Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Sztuka umiaru. - Dominique Loreau
Wydanie 2011r.oprawa broszurowa.Strony 232.Format 13,5x20,5cm.Umiarkowanie w jedzeniu i nauczenie się czerpania z tego przyjemności to klucze do lepszego życia. Wystarczy zmienić nawyki żywieniowe, by odzyskać zdrowie i dobre samopoczucie, a także by chronić środowisko naturalne i... swój portfel. Autorka książki "Sztuka prostoty" Francuzka od ponad dwudziestu pięciu lat mieszkająca w Japonii, opisuje styl życia w nowym kraju. Japończycy kierują się we wszystkich sferach życia prostą zasadą: "mniej znaczy więcej". Loreau stawia diagnozę, że mieszkańcy Zachodu stali się, w ciągu zaledwie pół wieku, maszynami do spożywania, namawia do refleksji nad naszym stosunkiem do jedzenia, będącym źródłem wielu współczesnych bolączek cywilizacyjnych i prowadzącym do hiperkonsumpcji. Loreau w swojej książce przedstawia sekrety zdrowej, prostej i smacznej kuchni, namawia do większego umiaru w jedzeniu i zachęca, abyśmy wsłuchali się nie tylko w potrzeby ciała, ale też ducha. Książka dostarcza wielu wskazówek, które pomogą zmienić na zawsze nawyki żywieniowe na lepsze pod względem ekonomicznym i ekologicznym, a jednocześnie pozwolą czerpać prawdziwą przyjemność z jedzenia. "Sztuka umiaru" uczy jak osiągnąć harmonię ciała i umysłu, oraz odzyskać radość życia.
od 20.57 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowe pyszności. Łatwe do zrobienia - Bellersen Qurini Cosi...
Odkrywamy na nowo proces fermentacji: własnoręczny wyrób kiszonej kapusty, kimchi, miso, sera i szynki, a także warzenie piwa i pieczenie chleba są bardzo proste dzięki maleńkim pomocnikom: bakteriom i drożdżom. Fermentacja jest pradawną metodą, umożliwiającą wyrób i konserwowanie wielu artykułów żywnościowych. Powstałe produkty spożywcze są zdrowe i lekkostrawne, regulują trawienie, wzmacniają układ odpornościowy, a przede wszystkim - mają niezrównany smak! - konserwowanie solą i kwasem mlekowym - pyszności z mleka, mięsa i soi - wyrafinowane wypieki -wyrób smacznego octu i wina Przekonajmy się sami i dajmy zainspirować ponad 250 przepisom na smaczne produkty!
od 20.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Poziomki 2016/2017 Gdzie najlepiej zjeść i wyspać się w Po...
Magda Gessler, najsłynniejsza polska restauratorka i kreatorka gustu i smaku, po raz trzeci nagradza najlepszych restauratorów i hotelarzy w Polsce Poziomkami. Kto w tym roku zyskał, kto stracił, a dla kogo zabrakło miejsca w zestawieniu gwiazdy "Kuchennych rewolucji"? "Magda Gessler - Poziomki 2016/2017" - przewodnik po najlepszych w Polsce restauracjach i hotelach dla par, rodzin, singli, w podróż służbową, na wakacje, przystanek w drodze czy spotkanie z przyjaciółmi. I na każdą inną okazję. Jak wybrać, by nie płacić (słono) za przesolone danie, spać w wygodnym łóżku i następnego dnia zjeść pyszne śniadanie? Poziomki Magdy Gessler to niezawodna nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski. Gwarancja wyboru bez pomyłki.
od 20.52 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Herbata. Moc smaku i aromatu - Justyna Mrowiec
Różnorodność herbaty jest nadzwyczajna. Jaką herbatę wybrać? Białą, zieloną, czarną czy czerwoną? Aromatyzowaną czy z dodatkiem kwiatów, owoców, orzechów lub alkoholu? W całych liściach czy łamaną? Która jest najzdrowsza i ma najwięcej wartości? Książka powstała z myślą o wszystkich, którzy mają ochotę na wyjątkowe smaki i chcą dowiedzieć się czegoś o sposobach parzenia i podawania herbaty. Dla wszystkich, którzy marzą o chwili spokoju z filiżanką lub kubkiem ulubionego naparu w dłoni.
od 20.49 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia Podlaska - Andrzej Fiedoruk
Bogactwo kultur obfituje rozmaitością i wielością potraw. Kuchnia podlaska zawiera wszystko to, co wiąże się z historią Polski, szlachecką tradycją i najlepszymi recepturami rodzimego gorzelnictwa. Dzięki przepisom zaczerpniętym z dawnych ksiąg kucharskich powrócą na nasze stoły nieco zapomniane potrawy: kartacze, zając w galarecie, litewski chleb, kindziuk, kołduny, piróg, ziemniaczana baba oraz własnej produkcji sery, wódki i nalewki. Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie z kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasami, w zapachu chleba i siana. W szlacheckich dworkach, mieszczańskich kamienicach i żydowskich karczmach. Tworzona przez sąsiadów, a czasami i wrogów. Przez osadników i uciekinierów. Kuchnia powstała na ziemi ciężko doświadczonej przez wojny i pożogi. Na ziemi - tak jak i ona - dzikiej i zapomnianej.Tworzona przez ludzi prostych, ale serdecznych i szczerych. Gdzie powiedzenie "Gość w dom, Bóg w dom" nie było przyczynkiem do wielodniowej pijatyki, ale nabierało właściwego wymiaru.
od 20.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zupy. Kuchnia domowa. - Małgorzata Caprari
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 336.Format 16,5x24cm.Trudno sobie wyobrazić tradycyjny polski obiad bez zupy. Dla naszych słowiańskich przodków polewki stanowiły często cały posiłek. Dzisiaj takie jednogarnkowe obiady nadal są doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich, którym zależy na czasie. Zupy są najlepszym pożywieniem zarówno dla tych, którzy dopiero w życie wchodzą, jak również dla tych, którzy już dawno minęli półmetek swej ziemskiej wędrówki. Tradycyjne polskie domowe pomidorowe, ogórkowe lub krupniki sycą i rozgrzewają, chłodniki i owocowe przynoszą ochłodę latem. Podczas uroczystych obiadów nie można się obyć bez zupy, podobnie jak nie może ich zabraknąć na świątecznym stole: Wigilia bez tradycyjnego barszczyku nie byłaby Wigilią, Wielkanoc bez żurku straciłaby wiele ze swego uroku...Kulinarny repertuar nie musi się ograniczać do jednej zupy przygotowanej z kawałka mięsa i włoszczyzny albo mrożonej mieszanki warzywnej. W książce przedstawiono trzysta przepisów na zupy: tradycyjne, ich nowe zmodyfikowane warianty, potrawy z polskiej kuchni regionalnej i zupy popularne u naszych sąsiadów. Wszystkie smaczne, łatwe do przygotowania i godne polecenia.
od 20.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Lody - Shelly Kaldunski
Ponad 40 przepisów na domowe lody na patyku, które uświetnią każde przyjęcie, letnie grillowanie czy będą doskonałą niespodzianką dla dzieci na zdrowy podwieczorek. Sprawdzone pomysły na mrożone przysmaki o smaku soczystych brzoskwiń, orzeźwiającego arbuza, kremowej czekolady z dodatkiem wanilii lub sernika przekładanego kremem malinowym to tylko niektóre z propozycji. W książce znajdują się tez liczne wskazówki , jak odpowiednio zamrażać lody oraz jak łączyć smaki, także te mniej znane, nowoczesne: werbenę z cytryna, lawendę czy mimozę z ogórkiem i szampanem. Wszystkie przepisy są zilustrowane pięknymi fotografiami.
od 20.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Nasze kasze - Magdalena Sych
Przez lata niedoceniane, powoli wracają na nasze stoły. Pomagają schudnąć, podnoszą odporność, oczyszczają organizm z toksyn, a nawet leczą! To prawdziwe bomby witaminowe! Wartości odżywcze kasz są imponujące. Ze względu na dużą zawartość skrobi są kaloryczne, ale w przeciwieństwie do ziemniaków czy makaronu - nie tuczą. Kasze są bardzo zdrowe, a odpowiednio przyrządzone - również bardzo smaczne. Jęczmienna, gryczana, jaglana, manna, kukurydziana, kuskus oraz quinoa - wszystkie zawierają niezwykle cenne składniki odżywcze, bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. W książce znajdziesz wiele cennych informacji o rodzajach i właściwościach kasz, a także mnóstwo rad i wskazówek, jak przyrządzać z nich smakowite dania.
od 20.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wegetariańska szkoła gotowania. Krok po kroku - Praca Zbioro...
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej ? ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
od 20.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moja kuchnia - Anna Piot
Wydanie 2009 stron 96 oprawa twarda format 22,0 x 22,5 cm Czasami w naszych domach jest tak, że kuchnia jest królestwem mamy... ale tak być nie musi i chyba nie powinno.Kuchnia może stać się również królestwem dzieci - to one będą w niej sprawować swoje rządy!!!Z naszą publikacją gotowanie stanie się wesołą i bezpieczną zabawą!!!- Już umiem gotować!- Obsługuję sprzęty kuchenne!- Sam przygotowuję posiłki!
od 20.31 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Życie ze smakiem, czyli jak zdrowa dieta zmienia styl życia....
Wydanie 2010r.Oprawa broszurowa.Strony 280.Format 15,0x21,0cm.Przekonaj się, że czasem niewiele trzeba, by życie stało się lepsze - wystarczy wprowadzić drobne zmiany w diecie! Z poradnikiem dowiesz się, jak mądrze planować posiłki, by być zdrowszym, szczuplejszym, mieć lepszą odporność i więcej energii.
od 20.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Diet Coaching. Poradnik dla wiecznie odchudzających się. - U...
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 184.Format 14,5x21,0cm.Na świecie istnieje kilkaset rodzajów diet odchudzających i wszystkie zapewniają, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki tym razem już na zawsze stracisz zbędne kilogramy. Jaka bywa rzeczywistość, wszyscy wiemy: albo brak efektów, albo utrata wagi i szybko następujący po niej efekt jo-jo. A w konsekwencji - kolejna dieta cud. Chcesz przerwać to błędne koło? Sięgnij po poradnik z unikalnym programem diet coachingu. Rozpocznij świadome odżywianie i zmień swoje życie już dziś!Unikalność metody diet coachingu polega na tym, że w odróżnieniu od tradycyjnych diet nie koncentruje się ona wyłącznie na utracie kilogramów. Kluczową sprawą jest poznanie potrzeb własnego ciała, uświadomienie sobie dotychczasowych nawyków i błędów, a następnie stworzenie odpowiedniego planu żywienia, tak by jedzenie zaczęło być przyjemnością i nie kojarzyło się z ciągłymi wyrzeczeniami. Właśnie w tym procesie sprawdzają się techniki coachingu, wykorzystane w nowatorskim programie Urszuli Mijakoskiej. Diet coaching podniesie twój poziom motywacji i pewności siebie, dzięki czemu zaczniesz świadomie i samodzielnie decydować o sobie, o tym, co, w jakich ilościach i kiedy jesz. Nauczysz się zarządzać emocjami (smutkiem, złością, nudą), które często są przyczyną objadania się. Zyska na tym nie tylko twoje ciało, lecz także psychika, ponieważ uwierzysz w siebie i własne możliwości, a dzięki temu znacząco poprawi się jakość twojego życia.Dlaczego diet coaching trafia w Samo Sedno?- pomaga ci poznać lepiej siebie i swoje prawdziwe potrzeby żywieniowe- radzi, jak stworzyć plan odżywiania dopasowany do twoich celów i potrzeb- motywuje do trwałej zmiany nawyków, przekonań i zachowań- uczy, jak odzyskać kontrolę nad sposobem odżywiania się, emocjami i własnym życiemO autorce:Urszula Mijakoska - pierwszy diet coach w Polsce. Organizuje treningi twórczej motywacji, posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu, liczne certyfikaty z zakresu coachingu, jest także specjalistką w zakresie żywienia człowieka. W wyniku połączenia swoich pasji została inicjatorką i autorką programu diet coachingu. Współpracuje z Instytutem Psychoimmunologii. Jest ekspertem z zakresu żywienia na portalu www.zwierciadlo.pl, a także założycielką Instytutu Świadomego Rozwoju, w którym prowadzi sesje diet coachingu, udziela porad żywieniowych, organizuje warsztaty i kursy.
od 20.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Miód na stole - Autor: Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek
Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych naturalnych produktów węglowodanowych, łatwo przyswajalnych przez człowieka. Miodem można wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wielu potraw, mięs, sosów, ciast i napojów. Dodatek miodu świetnie poprawia i harmonizuje smak potrawy. Autorzy książki proponują przepisy na najróżniejsze potrawy, w których jako jeden ze składników lub ważnych dodatków występuje miód.
od 20.25 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Grilluje, bo lubię - Praca Zbiorowa
Idealny prezent dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. Seria pomysłowych książek kulinarnych: Gotuję, bo lubię; Piekę, bo lubię oraz Grilluję, bo lubię to prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni! Tym, co wyróżnia książki z tej serii, jest wyjątkowa szata graficzna. Każdy przepis zajmuje dwie strony - na jednej znajdują się zdjęcia starannie ułożonych składników, a na drugiej stronie widnieje fotografia gotowego dania wraz z przepisem wykonania. Nawet osoby zupełnie niewprawione w sztuce gotowania bez problemu dadzą sobie radę.
od 20.24 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia staropolska. - Piotr Adamczyk
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 320.Format 16x23,5cm.Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz?Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.
od 20.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Schudnij pysznie jesienią i zimą - Magdalena Makarowska
Dieta, jakkolwiek byśmy ją nazywali, ma być smaczna, aromatyczna, kolorowa i zdrowa! Taka właśnie jest jesień, wraz z którą możemy rozpocząć zmianę naszego żywienia. Jesień to pora roku pełna barw i opadających liści. Niech wraz z nimi spadną także nasze kilogramy! Chłodne wieczory i plucha na dworze bywają usprawiedliwieniem dla niezdrowego podjadania, którego skutki maskujemy ubraniem na cebulkę. Nie tędy droga! Mówią nam: "Bądź piękna na wiosnę!" Po co czekać tak długo? Sylwester jest wcześniej ;-) Zadaniem odchudzania jest zmiana nawyków żywieniowych nie tylko na czas dochodzenia do optymalnej wagi ciała, ale na zawsze. Wiem, że może brzmi to nieprawdopodobnie, ale zaręczam, że po zakończeniu kuracji decyzja o trwałej zmianie sposobu żywienia stanie się dla Was zupełnie oczywista. Zdrowa dieta to całościowy styl jedzenia, nie tylko kilka wybranych przepisów na parę tygodni. Zmiana nawyków ma doprowadzić nas do zdrowej i smukłej sylwetki na zawsze! A na taką zmianę dobra jest każda pora roku, aczkolwiek inny jest styl przyrządzania potraw. W przepisach jesienno-zimowych dominują rozgrzewające dania przyprawione imbirem, papryką czy cynamonem, sycące, gorące i aromatyczne zupy, ciepłe śniadania. A czy łatwiej jest chudnąć zimą, czy latem? Nie ma różnicy! Najtrudniej jest podjąć wyzwanie o zmianie stylu żywienia, a co za tym stoi stylu życia. Nie odkładajmy więc dbania o siebie, nie przykrywajmy kompleksów kożuchem, a własnych słabości zbliżającą się jesienną chandrą. Kalorie? Kto by je liczył? Jedz mądrze, kontroluj spożywanie wyznaczonych produktów i kolejności posiłków, a na efekty nie trzeba będzie czekać do wiosny!
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Cud miód - Justyna Mrowiec
Każdy łasuch powie o miodzie: "słodycz". Ci, którzy ufają medycynie naturalnej, nazwą go cudownym lekarstwem. Dla amatorów zdrowego odżywiania się jest źródłem wielu cennych wartości odżywczych, a dla kobiet dbających o urodę doskonałym środkiem pielęgnującym. Dawniej nazywano go pokarmem bogów i płynnym złotem.Czym właściwie jest miód? W jaki sposób powstaje? Które substancje zawarte w miodzie sprawiają, że ma właściwości lecznicze? Jakie dolegliwości można leczyć miodem? Która odmiana miodu jest lepsza?Jeśli nurtują cię te pytania, sięgnij po naszą książkę. Stanowi ona połączenie poradnika z książką kucharską. Zawiera również przepisy na dania z miodem w roli głównej: sałatki, przekąski, obiady i desery.Jeśli nie chcesz mojej zguby, łyżkę miodu daj mi, luby!
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasteczka - Elinor Klivans
Słodkie, miękkie ciasteczka na drugi śniadanie, pięknie ozdobione i zapakowane jako niecodzienny podarunek, bogate w smaku, sycące batoniki do kosza piknikowego to tylko niektóre z wielu pomysłów na ciasteczka, batoniki i brownies, które można znaleźć w tej bogato ilustrowanej książce. Każdy rozdział wprowadza w nową technikę wytwarzania tych pysznych smakołyków. Spróbuj delikatnych kruchych maślanych, klasycznych czekoladowych oraz owsianych ciasteczek. Zrób eleganckie ciasteczkowe kanapki, włoskie Biscotti czy wyrafinowane francuskie makaroniki.
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gofry - Tara Duggan
Pięknie zaprojektowany i zilustrowany poradnik kulinarny pokazujący, że gofry mogą być idealnym dodatkiem do każdego posiłku, a nie tylko słodkim deserem. Czytelnik znajdzie tu ponad 40 przepisów na klasyczne gofry z owocami, ale także gofrowe słone kanapki czy nawet gofry z kurczakiem lub z serem i szpinakiem. Dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić zupełnie nowy użytek ze swojej gofrownicy!
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Perfekcyjny poradnik pani domu. Kuchnia i porady Lucyny Ćwier...
Lucyna Ćwierczakiewiczowa - najprawdziwszy geniusz kulinarny i mistrzyni gastronomii. Autorka najsłynniejszej polskiej książki kucharskiej, czyli wydanych w 1860 r. "365 obiadów za 5 złotych" sportretowana przez Wandę Jackowską jawi się w niniejszej książce jako nietuzinkowa, niezwykle barwna postać epoki.W środku mnóstwo praktycznych porad oraz niepublikowane wcześniej w żadnej książce przepisy pochodzące z wydawanych przez Ćwierczakiewiczową kalendarzy dla kobiet - ukazujących się pod nazwą "Kolęda dla gospodyń przez Autorkę 365 obiadów".Prawdziwy rarytas dla każdej perfekcyjnej pani domu!
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Schudnij pysznie wiosną i latem - Magdalena Makarowska
Kiedy najczęściej myślimy o odchudzaniu? Oczywiście, wiosną i latem. Gdy ściągamy z siebie kolejne warstwy ubrań, nie zawsze zachwyca nas to, co znajdujemy pod spodem. I tak, zamiast cieszyć się wiosną, słońcem i rosnącą temperaturą wokół, martwimy się naszym wyglądem i staramy ukryć efekty zimowych grzeszków za obszernymi ubraniami. Czy warto tak psuć sobie humor na lato?Nie dajmy się wiosennemu przesileniu, przygotujmy ciało i duszę na wakacyjne przygody i cieszmy się piękną pogodą!Ta książka pomoże wam w tym, zanim rozpocznie się lato :)Znajdziecie w niej praktyczne porady, jak bez wyrzeczeń gubić zbędne kilogramy i nie przegrzewać organizmu, a jednocześnie zdrowo i smacznie jeść. Książka zawiera plan posiłków na 5 tygodni, listy zakupów, przepisy na zdrowe pyszności i dietetyczne triki, które warto stosować podczas upałów.
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz pysznie i zdrowo w ciąży - Magdalena Makarowska
Książka - poradnik - dla kobiet w ciąży i ich najbliższych. Autorka w przystępny sposób prezentuje znaczenie i zasady zdrowego odżywiania w ciąży, obala mity i doradza, jak pokonać ciążowe dolegliwości. Autorka podkreśla, że to co przyszłe mamy jedzą w ciąży ma wpływ na przyszłe upodobania jedzeniowe dziecka a zdrowa, różnorodna i dobra jakościowo dieta ma ogromne znaczenie dla maluszków i ich mam. Magdalena Makarowska z wykształcenia jest biotechnologiem i dietetykiem. Jako praktykujący dietetyk pomogła zrzucić nadwagę wielu osobom w różnym wieku, o różnym stanie zdrowia i o różnych upodobaniach kulinarnych. Jej wiedza i wieloletnie doświadczenie zaoowocowało licznymi rozmowami w programach telewizyjnych (m.in. Dzień dobry TVN).
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta Alleluja leczy raka - Malkmus George H.
Znaleźliśmy się w punkcie krytycznym, jeśli chodzi o nasze zdrowie - od zanieczyszczenia środowiska i żywności, przez styl życia i dietę, po system leczniczy. W USA co 36 minut jakieś dziecko słyszy, że ma raka. Co 25 sekund jakiś Amerykanin ma zawał serca, a co minutę umiera z tego powodu. Udar ma miejsce co 40 sekund. Europa goni Amerykę. Coraz więcej ludzi cierpi na nowotwory, schorzenia układu krążenia, cukrzycę, artretyzm, alergie, otyłość i inne choroby nazwane cywilizacyjnymi. Zachodnie społeczeństwa chorują i będą chorować na potęgę, bo nasze zdrowie zależy od tego, jakim paliwem zasilamy nasz organizm. A my nie korzystamy z Bożej instrukcji obsługi. Chrześcijanie nie szanują swoich ciał. To dlatego spotkania modlitewne zdominowane są dziś głównie modlitwami o uzdrowienie. To dlatego mimo gorących modlitw nasze zdrowie się nie poprawia. Bo wciąż zatruwamy nasze ciała. Ale nie jest za późno. Człowiek jest tak cudownie stworzony, że nawet ciężkie choroby przewlekłe można całkowicie wycofać, jeśli tylko zastosuje się prostą receptę Stwórcy - żywność z ogrodu. Mamy w sobie niezwykłe mechanizmy samoleczenia - jedyne, co musimy zrobić, to im nie przeszkadzać, lecz je wspierać.
od 20.17 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Praktyczne gotowanie według Pięciu Przemian - Anna Czelej
Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który uzdrowi Twoją kuchnię. Technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z chińską filozofią. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem.Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą - cud... to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W gotowaniu według Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz.Potrawy przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.
od 20.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pasta i basta! 150 przepisów na sosy i makarony prosto z Wło...
Szkoła gotowania krok po kroku dla każdego!Jak zrobić klasyczne ravioli? Jaka jest różnica pomiędzy pappardelle a tagliatelle? Jak przygotowuje się pesto genovese? Dzięki tej książce dla wszystkich, nawet tych najmniej doświadczonych kucharzy, niezwykle łatwe stanie się przyrządzanie w domu apetycznych dań prosto z Włoch. Zapraszamy Was zatem - wyposażonych w fartuszek kuchenny, stolnicę i wałek do ciasta - na lekcję zagniatania, wałkowania, lepienia, doprawiania... To szczegółowa, kompletna szkoła gotowania, prezentująca i te podstawowe, i bardziej zaawansowane techniki, dzięki której można nauczyć się przygotowywać w domu świeży makaron, w każdej formie i w wielu... kolorach.
od 20.03 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Owoce egzotyczne - Eliza Lamer-Zarawska
Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie" Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych" Co można " i bez wątpienia warto! " wytwarzać z fig" Gdzie najczęściej rośnie arbutus, a gdzie uprawia się pitangę lub rambutana" Do czego wykorzystuje się kardamon czy guaranę" Odpowiedzi na te i tysiąc innych pytań znajdziesz w tym oto popularnonaukowym przewodniku po świecie owoców egzotycznych (także tych już "swojskich", jak pomarańcze czy banany). Jego Autorka " prof. Eliza Lamer-Zarawska, powszechnie ceniony ekspert w dziedzinie fitoterapii ? w sposób zwięzły, konkretny i wyczerpujący scharakteryzowała blisko 100 roślin mających smaczne, zdrowe, atrakcyjne pod każdym względem owoce. Poza tym uzupełniła publikację wieloma niebanalnymi przepisami na potrawy z najbardziej ciekawych owoców. Słowem, z pewnością warto mieć tę książkę na półce!
od 20.03 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Burgery na milion sposobów - Vicky Smallwood
Możliwości są nieograniczone: od pikantnych bułek chili z wołowym burgerem, papryczkami jalapeno oraz słodko-ostrym majonezem i sałatką z ogórków, przez ciabattę z oliwkami i burgery z pieczarek...Innowacyjna forma książki pozwala na tworzenie dowolnych zestawów bułek, sosów, burgerów oraz dodatków. Każda strona podzielona jest na cztery części - żeby stworzyć kompozycję idealną, wystarczy przełożyć kartki. A więc do dzieła! Tysiące wspaniałych kombinacji na każdą okazję-Dla początkujących i zaawansowanych-Dla mięsożerców, wegan oraz wegetarian-Przepisy na burgery bez glutenu i bez mleka
od 19.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Polska kuchnia myśliwska - Hanna Szymanderska
Polowano u nas od zarania dziejów: polowali królowie i magnaci, rycerstwo i szlachta, a także niższe stany. Współczesnego myśliwego także cieszy każda chwila spędzona na łonie natury i przy łowiectwie. Sezonem dziczyzny jest jesień i wczesna zima, wtedy mięso jest najsmaczniejsze. Książka dostarcza oryginalne przepisy na potrawy z dziczyzny, ciekawostki kulinarne i anegdoty, ukazuje fascynujący obraz obyczajów myśliwskich.
od 19.98 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przepiśnik Vintage
Treść notatnika jest podzielona na 6 czytelnych częśći.Łatwy dostęp do każdego rozdziału dzięki czytelnym registrom.ROZDZIAŁY:1.Dobre rady2.Przekąski, sałatki, sosy3.Zupy, dania jednogarnkowe4.Dania główne5.Desery, domowe wypieki6.Napoje, przetwory domowePrzepiśnik zawiera 252 strony, większość z nich jest przeznaczona na notatki.Specjalna konstrukcja przepiśnika pozwala postawić go pionowo na stole, dzięki czemu zajmuje on mniej miejsca i łatwiej z niego korzystać podczas przygotowywania potrawy.
od 19.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przepiśnik Truskawka
Treść notatnika jest podzielona na 6 czytelnych częśći.Łatwy dostęp do każdego rozdziału dzięki czytelnym registrom.ROZDZIAŁY:1.Dobre rady2.Przekąski, sałatki, sosy3.Zupy, dania jednogarnkowe4.Dania główne5.Desery, domowe wypieki6.Napoje, przetwory domowePrzepiśnik zawiera 252 strony, większość z nich jest przeznaczona na notatki.Specjalna konstrukcja przepiśnika pozwala postawić go pionowo na stole, dzięki czemu zajmuje on mniej miejsca i łatwiej z niego korzystać podczas przygotowywania potrawy.
od 19.94 zł Zobacz oferty w 1 sklepie