Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA KsiążkiKulinarne

Kulinarne

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.

  • Polska Kuchnia Na Co Dzień - Drewniak Mirek, Drużbański Grz...

    Człowiek XXI wieku nieustannie się spieszy - od najmłodszych lat jest pochłonięty nauką, p otem pracą. Coraz częściej brakuje nam czasu na wypoczynek i zdrowe posiłki. Jednak warto pamiętać, że p rawidłowe odżywianie nie oznacza koniec zności zrezygnowania z pracy na rzecz spędzania większości dnia w k uchni. Książka Zdrowa kuchnia/Polska kuchnia na co dzień zawiera przepisy na tradycyjne dania przygotowywane nowoczesnymi, a przede wszystkim zdrowymi metodami gotowania przez parowanie oraz z użyciem kombiwaru. Zgromadzono tu znakomite pomysły na pełne witamin sałatki i surówki, zdrowe dania wegetariańskie, ale także przepisy na interesujące wykorzystanie owoców - w lekkich deserach, a nawet w mięsnych daniach głównych. Po zapoznaniu się z przepisami warto zaprosić rodzinę lub przyjaciół do wspólnego gotowania. Bo wiadomo, że wspólnie przyrządzane posiłki lepiej smakują, a w miłym towarzystwie czas płynie o wiele wolniej.

    0 Ocen produktu

    od 25.89 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • BlogerChef. W sieci przepisów - Praca zbiorowa

    Konkurs BlogerChef, jakiego jeszcze nie było!Pierwszy raz w Polsce!Jedyna podróż po kuchniach świata, którą odbyli najdzielniejsi polscy blogerzy. Podróż o bardzo innowacyjnej formule, pełna wrażeń, niespodzianek i smakowitych dań.To zdrowa dawka pozytywnych emocji, twórczej kulinarnej pracy i wielkie wyzwanie, które podjęli:? kulinarni blogerzy - amatorzy gotowania, swoją pasją i doświadczeniami dzielący się w sieci? najlepsze w Polsce hotele i restauracje? uznani szefowie kuchni i eksperci kulinarni? marki wspierające ciekawe i merytoryczne wydarzeniaKsiążka stanowi podsumowanie konkursu "BlogerChef", łączącego rywalizację w internecie z klasycznym konkursem kulinarnym. Do każdego z pięciu półfinałów kwalifikowało się ośmiu blogerów. Spotkania półfinałowe odbywały się co miesiąc w najlepszych polskich restauracjach. Zwycięzców wybierało trzyosobowe jury składające się z profesjonalnych kucharzy.

    0 Ocen produktu

    od 17.93 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Nigella ucztuje - Nigella Lawson

    Książka Nigella ucztuje jest wyrazem miłości do życia i wyśmienitego jedzenia, którym możemy je fetować . Opowiada o małych przyjemnościach i ważnych okazjach. O Bożym Narodzeniu, Święcie Dziękczynienia, Chanuce, Id al-Fitr, o święcie Paschy i Wielkanocy, o uczcie bezmięsnej i uczcie w środku nocy, o weselach i pogrzebach. O biesiadach na kuchennym stole i dziecięcych przysmakach, o przyjęciu i najlepszych pod słońcem ciastach czekoladowych. Ta krzepiąca, pełna pasji, ożywczo nieskomplikowana lektura zawiera ponad 300 przepisów i przeszło 200 fotografii."Nigella ucztuje... apetyczna i smakowita książka kulinarna" Guardian"Piękne zdjęcia, proste przepisy i odstresowujące porady" Sunday Times.

    0 Ocen produktu

    od 61.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowy wypiek chleba. Bułki i pączki - Puzio Małgorzata, Jo...

    Tajemnice kwasu.Smaczne i zdrowe chleby na tradycyjnych recepturach.Pyszne i szybkie do wykonania pieczywo z wypiekacza.Zapiekane na ostro.Inspirujące dania mączne.Drożdżowe wypieki do kawy.

    0 Ocen produktu

    od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Makarony. 50 łatwych przepisów - Mario Grazia (przepisy), Ma...

    Długa i fascynująca historia makaronu pozostawiła ślady na całym terytorium Włoch. Pierwsze wzmianki o nim sięgają czasów Etrusków i Rzymian. W średniowiecznych zapisach pojawiają się informacje o suszonym makaronie na Sycylii. I dalej, od czasów renesansu dokumenty prowadzą nas od narodzin pierwszych wytwórni makaronu w Ligurii i Neapolu, poprzez liczne transformacje wzajemnie wpływających na siebie technologii produkcji i wymogów smakowych, aż po ich stan obecny.Historia makaronu we Włoszech jest silnie związana z firm Barilla i jej rodziną założycielską. Już w dokumentach z roku 1553 wspomniany jest Ovidius Barilla zwany `Mistrzem białej sztuki` z miasta Parma. Przekazywał on swoją wiedzę z pokolenia na pokolenie, aż do Pietro Barilla Seniora, który w roku 1877 założył sklep z pieczywem i makaronem przy Strada Maestra di San Michele. Sklep ten stał się zalążkiem obecnego przedsiębiorstwa Barilla, lidera wśród włoskich producentów makaronu i ambasadora włoskiej sztuki kulinarnej w ponad 100 krajach.Ta książka jest zbiorem najważniejszych tradycyjnych przepisów, które Academia Barilla popularyzuje na całym świecie.

    0 Ocen produktu

    od 18.44 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Koktajle - Gianfranco Di Niso, Davide Manzoni

    Ta książka powstała z myślą o tych czytelnikach, którym nigdy nie dość wypraw w bezkresny świat jadła i napitku. Przedstawiamy zatem Koktajle - praktyczny kieszonkowy przewodnik, przydatny zarówno profesjonalnym barmanom, jak również ambitnym amatorom (w domu, na wakacjach, na przyjęciu, a nawet na kursie barmańskim).W książce tej prezentujemy 100 drinków, podzielonych na cztery sekcje: Happy Hour, Zawsze młode, Degestify oraz Trendy. Pojawiają się w nich `ponadczasowe` kompozycje w rodzaju Martini, a także słynnego Cuba Libre i Stingera, towarzyszą im zaś świeżo wpisane w kanon klasyczny Caipiroska, Cosmopolitan, i inne (między innymi ulepszona, jabłkowa wersja Marini).Każdemu drinkowi towarzyszy klarowny opis podzielony na następujące części: składniki, ciekawostki oraz przygotowanie, uzupełnione propozycjami sposobu podania

    0 Ocen produktu

    od 19.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowy wypiek chleba - Lauren Chattman

    Jeśli jeszcze nigdy nie doświadczyłaś satysfakcji, płynącej z wyciągnięcia z własnego piekarnika gorącego, pachnącego chleba, to najwyższy czas zabrać się do roboty! Autorka uprzedza wszelkie pytania i opowiada o wszystkich sytuacjach, które mogą się wydarzyć podczas pieczenia chleba w domu. Jej poradnik nawet najbardziej niepewnego nowicjusza zmieni w pewnego swoich umiejętności domowego piekarza!Kup najlepsze składniki na chleb, naucz się je właściwie przechowywać i odpowiednio się z nimi obchodzić. Dowiedz się, czym jest zakwas, jak zachowują się drożdże i jak kontrolować fermentację podczas przygotowywania różnego rodzaju pieczywa. Naucz się wyrabiać ciasto chlebowe - ręcznie lub za pomocą robota kuchennego. Poznaj tajemnice ciasta chlebowego: fermentację, obracanie, kształtowanie, wyrastanie i nacinanie chleba - teraz zrobisz to jak zawodowy piekarz!W książce znajdziesz przepisy na najlepsze pieczywo w twoim życiu:brioszki, chałki, ciabatty, angielskie bułeczki, chleb z makiem, chleb żytni, orkiszowe bagietki, chleb ze słonecznikiem, pełnoziarnisty naan i wiele innych.Zrób idealny chleb od skórki aż do ostatniego okruszka!

    0 Ocen produktu

    od 19.79 zł Zobacz oferty w 2 sklepach

  • Kuchnia polska dla koneserów - Praca zbiorowa

    Ta książka powstała z myślą o tych wszystkich, dla których gotowanie i jedzenie to nie prozaiczna konieczność, a forma sztuki oraz źródło wyrafinowanej przyjemności. Słowem - dedykujemy je wszystkim smakoszom.W niniejszej książce zamieściliśmy receptury zarówno na sztandarowe przeboje kuchni polskiej, jak i na mniej znane potrawy, które odznaczają się wyszukanym smakiem. Oprócz arcytradycyjnego kremu z borowików czy perliczki nadziewanej migdałami znajdziecie tu wykwintne morele w sosie winnym czy mus łososiowy w galarecie.Zapraszamy zatem do częstego korzystania z naszej książki, mając nadzieję, że przyrządzane według proponowanych tu przepisów specjały dogodzą Waszym podniebieniom.

    0 Ocen produktu

    od 15.78 zł Zobacz oferty w 3 sklepach

  • Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla d...

    Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkowąUzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.Kuchnia klasztorna to uczta dla duszy i ciała. Zaprośmy ją do naszych domów.

    0 Ocen produktu

    od 22.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska. Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut - Ewa Aszkiew...

    Ewa Aszkiewicz - królowa kuchni polskiej.Prawie 2 miliony sprzedanych książek tej autorki!Książka dla ludzi ceniących czas!Masz tylko chwilę na przyrządzenie obiadu dla rodziny? Zaskoczyli cię nieoczekiwani goście? A może chcesz przygotować wyrafinowaną kolację dla kilkunastu osób? Z tą książką szybko i bez stresu wyczarujesz wspaniałe dania.Podział czasowy - w każdej części znajdziesz przepisy na potrawy, których przygotowanie zajmie odpowiednio 20, 30, 40 lub 50 minutProste wyszukiwanie - poszczególne rozdziały są wyraźnie od siebie oddzielone, co ułatwia korzystanie z książki.

    0 Ocen produktu

    od 23.50 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak jeść zdrowo - Jadwiga Górnicka

    Co nam szkodzi, a co pomaga w pożywieniu? Co i jak jeść, aby zachować zdrowie na całe życie? Jak skutecznie walczyć z nadwagą i otyłością?Dr Jadwiga Górnicka radzi, co zrobić, aby jedzenie stało się naszym sprzymierzeńcem w drodze do zdrowia.W książce między innymi:? Skuteczne diety odchudzające i oczyszczające? Dieta antycholesterolowa? Cenne właściwości lecznicze soków, serwatki, oleju lnianego, octu jabłkowego, miodu i innych produktówW drugiej części książki zamieściliśmy ponad 120 przepisów na zdrowei smaczne potrawy, napoje i herbatki ziołowe - ze szczegółowym opisem przygotowania oraz zdjęciem każdego dania. Można z nich skompletować pełnowartościowy jadłospis.

    0 Ocen produktu

    od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pracownia Smaku. Makaroniki. Zestaw - Berengere Abraham

    W tym pudełku znajdziesz: - książkę, z której dowiesz się wszystkiego o sposobie wykonania makaroników oraz nauczysz się przygotowywać różne rodzaje i smaki nadzienia, - rękaw cukierniczy wyposażony w 4 różne końcówki, dzięki któremu twoje makaroniku będą zawsze pięknie i oryginalnie wykończone

    0 Ocen produktu

    od 23.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przepisy na cały rok - Praca zbiorowa

    Życie nigdy nie jest nudne, dlaczego więc gotowanie miałoby być takie? Stań się kreatorem kuchni, oderwij od starych nawyków i ciesz się, przyrządzając 366 bajecznych dań. Wzbogacaj swoją codzienną dietę sezonowymi warzywami, przyprawiaj dania egzotycznymi ziołami. Od tej pory nie musisz się zastanawiać, co przygotować na śniadanie, obiad czy kolację. Nieważne, czy szykujesz się do wytwornej kolacji czy też na obiad wpadną przyjaciele - zawsze znajdziesz na stronach tej książki odpowiedni przypis. Ponury zimowy dzień? Znajdźmy coś sycącego i ciepłego. Upalny lipcowy wieczór? Przyda się coś orzeźwiającego. I tak przez 365 dni, a jeśli masz szczęście, trafi się rok przestępny...

    0 Ocen produktu

    od 25.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dzieciaki gotują. Ciasta i ciasteczka - Tilli Laura, Tilli Je...

    Wspaniała książka kucharska dla dzieci!* 30 łatwych przepisów* Proste instrukcje obrazkowe* WskazówkiDzięki tym książkom dzieci polubią pieczenie i gotowanie oraz przekonają się, że wcale nie jest ono trudne.

    0 Ocen produktu

    od 23.52 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Seria 100. Potrawy z grzybów - Praca zbiorowa

    W każdej książce przepisy na 100 potraw na bazie jednego półproduktu. Każdy, kto skorzysta z propozycji kulinarnych, zawartych w tych pięknie wydanych publikacjach przekona się, że naprawdę umie gotować! Jeśli wie na przykład, jak przyrządzić rosół - ugotowanie stu zup na jego bazie na pewno nie będzie problemem. Spróbujcie sami!

    0 Ocen produktu

    od 16.88 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Seria 100. Potrawy z ziemniaków - Praca zbiorowa

    W każdej książce przepisy na 100 potraw na bazie jednego półproduktu. Każdy, kto skorzysta z propozycji kulinarnych, zawartych w tych pięknie wydanych publikacjach przekona się, że naprawdę umie gotować! Jeśli wie na przykład, jak przyrządzić rosół - ugotowanie stu zup na jego bazie na pewno nie będzie problemem. Spróbujcie sami!

    0 Ocen produktu

    od 17.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Czekolada. Kuszące przepisy na ciasta, desery i inne słodko...

    Książka kucharska, której bohaterką jest ulubiona przez wszystkich czekolada w najrozmaitszych wariantach. Kuszące i wyśmienite receptury na ciasta, desery, czekoladowe ozdoby i inne słodkości.

    0 Ocen produktu

    od 33.75 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Czekoladki 21 przepisów - Praca zbiorowa

    Przygotuj samodzielnie wyjątkowe czekoladki!Zachwyć gości i domowników czekoladkami, które przygotujesz własnoręcznie. Dzięki tej książce to naprawdę łatwe! Proste przepisy objaśniają krok po kroku, jak wykonać i udekorować czekoladki, aby były jeszcze smaczniejsze i atrakcyjniejsze niż pralinki ze sklepu.W zestawie: 48-stronicowa książka kucharska z najlepszymi przepisami na domowe czekoladki i kolorowymi zdjęciami gotowych słodkości oraz 8 silikonowych foremek.

    0 Ocen produktu

    od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Babeczki. 17 łatwych przepisów - Praca zbiorowa

    Niezwykle praktyczny zestaw, dzięki któremu z łatwością można wykonać smakowite babeczki. Oprócz książki z przepisami zestaw zawiera silikonowe foremki, niezbędne do wykonania domowych babeczek.

    0 Ocen produktu

    od 16.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska. Potrawy regionalne - Hanna Szymanderska

    Cała Polska w Twojej kuchni! Śląskie rolady z modrą kapustą, podlaska kiszka ziemniaczana, góralska kwaśnica... Sprawdź, ugotuj, spróbuj! Dzięki tej książce przygotujesz ucztę w regionalnym stylu i zachwycisz gości. Znajdziesz w niej przepisy wykorzystywane od pokoleń i zupełnie nowe, inspirowane lokalnymi produktami. Ponad 1000 sprawdzonych przepisów na potrawy z różnych stron Polski!

    0 Ocen produktu

    od 46.40 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dom pełen smaku - Basia Ritz

    W naszej rodzinie jedzenie nie tylko cieszyło, ale i potrafiło koić najstraszniejsze smutki. Stoły zawsze były suto zastawione, a Babcie miały czarodziejskie szafy, z których wyciągały głęboko ukryte smakołyki - za dobre świadectwo albo wyrecytowany wierszyk, na otarcie łez, kiedy spadłam z roweru, za dzielność przy wyrywaniu mleczaka. A później nawet na złamane serce...Moja kulinarna podróż zaczęła się już w dzieciństwie, a potem rozwijała się w Kolonii i podczas wypraw w najbardziej odległe zakątki świata. W Domu pełnym smaku dzielę się klasycznymi przepisami na dania, które można przyrządzić w prosty sposób, ale i wystawnie, a przyprawiam je smakowitymi anegdotami. Opowiadam o moich kulinarnych mistrzach i mistrzyniach. O tym, dlaczego sernik Pani Tereski jest taki pyszny i jakie danie najlepiej leczy szaleństwa karnawału. Dowiesz się, co znaczy dla mnie Las Vegas, dlaczego obchodziliśmy dwie Wigilie i wybierzesz się za kulisy programu MasterChef.Książka zawiera 70 przepisów na moje ulubione dania - wytrawne i na słodko.

    0 Ocen produktu

    od 14.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • MasterChef. Smaki marzeń. Książka zwycięzcy programu Maste...

    Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show dzieli się swoimi najlepszymi przepisami. Jej propozycje pozwolą Ci urozmaicić codzienne domowe menu, zaskoczyć znajomych ciekawymi kulinarnymi pomysłami, poznać wiele praktycznych rozwiązań, które na pewno okażą się pomocne w kuchni.Znajdziesz tu potrawy i proste i wyrafinowane, pomysły na szybkie przekąski i rodzinne obiady, a każdy przepis dzięki nieoczekiwanym zestawieniom składników pozwoli Ci odkryć nowy, zaskakujący smak w dobrze znanym daniu.

    0 Ocen produktu

    od 40.47 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia smakosza - Elżbieta Gontarska

    Kuchnia Smakosza to zbiór sprawdzonych przepisów z całego świata,które każdy z nas może wykonać w domowym zaciszu.Kolorowe zdjęcia pokazują, jak powinna wyglądać każda potrawa.Książka przeznaczona jest dla doświadczonych gospodyń, jak też dla początkujących.Poprzednia edycja - Szybka Kuchnia

    0 Ocen produktu

    od 16.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Z maluchem przy stole - Katarzyna Cichopek

    Katarzyna Cichopek, popularna aktorka, prezenterka telewizyjna i tancerka, a przede wszystkim mama kilkuletniego Adasia, doradza w książce, jak zapewnić dzieciom prawidłowy wzrost i rozwój, dbając o ich zdrowe odżywianie.Książka, adresowana do wszystkich rodziców, jest bogato ilustrowana i wzbogacona o przepisy na zdrowe dania.

    0 Ocen produktu

    od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • 100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej - Elżb...

    Po wielu latach poszukiwań smaków, w czasie, których niemałą inspirację stanowiły podróże, lubię wracać do korzeni.Ponieważ wszyscy wiedzą, że przysłowia są mądrością narodów, tak jak większość Polaków zetknęłam się z przysłowiem `cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie`. W oczywisty sposób wynika z tego, że warto się zainteresować kuchnią polską. Nie można jej poznać w restauracjach, w których zwykle serwuje się potrawy `uniwersalne`, chociaż coraz częściej pojawiają się regionalne kartacze, kołduny czy kołaczki.Opiszę tutaj dania proste, takie jak krupnik, bigos czy pierogi, które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę.Jak pisał klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czerniecki: Tak mi się bowiem zdało, żebyś wprzód skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdzie apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.Elżbieta Adamska

    0 Ocen produktu

    od 15.83 zł Zobacz oferty w 3 sklepach

  • Boże Narodzenie przy stole - Płonczyńska Aleksandra, Mielec...

    Bardzo elegancka, prezentowa książka kucharska poświęcona kuchni bożonarodzeniowej. Autorki przedstawiają przepisy na tradycyjne potrawy wigilijne oraz potrawy na kolejne dni Świąt i opatrują je osobistymi komentarzami. Liczne oryginalne zdjęcia prezentacyjne potraw są prawdziwym atutem tej publikacji.

    0 Ocen produktu

    od 26.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotowanie krok po kroku. Klasyczne przepisy. Wyd. 2 - Keda Bla...

    Najprostsze potrawy nabierają wyjątkowego smaku, gdy są przygotowane samodzielnie. Zacznij od zrobienia domowego majonezu, prostych sosów i sałatek, aby potem bez trudu przyrządzić dania obiadowe z pomysłem i przepyszne desery. W książce znajdziesz ponad 80 przepisów uporządkowanych pod względem stopnia trudności. Barwne fotografie, przedstawiające każdy etap wykonania poszczególnych dań (i dodatkowo pobudzające apetyt), pomogą z łatwością przyrządzić zarówno rosół i jajecznicę, jak i potrawy, które zawsze chcieliśmy ugotować, ale nigdy nie wiedzieliśmy jak - np. tartę, gaspacho albo ratatouille. Ugotuj samodzielnie danie, które pobudzi nie tylko twój apetyt!

    0 Ocen produktu

    od 19.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia z pasją - Janek Paszkowski

    Janek Paszkowski - finalista polskiej edycji konkursu telewizyjnego MasterChef. W najbliższych tygodniach otwiera własną restaurację w Warszawie.Publikacja jest bogato ilustrowana niebanalnymi zdjęciami specjałów, a przygotowanie wielu potraw zostało pokazane krok po kroku.

    0 Ocen produktu

    od 26.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kurs wiedzy o winie - Jancis Robinson

    Książka pod oryginalnym tytułem ,,Jancis Robinson`s Wine Course" ukazała się w Wielkiej Brytanii w kilkunastu wydaniach jako uzupełnienie emitowanej na kanale BBC serii kursów winiarskich, których gospodynią była autorka; wszystkie miały status bestsellerów. Książka została przetłumaczona na wiele języków i weszła do kanonu klasyki literatury na temat wina.Autorka książki - Jancis Robinson jest jednym z najlepszych krytyków winiarskich świata, uznaną autorką książek i autorytetem w swojej dziedzinie. Jest autorką Companion Oxford of Wine, uważanej za najbardziej kompleksową encyklopedię wina na świecie. Posiada tytuł ,,Master of Wine" (MW) - kwalifikację, która przyznawana jest osobom o największej i potwierdzonej wiedzy o winie. Warto dodać, że tylko 20 osób na świecie posiada taką kwalifikację. Kurs jej autorstwa nie jest encyklopedią, którą czyta się w beznamiętny sposób. Jest to fantastyczne wprowadzenie do świata wina, w którym poznajemy go w wielu aspektach: począwszy od rodzajów kieliszków i sposobów ich przechowywania, przez lekcję serwowania wina, aż po wiedzę o rodzajach winorośli, uprawach i całej miłości, jaką do wina może czuć człowiek, który prowadzi swoją winnicę. Książka Jancis Robinson kategoryzowana jest jako przewodnik po najlepszych winach świata. W książce znajdziemy przedstawienie poszczególnych gatunków wina, a także porady jak odróżnić dobre wio od złego, jak je podawać, gdzie i przy jakich okazjach zamawiać określone jego rodzaje, jak je łączyć z jedzeniem.Znajdziemy tu nawet takie praktyczne porady, jak sposób mycia i suszenia kieliszków (oczywiście ich kształty także zostały szczegółowo opisane).Podręcznik ten, jako jeden z nielicznych dostępnych na rynku, napisany jest w sposób jasny, prosty i przystępny dla każdego czytelnika. Autorka nie używa niezrozumiałych zwrotów, co nadaje podręcznikowi formę ,,dostępną dla każdego". Jancis Robinson rozprawia o rodzajach winogron i regionach, w których najlepiej dojrzewają. Dowiadujemy się jak rozpoznawać wina po kolorze, jak stwierdzać, czy lato, w którym zbierano grona, było chłodne czy upalne. Poznajemy tajemnice korków i różne modele korkociągów.Jedną z największych wartości książki jest to, że została przetłumaczona i zredagowana przez najlepszych w Polsce specjalistów w tej dziedzinie, co jest niezwykle ważne przy tego rodzaju publikacji. Na rynku polskim znaleźć możemy wiele tytułów, które zostały przetłumaczone przez niewykwalifikowane osoby i nie zostały poddane korekcie merytorycznej, W związku z czym zwierają wiele błędów, co dyskwalifikuje je w oczach czytelników posiadających wiedzę z tej dziedziny. Redakcja Magazynu Wino zatrudnia i współpracuje z najlepszymi specjalistami z dziedziny wina w Polsce, dokładając wszelkiej staranności do książek wyróżniających się jakością merytoryczną oraz edytorską swoich publikacji.

    0 Ocen produktu

    od 67.14 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi. Osobista książka kuchars...

    Żywność ma moc uleczania i wzmacniania żywych organizmów, wspomaga powracanie do zdrowia po urazach i chorobach, a także koryguje nasze genetyczne dziedzictwo. Nie tylko stanowi źródło życiowej energii i składników odżywczych, ale również daje możliwość twórczej ekspresji i nawiązywania kontaktów międzyludzkich - poprzez opracowywanie nowych przepisów albo sposobów na przygotowanie pewnych potraw czy też choćby za sprawą wspólnego biesiadowania. Kiedy w 1996 roku pisałem książkę `Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi`, analizowałem związki między grupami krwi a dietą i nakreśliłem konkretne programy żywieniowe dla każdej z grup krwi. W trakcie minionych piętnastu lat kontynuowałem badania i pisanie o roli pożywienia oraz starałem się prezentować materiały i rady dla tych osób, które chciały i chcą odżywiać się w zgodzie ze swoją grupą krwi.Ze wstępu Autor tej książki jest wybitnym lekarzem medycyny naturalnej, naukowcem, wykładowcą i właścicielem kliniki. Zawiera ona wnioski sformułowane na podstawie szerokich badań i testów klinicznych, które udowodniły związek między dietą, grupą krwi a zdrowiem. Ten poradnik dietetyczny podpowie każdemu z nas, jak być zdrowym, żyć dłużej i utrzymać idealną wagę.

    0 Ocen produktu

    od 19.48 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.