Jesteś tutaj:Strona GłównaKSIĘGARNIA Książki

Książki

Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki.

  • Zapiekanki, grzanki, pizze - Praca zbiorowa

    Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.

    0 Ocen produktu

    od 9.56 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dania jednogarnkowe - Praca zbiorowa

    Dania jednogarnkowe gotują się niemal same, dlatego są tak lubiane i cenione przez zabiegane i zapracowane gospodynie domowe. Mimo, że gotują się w jednym naczyniu, nie oznacza, że nie mogą być ciekawe i różnorodne. Są tu dania dla mięsożerców i wegetarian, sycące i rozgrzewające na zimę lub lekkie i pożywne latem, z prostych lub bardziej wyszukanych składników.

    0 Ocen produktu

    od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia rozgrzewająca - Praca zbiorowa

    Z tą książką zima niestraszna! Proponujemy treściwe zupy, pożywne dania jednogarnkowe i sycące zapiekanki, które wspaniale rozgrzewają w zimne dni. Ponadto znajdziesz tu dodające energii specjały z czekolady oraz napoje, które w kilka chwil wywołują uczucie ciepła.

    0 Ocen produktu

    od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gotuj z babcią - Praca zbiorowa

    Kuchnia babci to kuchnia dzieciństwa, smacznych łakoci, ulubionych dań obiadowych czy podwieczorków. W tej książce zebrane zostały tradycyjne przepisy sprawdzone przez pokolenia placek ze śliwkami, leguminę, krupnik, krokiety i inne pyszności.Gwarantujemy, że zobaczycie uśmiechnięte buzie wnuczków!

    0 Ocen produktu

    od 12.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Domowa kuchnia polska - wersja niemiecka - Praca zbiorowa

    Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników.Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępnego asortymentu ulubionych dań.Drugim czynnikiem była religia, która w czasach pogańskich nadawała rytualnych znaczeń potrawom. Pierogi, przypominające słońce z jego promieniami, wiążą się z praktykami solarnymi, które praktykowane były na terenach dzisiejszej Polski, np. na górze Ślęży. Jajko, jako zalążek nowego życia, stało się symbolem odradzania się i początku świata, a mak, posiadający mnogość nasion, uważany był za symbol płodności.W czasach chrześcijańskich część pogańskich wierzeń została zaadoptowana do praktyk nowej wiary. Pierogi np. podawano pierwotnie jedynie w czasie świąt, a jajko jako symbol zmartwychwstania Chrystusa podawano w czasie świąt Wielkanocnych...

    0 Ocen produktu

    od 25.04 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Makarony. Szybko i smacznie. - Praca zbiorowa

    Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 48.Format 19,5x24,0cm.Proste i szybkie przepisy, które będą idealne na dania z makaronem!Precyzyjne wskazówki krok po kroku.Realny czas przygotowania. Wartości odżywcze każdego dania. Wystarczy najbardziej podstawowe kuchennewyposażenie. Każdy przepis wypróbowany i dokładnie przetestowany.

    0 Ocen produktu

    od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Kuchnia polska 1000 przepisów - Bąk Jolanta, Czarkowska Iwon...

    Kuchnia polska to zbiór 1000 przepisów kulinarnych. Dzięki ich różnorodności jest to pozycja dla każdego amatora gotowania, bez względu na preferencje kulinarne. Przepisy pozwolą na komponowanie codziennych posiłków, ale także wykwintnych dań na specjalne okazje. Kuchnia polska to zbiór wyśmienitych przepisów na pyszne potrawy zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne.

    0 Ocen produktu

    od 23.15 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jedz inaczej - Leanne Cooper

    Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę i odwrotnie?Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.

    0 Ocen produktu

    od 25.18 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Moje pyszne inspiracje - Damian Kordas

    Zwycięzca IV edycji polskiego MasterChefa zaprasza na wielką ucztę, która zachwyci każdego. W menu znajdziemy między innymi ptysie z farszem z makreli na przystawkę, wybór zup świata z nieodłącznym królewskim bulionem, dania główne zarówno te wykwintne, jak i do ekspresowego przyrządzenia oraz boskie desery.Nie zabraknie również dań popisowych znanych już z programu.

    0 Ocen produktu

    od 31.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Abc gotowania - Marieta Marecka

    Marieta Marecka to autorka bloga wkuchnibezdubli.pl, felietonistka kilku gazet i portali oraz gospodyni programu "ABC gotowania" w Kuchni +, który doczekał się już czterech sezonów. W swoim programie prezentuje proste przepisy na pyszne dania, zachęcając do pichcenia. I nigdy nie powtarza dwa razy tych samych dań! Książka zawiera receptury na każdą porę dnia, z przejrzystymi opisami i towarzyszącymi im zdjęciami prezentującymi poszczególne czynności. Gotowanie jeszcze nigdy nie było tak łatwe!

    0 Ocen produktu

    od 46.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przechowywanie i konserwowanie żywności - Gabriele Lehari

    Wydanie 2006 stron 126 format 13x19 cm oprawa broszurowa Poradnik przeznaczony dla tych którzy przez cały rok chcą korzystać ze zbiorów pochodzących z własnego ogrodu lub nie mają ochoty na spożywanie sztucznie konserwowanej żywności oferowanej powszechnie w sklepach, również dla myśliwych i wędkarzy chcących przechować swoją zdobycz do spożycia na później.

    0 Ocen produktu

    od 12.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pasta czyli makaron po włosku. - Praca Zbiorowa

    Wydanie 2010r. Oprawa broszurowa. Strony 96. Format 16,5x23,5 cm. Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów - to brzmi znakomicie.A smakuje jeszcze lepiej!Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, ryb i owoców morza - wszystkie z makaronem. Z dodatkiem sosów ziołowych, warzywnych i mięsnych nie tylko wspaniale smakują, ale dostarczają także cennych wartości odżywczych, m.in. błonnika, białka i witamin z grupy B.Książka zawiera sprawdzone przepisy, praktyczne porady, informacje dotyczące czasu przygotowywania potrawy i jej kaloryczności.

    0 Ocen produktu

    od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Gdy mróz za oknem Przysmaki na zimę. - Praca Zbiorowa

    Wydanie 2010Oprawa twardaStrony 112Format 17x24,5 cmPodajemy receptury na sycące dania jednogarnkowe z dodatkiem podnoszących temperaturę ciała przypraw - cynamonu, goździków, imbiru i chili. Ponadto prezentujemy przepisy na potrawy z bogatymi w witaminę C cytrusami, np. pomarańczową sałatkę z kurczakiem.

    0 Ocen produktu

    od 8.79 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca. ...

    Wydanie 2011r.oprawa twarda.Strony 128.Format 17,0x24,5cm.

    0 Ocen produktu

    od 11.68 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Podstawy przetwórstwa spożywczego. Technik agrobiznesu. Podr...

    Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik agrobiznesu na poziomie technikum i szkoły policealnej.

    0 Ocen produktu

    od 7.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Albumik Kuchnia polska- wersja niemiecka - Izabella Byszewska

    Zawarta w 4 rozdziałach opowieść o historii i tradycji polskiej kuchni wsparta licznymi przepisami. Kulinarna wędrówka po Polsce pełna jest niespodzianek. Bogactwa i różnorodności polskiej kuchni doświadczymy w każdym regionie. Tradycyjne pieczywo i wędliny, domowe przetwory z owoców i warzyw, wspaniałe miody i niespotykana w innych krajach rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego polska specjalność - wyborne nalewki owocowe.

    0 Ocen produktu

    od 17.60 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sushi i sashimi. - Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 96.Format 22,0x24,0cm.W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach, przyrządzaniu tych potraw i o powstawaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań.

    0 Ocen produktu

    od 24.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dieta Dr Budwig - Raymond Hilu

    Johanna Budwig urodziła się 30 września 1908 roku. zmarła 19 maja 2003 roku. Doktoryzowała się z chemii i fizyki, by następnie pracować jako konsultantka dla Federalnego Instytutu Badań nad Tłuszczami i odbyć studia z zakresu medycyny oraz naturo-patii, a następnie we właściwy i odpowiedzialny sposób służyć pomocą osobom chorym, które coraz częściej decydowały się zasięgnąć u niej pomocy.Uznana za jeden z największych autorytetów na świecie w dziedzinie tłuszczów i olejów jako pierwsza dokonała klasyfikacji tłuszczów zgodnie z ich składem. Przeprowadziła szczegółowe badania efektów, jakie wywołują tłuszcze uwodornione oraz denaturacyjne na zdrowie człowieka i doszła do wniosku, że są one destrukcyjne. Jednocześnie odkryła lecznicze właściwości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) na choroby zwyrodnieniowe, włącznie z chorobami nowotworowymi.Dr Budwig jest autorką licznych książek - wśród nich znajdują się takie tytuły jak: "Nowotwór. Problem i rozwiązanie". "Syndrom tłuszczu: dyskusja o związkach między tłuszczami a chorobami serca oraz nowotworem płuc", "Nowotwór, poważny problem. Rzecz o właściwym używaniu tłuszczów", "Śmierć w wyniku guza". Jest także autorką licznych badań naukowych i rozpraw, w których przedstawia rezultaty krytycznego podejścia do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i toksycznych efektów wywoływanych przez kwasy "trans", uwodornione oraz nasycone na zdrowie (wszystkie książki zostały przetłumaczone na wiele języków).Pragnęła, aby to jej uczeń, dr Raymond Hilu, dokonał przekładu jej książki, a nawet, by dokonał drobnej korekty (pojawia się ona w tłumaczeniu, oryginał książki bowiem pozostał niezmieniony). Po lekturze niniejszego przekładu książki, który jest wierny oryginałowi, na ostatnich stronach będzie można przeczytaćO rezultatach wspólnych badań i doświadczeń dr Raymonda Hilu i dr Budwig, które pozwoliły na dokonanie niewielkich zmian w założeniach wybitnej biochemiczki, "których ona sama niestety nie mogła poznać, choć dzieło zostało przetłumaczone już wielu lat temu".Oto przed Państwem tłumaczenie książki dr Joahnny Budwig (składa się na nią transkrypcja dwudziestominutowego wystąpienia podczas jednego z kongresów, uzupełniona dwoma dodatkowymi wystąpieniami konferencyjnymi).

    0 Ocen produktu

    od 21.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ciasta i desery krok po kroku - Marianne Magnier-Moreno

    Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwań i pasji milionów kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów, którzy eksperymentują we własnej kuchni.Dzięki efektownym fotografiom i prostym instrukcjom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków i deserów nauczysz się robić kremy, słodkie sosy i musy, tarty, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach. Chlebek bananowo-orzechowy, ciasto marchewkowe, pannacotta, tiramisu - w przyrządzaniu tych smakołyków pomogą Ci również rady autorki i mistrzów kuchni.

    0 Ocen produktu

    od 23.54 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ciasta, torty i inne desery/ czerwona - Praca Zbiorowa

    Niniejszą książkę dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim.Proponujemy przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku, uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.

    0 Ocen produktu

    od 33.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Ciasta, torty i inne desery / niebieska - Praca Zbiorowa

    Niniejszą książkę dedykujemy wszystkim niepoprawnym łasuchom, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy. Znajdą tu oni różnorodne pomysły na osłodzenie dnia sobie i bliskim.Proponujemy przepisy na domowe ciasta, torty, ciastka oraz desery ciepłe i zimne. Są to łakocie tańsze i droższe, błyskawiczne w przygotowaniu i wymagające trochę więcej wysiłku, uwzględniające upodobania dzieci i dorosłych.

    0 Ocen produktu

    od 33.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Coctail Party. 200 najsłynniejszych drinków. Sekrety sztuki ...

    200 przepisów na popularne drinki i koktajle.Fernando Castellon sztuki przyrządzania drinków uczył już w 25 krajach. W książce prezentuje receptury na klasyczne, popularne i egzotyczne alkoholowe koktajle. Proponuje też przepisy na pyszne przekąski do drinków na bazie wódki, ginu, whisky, rumu, tequili, brandy, szampana, a także wskazówki, jak przygotować nieodzowne na każdym party napoje bezalkoholowe. Koktajlom towarzyszą zdjęcia ułatwiające podanie mistrzowskiego drinka, jak zrobić to atrakcyjnie i profesjonalnie. Znaleźć tu można przepisy na połączenia wytrawne, orzeźwiające, owocowe, słodkie i zagęszczane, serwowane po oziębieniu, o temperaturze pokojowej lub na gorąco. Dodatkiem jest omówienie trunków, dodatków smakowych i aromatycznych, a także ilustracja jak należy prawidłowo przyrządzać koktajle. Wirtuoz shakera pełni funkcję międzynarodowego eksperta w firmie należącej do światowej czołówki producentów alkoholi. Popularyzuje sztukę barmańską podczas corocznego Paris Cocktail Festival.

    0 Ocen produktu

    od 53.11 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Sałatki polskie. - 978-83-615-8272-4

    Wydanie 2010r.Oprawa twarda.Strony 112.Format 17,0x24,5cm. Trudno wyobrazić sobie współczesną kuchnię bez sałatek. Mają one bowiem mnóstwo zalet: są łatwe i szybkie w przygotowaniu, pozwalają kucharzowi na nieograniczoną inwencję, a poza tym, w zależności od potrzeb, mogą stanowić smakowity dodatek lub pełnowartościowy posiłek.

    0 Ocen produktu

    od 11.13 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Dobra kuchnia Dania z mlekiem. - Iwona Czarkowska

    Wydanie 2011 r.Oprawa broszurowaStrony 48Format 13,5x21 cmWielu z nas zapewne nie zdaje sobie sprawy, jak wszechstronnym i niedocenianym produktem jest mleko. Dodajemy je codziennie do kawy lub herbaty, a tymczasem możemy wykorzystać je także jako jeden z bazowych składników dań głównych. Sałatki, sosy i różnorakie przekąski przyrządzone na bazie tego odżywczego produktu, zaskoczą z pewnością nawet najbardziej konserwatywne żołądki.

    0 Ocen produktu

    od 4.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Miody pitne. - Andrzej Fiedoruk

    Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 4.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Pasja smaku. Przepisy z restauracji Aubergine. - Gordon Ramsay

    Wydanie 2011r.Oprawa twarda.Strony 192.Format 22,5x27,5cm.W książce znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre"me brulee - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.

    0 Ocen produktu

    od 41.58 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Obiady za 9,99 zł. Dobra kuchnia. - Iwona Czarkowska

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 144.Format 14,0x21,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 8.21 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Grillowanie. - Rachel Lane

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 320.Format 18,5x22,5cm.Przepyszne, odżywcze i kuszące przysmaki na każdą okazję. Grillowanie to nie tylko sezonowy sposób na przygotowanie posiłku. Stało się ono w pewnym sensie wyrazem stylu życia, sposobu spędzania wolnego czasu, połączeniem kulinarnych pasji z życiem towarzyskim. Książka, którą proponujemy naszym czytelnikom, jest zbiorem przepisów i porad, które dla początkujących miłośników grillowania mogą okazać się zbawienne, a dla bardziej doświadczonych - bardzo ciekawe. Przy każdym przepisie barwna fotografia, pokazująca, jak powinno wyglądać gotowe danie. Ponad 140 pomysłów na zdrowe grillowanie

    0 Ocen produktu

    od 15.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Zapiekanki, Dobra kuchnia. - Iwona Czarkowska

    Wydanie 2012r.Oprawa broszurowa.Strony 48.Format 13,5x21,0cm.

    0 Ocen produktu

    od 4.33 zł Zobacz oferty w 1 sklepie

  • Przekąski na przyjęcia. Niezwykłe dania na spotkania towarz...

    Czy to urodziny, koktajl party, sylwester czy też może halloween - okazji do świętowania jest wiele, a na każdą z nich przygotowaliśmy wspaniały bufet złożony z mnóstwa małych delikatesów. Wszystkie nasze aromatyczne i różnobarwne smakołyki łączy to, że łatwo je przyrządzić i są pyszne.Znajdziemy tu wybór ponad 120 bogato ilustrowanych przepisów na wyjątkowo smaczne przekąski, od pasty z bakłażana z oliwkami po kurczaka cytrynowego z figami. Dzięki nim Wasze przyjęcie zakończy się zawsze pełnym sukcesem.

    0 Ocen produktu

    od 14.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie


Copyright © e-ceny.pl - najlepsza porównywarka cen, najlepsze e-centrum handlowe! Starcode Systems Wykonanie eBiznes.pl
Strona używa plików cookies, więcej informacji.