Kulinarne
Porównanie cen w KSIĘGARNIA, Książki oraz Kulinarne.
-
Mięso z piekarnika i patelni - Praca zbiorowa
Najlepsze dania mięsne z piekarnika, patelni i gotowane. Może niechętnie się do tego przyznajemy, ale prawdą jest, że jeśli chodzi o mięso, to większość z nas lubi je tak samo, jak nasz jaskiniowy przodek. Zresztą nic dziwnego, bo jest to produkt, który można przyrządzać na niezliczoną ilość sposobów. W zależności od użytych dodatków i metody przygotowania za każdym razem smakuje inaczej. Prawdę mówiąc, przygotowanie mięsnej potrawy, no może poza paroma najwykwintniejszymi, jest też trochę łatwiejsze niż niejednego dania wegetariańskiego. Tak więc nawet mało doświadczona pani domu z kawałka wieprzowiny, wołowiny czy drobiu jest w stanie przygotować przyzwoity obiad. Może to nie będzie arcydzieło, ale da się zjeść. Natomiast kucharz - artysta z kawałka mięsa wydobędzie prawdziwą poezję smaków. Spróbujmy stać się artystami, potraktujmy zawarte w tej książce wiadomości i przepisy jak niezbędne narzędzia i twórzmy wspaniałe kulinarne dzieła.
od 9.26 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięso od A do Z - Dr Oetker
Masz od czasu do czasu ochotę na pożywne danie mięsne? Chcesz zaskoczyć gości wyjątkową potrawą? Nie wiesz, co zrobić na obiad? Przedstawiamy 260 propozycji dań z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, dziczyzny lub drobiu, które zaspokoją każdy głód. Zachwyć domowników sycącym kociołkiem frykadelek, szynką po amerykańsku albo piwnym kotletem. Dodatek warzyw mile widziany, a więc polecamy żeberka z jarzynką z ziemniaków i fasolki lub faszerowaną karkówkę. I, oczywiście, zupę gulaszową.
od 27.01 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięso na różne sposoby - Praca zbiorowa
Planując posiłek, zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na różne mięsa przygotowane na wiele sposobów. Oprócz przepisów na mięsa, które wykorzystujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, wieprzowina i cielęcina, podajemy przepisy na mniej u nas popularne, chociaż równie bogate w wartości odżywcze i smakowe - jagnięcinę i baraninę. Można je przyrządzić na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić i gotować. Są tu przepisy z naszej polskiej kuchni, ale również z kuchni innych narodów. W sumie ponad 160 przepisów zebranych w sześciu działach. Każdy znajdzie coś dla siebie.
od 8.85 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięso na domowe obiady - Praca zbiorowa
Mięsa na domowe obiadyPlanując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.
od 8.85 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięso i inne przysmaki z ogniska - Carsten Bothe
Wydanie 2009 format 14,9 x 20,9 cm stron 120 oprawa twarda Jak przyrządzić smakowite potrawy na ognisku? Trzask płonącego drewna, zapach dymu i smakowitych potraw w każdym wywołuje pozytywne skojarzenia. Ale gotowanie w plenerze to coś więcej. To znakomita okazja do aktywnego spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. Warto poznać oryginalne sposoby przyrządzania smakołyków na ognisku. Spróbuj przygotować wyjątkowy posiłek na świeżym powietrzu. Przekonaj się, że najprostsza potrawa smakuje wybornie pod gołym niebem.
od 23.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięsa od A do Z - Praca zbiorowa
W Mięsach od A do Z zebraliśmy przepisy na potrawy z drobiu, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, a nawet mniej popularnych Dziczyzny, królika, jagnięciny i baraniny. Ponadto proponujemy ciekawy zestaw receptur na wędliny, pasztety i galarety.
od 18.74 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięsa Najlepsze potrawy i marynaty - Anneka Manning
Jak rozpoznać dobre mięso i jak je dzielić? W jaki sposób oczyścić żeberka, wiązać wołowinę czy pokroić udziec jagnięcy? W czym tkwi sekret smacznego bulionu wołowego? Mnóstwo wskazówek i dobrych rad dla wszystkich, przygotowujących mięso, to wstęp do zestawu blisko stu inspirujących przepisów na najlepsze mięsne potrawy, m.in. na idealny stek, tradycyjne Osso buco, czy gotowaną na wolnym ogniu łopatkę jagnięcą. Wspaniałe poglądowe zdjęcia. Książka niezbędna w kuchennej bibliotece.
od 22.52 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mięsa i mięsiwa - Teresa Miazgowska
Mięso, mięso, mięsiwo jadamy je chętnie i często. Jest smaczne i posilne.Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne dania.
od 7.99 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Miary i miarki niezbędne w kuchni - Iwona Czarkowska
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.
od 3.42 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Męskie gotowanie. Smaczne i proste dania - Praca zbiorowa
Przepisy przeznaczone dla panów chcących wspiąć się na wyżyny sztuki kulinarnej. Znajdą tu oni zarówno typowo męskie przysmaki - z golonką oraz ze stekiem wołowym na czele - jak i wyszukane potrawy, którymi zaimponują każdej kobiecie.
od 14.53 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Metoda systemowego, zdrowego i mądrego odchudzania, - Bieniok...
KSIĄŻKA PRZEZNACZONA JEST PRZEDE WSZYSTKIM DLA OSÓB Z NADWAGĄ I OTYŁOŚCIĄ, KTÓRYM " MIMO WYSIŁKÓW " NIE UDAŁO SIĘ UZYSKAĆ NALEŻNEJ WAGI CIAŁA. Jest to publikacja, w której kompleksowo i systemowo podchodzi się do walki z otyłością. Do tej pory nie ma na polskim rynku wydawniczym takiej, całościowej metody odchudzania. Autor daje gwarancję, że ten kto ją " krok po kroku " zastosuje, osiągnie sukces w odchudzaniu.Autor, prof. zw. dr hab. Henryk Bieniok, jest uznanym specjalistą z zakresu zarządzania, w tym zarządzania samym sobą, a zwłaszcza zarządzania własnym zdrowiem. Ma w swoim dorobku około 500 publikacji, w tym także książki z zakresu zdrowia i profilaktyki. Ostatnia jego książka ? Wielka Księga Zdrowia, cieszy się na rynku dużym powodzeniem. Z wielką pasją i zaangażowaniem prowadzi wykłady z tego zakresu na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach, w Górnośląskiej Wyższej Szkole Handlowej w Katowicach oraz na kilku uniwersytetach III wieku. Tematyką zarządzania i samoleczenia, a także medycyną naturalną zajmuje się od kilkudziesięciu lat. Sam prowadzi z powodzeniem poradnictwo w tym zakresie.
od 25.08 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Metoda Montignac dla dzieci - Michel Montignac
Lektura tej książki pozwoli rodzicom zrozumieć, jak ważny jest dobór produktów w diecie ich dzieci, i uwierzyć, że otyłość jest procesem odwracalnym, niezależnie od płci i wieku.
od 21.81 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Metoda 100. Licz tylko kalorie cukrowe - Jorge Cruise
Bestseller na listach New York Timesa!!! To nie tylko kolejna modna dieta. To prawdziwa rewolucja w sposobie odżywania i liczenia kalorii.Dieta 100 kalorii cukrowych, czyli "metoda stu" to prawdziwa rewolucja w dietetyce! Jej twórca, Jorge Cruise, ekspert fitness i autor kilku bestsellerów, obiecuje utratę nawet 9 kg w 2 tygodnie! A wszystko to tylko dzięki liczeniu i ograniczeniu kalorii pochodzących z cukru. Ich dzienne spożycie nie powinno przekroczyć 100. Zgodnie z teorią Cruise`a nie wszystkie kalorie są sobie równe, a ludzkie ciało nie funkcjonuje na bazie prostego przelicznika wartości energetycznych. Z tej książki dowiemy się, jak można zmienić swoje nawyki żywieniowe. Znajdziemy w niej praktyczne listy zakupów, informacje na temat poszczególnych produktów oraz przepisy. Nauczymy się również, jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
od 23.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Menu Italiano. Na co dzień i od święta. - Praca zbiorowa
Gotuj po włosku przez cały rok! 365 wybornych smakołyków - 365 sekretów ułatwiających gotowanie - 365 sposobów na naprawienie błędów, które mogą się przytrafić w kuchni każdemu! Ten kulinarny poradnik zrodził się z pomysłu, aby dać miłośnikom gotowania pożyteczne i praktyczne narzędzie na cały rok. Dzień po dniu i miesiąc po miesiącu prowadzi po tajnikach najlepszych przepisów tradycyjnej włoskiej kuchni - od przystawek przez pierwsze i drugie dania po desery. Znajdują się w nim również krótkie porady i sekrety przekazywane córkom przez matki oraz kulinarne mądrości ze starych rodzinnych przepisów. Wszystko oczywiście doprawione apetycznymi zdjęciami. Odbiorcy: - osoby chcąceposzerzyć swoje kucharskie umiejętności i wiedzę o kulinariach rodem z Italii - wszyscy, którym zdarza się coś gotować - od kompletnych amatorów po pasjonatów czy wręcz fanatyków kuchni włoskiej. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? - już więcej nie będziesz się zastanawiać, co dzisiaj ugotować - pomysły na każdy dzień będą zawsze pod ręką, - poszczególne miesiące rozpoczynają się listą produktów charakterystycznych dla danej pory roku, a kończą propozycją czterech tematycznych zestawów złożonych z najlepszych propozycji miesiąca, np. na kolację z przyjaciółmi, na uroczysty obiad czy dla osoby, która ma mało czasu albo dba o linię, - dzięki sprawdzonym wskazówkom każdemu uda się uniknąć wielu nieprzyjemnych niespodzianek i czas spędzony w kuchni nigdy nie zamieni się w koszmar.
od 41.45 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Meczowe przekąski - Praca zbiorowa
Zanim na ekranie rozpoczną się piłkarskie zmagania, rozegraj własny mecz w kuchni. Grunt to dobra taktyka, a kumple z pewnością docenią twoje kulinarne zagrywki. Dzięki temu każde spotkanie będzie zwycięstwem. Wybierz coś z naszych 70 pomysłów na smakowitą oprawę meczowych emocji. Pierwszą połowę rozpocznij przekąskami na zimno - podaj domowe chipsy, chrupiące krakersy albo genialne kanapki. W drugiej połowie niech zrobi się gorąco - przygotuj hot dogi, burgery albo smakowite skrzydełka. Pamiętaj też o dobrym sosie - często ma decydujące znaczenie, tak samo, jak doliczone minuty!
od 7.69 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mąka, woda, drożdże, sól. Rzecz o pieczeniu chleba - Ken F...
Światowy bestseller!Ken Forkish, znany i ceniony piekarz, zdradza sekret doskonałego pieczywa i pokazuje, jak przygotować je z zaledwie czterech składników - mąki, wody, drożdży i soli. Omawia techniki piekarskie, które z powodzeniem można przystosować do warunków domowych.
od 33.39 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mądre odchudzanie. Receptury natury. - Jadwiga Górnicka
Jak skutecznie schudnąć i zachować ładną sylwetkę? Jak uniknąć efektu jo-jo? Co to znaczy zdrowe odżywianie? W książce czytelnik znajdzie odpowiedzi na te i inne pytania, a także przepisy na skuteczne diety, program ćwiczeń odchudzająco-wzmacniających i porady na temat pielęgnacji ciała podczas odchudzania.RECEPTURY NATURYNOWA SERIA dr GÓRNICKIEJ!Dr Jadwiga Górnicka powraca z serią książek o zdrowym trybie życia. Przedstawia proste, skuteczne metody zapobiegania chorobom, dzięki którym dożyjemy długich lat w zdrowiu i pełni sił. Tradycyjnie autorka sięga po naturalne środki: zioła i inne rośliny, produkty pszczele, oleje, glinkę itp. Opisuje skuteczne masaże - shiatsu i akupresurę. Przedstawia też własne zdanie - jako wybitnego lekarza naturalisty i chorób wewnętrznych - na temat nowych trendów w medycynie naturalnej.
od 13.22 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mądre gotowanie - Lucy Doncaster
Fachowe porady i wskazówki pozwalające zmniejszyć wydatki na jedzenie bez utraty jakości, ilości i smaku - tabele produktów sezonowych, podstawowe przepisy oraz pożyteczne metody przechowywania i mrożenia jedzenia, pomagające najkorzystniej spożytkować zakupione produkty. Ponad 200 inspirujących przepisów na tanie, ale pyszne zupy, przystawki, główne dania i desery - delektuj się niemal za darmo sycącą zupą z ciecierzycy, zapiekanką z cukinii i ziemniaków lub jagnięciną duszoną z fasolką szparagową i cebulą czy puddingiem czekoladowym z rumowym kremem budyniowym.Dokładne instrukcje, towarzyszące każdemu etapowi przygotowywania potrawy, przedstawione na ponad 800 zdjęciach. Prosty klucz pokazujący szacunkowy koszt każdej potrawy, dzięki czemu łatwo wybierać, planować i łączyć poszczególne dania.
od 60.41 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
MasterChef. Smaki marzeń. Książka zwycięzcy programu Maste...
Zwyciężczyni drugiej polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show dzieli się swoimi najlepszymi przepisami. Jej propozycje pozwolą Ci urozmaicić codzienne domowe menu, zaskoczyć znajomych ciekawymi kulinarnymi pomysłami, poznać wiele praktycznych rozwiązań, które na pewno okażą się pomocne w kuchni.Znajdziesz tu potrawy i proste i wyrafinowane, pomysły na szybkie przekąski i rodzinne obiady, a każdy przepis dzięki nieoczekiwanym zestawieniom składników pozwoli Ci odkryć nowy, zaskakujący smak w dobrze znanym daniu.
od 40.47 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Masterchef Junior - Praca zbiorowa
Mogłoby się wydawać, że obsadzenie dzieci w roli kucharzy nie jest najlepszym pomysłem. Ta teza nie znajduje potwierdzenia w przypadku małych bohaterów programu "MasterChef Junior". Młodzi, bardzo młodzi kucharze z olbrzymią pasją i równie wielkim zaangażowaniem przygotowują potrawy, które wzbudzają podziw profesjonalistów. Pieką babkę bananową, budują buraczaną wieżę, serwują chałwę w trzech odsłonach, na język kulinarny przekładają smak lata! Swoją pasją zarażają innych, wśród których są również ich rówieśnicy. Udowadniają, że można świetnie się bawić i zawierać przyjaźnie nie tylko w piaskownicy czy na boisku, ale także w otoczeniu akcesoriów kuchennych. W tej książce przedstawiamy przepisy małych mistrzów patelni, chochli i miksera. Z pewnością zachęcą one zarówno dorosłych, jak i młodych fanów gotowania do eksperymentowania w świecie smaków i zapachów!
od 28.64 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Marynowanie i kiszenie - Praca zbiorowa
Wiecznie zabiegane nie mamy już czasu, by wzorem naszych babć kisić i marynować a to duży błąd. Przygotowywane w ten sposób potrawy są cenne dla zdrowia i niezwykle bogate w witaminę C. Łącząc tradycję z trendem zdrowego odżywiania przygotowaliśmy książkę pełną kulinarnych inspiracji. Oprócz typowo polskich przepisów proponujemy podróż po obcych kuchniach i smakach w formie relishy, chutneyów i ajvarów wrażeń z pewnością nie zabraknie.
od 10.61 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne. - Prommer Colette, Gro...
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 96.Format 16,5x23,5cm.Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
od 24.78 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mariaż kulinarny. - Michelle Maisto
Wydanie 2011r.Oprawa broszurowa.Strony 246.Format 14,5x20,5cm.Co dziś zjemy na kolację? Czasem najprostsze pytanie może być prowokujące. Para pełnych temperamentu narzeczonych, Włoszka i Chińczyk, próbuje rozpocząć wspólne życie w Nowym Jorku. Ten niezwykle szczery i romantyczny pamiętnik to historia Michelle i Richa, którzy postanawiają się pobrać. Przygotowania do ślubu to czas pełen napięcia, miłości, sprzeczek i kompromisów. A ponieważ obydwoje kochają gotować i jeść, najczęściej godzą się w kuchni. Ty też możesz poznać ich kulinarne wyczyny i wypróbować przepisy na ulubione potrawy tej oryginalnej pary.
od 8.76 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Marakon. Zwykły, niezwykły i typowo włoski - Praca zbiorowa
Dania z makaronu nie wymagają wiele czasu i zawsze się udają. A co najważniejsze: nawet początkujący adepci sztuki kulinarnej będą w stanie w mgnieniu oka zrobić pyszne ravioli i inne przysmaki dzięki zawartym w książce zdjęciom i szczegółowym wskazówkom objaśniającym krok po kroku kolejne czynności. Ponad 130 przepisów na dania z makaronem w roli głównej wprowadzą do każdego domu choć na chwilę aurę Italii. Książka oferuje szeroki wybór wyjątkowo smacznych dań na każdą okazję: od klasycznych penne allarrabbiata, spaghetti carbonara i lasagne po wyszukane rigatoni, pappardelIe z dziką kaczką czy cannelloni z kalafiorem.
od 13.35 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mamuszka - Olja Hercules
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2015! Ponad 100 przepisów z różnych regionów Europy Wschodniej: od Baku po Morze Czarne, od Kijowa po Kazachstan. Kuchnia ukraińska ma bardzo bogatą historię i oferuje różnorodne dania. Tamtejsze potrawy zachwycają ciekawymi smakami i aromatami. Kuchnia Ukrainy znana jest przede wszystkim z wielkiej doskonałości i zróżnicowania potraw, a to ze względu na mnogość wpływów, jakie wywarła na nią kuchnia rosyjska, polska, niemiecka i turecka. Przesyceni książkami o kuchni włoskiej czy francuskiej oraz kolejnymi tytułami o zdrowej żywności, czytelnicy z przyjemnością sięgną po pięknie wydaną książką pełną smaków zza wschodniej granicy. Książka ta to dla Polaków również rodzaj podróży sentymentalnej.
od 39.96 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
MammaMia. Prawdziwa kuchnia włoska. - Cristina Bottari
Wydanie 2012r.Oprawa twarda.Strony 288.Format 22x26,5cm.Książka jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński -z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi oraz wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, ale także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach oraz drobne porady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat wyjątkowych lokalnych produktów.Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie nadal stanowi sztukę i kulturę samą w sobie.Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka kucharska poświęcona kuchni włoskiej.
od 41.10 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mamma Mia! Gotujemy po włosku - Drouet Valery, Viel Pierre-Lo...
Kontynuacja niezwykle lubianej serii kulinarnej. Dwie nowe, wspaniałe książki z oryginalnymi przepisami. Tym razem zapraszamy w podróż do Italii! Makarony, pizza, gnocchi, zupa minestrone, chrupiące bruschetty, bazyliowe pesto, panna cotta, panettone, lody i tiramisu - dania słodkie i wytrawne. Sprawdzone przepisy, piękne fotografie, urocza szata graficzna, słowem - Mamma Mia! to doskonała książka dla wszystkich miłośników kuchni włoskiej.
od 26.82 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mama alergika gotuje tradycyjnie - Katarzyna Jankowska
Książka Mama Alergika Gotuje * Klasycznie jest kontynuacją blogowej działalności autorki. Na blogu MAG wyczarowała już ponad 600 dań eliminując z nich główne alergeny, do których zalicza się mleko, jajka, orzechy, kakao, soję, seler czy miód. Mama Alergika radzi jak krok po kroku działać kiedy dowiadujemy się o alergii pokarmowej dziecka. Klasyka dla alergika zawiera 96 nowych przepisów bez alergenów, na tradycyjne dania kuchni polskiej. Aż 78 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu.Książka jest odpowiedzią na pytanie "Co dziś do jedzenia przygotować dla alergika?".Zawiera dania, które gotujemy "na co dzień".Znajdują się tutaj przepisy na śniadania, zupy, dania roślinne, z owocami, z mięsem, podstawowe desery oraz niezbędne dodatki. Mama Alergika swoją kuchnię opiera na zdrowej, naturalnej, ekologicznej żywności. Większość przepisów nie zawiera także cukru ani produktów odzwierzęcych. Z książki mogą korzystać nie tylko alergicy, ale także weganie, wegetarianie osoby na diecie bezglutenowej. Przepisy zostały specjalnie oznakowane.Każdy przepis został stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa, owoce czy strączki. Opatrzony jest wskazówkami odnośnie zdrowych zamienników w diecie oraz uwagami i radami doświadczonej mamy alergika.Przepisy zawierają także adnotację od dietetyka klinicznego, z informacją o wartościach odżywczych dań.We wstępnej części książki zostały opisane podstawowe alergeny oraz zamienniki w diecie.Poznamy gdzie szukać wapnia, żelaza, magnezu podczas diety eliminacyjnej.
od 16.46 zł Zobacz oferty w 2 sklepach
-
Mama alergika gotuje na wyjątkowe okazje - Katarzyna Jankowsk...
Druga książka kucharskaKatarzyny Jankowskiejpt. "Mama alergika gotuje.Na wyjątkowe okazje"Jest rozwiązaniem kolejnych kulinarnych problemówkażdej mamy alergika Ta książka to zbiór receptur na różne potrawy, które uświetnią wiele wyjątkowych okazji i rodzinnych uroczystości. Wśród nich propozycje wytrawnych dań na Święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc, a także kilkadziesiąt przepisów na smakowite wypieki. Kuszące zdjęcia zachęcają do wypróbowania tłustoczwartkowych pączków, faworków i oponek. Kilka propozycji na codzienne pieczywo oraz urodzinowe torty to kolejna zaleta tej książki. Z myślą o nastoletnich alergikach powstał materiał Domowy Fast Food, gdzie pojawiły się przepisy na smaczne burgery, tortille, chipsy, pizzę czy pieczone frytki. Jaki krem, polewę czy masę przygotować, jak zrobić domowy wegański majonez, zakwas z buraków i przyprawę do pierników dowiemy się zaglądając do rozdziału Dodatki. Książka podpowiada również jakimi wartościowymi produktami zapełnić kuchenną szafkę alergika i osób na diecie bezglutenowej. To z pewnością jedyna taka pozycja na rynku, która ułatwi życie osób z wieloma ograniczeniami w diecie. Czy alergik zasiądzie wspólnie z rodziną do świątecznego stołu?Czy jest szansa by upiec tarty, babki, bułeczki, ciasteczka przy tak ograniczonej diecie?Czy alergiczne dziecko pozna kiedyś smak pączków i oponek?Czy osoba, której nie wolno jeść tak wielu produktów, skosztuje swój własny tort?Czy istnieje szansa na zdrowe dania typu Fast Food?Książka Mama alergika gotuje to odpowiedź TAK na wiele trudnych pytań.Książka zawiera 107 przepisów na dania bez jajek, mleka, soi, kakao, orzechów, selera i miodu. 71 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu. Każdy przepis także w tej książce jest opatrzony adnotacją od dietetyka, został stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa czy owoce. Część dań, podobnie jak w pierwszej książce, inspirowana jest domową kuchnią babci Broni i została przez nią przygotowana specjalnie dla alergika. Gotując z pierwszą książką "Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie" poznaliśmy 100 sprawdzonych przepisów na dania, pojawiające się najczęściej na polskich stołach, w wersji bezpiecznej dla alergika, odpowiedniej także dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. "Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie" dała odpowiedź na pytanie "Co na co dzień przygotować do jedzenia dla alergika". Po raz kolejny Katarzyna Jankowska dzieli się swoim doświadczeniem i udowadnia, że nie ma potrawy, której nie dałoby się przygotować nawet gdy lista niedozwolonych produktów jest długa. Inspiruje i podpowiada wiele nowych rozwiązań.Z drugą książką Mama alergika gotuje życie stanie się smaczne, zdrowe i wyjątkowe.
od 21.34 zł Zobacz oferty w 1 sklepie
-
Mama Alergika Gotuje - Katarzyna Jankowska
Druga książka kucharskaKatarzyny Jankowskiejpt. "Mama alergika gotuje.Na wyjątkowe okazje"Jest rozwiązaniem kolejnych kulinarnych problemówkażdej mamy alergika Ta książka to zbiór receptur na różne potrawy, które uświetnią wiele wyjątkowych okazji i rodzinnych uroczystości. Wśród nich propozycje wytrawnych dań na Święta Bożego Narodzenia i Wielkanoc, a także kilkadziesiąt przepisów na smakowite wypieki. Kuszące zdjęcia zachęcają do wypróbowania tłustoczwartkowych pączków, faworków i oponek. Kilka propozycji na codzienne pieczywo oraz urodzinowe torty to kolejna zaleta tej książki. Z myślą o nastoletnich alergikach powstał materiał Domowy Fast Food, gdzie pojawiły się przepisy na smaczne burgery, tortille, chipsy, pizzę czy pieczone frytki. Jaki krem, polewę czy masę przygotować, jak zrobić domowy wegański majonez, zakwas z buraków i przyprawę do pierników dowiemy się zaglądając do rozdziału Dodatki. Książka podpowiada również jakimi wartościowymi produktami zapełnić kuchenną szafkę alergika i osób na diecie bezglutenowej. To z pewnością jedyna taka pozycja na rynku, która ułatwi życie osób z wieloma ograniczeniami w diecie. Czy alergik zasiądzie wspólnie z rodziną do świątecznego stołu?Czy jest szansa by upiec tarty, babki, bułeczki, ciasteczka przy tak ograniczonej diecie?Czy alergiczne dziecko pozna kiedyś smak pączków i oponek?Czy osoba, której nie wolno jeść tak wielu produktów, skosztuje swój własny tort?Czy istnieje szansa na zdrowe dania typu Fast Food?Książka Mama alergika gotuje to odpowiedź TAK na wiele trudnych pytań.Książka zawiera 107 przepisów na dania bez jajek, mleka, soi, kakao, orzechów, selera i miodu. 71 z nich dodatkowo nie zawiera glutenu. Każdy przepis także w tej książce jest opatrzony adnotacją od dietetyka, został stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa czy owoce. Część dań, podobnie jak w pierwszej książce, inspirowana jest domową kuchnią babci Broni i została przez nią przygotowana specjalnie dla alergika. Gotując z pierwszą książką "Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie" poznaliśmy 100 sprawdzonych przepisów na dania, pojawiające się najczęściej na polskich stołach, w wersji bezpiecznej dla alergika, odpowiedniej także dla wegan i osób na diecie bezglutenowej. "Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie" dała odpowiedź na pytanie "Co na co dzień przygotować do jedzenia dla alergika". Po raz kolejny Katarzyna Jankowska dzieli się swoim doświadczeniem i udowadnia, że nie ma potrawy, której nie dałoby się przygotować nawet gdy lista niedozwolonych produktów jest długa. Inspiruje i podpowiada wiele nowych rozwiązań.Z drugą książką Mama alergika gotuje życie stanie się smaczne, zdrowe i wyjątkowe.
od 28.71 zł Zobacz oferty w 1 sklepie