Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Domowe nalewki i likiery - Vargas Pattie, Gulling Rich
Nalewki owocowe pachną pełnią lata, orzechowe są idealne na długie zimowe wieczory, ziołowe nie tylko wybornie smakują, ale także leczą. Śmietankowe i kawowe rozpieszczają podniebienie niejednego łasucha. W książce znajdziesz ponad 100 przepisów na wyśmienite trunki - idealne na każdą okazję:- Nalewki owocowe: z porzeczek, truskawek, brzoskwiń, jabłek, czereśni i wiśni, moreli, żurawiny- Trunki o "tropikalnych" smakach: z owoców cytrusowych, ananasów, kokosów, granatów- Likiery orzechowe, migdałowe, klasyczne amaretto, orzechowo-miodowe- Nalewki ziołowe i korzenne: anyżówka, ouzo, miętowa, z rozmarynem i lawendą, cynamonowa, waniliowa, goździkowa- Słodkie likiery na bazie śmietanki: Irish Cream, czekoladowa, bananowa, ananasowo-kokosowa, owocowo-śmietankowe- Likiery na bazie kawy: czekoladowo-kawowy, pomarańczowo-kawowy, z dodatkiem cynamonu, wanilii- Wódki smakowe: brandy jeżynowa, brzoskwiniowa, wódka cytrynowa, rum ananasowy- Owoce w alkoholu: wiśnie w rumie, żurawiny w brandy, brzoskwinie w amaretto...I wiele, wiele innych... Dzięki tej książce przyrządzisz nie tylko wyśmienite nalewki i likiery, ale także domowe wersje znanych i lubianych trunków. Znajdziesz w niej mnóstwo oryginalnych przepisów i rady dotyczące wykorzystania nalewek jako dodatków do deserów i dań mięsnych. Autorzy podsunęli też ciekawe pomysły na oryginalne prezenty w postaci samodzielnie zrobionych trunków.
od 17.07 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kanaryjskie smaki - Bożena Błażkiewicz-Pasternak
Minęło już 20 lat, gdy poraz pierwszy wylądowałam naTeneryfie oddalonej o1300 kilometrów odPółwyspu Iberyjskiego ijedyne 300 kilometrów odkontynentu afrykańskiego. Moje pierwsze dni, pierwsze miesiące były pełne niespodzianek. Moje oczy napotykały pejzaż do tej pory całkowicie nieznany, bo wyspa to istny świat kontrastów. Ocean ijednocześnie wysokie góry, zieleń ibłękit, nasłonecznione plaże iośnieżone szczyty górskie. Magiczne lasy laurowe, niemal niekończące się wzgórza sosnowe iwidoki wprost księżycowe uformowane zporozrzucanych skał wulkanicznych oprzeróżnych kolorach. Wysmukłe kanaryjskie palmy górujące wpejzażu, kwitnące iowocujące kaktusy, których lepiej nie dotykać, iniska roślinność endemiczna zaadoptowana do suszy. Nawet produkty ipotrawy, które wszyscy znamy, połączone inaczej, niż wiemy oddziecka, mają inny smak. Moje usta rozkoszowały się wszystkim. Banany, mango, awokado, langusty, krewetki, przyprawy, zioła, wino - same afrodyzjaki, które sprawiają, że masz ochotę żyć icieszyć się życiem. Jeść idegustować, kochać się zpasją iczuć się kochanym. Odkrywałam nowe przyjemności wdotyku, wpocałunkach iw miłości. Całe szczęście, że rozgrzane zmysły chłodzi lekki powiew wiatru znad oceanu iże można powrócić do rzeczywistości irozpocząć gotowanie.
od 30.98 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Superfood na co dzień - Jamie Oliver
"To najbardziej osobista ze wszystkich moich książek. By ją napisać, dogłębnie poznałem świat zdrowia i odżywiania. Teraz, wykorzystując to, na czym znam się najlepiej - niesamowite potrawy - pragnę cię zainspirować, pokazując jak wieść zdrowe, szczęśliwe i owocne życie. Jedzenie jest po to, by się nim cieszyć i dzielić, a zdrowe, pożywne posiłki powinny być kolorowe, smaczne i radosne. Ta książka pełna jest różnorodnych, zbilansowanych, pobudzających kubki smakowe przepisów, a dzięki mojej ciężkiej pracy nad jej stroną dietetyczną masz pewność, że każde danie, na jakie się zdecydujesz, będzie dobrym wyborem. Wystarczy, że wcielisz w życie choćby kilka moich wskazówek, a zmieni się twój sposób myślenia o jedzeniu i sam będziesz wiedział, co jeść, by czuć się dobrze.Uściski, Jamie"
od 54.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Po prostu Nigella. Smacznie, łatwo, przyjemnie - Nigella Laws...
125 przepisów pełnych energii i inspiracjiPrzygotowanie potraw i samo jedzenie powinno zawsze sprawiać nam przyjemność. Książka "Po prostu Nigella" to zbiór łatwych przepisów na proste, sycące potrawy, dopasowane do rytmu codziennego życia. Szybkie, kojące kolacje (łosoś w miso, curry z kalafiora i nerkowców) i bezstresowe pomysły na przyjęcia (kurczak pieczony z gorzkimi pomarańczami i fenkułem), a także cudowne, błyskawiczne dania do jedzenia z miski na wygodnej sofie (makaron po tajsku, z cynamonem i krewetkami), każdemu gwarantują dobre samopoczucie. Czy chcecie złapać oddech pod koniec długiego, męczącego tygodnia (żeberka wołowe po azjatycku), czy pragniecie słodkiego przysmaku (cytrynowa beza Pawłowej, ciasteczka w kokilkach), czy też rano macie ochotę na śniadanie, które doda sił (oliwna granola), książka Nigelli jest pełna przepisów, które na pewno wejdą na stałe do waszego kulinarnego repertuaru. Książka "Po prostu Nigella" to doskonałe antidotum na życie w biegu: pozwala w spokoju cieszyć się jedzeniem, które koi i poprawia nastrój
od 54.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowy fast food - Praca zbiorowa
Namawiamy miłośników fast foodów, by przygotowywali je sami, ze świeżych, a nawet dietetycznych produktów. Pomoże wam w tym nasza książka z przepisami na dania w stylu fast, ale bez starego tłuszczu, sztucznych dodatków, konserwantów i nadmiaru soli. Gwarantujemy, że domowy fast food będzie zdrowszy, bardziej kolorowy i aromatyczny niż ten spożywany na ulicy.Frytki, hot dogi, sandwicze, hamburgery, tortille z dobrym, chudym mięsem i dodatkiem różnych warzyw mogą stać się pełnowartościowym posiłkiem, po który z ochotą sięgną domowe niejadki.
od 17.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Świąteczne przepisy Siostry Anastazji - Anastazja Pustelnik
Święta Bożego Narodzenia tylko z Siostrą Anastazją! Siostra Anastazja do dziś pamięta smaki wigilijnej wieczerzy z rodzinnego domu na Kresach. Od lat przygotowuje świąteczne przysmaki dla krakowskich jezuitów - wszystko według sprawdzonych, tradycyjnych receptur z różnych regionów Polski. Barszcz z uszkami, karp w galarecie, pierogi z kapustą i grzybami, kukutki makowe, śledzie, makowiec, kompot z suszonych owoców - kto potrafiłby przygotować nasze zwyczajowe polskie potrawy lepiej od Siostry Anastazji? Zaufaj Siostrze Anastazji ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości
od 14.12 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Bufet na imprezę. 100 przepisów - Praca zbiorowa
Bufet, czyli swobodne przyjęcie na stojąco, od wielu lat cieszy się dużą popularnością. To bowiem najlepsze rozwiązanie, jeśli chcemy zaprosić kilkanaście osób, a dysponujemy niewielkim salonem.W Bufecie na imprezę znajdziesz 100 różnorodnych propozycji. Są to dania tańsze i droższe, proste i wymagające nieco więcej trudu od popularnych jajek faszerowanych, przez wykwintną sałatkę z łososiem i awokado, po klasycznego strogonowa. W końcu podczas każdego przyjęcia przychodzi taki moment, kiedy goście chętnie jedzą coś na ciepło.W tej samej serii polecamy książkę Drinki i koktajle. 100 przepisów. Skorzystaj z obu książek udane przyjęcie gwarantowane!
od 17.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Wędzenie ryb - Julian Piotrowski
Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze ciepłe. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują solidny asortyment świeżych ryb, więc zdobycie surowca nie jest problemem. Książka powstała dla tych, którzy smakiem świeżo wędzonej ryby chcą się cieszyć zawsze, kiedy mają na to ochotę. Po raz kolejny powtórzę: nie musimy dysponować posiadłością aby wędzić. Możemy przygotować doskonałe pstrągi, okonie, dorsze, śledzie, dzwonka łososia, karpia, leszcza, flądrę, itd. mając do dyspozycji jedynie wok z pokrywą i sprawny wyciąg w kuchni.
od 16.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze przepisy kuchni włoskiej - Praca zbiorowa
Kuchnia włoska zdumiewa swoim bogactwem i różnorodnością. Oferuje kilkaset rodzajów wymyślnie nazwanych klusek i makaronów, tuziny sosów wzbogacających ich smak, dania mięsne, z ryb, owoców morza, ryżu oraz zupy. Włosi osiągają niezrównane efekty smakowe, dodając do wielu potraw świeże zioła, oliwę z oliwek, pieczywo, pomidory, a także sery. To całe bogactwo smaków i rodzajów zamieściliśmy w jednej książce, proponując 160 potraw na smaczne i łatwe do wykonania potrawy z kuchni włoskiej
od 8.16 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Najlepsze przepisy na placki i placuszki - Praca zbiorowa
wyd. Prószyński Media
od 8.16 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Zapiekanki, grzanki, pizze - Praca zbiorowa
Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.
od 9.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dania jednogarnkowe - Praca zbiorowa
Dania jednogarnkowe gotują się niemal same, dlatego są tak lubiane i cenione przez zabiegane i zapracowane gospodynie domowe. Mimo, że gotują się w jednym naczyniu, nie oznacza, że nie mogą być ciekawe i różnorodne. Są tu dania dla mięsożerców i wegetarian, sycące i rozgrzewające na zimę lub lekkie i pożywne latem, z prostych lub bardziej wyszukanych składników.
od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia rozgrzewająca - Praca zbiorowa
Z tą książką zima niestraszna! Proponujemy treściwe zupy, pożywne dania jednogarnkowe i sycące zapiekanki, które wspaniale rozgrzewają w zimne dni. Ponadto znajdziesz tu dodające energii specjały z czekolady oraz napoje, które w kilka chwil wywołują uczucie ciepła.
od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gotuj z babcią - Praca zbiorowa
Kuchnia babci to kuchnia dzieciństwa, smacznych łakoci, ulubionych dań obiadowych czy podwieczorków. W tej książce zebrane zostały tradycyjne przepisy sprawdzone przez pokolenia placek ze śliwkami, leguminę, krupnik, krokiety i inne pyszności.Gwarantujemy, że zobaczycie uśmiechnięte buzie wnuczków!
od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Domowa kuchnia polska - wersja niemiecka - Praca zbiorowa
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...
od 25.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Makarony. Szybko i smacznie. - Praca zbiorowa
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 48.Format 19,5x24,0cm.Proste i szybkie przepisy, które będą idealne na dania z makaronem!Precyzyjne wskazówki krok po kroku.Realny czas przygotowania. Wartości odżywcze każdego dania. Wystarczy najbardziej podstawowe kuchennewyposażenie. Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.
od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Kuchnia polska 1000 przepisów - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwon...
Kuchnia polska to zbiór 1000 przepisów kulinarnych. Dzięki ich różnorodności jest to pozycja dla każdego amatora gotowania, bez względu na preferencje kulinarne. Przepisy pozwolą na komponowanie codziennych posiłków, ale także wykwintnych dań na specjalne okazje. Kuchnia polska to zbiór wyśmienitych przepisów na pyszne potrawy zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.
od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jedz inaczej - Leanne Cooper
Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę i odwrotnie?Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.
od 25.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Moje pyszne inspiracje - Damian Kordas
Zwycięzca IV edycji polskiego MasterChefa zaprasza na wielką ucztę, która zachwyci każdego. W menu znajdziemy między innymi ptysie z farszem z makreli na przystawkę, wybór zup świata z nieodłącznym królewskim bulionem, dania główne zarówno te wykwintne, jak i do ekspresowego przyrządzenia oraz boskie desery.Nie zabraknie również dań popisowych znanych już z programu.
od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Abc gotowania - Marieta Marecka
Marieta Marecka to autorka bloga wkuchnibezdubli.pl, felietonistka kilku gazet i portali oraz gospodyni programu "ABC gotowania" w Kuchni +, który doczekał się już czterech sezonów. W swoim programie prezentuje proste przepisy na pyszne dania, zachęcając do pichcenia. I nigdy nie powtarza dwa razy tych samych dań! Książka zawiera receptury na każdą porę dnia, z przejrzystymi opisami i towarzyszącymi im zdjęciami prezentującymi poszczególne czynności. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe!
od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Przechowywanie i konserwowanie żywności - Gabriele Lehari
Wydanie 2006 stron 126 format 13x19 cm oprawa broszurowa Poradnik przeznaczony dla tych którzy przez cały rok chcą korzystać ze zbiorów pochodzących z własnego ogrodu lub nie mają ochoty na spożywanie sztucznie konserwowanej żywności oferowanej powszechnie w sklepach, również dla myśliwych i wędkarzy chcących przechować swoją zdobycz do spożycia na później.
od 12.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Pasta czyli makaron po włosku. - Praca Zbiorowa
Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 96. Format 16,5x23,5 cm. Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów - to brzmi znakomicie.A smakuje jeszcze lepiej!Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, ryb i owoców morza - wszystkie z makaronem. Z dodatkiem sosów ziołowych, warzywnych i mięsnych nie tylko wspaniale smakują, ale dostarczają także cennych wartości odżywczych, m.in. błonnika, białka i witamin z grupy B.Książka zawiera sprawdzone przepisy, praktyczne porady, informacje dotyczące czasu przygotowywania potrawy i jej kaloryczności.
od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Gdy mróz za oknem Przysmaki na zimę. - Praca Zbiorowa
Wydanie 2010Oprawa twardaStrony 112Format 17x24,5 cmPodajemy receptury na sycące dania jednogarnkowe z dodatkiem podnoszących temperaturę ciała przypraw - cynamonu, goździków, imbiru i chili. Ponadto prezentujemy przepisy na potrawy z bogatymi w witaminę C cytrusami, np. pomarańczową sałatkę z kurczakiem.
od 8.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca. ...
Wydanie 2011r.oprawa twarda.Strony 128.Format 17,0x24,5cm.
od 11.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Podstawy przetwórstwa spożywczego. Technik agrobiznesu. Podr...
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik agrobiznesu na poziomie technikum i szkoły policealnej.
od 7.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Albumik Kuchnia polska- wersja niemiecka - Izabella Byszewska
Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność - wyborne nalewki owocowe.
od 17.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Sushi i sashimi. - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 96.Format 22,0x24,0cm.W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach, przyrządzaniu tych potraw i o powstawaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań.
od 24.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Dieta Dr Budwig - Raymond Hilu
Johanna Budwig urodziła się 30 września 1908 roku. zmarła 19 maja 2003 roku. Doktoryzowała się z chemii i fizyki, by następnie pracować jako konsultantka dla Federalnego Instytutu Badań nad Tłuszczami i odbyć studia z zakresu medycyny oraz naturo-patii, a następnie we właściwy i odpowiedzialny sposób służyć pomocą osobom chorym, które coraz częściej decydowały się zasięgnąć u niej pomocy.Uznana za jeden z największych autorytetów na świecie w dziedzinie tłuszczów i olejów jako pierwsza dokonała klasyfikacji tłuszczów zgodnie z ich składem. Przeprowadziła szczegółowe badania efektów, jakie wywołują tłuszcze uwodornione oraz denaturacyjne na zdrowie człowieka i doszła do wniosku, że są one destrukcyjne. Jednocześnie odkryła lecznicze właściwości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) na choroby zwyrodnieniowe, włącznie z chorobami nowotworowymi.Dr Budwig jest autorką licznych książek - wśród nich znajdują się takie tytuły jak: "Nowotwór. Problem i rozwiązanie". "Syndrom tłuszczu: dyskusja o związkach między tłuszczami a chorobami serca oraz nowotworem płuc", "Nowotwór, poważny problem. Rzecz o właściwym używaniu tłuszczów", "Śmierć w wyniku guza". Jest także autorką licznych badań naukowych i rozpraw, w których przedstawia rezultaty krytycznego podejścia do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i toksycznych efektów wywoływanych przez kwasy "trans", uwodornione oraz nasycone na zdrowie (wszystkie książki zostały przetłumaczone na wiele języków).Pragnęła, aby to jej uczeń, dr Raymond Hilu, dokonał przekładu jej książki, a nawet, by dokonał drobnej korekty (pojawia się ona w tłumaczeniu, oryginał książki bowiem pozostał niezmieniony). Po lekturze niniejszego przekładu książki, który jest wierny oryginałowi, na ostatnich stronach będzie można przeczytaćO rezultatach wspólnych badań i doświadczeń dr Raymonda Hilu i dr Budwig, które pozwoliły na dokonanie niewielkich zmian w założeniach wybitnej biochemiczki, "których ona sama niestety nie mogła poznać, choć dzieło zostało przetłumaczone już wielu lat temu".Oto przed Państwem tłumaczenie książki dr Joahnny Budwig (składa się na nią transkrypcja dwudziestominutowego wystąpienia podczas jednego z kongresów, uzupełniona dwoma dodatkowymi wystąpieniami konferencyjnymi).
od 21.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta i desery krok po kroku - Marianne Magnier-Moreno
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni.Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach. Chlebek bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu - w przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów kuchni.
od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Ciasta, torty i inne desery/ czerwona - Praca Zbiorowa
Niniejszą książkę dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim.Proponujemy przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku, uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.
od 33.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie