pokolenia), inicjatywa Billa Clintona walcząca z dziecięcą otyłością, zaangażowała Tarę w pomoc w promowaniu swojej działalności w ponad 21 tysiącach szkół biorących udział w programie.Jane Fonda nazwała Tarę "nową twarzą fitnessu", a magazyn "Vanity Fair" określił ją jako "najfajniejszą instruktorkę jogi wszech czasów?.

    0 Ocen produktu

    od 58.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • My New Roots - Sarah Britton

    W końcu! Sarah Britton " nazywana "królową zdrowych blogów" " przedstawia sto przepysznych roślinnych przepisów.Książka twórczyni kultowego bloga My New Roots, z potrawami kuchni roślinnej " w tym także wegańskiej, często bezglutenowej. Proste, ale i nieco bardziej skomplikowane przepisy podane w przystępny sposób, ilustrowane są pięknymi zdjęciami. Jej kuchnia podporządkowana jest zmianom pór roku. Tym blogiem inspiruje się m.in. twórczyni świetnie przyjętej książki Jadłonomia czy prowadząca bloga Whiteplate, a także inne popularne polskie blogerki kulinarne. Dla wielu My New Roots to biblia kulinarna.My New Roots to przykład na to, w jaki sposób dobre i świadome jedzenie może wpływać na jakość życia. Widać, że Sarah szanuje swoje ciało i chce dla niego jak najlepiej. Prowadzi bloga po to, żeby inspirować czytelników do podejmowania lepszych decyzji żywieniowych w codziennym życiu. Odżywa się wszystkim, co zdrowe, nigdy nie liczy kalorii, a jej przepisy wyglądają i smakują fantastycznie.My New Roots to książka skierowana do wszystkich, zarówno tych zainteresowanych zdrowym odżywianiem, jak i tych, którzy po prostu lubią zjeść coś pysznego.Sarah Britton, z wykształcenia jest specjalistką od dietetyki holistycznej i terapeutycznej. Poza tym jest fotografką i pisarką. Za My New Roots w 2014 roku otrzymała nagrodę dla najlepszego bloga o jedzeniu. Prowadzi seminaria i warsztaty żywieniowe w Ameryce Północnej i Europie, brała udział w licznych projektach kulinarnych, w tym w Noma"s Test Kitchen. Mieszka w Kopenhadze z mężem i synem.

    0 Ocen produktu

    od 58.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Księga smaków świata. Najlepsze przepisy kulinarne z całeg...

    Wydanie 2009Oprawa twardaStrony 384Format 24x20 cmKsięga smaków świata. Najlepsze przepisy kulinarne z całego świata Księga smaków świata uczta dla zmysłów. Zawiera ona 225 przepisów na klasyczne dania z kuchni całego świata oraz ponad 800 barwnych zdjęć, oddających bogactwo potraw i kultur, w których się one zrodziły. Tradycyjne i współczesne przepisy krok po kroku prowadzą do celu w postaci wspaniałego dania oraz ukazują rozmaitość składników i sposobów ich używania w różnych zakątkach naszego globu. Przeglądając tę książkę strona po stronie, odbędziesz niezwykłą podróż po kuchniach świata i z pewnością zapragniesz przyrządzić przynajmniej kilka z przedstawionych potraw, aby nasycić zmysły ich zapachem i smakiem.

    0 Ocen produktu

    od 57.95 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ulubione warzywa pana Wilkinsona - Matt Wilkinson

    Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.

    0 Ocen produktu

    od 57.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pakiet Ewa Wachowicz Ciasta i Sałatki - Wachowicz Ewa

    Nazwa: Pakiet Ewa Wachowicz Ciasta i SałatkiAutor: Wachowicz EwaOprawa: TwardaWydawca: EWA WACHOWICZ PROMISSKod ISBN: 9788325101121Kod EAN: 9788325101121Podatek VAT: 5%

    0 Ocen produktu

    od 55.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Herbata Według Dilmah Tw - Edwin Soon

    "Herbata według Dilmah" jest pierwszą tego typu publikacją poświęconą herbacie. Wydana przez Merrilla J. Fernando i jego dwóch synów, prezentuje świat herbaty z perspektywy producentów, którzy żyją nie tylko z niej, ale też dla niej i dla których jest jednocześnie codziennością oraz życiową pasją. Czytelnik znajdzie tu zarówno historię, jak również anegdoty i ciekawostki związane z międzynarodową kulturą herbaty. Przede wszystkim jednak zdobędzie rzetelną, trudno dostępną w innych źródłach wiedzę na temat jej uprawy, produkcji, walorów smakowych, zdrowotnych oraz jakościowych. Cechą wyróżniającą "Herbatę według Dilmah" spośród innych książek poświęconych herbacie jest jej aspekt praktyczny. Można ją uznać za poradnik przygotowujący do doświadczenia jej smaku w pełnym wymiarze. Znaczącą część tego pięknie wydanego albumu - ilustrowanego m.in. zdjęciami polskiej fotografki Izabeli Urbaniak - zajmują tabele smaków, aromatów, próbniki kolorów, fiszki degustacyjne, komentarze sommelierów. Książka zawiera także szczegółowe wyjaśnienia związane z mechanizmem działania ludzkiego aparatu smaku i powonienia, co pozwala lepiej zrozumieć, na czym polega degustacja herbaty i od czego dokładnie zależą odczuwane przez nas wrażenia smakowe. "Herbata według Dilmah" inspiruje do kreatywnego picia herbaty - wyjaśniia chociażby zasady łączenia jej z czekoladą, serami i cygarami podpowiadając przy okazji, co sprawia, że te lub inne kompozycje są bardziej lub mniej udane; podaje przepisy słynnych szefów kuchni (m.in. Kurta Schellera) na dania przygotowane na herbacie; zawiera receptury na herbatę z dodatkami. Jej celem nie jest jednak dostarczenie gotowych rozwiązań, ale raczej zwrócenie uwagi na ogromny potencjał, jaki daje herbata.

    0 Ocen produktu

    od 54.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Każdy może gotować. - Jamie Oliver

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 360.Format 19,5x25,5cm.Jeżeli uważasz, że nigdy nie nauczysz sie gotować, sięgnij po zawarte w tej książce przepisy oraz ilustrujące je krok po kroku zdjęcia, a w ciągu 24 godzin - uwierz mi - zaczniesz przyrządzać naprawdę pyszne potrawy. Gotowanie dań od podstaw jest jedna z podstawowych umiejętności, a jej posiadanie pozwoli ci zaoszczędzić nieco pieniędzy, sprawi sporo radości i skieruje ciebie, twoja rodzinę i przyjaciół na drogę do zdrowszego stylu Życia. Każdy może nauczyć sie gotować. Kiedy już zarazisz sie bakcylem gotowania, pokaż swoim przyjaciołom, jak to robić. Po prostu opanuj jeszcze dziś jeden przepis i PRZEKAŻ GO DALEJ.Jamie Oliver o swojej książceInspiracją do powstania tej książki stali się wszyscy znani mi ludzie, którzy byli przekonani, że nigdy w życiu nie nauczą się gotować. Tego rodzaju myślenie działa na mnie jak płachta na byka, ponieważ głęboko wierzę, iż gotowanie w domu jest jedną z najbardziej podstawowych umiejętności, którą powinna posiadać każda osoba na tej planecie, aby móc zadbać o siebie, rodzinę i przyjaciół. Napisałem zatem książkę, aby pomóc ci (lub osobie, dla której ją kupujesz) nauczyć się gotować w możliwie najłatwiejszy i najszybszy sposób. Wybrałem przepisy na potrawy, które wszyscy lubimy, i podałem własne, uproszczone wersje tych dań - chcę poprowadzić cię przez nie za pomocą jasnych wskazówek oraz ilustrujących je krok po kroku zdjęć, aby dzięki temu otworzyć przed tobą zupełnie nowy świat wspaniałego jedzenia. Bez względu na to, czy jesteś opornym początkującym, czy dobrym kucharzem, który ceni prostotę, pozwól, abym wraz z moją książką pomagał ci gotować naprawdę smaczne posiłki, które przypadną do gustu także innym osobom. DO DZIEŁA! Jamie Oliver - informacje o autorzeJAMIE OLIVER zaczął gotować w pubie The Cricketers, prowadzonym przez rodziców w angielskim miasteczku Clavering, kiedy miał osiem lat. W krótkim czasie gotowanie stało się dla Jamiego pasją, którą rozwijał następnie w restauracji Neal Street i River Café. W 2002 roku w Londynie założył restaurację Fifteen oraz związaną z nią organizację dobroczynną Fifteen Foundation, która uczy młodych ludzi pokrzywdzonych przez los zawodu kucharza. Obecnie funkcjonują jeszcze trzy inne restauracje Fifteen - w Kornwalii, Amsterdamie i Melbourne. Niedawno Jamie otworzył w Wielkiej Brytanii sieć restauracji Jamie"s Italian. W 2005 roku zainicjował ruch na rzecz podniesienia jakości obiadów podawanych w brytyjskich szkołach i - dzięki kampanii Feed Me Better - przyczynił się do tego, że rząd diametralnie zmienił politykę w zakresie żywienia w szkołach, zwiększył budżet przeznaczony na ten cel i przygotował nowe, pożywne jadłospisy dla wszystkich placówek. Obecnie Jamie współpracuje z różnymi wydawcami w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami. Mieszka w Londynie i w Essex, ze swoją żoną Jools oraz córkami Poppy i Daisy. Jest jednym z najpopularniejszych kucharzy na świecie, a jego książki z przepisami rozchodzą się w milionach egzemplarzy.

    0 Ocen produktu

    od 54.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 30 minut w kuchni. - Jamie Oliver

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 19,5x25,5cm.Pokażę ci, jak w zaledwie 30 minut postawić na stole cały posiłek, składający się z wielu wspaniałych potraw...Jeśli - tak jak ja - kochasz dobre jedzenie, a po ciężkim dniu czeka na ciebie wygłodzona rodzina, pozwól, że wtajemniczę cię w zupełnie rewolucyjną, nową metodę gotowania. Dzięki tej książce dowiesz się, jak przygotować cały posiłek w czasie, który zwykle przeznaczasz na przyrządzenie zaledwie jednego dania. Kiedy zobaczysz, ile udało ci się osiągnąć w ciągu zaledwie 30 minut, padniesz z wrażenia. Tak właśnie było ze mną!Szybkość wcale nie oznacza pogorszenia jakości. Osiągniesz ją dzięki dobrej organizacji, sprawnemu działaniu i różnym sztuczkom, dzięki którym w niezwykle krótkim czasie przygotujesz smakowite dania. Każdy z 50 przedstawionych w książce przepisów został starannie opracowany. Nie ma tu czasu na obijanie się - to porządne, szybkie gotowanie naprawdę pysznych dań. Stworzyłem kompletne zestawy potraw, które doskonale do siebie pasują, a przepisy podałem w naprawdę wyjątkowy sposób, dzięki czemu bardzo łatwo jest z nich korzystać. Gotując tą metodą, spożytkujesz optymalnie każdą minutę, a do tego zapewnisz sobie świetną zabawę, wykorzystując swoją kuchnię do celu, dla którego została stworzona.Myślisz, że to nie może się udać? Zapewniam cię, że to możliwe! Zajrzyj do środka i przekonaj się, jakie dania proponuję. Kiedy już zaczniesz gotować w ten sposób, zachwycisz się nim i nigdy z niego nie zrezygnujesz.

    0 Ocen produktu

    od 54.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotuj sprytnie jak Jamie - Jamie Oliver

    Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność z jedzenia. Każde z dań ma korzystną cenę i jest tańsze niż przeciętna porcja na wynos. Pora na sprytne gotowanie! - Jamie Oliver

    0 Ocen produktu

    od 54.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 15 minut w kuchni - Jamie Oliver

    Superszybkie, smaczne, zbilansowane posiłki na każdy dzień tygodnia.Wymyślenie przepisów z tej książki było dla mnie prawdziwym wyzwaniem! Założyłem, że mają być proste, niebanalne i metodycznie opisane. Chciałem, by zawierały wspaniałe składniki, które zachwycą Ciebie i Twoich bliskich.Czerpałem inspirację z kuchni całego świata, mając w pamięci smaki, które wszyscy wprost uwielbiamy. Bawiłem się klasycznymi przepisami na kurczaka, steki i makarony, ulepszałem wspaniałe sałatki i mnóstwo innych dań, wzorowałem się na wybornym azjatyckim jedzeniu ulicznym i genialnych smakach Maroka... Krótko mówiąc: chcę zaproponować Ci moje wersje posiłków, które tak chętnie kupujesz na mieście. I jeszcze coś - to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych potraw, jakie kiedykolwiek wymyśliłem.Wszystkie przepisy testowaliśmy bez końca, żeby ta książka była dla ciebie godnym zaufania towarzyszem w kuchni. Myślę, że się nią zachwycisz.Ja jestem z niej bardzo dumny!

    0 Ocen produktu

    od 54.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści - Praca zbiorowa

    Ozory wołowe z remulada? z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, pieczone uszy wieprzowe... To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian Karewicz, serwuje oryginalne drinki, w tym - grzaniec z ciemnego piwa i rabarbarowe mojito. Razem to ponad 100 smakowitych przepisów - prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole.

    0 Ocen produktu

    od 54.09 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Superfood na co dzień - Jamie Oliver

    "To najbardziej osobista ze wszystkich moich książek. By ją napisać, dogłębnie poznałem świat zdrowia i odżywiania. Teraz, wykorzystując to, na czym znam się najlepiej - niesamowite potrawy - pragnę cię zainspirować, pokazując jak wieść zdrowe, szczęśliwe i owocne życie. Jedzenie jest po to, by się nim cieszyć i dzielić, a zdrowe, pożywne posiłki powinny być kolorowe, smaczne i radosne. Ta książka pełna jest różnorodnych, zbilansowanych, pobudzających kubki smakowe przepisów, a dzięki mojej ciężkiej pracy nad jej stroną dietetyczną masz pewność, że każde danie, na jakie się zdecydujesz, będzie dobrym wyborem. Wystarczy, że wcielisz w życie choćby kilka moich wskazówek, a zmieni się twój sposób myślenia o jedzeniu i sam będziesz wiedział, co jeść, by czuć się dobrze.Uściski, Jamie"

    0 Ocen produktu

    od 54.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Po prostu Nigella. Smacznie, łatwo, przyjemnie - Nigella Laws...

    125 przepisów pełnych energii i inspiracjiPrzygotowanie potraw i samo jedzenie powinno zawsze sprawiać nam przyjemność. Książka "Po prostu Nigella" to zbiór łatwych przepisów na proste, sycące potrawy, dopasowane do rytmu codziennego życia. Szybkie, kojące kolacje (łosoś w miso, curry z kalafiora i nerkowców) i bezstresowe pomysły na przyjęcia (kurczak pieczony z gorzkimi pomarańczami i fenkułem), a także cudowne, błyskawiczne dania do jedzenia z miski na wygodnej sofie (makaron po tajsku, z cynamonem i krewetkami), każdemu gwarantują dobre samopoczucie. Czy chcecie złapać oddech pod koniec długiego, męczącego tygodnia (żeberka wołowe po azjatycku), czy pragniecie słodkiego przysmaku (cytrynowa beza Pawłowej, ciasteczka w kokilkach), czy też rano macie ochotę na śniadanie, które doda sił (oliwna granola), książka Nigelli jest pełna przepisów, które na pewno wejdą na stałe do waszego kulinarnego repertuaru. Książka "Po prostu Nigella" to doskonałe antidotum na życie w biegu: pozwala w spokoju cieszyć się jedzeniem, które koi i poprawia nastrój

    0 Ocen produktu

    od 54.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sztuka dobrego jedzenia - Hemsley Jasmine, Hemsley Melissa

    Ta książka to nie tylko zbiór ciekawych przepisów, ale całościowe podejście do zagadnienia zdrowego żywienia, ze wskazówkami na temat sposobu komponowania posiłków, doboru odpowiednich, pełnowartościowych składników, sposobów i technik przyrządzania posiłków, a także stylu życia sprzyjającego poprawie samopoczucia. Autorkami książki są brytyjskie celebrytki, siostry Hemsley, założycielki Hemsley + Hemsley - cenionej firmy doradztwa żywieniowego, niezwykle popularnej wśród najsłynniejszych gwiazd i celebrytów.

    0 Ocen produktu

    od 53.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Złota księga makaronów - Carla Bardi

    Nie ma lepszego źródła przepisów na makarony niż Złota księga makaronów, zawierająca ich ponad 250. Czytelnik znajdzie w niej propozycje ponad 100 pysznych sosów do łatwych w przygotowaniu potraw z makaronem, oferowanych w sklepach, jak spaghetti, penne i suszone tagliatelle, a także szczegółowe wyjaśnienia w formie ilustracji, przedstawiające sposoby wykonania wyśmienitych klasycznych potraw z włoskiego makaronu ze świeżymi składnikami, a także nadziewanych oraz zapiekanych, w tym ravioli, tortellini i lasagna. W ostatnim rozdziale, poświęconym makaronom azjatyckim, zamieszczono ponad 60 przepisów

    0 Ocen produktu

    od 53.36 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Wyjątkowe wina. Największe wina świata - Sylvie Girard-Lago...

    Na świecie znajdziemy tysiące wielkich win. Jak poznać te najlepsze, jakimi kryteriami się kierować, by znaleźć te, które będą wyróżniały się na tle innych?Francuski poeta i koneser Jean Orizet napisał: Aby zrobić wielkie wino, potrzeba szaleńca, który założy winnicę, mędrca, który ustali zasady jej funkcjonowania, prawdziwego artysty, który stworzy wino, i amatora, który je z uwielbieniem wypije....

    0 Ocen produktu

    od 53.19 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Rodzinne gotowanie - Sinskey Maria Helm

    Rodzinne gotowanie to coś więcej niż tylko zbiór przepisów. Ta książka może stać się podstawą w kuchni i początkiem kulinarnej podróży dla małych i dużych. Autorka podkreśla, że bardzo ważne jest wspólne jedzenie przy rodzinnym stole i korzystanie z lokalnych, świeżych i sezonowych produktów, najlepiej ekologicznych. Maria Helm Sinskey jest autorką książki kucharskiej, szefem kuchni i rodzinnej winnicy w Napa Valley w Kalifornii. Współpracuje z wieloma czasopismami i telewizyjnymi programami kulinarnymi.

    0 Ocen produktu

    od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Coctail Party. 200 najsłynniejszych drinków. Sekrety sztuki ...

    200 przepisów na popularne drinki i koktajle.Fernando Castellon sztuki przyrządzania drinków uczył już w 25 krajach. W książce prezentuje receptury na klasyczne, popularne i egzotyczne alkoholowe koktajle. Proponuje też przepisy na pyszne przekąski do drinków na bazie wódki, ginu, whisky, rumu, tequili, brandy, szampana, a także wskazówki, jak przygotować nieodzowne na każdym party napoje bezalkoholowe. Koktajlom towarzyszą zdjęcia ułatwiające podanie mistrzowskiego drinka, jak zrobić to atrakcyjnie i profesjonalnie. Znaleźć tu można przepisy na połączenia wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Dodatkiem jest omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych, a także ilustracja jak należy prawidłowo przyrządzać koktajle. Wirtuoz shakera pełni funkcję międzynarodowego eksperta w firmie należącej do światowej czołówki producentów alkoholi. Popularyzuje sztukę barmańską podczas corocznego Paris Cocktail Festival.

    0 Ocen produktu

    od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Green Kitchen. Zielono & zdrowo - Vindahl Luise, Frenkiel Davi...

    Co może wyniknąć ze zderzenia różnych dwóch światów kulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika makaronów, pizzy i słodyczy...Efektem ich wspólnych kulinarnych poszukiwań okazał się znakomity blog "The Green Kitchen Stories" oraz książka, dzięki której odkryjemy bogactwo zup, sałatek, soków i przekąsek, prostych do przyrządzenia, ale pełnych smaku i fantastycznie podanych.

    0 Ocen produktu

    od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Lato w kuchni przez okrągły rok.Na podstawie serii emitowane...

    Wydanie 2007 stron 280 format 19,5x25 cm oprawa twarda "Lato w kuchni przez okrągły rok" to kolejna, po "Nigella gryzie", książka Nigelli Lawson wydana w Polsce. "Lato w kuchni przez okrągły rok" prezentuje zbiór nieskomplikowanych, oryginalnych i smakowitych przepisów, w których autorka pokazuje w jaki sposób w ciemne i długie zimowe dni przywołać leniwe, ciepłe lato. Nigella Lawson, zwana "Domową Boginią", jest najbardziej znaną Brytyjką gotującą na ekranie, której program o gotowaniu jest jednym z najpopularniejszych w Wielkiej Brytanii i został wyemitowany przez większość stacji telewizyjnych na świecie w tym w TVN i TVN Style w Polsce. Nigella Lawson została wielokrotnie ogłoszona jedną z najpiękniejszych kobiet na świecie.

    0 Ocen produktu

    od 52.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nigella gryzie - Nigella Lawson

    Wydanie 2006 stron 244 format 19,5 x 25 cmoprawa twarda``Nigella gryzie`` - to poradnik kulinarny prezentująca zbiór nieskomplikowanych, oryginalnych i smakowitych przepisów, dzięki którym po całym dniu pracy można zrelaksować się w kuchni i przy minimum wysiłku osiągnąć maksimum przyjemności. Autorką ksiązki jest Nigella Lawson, której program o gotowaniu jest jednym z najponularniejszych w Wielkiej Brytani i został wemitowany przez wiekszośc telewizji w tym TVN Style w Polsc . Książka ukazała się w roku 2001 i długo pozostawała na pierwszych miejscach list bestsellerów, a jej sprzedaż w samej Wielkiej Brytanii przekroczyła 1 500 000 egzemplarzy.

    0 Ocen produktu

    od 52.87 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Słodko-słodkie - Małgorzata Weber

    Począwszy od figurek marcepanowych i z mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekoracje cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów.Doskonałym uzupełnieniem są zawarte w książce autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.Wszystko podane w profesjonalny sposób, sprawia, że książka doskonale trafia w potrzeby zarówno cukierników profesjonalistów, jak i domowych pasjonatów słodko-słodkich delicji.

    0 Ocen produktu

    od 52.73 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Technologia wędzenia żywności - pod red. Edwarda Kołakowsk...

    Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

    0 Ocen produktu

    od 52.72 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.